این امر چشم انداز سرمایه گذاری در کنیا را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. ورود به بازار کنیا پیش نیازهای خاص خودش را دارد. پیش نیازهایی که در نهایت منجر به سودآوری بیشتر و موفقیت سرمایه گذاران میشوند. از همین رو قصد داریم در ادامه به بررسی بیشتر نکات مهم این سرمایه گذاری بپردازیم.
چرا سرمایه گذاری در کنیا
شاید یکی از مهمترین مؤلفههای مطالعه بازار محصولات و خدمات این باشد که یک کشور یا منطقه چه پتانسیلهایی دارد و چرا این پتانسیلها میتوانند برای سرمایه گذاران مفید واقع شوند. برخی از مهمترین دلایل مناسب بودن کشور کنیا برای سرمایه گذاران ایرانی به این ترتیب میباشند:
- بزرگترین اقتصاد آفریقای شرقی
- محیط سرمایه گذاری کم خطر
- موقعیت استراتژیک به عنوان مرکز مالی، ارتباطی و حمل و نقل منطقهای
- دسترسی به بازار کل آفریقا از کنیا
- ثبات سیاسی و کلان اقتصادی
- زیرساختهای اجتماعی و فیزیکی نسبتاً مستقر
- کاهش هزینهها و مقرون به صرفه بودن
- بخش خصوصی به خوبی تاسیس شده است
- حضور منابع انسانی بسیار ماهر
- بازارهای سرمایه پر جنب و جوش
- محیط کارآفرینانه و نوآورانه قوی
- محصولات توریستی منحصر به فرد
البته صرفا بررسی شرایط بازار کنیا کفایت نمیکند و باید این موضوع نیز مورد ارزیابی قرار گیرد که آیا، شما نیز قابلیت سرمایه گذاری در این کشور را دارید یا خیر. اگر اخذ تصمیم نهایی برایتان کمی مشکل میباشد از تجربه و تخصص افراد حاذق در این حوزه بهره ببرید.
چرا سرمایه گذاری در کنیا
وضعیت اقتصادی کنونی کنیا را چگونه ارزیابی میکنید؟
کنیا با موفقیت یک اقتصاد نسبتاً متنوع و پویایی را ایجاد کرده و فضای سرمایه گذاری خوبی را ارائه میدهد. مهمترین بندر شرق آفریقا، بندر مومباسا است که بخش بزرگی از تردد کالاهای بینالمللی از طریق آن انجام میشود. این بندر بهعنوان قطب بازارهای آفریقای شرقی و آسیایی عمل میکند. علاوه بر این، بندر بزرگ دیگری به نام بندر لامو نیز در حال ساخت میباشد تا بازرگانان به شیوهی موثرتری به این کشور دسترسی داشته باشند.
با توجه به پیامدهایی که کرونا داشته است و برخی مسائل زیست محیطی دیگر، کنیا به انواع تجهیزات خوراکی و ابزارآلات نیاز زیادی دارد و قیمت این اقلام در کشور مذکور رو به افزایش است. این موضوع میتواند خبر خوبی برای صادرات به کنیا باشد. البته پیش از ورود به بازار بایستی استراتژیهای مناسبی برای بازاریابی و فروش محصولات خود پیدا نمایید و از قبل مطالعاتی در مورد این بازار داشته باشید.
جو سرمایه گذاری در کنیا و بخشهای پر پتانسیل آن را چگونه ارزیابی میکنید؟
کنیا دارای فضای سرمایه گذاری خوبی است و برای شرکتهای بینالمللی که به دنبال مکانی برای فعالیتهای اقتصادی منطقهای هستند بسیار جذاب میباشد. به صورت محلی، بسیاری از پروژههای زیربنایی در دست توسعه و برنامهریزی میباشند و انتظار میرود که مشارکت عمومی خصوصی (PPP) اهمیت فزایندهای پیدا کند. یکی از نمونههای PPP را میتوان اولین بزرگراه عوارضی یعنی بزرگراه نایروبی دانست.
سایر بخشهای مهم اقتصادی عبارتند از: بهداشت، ساختوساز، تجارت کشاورزی و تولید (دستور کار "چهار پروژه بزرگ" دولت کنیا). همچنین چشم اندازهای مثبتی در بخشهای انرژی، آب، حملونقل، پردازش مواد غذایی، ارتباطات و فناوری اطلاعات (خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات، پهنای باند) وجود دارد. کنیا به طور مداوم در حال کار بر روی بهبود چارچوبهای نظارتی خود به عنوان مقصدی برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی است.
