به گزارش خبرنگار ایرنا، «سیروس جلیلی» عصر چهارشنبه در نشست خبری افزود: در کمیته تحقیقات دانشگاهی کشور نیز دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بعد از دانشگاه شهید بهشتی و تبریز عنوان سوم کشور را کسب کردیم.
وی در ادامه اظهار داشت: پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با دارا بودن ۴۸۵ متر سالن، کارگاه و با تجهیزاتی کامل در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: ۲ پژوهشکده فناوری سلامت و پژوهشکده سلامت زیرمجموعه این معاونت است که ۱۳ مرکز تحقیقاتی زیرنظر این ۲ پژوهشکده در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه هدف آینده معاونت تحقیقات دانشگاه، ایجاد و افتتاح پژوهشکده سوم است، اضافه کرد: هم اکنون می توانیم این کار را انجام دهیم، اما هنوز وزارتخانه چارت پرسنلی و ساختار پژوهشکدهها را فعلا مشخص نکرده است.
جلیلی در ادامه عنوان کرد: نظام ثبت بیماریها و دادههای نظام سلامت (Registry) نقش موثری در تشخیص و اندازهگیری میزان گسترش یک بیماری خاص و یا یک رویداد بهداشتی در جامعه دارد و نظام سلامت را قادر میسازد بر کیفیت خدمات بهداشتی ارایه شده نظارت بهتر و موثرتری داشته باشد.
وی اضافه کرد: نظام ثبت همچنین منبع مناسبی برای تشخیص بیماران به منظور انجام مطالعات پژوهشی بعدی از قبیل مطالعات کوهورت و کارآزمایی بالینی فراهم می آورد.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: برنامه ملی ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت یک بستر اطلاعاتی بزرگ است که دادههای بیمار در این سامانه ثبت می شود و این اطلاعات برای موضوعات تحقیقاتی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی گفت: در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اطلاعات ۳۶ نوع بیماری در سامانه ثبت می شود.
جلیلی اظهار داشت: در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تولیدات خوبی در سطح ایران و استان داریم. مجوز واردات ۲ دارو در کشور به دلیل تولید آن در کرمانشاه متوقف شده است.
مدیر فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم در این نشست خبری گفت: بیش از یک سال است که پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افتتاح شده است.
محمدی افزود: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به عنوان تنها دانشگاه استان یکی از مراجع داوری اصلی برای ثبت اختراعات از اداره ثبت اختراعات کشور است.
وی اظهار داشت: سالیانه حدود چهار فراخوان طرحهای فناوری در سال اعلام میکنیم و طرحها در شورای مرکز رشد گزینش میشوند و مورد حمایت قرار میگیرند و هدف از این کار حمایت از تولید نمونه اولیه است.
مدیر فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در سال ۲۵ کارگاه در حوزه فناوری با موضوعاتی همچون قوانین مالیاتی، نحوه ثبت اختراع و نحوه تاسیس شرکت برگزار میشود.
وی با بیان اینکه مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه تمامی امور پذیرش و صلاحیت شرکتهایی که در حوزه سلامت مشغول به فعالیت هستند را انجام می دهد، افزود: تا به حال ۸۰ شرکت فعال که ۱۷ شرکت دانش بنیان هستند در حوزه سلامت مانند زیست فناوری، صنایع غذایی، آرایشی بهداشتی، فناوری اطلاعات سلامت و تجهیزات پزشکی مشغول به فعالیت شده اند.
محمدی عنوان کرد: از محصولات تولیدی شرکت های حوزه سلامت دانشگاه می توان به فریزر با دمای منهای ۸۰ درجه پرتابل و کیت های آزمایشگاهی برای مباحث تحقیقاتی اشاره کرد.
وی عنوان کرد: مرکز رشد دانشگاه رتبه سوم فعالیت های فناورانه را در ۲ سال متوالی ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ در بین تمام دانشگاه های علوم پزشکی کسب کرد و رتبه اول را در بین مراکز رشد در حال توسعه را از آن خود کرد.
مدیر فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان به دستاوردهای این مرکز اشاره کرد و گفت: تجاری سازی ۱۶ محصول، تولید ۸۷ نمونه محصول، صدور ۲۷۴ مورد تاییده اختراع که پنج اختراع آن بین المللی است، از جمله این دستاوردها است.
نظر شما