به گزارش ایرنا، حسن کاظمی قمی شامگاه چهارشنبه در نشست مشترک با فعالان اقتصادی افغانستانی در مشهد افزود: سالانه ۱۲ میلیارد دلار کمک از سوی نهادهای جهانی و بین المللی به افغانستان اختصاص می یافت، اما الان و پس از روی کار آمدن طالبان این رقم به حدود ۳ میلیارد دلار کاهش یافته است، لذا باید در افغانستان تولید ثروت شود.
وی گفت: می توان فعالیت های مشترک بین سرمایه گذاران ۲ کشور در بخش معدن انجام داد و یا با توجه به دسترسی ترانزیتی افغانستان به آسیای مرکزی در این خصوص فعالیت مشترک صورت گیرد.
نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان به اشتیاق تجار افغانستانی برای فعالیت اقتصادی در ایران اشاره کرد و گفت: اکنون موانعی در مسیر سرمایه گذاری افغانستانی ها در کشور وجود دارد و دولت سیزدهم مصمم به برطرف کردن این موانع است.
این دیپلمات باسابقه اضافه کرد: امروز اهتمام دولت جذب سرمایه های اتباع افغانستانی است، متاسفانه شاهد بودیم این سرمایه ها قبلا جذب کشورهای اروپایی و همسایه شده است.
کاظمی قمی افزود: باید کنسرسیومی برای راه اندازی مجدد خط آهن خواف - هرات تشکیل شود تا مقدمات تعمیر و راه اندازی این مسیر در بخش ایستگاه سنگان تا روزنک هرات فراهم شود، این خط آهن در مسیر رونق اقتصادی دو کشور موثر خواهد بود.
وی گفت: علاوه بر تسهیل تردد در مرز دوغارون به دنبال ایجاد منطقه آزاد اقتصادی مشترک هستیم تا سرمایه گذاران به راحتی در آن سرمایه گذاری کنند و از طرفی خدماتی در حوزه انرژی به آنان اختصاص یابد.
کاظمی قمی گفت: برادران افغانستانی بواسطه اینکه ایران میزبان ۵ میلیون افغانی بوده است، اکنون احساس مسوولیت کرده و ایران را به عنوان اولویت نخست سرمایه گذاری خود قرار داده اند.
در این نشست علاوه بر مسوولان استانی جمعی از تجار و نمایندگان نهادهای اقتصادی افغانستانی دیدگاه های خود را بیان کردند.
نظر شما