مطالعه بازار در کنیا و چالش منطقه آزاد تجاری
منطقه آزاد تجاری چقدر برای سرمایه گذاری در کنیا اهمیت دارد؟ منطقه تجارت آزاد AfCFTA برای سرمایه گذاران خارجی کاملاً سودمند خواهد بود زیرا:
- موانع ورود سرمایه گذاری را برطرف میکند
- زمان و هزینههای تصویب سرمایه گذاری را کاهش میدهد
- شفافیت را افزایش میدهد
- و در نهایت نیز همکاری و هماهنگی مرتبط با سرمایه گذاری را در سراسر قاره آفریقا ترویج میکند.
این منطقه آزاد تجاری میتواند بازار بزرگتری را در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار دهد.
وضعیت اقتصادی کنونی کنیا را چگونه ارزیابی میکنید؟
بررسی و مطالعه بازار محصولات و خدمات ایرانی در کنیا
یکی از مؤلفههای مهم سرمایه گذاری در کنیا که چندین مرتبه در این محتوا بر آن تأکید کردیم مطالعه بازار خدمات میباشد. به این معنا که شما باید بدانید که در حوزهی مورد نظرتان رقیبی در این کشور دارید یا خیر؟ آیا فرد یا افرادی توانستهاند به سود خوبی برسند؟ آیا آن ها هم ایرانی بودهاند و یا این که شما میتوانید با آنها رقابت کنید. این قبیل اطلاعات به راحتی در دسترس نیستند و برای اطلاع از آنها شما به یک منبع معتبر و حاضر در کنیا نیاز خواهید داشت.
خدمات مشاورهای iHiT
شرکت های زیادی در زمینه تجارت بین الملل فعال هستند، اما بطور تخصصی کمتر شرکتی پیدا می شود که فقط بر یک کشور تمرکز کرده باشد. از آنجایی که iHiT فقط در کنیا فعالیت تخصصی دارد، خدمات خوبی برای سرمایه گذاری در کنیا هستند ارائه می دهد.
از همین رو iHiT در پی رسالت خود انواع مشاورههای حقوقی، مالی و تجاری را به متقاضیان ارائه میدهد. لذا فارغ از این که هدف شما سرمایه گذاری است یا صادرات و مطالعه بازار در کنیا، به راحتی میتوانید بر خدمات و کمکهای این مجموعه حساب باز کنید.
مشاوره تجاری، حقوقی و مالی در حوزه های زیر صورت می گیرد:
- ثبت شرکت و دریافت کد مالیاتی
- اخذ انواع ویزای کاری با توجه به نوع نیاز شرکت
- اخد انواع ویزای توریستی برای حضور اولیه شرکت ها و یا تجار
- افتتاح حساب بانکی
- مشاوره حمل و نقل و ترخیص کالا
- مشاوره جهت اخذ حمایت های صادراتی از صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری ویژه شرکت دانش بنیان
- مشاوره حقوقی
- مشاوره قوانین مالیاتی
خدمات صادراتی iHiT شامل موارد زیر می شود:
- مطالعه بازار محصولات در بازار هدف
- استقرار نمونه محصولات در نمایشگاه دائمی مرکز
- یافتن شرکای تجاری در بازار کنیا
- تنظیم قراردادهای بین المللی با مشتریان هدف
- مذاکرات تجاری جهت قیمت و عقد قرارداد
- انبارداری
- ارائه راهکار و در اختیار گذاشتن کانال های ارتباطی جهت جا بجایی پول
- مدیریت ارتباط با مشتریان در کنیا
اصول صادرات به کنیا
صادرات به کنیا میتواند یک گزینهی مناسب برای تولید کنندگان و ارائه دهندگان خدمات باشد. این که چه کالاییهایی نوبر صادرات محسوب میشوند، از چه کانالهایی میتوان محصولات را عبور داد و این که ترخیص کالا در گمرکهای کنیا به چه صورت خواهد بود همگی نکاتی هستند که با کمک iHiT به راحتی قابل برطرف شدن هستند.
به طور مثال این روزها کنیا، به نفت و مشتقات آن نیاز مبرمی دارد بنابراین زمینه بازاریابی و فروش آن کاملا مهیا میباشد. مطالعهی بازار بایستی متناسب با هدفتان انجام شود. البته جای نگرانی نیست چرا که کلیهی خدمات مطالعه بازار در iHiT انجام خواهد شد.
در نهایت نیز توجه داشته باشید که مطابق با مقررات گمرکی کشور کنیا، ترخیص کالاها صرفا بر عهدهی نمایندگیها و کارگزاریهای مجاز میباشد.
برای شروع سرمایه گذاری در کنیا و صادرات به کنیا از طریق سایت iHiT با ما تماس بگیرید.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما