۲۲ آذر ۱۴۰۱، ۱۱:۳۹
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84968806
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

«بحران دائمی»؛ تاثیر جنگ اوکراین بر ائتلاف حاکم در آلمان

تهران-ایرنا- روزنامه فایننشال تایمز نوشت: با گذشت یک سال از روی کار آمدن اولاف شولتس صدر اعظم آلمان، دولت این کشور مجبور است همزمان با پیامدهای جنگ اوکراین در برنامه‌های خود تجدیدنظر کند و این جنگ ائتلاف حاکم را در وضعیت بحران دائمی قرار داده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، فایننشال تایمز در گزارش خود آورده است: قرار بود دولت اولاف شولتس مترقی ترین دولت آلمان در یک نسل باشد اما یک سال بعد از جنگ در اروپا که کشور را در بحران انرژی فرو برد، منابع مالی را تضعیف و دستور کار سیاسی را تغییر داد، این برنامه های جاه طلبانه تحت تاثیر جنگ اوکراین قرار گرفته است.

شولتس، دسامبر گذشته به عنوان صدراعظم آلمان سوگند یاد کرد و رهبری یک ائتلاف سه جانبه بی‌سابقه بین سوسیال دموکرات‌ها، سبزها و دموکرات‌های آزاد را بر عهده گرفت و به شروعی تازه پس از سلطنت ۱۶ ساله آنگلا مرکل صدر اعظم پیشن آلمان، وعده داد.

اما حمله روسیه به اوکراین در فوریه (اسفند ماه)، در این دستور مانع ایجاد کرد. آندریا رومله (Andrea Römmele)، استاد ارتباطات سیاسی در برلین گفت: آنها وعده بیداری جدیدی را دادند - اما چیز زیادی از آن باقی نمانده است. در مقابل آنها در یک وضعیت بحران دائمی گیر کرده اند.

شولتس، شهردار سابق هامبورگ، وعده داده بود در زمینه «بزرگترین مدرن‌سازی صنعتی آلمان در بیش از صد سال گذشته» تلاش خواهد کرد.

او متعهد شد که در زمینه استفاده از انرژی سبز در کمک به اقتصاد کشور تلاش کند و آلمان نقش «پیشگامی را در حفاظت از محیط زیست در مقابل تغییرات آب و هوایی» ایفا خواهد کرد. به ابن ترتیب قرار بود وی استفاده از زغال‌سنگ را سریعتر از اهداف برنامه ریزی شده متوقف کند، استفاده از انرژی باد و خورشیدی را افزایش دهد و تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۱۵ میلیون خودروی الکتریکی را روانه جاده ها کند. شولتس همچنین طرح ها و برنامه هایی برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در هر سال، آزادسازی قوانین مهاجرت و غیره نیز در سر داشت.

اما بیشتر وقت و توان دولت صرف روش نگه داشتن چراغ خانه ها شده است. از زمان تصمیم روسیه برای کاهش صادرات گاز به اروپا در فصل تابستان، اولویت شولتس تضمین منابع تامین کننده جایگزین و جلوگیری از قطع برق و سهمیه بندی گاز در زمستان بوده است.

صدراعظم آلمان همچنین خود را به کمک اضطراری ۳۰۰ میلیارد یورویی برای کاهش تاثیر هزینه های بالای انرژی به شرکت ها و خانوارها متعهد کرده است. این مبلغ رکورد حمایت قبلی دولتی در طول مدت همه گیری کرونا، زمانی که او وزیر دارایی بود، را هم شکسته است.

اقدامات دولت هزینه بر بوده است. دولت جدید آلمان حدود نیم تریلیون یورو بدهی جدید ایجاد کرده است که به ویژه با انتقاد حزب محافظه کار دموکرات های آزاد مواجه شده است. به گفته یک استاد سیاسی در دانشگاه «تریو» (Trier) در آلمان، این بودجه هنگفت بشدت بدهی دولت آلمان را افزایش خواهد داد.

حزب محافظه کار دموکرات های آزاد به سختی می توانند با افزایش هنگفت هزینه ها کنار بیایند. اما حزب سبز آلمان نیز مجبور شده به سازش های دردناکی تن دهد. آنها با بازگشایی نیروگاه های زغال‌سنگ و تمدید استفاده از رآکتورهای هسته ای فعال مانده در آلمان موافقت کردند.

گاهی نیز اختلافات بین احزاب ائتلافی به تنش هایی بین آنها منجر شده که ثبات دولت را تهدید کرده است. این امر اکتبر (مهر/ آبان) گذشته باعث شد شولتس بار دیگر اختیارات خود را به عنوان صدر اعظم مورد تاکید قرار دهد. این اقدامی نادر در سیاست‌های آلمان است. این اختلافات بر سر حل مشکلات درباره آینده انرژی هسته ای و میان حزب سبز و حزب محافظه کار دموکرات های آزاد بالا گرفته بود.

این روزنامه انگلیسی به احتمال وقوع تنش های بیشتر اشاره می‌کند چرا که شانس انتخاباتی حزب دموکرات های آزاد همچنان رو به زوال است. این حزب در سال جاری از دولت های ائتلافی در دو ایالت مهم کنار گذاشته شد و در ایالت سوم حتی آرای کافی برای راهیابی به پارلمان منطقه را جمع آوری نکرد.

این مشکل فقط به حزب دموکرات های آزاد ختم نمی شود. نظرسنجی ماه جاری برای روزنامه بیلد آلمان، نشان داد که حمایت از حزب سوسیال دموکرات، سبزها و دموکرات های آزاد در کل ۴۴ درصد بوده که نسبت به ۵۲ درصد در انتخابات سال گذشته کاهش یافته است.

بنابراین، اگر رای دهندگان امروز به پای صندوق های رای بروند، «ائتلاف چراغ راهنمایی» - که نامش از رنگ های سنتی احزاب ائتلافی گرفته شده - ممکن است به قدرت بازنگردد. این ائتلاف به دلیل رنگ‌های این سه حزب (قرمز برای سوسیال دموکرات، سبز برای حزب سبز و زرد برای دموکرات آزاد) ائتلاف چراغ راهنمایی نام گرفته است.

این گزارش حاکی است: حزب اپوزیسیون دموکرات مسیحی (CDU) در آلمان، شولتس را به دلیل فقدان قدرت رهبری مقصر می داند. رهبران تجاری در آلمان امیدوارند که دومین سال ریاست ائتلاف حاکم کنونی، شفافیت بیشتری در سیاست های دولت را به همراه داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha