دانشکده علوم پزشکی مراغه رتبه اول پژوهشی کشور را کسب کرد

مراغه- ایرنا- کسب رتبه اول پژوهشی دانشکده علوم پزشکی مراغه در بین دانشکده‌های مستقل کشور به موفقیت‌های اخیرش افزوده شد؛ موفقیتی که بر اساس اعلام مسئولانش مرهون تلاش اعضای هیات علمی این دانشکده در زمینه تولید انواع مقالات پراستناد، نسبت پروپوزال به اعضای هیات علمی، تالیف کتاب‌ و تحقیقات فناورمحور است.

دکتر اللهوردی ارجمند رییس دانشکده علوم پزشکی مراغه روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: دانشگاه‌ها و دانشکده‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در چهار طبقه شامل دانشگاه‌های تیپ یک، دو و سه و همچنین دانشکده‌های مستقل ارزشیابی می‌شوند و مراغه در بین ۱۴ دانشکده مستقل در رتبه اول پژوهش قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه در بخش مقالات تعداد، کیفیت، همکاری‌های بین‌المللی و تعداد ارجاعات جزو شاخص‌های ارزشیابی است، ادامه داد: این دانشکده بادرخشش در بیشتر این شاخص‌ها در بین تمامی دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها هم رتبه مناسبی دارد.

رتبه ۳۰ دانشکده علوم پزشکی در بین دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها

به گفته دکتر «ارجمند»، این دانشکده همچنین در بین ۶۷ دانشگاه و دانشکده‌ علوم پزشکی کشور نیز رتبه ۳۰ را کسب کرده است در حالی که بسیاری از دانشگاه‌ها و دانشکده‌های با سابقه از جمله لرستان، ایلام، فسا، گناباد و شاهرود در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه بعد از مراغه نیز نیشاپور که اخیرا به دانشگاه ارتقا یافت، قرار دارد، اضافه کرد: این دانشکده در بخش پژوهش‌های اثرگذار در حوزه ارتقای سلامت نیز در بین دانشگاه‌های کشور رتبه ۱۱ را اخذ کرده که برای نمونه فقط در مورد کرونا بیش از ۱۰ تحقیق موثر داشته است.

نگاه آماری به رتبه اول دانشکده علوم پزشکی مراغه در پژوهش

«احسان مقدس‌کیا»، مدیر پژوهش دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز تعداد کل مقالات این دانشکده تا به امروز را هزار و ۴۶ مورد و تعداد ارجاعات را ۶۰ هزار و ۶۱۹ مورد بیان کرد و افزود: ۴۰ درصد مقالات این دانشکده در مجلات چارک اول چاپ شده و نسبت مقالات به هیات علمی نیز ۲.۹۴ است.

وی همکاری‌های بین‌المللی را ۳۰ درصد و بسیار مناسب عنوان کرد و افزود: تعداد مقالات اعضای هیات علمی این دانشکده که در ژورنال‌های ۱۰ درصد معتبر چاپ شده نیز ۱۹۲ مورد است.

مدیر پژوهش دانشکده علوم پزشکی مراغه تعداد مقالات چاپی این دانشکده در سال ۲۰۲۱ را ۱۷۰ مورد عنوان کرد و افزود: طی سه سال گذشته تمامی پروپوزال‌های اعضای هیات علمی این دانشکده به مقاله تبدیل شده و از این لحاظ نیز دانشکده در بین دانشکده‌های مستقل کشور در رتبه اول قرار دارد.

«مقدس‌کیا» با تاکید بر اینکه این آمار و اطلاعات در مورد بخش پژوهش دانشکده در سامانه علم‌سنجی قابل بررسی است، بیان کرد: تاکنون ۳۰ جلد کتاب با اخذ مجوز از این دانشکده منتشر شده که هشت عنوان آن در یکسال اخیر بوده است.

به گزارش ایرنا دانشکده علوم پزشکی مراغه در دولت سیزدهم روند رو به‌ رشدی داشته و مدیرانش در تلاش هستند ضمن جذب دانشجویان پزشکی از بهمن ماه امسال، رشته‌های دکترای تخصصی طب سنتی، دندانپزشکی و تحصیلات تکمیلی در برخی دیگر از رشته‌ها را نیز در این دانشکده فعال کنند.

«علی علیزاده»، نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی نیز اخیرا در سایه این موفقیت‌ها و دیداری که با وزیر بهداشت داشت، عنوان کرد که «اگر برخی پیش‌شرط‌ها نیز در این دانشکده تحقق یابد، ارتقای آن به دانشگاه قابل پیش‌بینی است».

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha