۲۳ آذر ۱۴۰۱، ۱۹:۲۱
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84970605
T T
۶۲ نفر

برچسب‌ها

موافقان قطعنامه ضد ایرانی همسو با آمریکا و تکرار اتهامات و مواضع غیرسازنده

نیویورک – ایرنا- نمایش ضدایرانی آمریکا به بهانه حمایت از زنان ایرانی و همسو با مخالفان جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه به وقت محلی در مقر سازمان ملل متحد برای لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل با ارائه قطعنامه از سوی آمریکا آغاز شد.

گروه دوستان حامی منشور ملل متحد نسبت به نقض منشور سازمان ملل و آیین کار شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) اعتراض و خاتمه عضویت ایران در کمیسیون مقام زن را که با رای اکوسوک و پس از تایید اولیه گروه جغرافیایی آسیا- اقیانوسیه انتخاب شده است، غیرقانونی اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل در این نشست مدعی شد: این قطعنامه خواسته جامعه مدنی در ایران را منعکس می کند.

وی در تداوم اتهامات آمریکا مدعی شد که مهسا امینی بخاطر زن بودن کشته شد اما این امر غیر عادی در ایران نیست. دولت ایران می پنداشت مهسا امینی تنها یک مورد دیگر در سابقه طولانی خشونت آن در مقابل زنان است.

گرینفلید با تکرار اظهارات ضد ایرانی خود افزود: دولت ایران به اعتراضات با سرکوب پاسخ داده است و خبرنگارانی را که اقدام به انتشار اخبار کرده اند زندانی کرده است.

نماینده آمریکا مدعی شد: نیروهای امنیتی ایران هزاران نفر را بازداشت و شکنجه کرده و صدها نفر از معترضان را کشته است و اکنون تعداد زیادی از معترضان با حکم اعدام مواجه هستند.

وی ادعا کرد که مردم ایران خواستار لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن هستند و وظیفه این کمیسیون ترویج حقوق برابر و توانمند سازی زنان است. اگر اعضای این کمیسیون آن را تضعیف کنند، کمیسیون مقام زن نمی تواند به وظیفه خود عمل کند.

نماینده آمریکا مدعی شد: دلیل اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل بسیار روشن است. عضویت ایران لکه زشتی بر اعتبار این کمیسیون است و بر اعتبار آن صدمه می زند. امروز فرصت داریم انتخاب درستی انجام دهیم. بیایید رای دهیم و عضویت ایران را لغو کنیم.

اعتراض گروه دوستان منشور ملل متحد به اقدام ضد ایرانی آمریکا 

گروه دوستان منشور ملل متحد شامل ۱۹ کشور از آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین روز چهارشنبه به وقت محلی در سخنانی در نشست بررسی قطعنامه سیاسی آمریکا برای خاتمه عضویت ایران در کمیسیون مقام زن، نسبت به نقض منشور ملل متحد و آیین کار شورای اقتصادی اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) که کمیسیون مقام زن زیرمجموعه آن است، اعتراض کردند.

گروه دوستان حامی منشور ملل متحد در نشست بررسی پیش نویس قطعنامه E/۲۰۲۳/L.۴ با عنوان «خاتمه عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن ۲۰۲۶-۲۰۲۲» در شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) در نیویورک، اعلام کرد: این اقدام که عملا منجر به محروم کردن یک دولت عضو از اعمال حقوق اولیه خود برای مشارکت در یک ارگان منتخب ملل متحد است را رویه ای خطرناک می‌داند.

این گروه تصریح کرد: درحالی که سازمان ملل متحد بر فراگیری و شمولیت مشارکت همه کشورهای عضو از همه نقاط جغرافیایی تاکید دارد، محروم کردن یک عضو (جمهوری اسلامی ایران) را که با رای اکوسوک و پس از تایید اولیه گروه جغرافیایی آسیا- اقیانوسیه انتخاب شده است، غیرقانونی می داند.

گروه دوستان حامی منشور ملل متحد، اتهامات صورت گرفته علیه ایران برای توجیه خاتمه عضویت کشورمان در این کمیسیون را رد و اعلام کرد که اساسا معیارهای عضویت در این کمیسیون کاملا فنی و تخصصی بوده و مبتنی بر تجربه، تخصص و دانش هر کشور عضو است و بنابراین نسبت به سیاسی کردن نهادهای تخصصی و فنی سازمان ملل از طریق انحراف آن به برنامه های سیاسی مد نظر برخی از کشورها هشدار می دهد.

نماینده ونزوئلا گفت که گروه دوستان از کشورهای عضو اکوسوک می‌خواهد که از ایجاد سابقه جدیدی در کار شورا که به طور واضح عملکرد حرفه‌ای و فنی آن را به سمت برنامه‌های سیاسی منحرف می‌کند و مانع از بهره مندی کامل یک عضو منتخب از حق عضویت خود در یکی از کمیسیون های کارکردی می‌شود، خودداری کنند.

