به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «پروژه تصفیهخانه پساب و بازچرخانی شهر بیرجند»، صبح فردا ۲۴ آذرماه با حضور "آیتالله رئیسی" رئیسجمهور و "علیاکبر محرابیان" وزیر نیرو با ظرفیت ۲۱ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانهروز، افتتاح و به بهرهبرداری میرسد.
این تصفیهخانه در راستای رسالت و سیاستهای دولت سیزدهم و وزارت نیرو باهدف افزایش ظرفیت تصفیهخانه فاضلاب، سالمسازی محیطزیست، رونق کشاورزی، تأمین آب جایگزین و اشتغالزایی، بهرهبرداری از بخش مایع واحد تصفیهخانه فاضلاب بیرجند با سیستم لجن فعال و نیز حذف نیتروژن با ظرفیت ۲۱ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانهروز برای جمعیت ۱۴۰ هزار نفر راهاندازی میشود.
استفاده از آب تصفیه شده برای مصارف غیرشرب مانند تأمین نیازهای صنعت، فضای سبز و کشاورزی، امکان حفاظت از مخازن آبهای زیرزمینی و استفاده از لجن تثبیت شده، امکان استفاده بهینه از پساب و ایجاد منبع آبی مطمئن و نیز افزایش و بهبود استانداردهای سلامتی و بهداشت عمومی از دیگر اهداف بهرهبرداری از این تصفیهخانه است.
اعتبار ارزی این پروژه بالغ بر ۲۳ میلیون یورو برای نخستینبار از اعتبارات خارجی و بانک بینالمللی توسعه و تجارت اکو تأمین شده است.
اجرای خط انتقال ۹ کیلومتری به قطر ۱۲۰۰ میلیمتری از ویژگیهای دیگر این پروژه است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی با بیان اینکه برای تکمیل پروژه تصفیهخانه شهر بیرجند بالغ بر ۲۳ میلیون یورو هزینه شده است، افزود: پساب این تصفیهخانه که هماکنون در آستانه بهرهبرداری است، در بخشهایی چون صنعت، کشاورزی و فضای سبز مورداستفاده قرار خواهد گرفت.
"حسین امامی" درباره واحد دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر بیرجند گفت: این پروژه با اعتباری بالغ بر ۲۳ میلیون یورو از محل بانک بینالمللی توسعه و تجارت اکو و ۱۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات عمرانی ملی تکمیل شده و به بهرهبرداری میرسد.
امامی با اشاره به اینکه طول خط انتقال این پروژه ۸.۶ کیلومتر است، ادامه داد: این تصفیهخانه با ظرفیت ۲۱ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانهروز کل شهر بیرجند را پوشش خواهد داد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی افزود: در کنار پروژه تصفیهخانه، طرح شبکه جمعآوری فاضلاب شهر بیرجند با ۵۰۶ کیلومتر طول شبکه نیز هماکنون وارد مدار شده است.
وی با بیان اینکه تصفیهخانه مذکور در هر شبانهروز ۱۰ هزار و ۵۰۰ مترمکعب از فاضلاب شهر بیرجند را تصفیه میکند، اضافه کرد: هدف از اجرای این پروژه استفاده از آب تصفیه شده برای مصارف غیرشرب مانند تأمین نیازهای صنعت، فضای سبز و کشاورزی بوده که در کنار آن امکان حفاظت از منابع آب زیرزمینی، استفاده از لجن تثبیت شده، بهبود استانداردهای سلامتی و بهداشت عمومی و ایجاد منبع آبی مطمئن برای مرکز استان خراسان جنوبی نیز فراهم شده است.
امامی خاطرنشان کرد: پیشازاین، واحد اول تصفیهخانه فاضلاب بیرجند با پوشش بهمراتب کمتر و سیستم بیهوازی فعال بود که با بهرهبرداری از واحد دوم آن، علاوه بر بهرهگیری از سیستم لجن فعال و حذف نیتروژن، کیفیت پساب به طرز چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.
نظر شما