جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید عصر دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن در تداوم مداخله جویی دولت بایدن در امور داخلی ایران افزود: بسیاری اقدامات تحریمی را علیه کسانی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر و سرکوب ها هستند، انجام داده و اطلاع رسانی کردهایم.
مشاور امنیت ملی دولت بایدن بدون اشاره به نقش واشنگتن و غرب در ناآرامی ها و اغتشاشات اخیر ایران اضافه کرد: نه تنها خودمان این کار را انجام دادهایم بلکه با کشورهای دیگر در سراسر جهان هماهنگ و همسو شدهایم و ائتلافی بینالمللی را در محکومیت آنچه در ایران اتفاق میافتد، شکل دادیم.
وی با حمایت از برهم زنندگان نظم عمومی ایران با تکرار ادعای حمایت از ایرانیان مدعی شد: اقداماتی را انجام دادهایم تا توانایی ایرانیان را برای برقراری ارتباط بین خود و انتقال آنچه در کشورشان میگذرد به جهان خارج، ساده تر کنیم و بتوانیم آنچه را در ایران می گذرد به وضوح نشان داده و حکومت را پاسخگو کنیم.
سالیوان با اذعان به تداوم مداخله جویی در امور ایران و حمایت از اغتشاشگران گفت: در کنار معترضان مسالمتجو، مطالبهگران حقوق زنان، مدافعین کرامت انسانی و حقوق مردم که خواستار یک زندگی بهتر هستند، ایستادهایم.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی در اظهاراتی مداخله جویانه، اعدام دومین محکوم اغتشاشات اخیر از سوی جمهوری اسلامی ایران را محکوم و با تکرار ادعاهایش، جمهوری اسلامی ایران را به ترس از آنچه او "مردم" خواند، متهم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در واشنگتن در تداوم مداخله جویی های واشنگتن در امور داخلی ایران، با حمایت از ناآرامی ها گفت که اعدام مجیدرضا رهنورد را به شدت محکوم می کنیم.
این مقام آمریکایی مدعی شد: صدور احکام بسیار سنگین و اکنون نخستین اعدام در ملاء عام، برای ارعاب مردم ایران است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در تداوم اتهام پراکنی های خود ادعا کرد: آنها میخواهند مخالفان را سرکوب کنند و این اعدامها نشان میدهد که تا چه اندازه از مردم خود میترسد.
وی مدعی شد:در حالی که مقامات ایران به سرکوب خشونتآمیز معترضان مسالمتجو ادامه میدهند، باید بدانند که ایالات متحده و مهمتر از آن جهان نظاره گر هستند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: با هماهنگی متحدان و شرکایمان در سراسر جهان، برای مقابله با نقض حقوق بشر ایران ادامه خواهیم داد.
به گزارش ایرنا، عامل شهادت شهیدان زینالزاده و رضازاده روز دوشنبه در ملاعام به دار مجازات آویخته شد. مجیدرضا رهنورد در خیابان حرعاملی مشهد با سلاح سرد به نیروهای حافظ امنیت حمله و حسین زینالزاده را با چندین ضربه متوالی چاقو به سر و گردن و بدن و سپس دانیال رضازاده را با ضربه چاقو به گردن به شهادت رساند.
دولت بایدن به همراه متحدان غربی خود، از آغاز حوادث داخلی ایران، حمایت از ناآرامی ها را در دستور کار خود قرار داده و از برهم زنندگان نظم عمومی حمایت و با برگزاری نشست هایی با مخالفان جمهوری اسلامی ایران بر اقدامات ضد ایرانی خود شدت بخشیده و بر فهرست تحریم های ضد ایرانی به بهانه نقض حقوق بشر افزوده است.
دولت بایدن مدعی است که تغییر رژیم در ایران حمایت نمی کند اما از آغاز حوادث ایران، با مخالفان جمهوری اسلامی ایران همسو بوده و به صراحت اعلام کرده است که به جای تمرکز بر مذاکرات برای احیای برجام، بر حوادث داخلی ایران متمرکز شده اما نقش خود را در این ناآرامی ها منکر شده است.
غرب به رهبری آمریکا سوم آذرماه در ژنو سوئیس، قطعنامه ای را در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به بهانه ناآرامی های ایران، با عنوان آنچه "وضعیت حقوق بشر در ایران" خوانده شده است، به تصویب رساند.
این قطعنامه با ۲۵ رای موافق، ۶ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع به تصویب رسید. چین، پاکستان، اریتره، ونزوئلا، کوبا و ارمنستان ۶ کشوری بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند. کشورهای بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات و ازبکستان به قطعنامه رای ممتنع دادهاند.
کامالا هریس معاون بایدن، پس از دیدار با یکی از به اصطلاح فعالان حقوق بشر که از مخالفان جمهوری اسلامی ایران و حامیان افزایش تحریم ها علیه ملت ایران است، دوم نوامبر /۱۱ آبان ماه همزمان با نشست غیررسمی (آریا فرمولا) و ضد ایرانی سازمان ملل درباره حوادث اخیر ایران، در بیانیه ای قصد واشنگتن برای همکاری با شرکا به منظور حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد را اعلام کرد.
«امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامهای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل که رونوشت آن برای رئیس شورای اجتماعی- اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) و رئیس شصت و هفتمین کمیسیون مقام زن ارسال شده است، با اشاره به موارد ذکر شده از دبیرکل سازمان ملل خواست که در ظرفیت خود به عنوان حافظ منشور ملل متحد و در چارچوب مسئولیتهای دبیرکل از اصول منشور ملل متحد حمایت و در این چارچوب از تلاشهای غیرسازنده و مخرب به رهبری امریکا در قبال ایران جلوگیری کند چرا که این رویه مشارکت فعال و جامع همه دولتهای عضو در فعالیتهای سازمان ملل را در معرض خطر قرار میدهد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه ایران در باره حذف ایران از مقام کمیسیون زن سازمان ملل گفته است : جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با اقدامات غیرقانونی تعداد مشخصی از دولتهای غربی علیه ایران به بهانه تحولات داخلی کشور مواضع خود را همواره رسما و آشکارا اعلام و هم به صورت رسانهای و اعلامی و هم در مذاکرات و ملاقاتها مطرح کرده است لذا هر گونه سوء استفاده از تحولات داخلی ایران برای اعمال فشار سیاسی علیه کشورمان محکوم و غیرقابل قبول است.
مقام ارشد وزارت خارجه ایران تصریح کرد: ایران به عنوان یک عضو سازمان ملل متحد در یک انتخابات کاملا شفاف و قانونی با بیشترین رای کشورهای عضو مجموعه اکوسوک از ۵۴ رای با کسب ۴۳ رای عضو کمیسیون مقام زن در این مجموعه شد. در حال حاضر تلاش آمریکا مشخصا با کمک برخی دولتهای مشخص اروپایی این است که در یک اقدام کاملا سیاسی و غیرقانونی با اعمال فشار و استفاده از پتانسیلهای سیاسی و تاثیرگذاری بر کشورهای مستقل عضویت ایران را در این چارچوب با مانع مواجه کنند. این اقدام آمریکا قبل از آن که اقدامی علیه ایران باشد، اقدام علیه رای آزادانه کشورها در تشکل ها و ساختارهای بین المللی است. اقدام آمریکا عملا در مسیر زیر سوال بردن حق رای کشورهای مستقل در این سازمان است و ارزش آرای این کشورها را زیر سوال برده است.
نظر شما