غرب و متحدانش همسو با آمریکا در تکرار اتهامات 

نماینده استرالیا در سخنانی در همراهی با آمریکا مدعی شد: نمی توانیم اجازه دهیم زنان شجاع ایران بیهوده جان خود را از دست دهند.  نقض حقوق بشر مردم ایران و سرکوب زنان و دختران این کشور هیچ پایانی ندارد. 
 
وی مدعی شد اقدامات ایران نشان می دهد که دولت این کشور آماده استفاده از تمام ابزار سرکوب علیه مردم خود است و ادامه  عضویت ایران به عنوان کشوری که زنان و دختران خود را سرکوب می کند، در کمیسیون مقام زن، غیر قابل قبول است و استرالیا از لغو عضویت ایران حمایت می کند.

نمایندگان، پاناما، گواتمالا و مقدونیه شمالی پس از نماینده استرالیا در حمایت از لغو ایران از کمیسیون مقام زن، ادعاهای آمریکا و غرب را تکرار کردند.

نمایندگان گواتمالا و مقدونیه شمالی با اشاره به شعار"زن، زندگی، آزادی"،جمهوری اسلامی را به عنوان یکی از موانع رفع تبعیض علیه زنان معرفی کردند.

سفیر مقدونیه شمالی در سازمان ملل با نقل قولی از هانا آرنت، فیلسوف آلمانی گفت که آزادی زنان، آزادی جامعه است.

نماینده گواتمالا در این نشست مدعی شد جمهوری اسلامی ایران در این زمان استحقاق عضویت در کمیسیون مقام زن سازمان ملل را ندارد.

نماینده گواتمالا در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (اکوسوک)  مدعی شد: نابرابری و تبعیض جنسیتی علیه زنان و دختران در چارچوب حقوقی و قانونی ایران ادامه دارد.

نماینده پاناما نیز مدعی شد اعضای جامعه بین‌الملل باید به پیش‌نویس قطعنامه لغو ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رای مثبت بدهند.

نماینده لیبریا نیز مدعی شد واقعیت دردناک برای زنان در ایران فراتر از بحث حجاب است، آن‌ها دهه‌ها تبعیض سیستماتیک را تحمل کرده‌اند و  چشم‌اندازی برای تغییر پیش رو ندارند.

نماینده کانادا نیز در این نشست در تداوم ادعاهایش، ایران را متهم به تبعیض علیه زنان در سیاستگذاری و اجرا کرد و مدعی شد: اجرای خشن قانون حجاب و عفاف و توسل به مجازات اعدام نشان دهنده بی توجهی به حقوق بشر و همچنین سرکوب عمدی زنان و دختران است.

نماینده کانادا مدعی شد تداوم عضویت ایران در کمیسیون مقام زن به معنی بی اعتبار کردن این کمیسیون است.

نماینده کانادا  با انتقاد از دیدگاههای کشورها مبنی بر اینکه ایران مطابق قوانین انتخاب شده است، خطاب به آنان مدعی شد: آیا هیچ کاری نیست که یک دولت علیه مردم خود انجام دهد و موجب  لغو عضویت آن در کمیسیون مقام زن شود؟

نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز با تکرار اتهامات آمریکا گفت: ایران به جای تعامل با جامعه بین‌الملل با سرکوب خشن تر پیش رفته است.
وی با تکرار اظهارات غیرسازنده افزود از زمان مرگ  مهسا امینی مردم ایران پیام روشنی داشته‌ اند که دیگر سرکوب و خشونت را تحمل نخواهند کرد.

نماینده نیوزیلند در نشست شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل نیز مدعی شد مرگ مهسا امینی  نشانه وخیم‌تر شدن وضع زنان در ایران است.

وی  صدور حکم اعدام برای برخی محکومان ناآرامی های اخیر در ایران را محکوم و ادعا کرد  کشورش در کنار معترضان ایران می‌ایستد.

نماینده آلبانی نیز مدعی شد مساله کمیسیون مقام زن، رفتارهای غیرقابل قبول جمهوری اسلامی ایران است که  کاملا مخالف ذات و ارزش‌های این کمیسیون عمل کرده است.

نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در حالیکه دست این رژیم به جنایات بسیاری علیه مردم بیگناه فلسطین آلوده است، مدعی شد که هر کسی  به قطعنامه آمریکا برای لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل رای مثبت ندهد، شریک جرم ایران است.

وی تا تکرار یاوه گویی های علیه ایران مدعی شد که قطعنامه ضد ایرانی آمریکا گامی کوچک اما مهم است.ایران با ماهیت مخربش هرگز تغییر نخواهد کرد.

نماینده برزیل نیز در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل گفت که  برای پاسخ به بحرانی که اکنون در ایران با آن روبرو  هستیم،‌ شاید بهتر باشد واقعیات دیگری را در نظر بگیریم.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha