به گزارش ایرنا، حسن رضانیا روز پنجشنبه در نشست اعضای شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی اظهار داشت: فاصله زیادی بین حوزه برنامه نویسی ، قانون گذاری و اجرا وجود دارد که برای کاهش این فاصله فکر اساسی کرد.
وی اضافه کرد: بسیاری از قوانین و دستورالعمل ها در حوزه اجرا ضعیف یا غیر قابل تحقق هستند برای نمونه ۳۰ درصد برنامه و احکام برنامه ششم توسعه در مورد تحکیم بنیان خانواده بود که باید به کاهش ۲۰ درصدی طلاق منتج می شد هم اینک نه تنها به این رقم دست نیافته ایم بلکه آمار طلاق افزایش نیز داشته است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با بیان اینکه باید برای نوشتن قوانین قابلیت اجرا حساسیت ایجاد شود، اظهار داشت: تا سال ۲۰۵۰، تحولات فرهنگی از جمله نظام خانواده یکی از پنج چالش بزرگ جهان است و پدیده طلاق یک موضوع جهانی است.
رضانیا اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع می توان با تکیه بر آمارهای موجود، طرح ها و برنامه های پیش بینی شده را اولویت بندی و منابع و اعتبارات بر اجرای برنامه های دارای اولویت متمرکز شود تا با افزایش بهره وری به نتیجه مطلوب دست یابیم.
وی گفت: دو موضوع و چالش مهم در نظام خانواده، شامل مسایل نگرشی و نهادی است و اگر می خواهیم اتفاق جدی در این حوزه رخ دهد باید بر روی نگرش ها و عملکرد نهادی به خوبی کار شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان اضافه کرد: برخی مواقع مسوولان، متولیان و دستگاه های مسوول در زمینه فرهنگ عمومی، مسولیت خود را رها کرده و در حوزه غیر تخصصی نقد و اظهار نظر می کنند در حالیکه باید بر روی ماموریت و تکالیف خود تمرکز داشته باشند.
رضا نیا تاکید کرد: متولی فرهنگی عمومی باید در زمینه مباحث فرهنگی پاسخگو باشد نه اینکه با سرک کشیدن و دخالت در دیگر حوزه های غیرتخصصی از جمله بخش عمرانی و اقتصادی ، از رسیدگی به تکالیف و مسئولیت خود کوتاهی کند.
وی با بیان اینکه دخالت و اظهارنظر در حوزه غیرتخصصی، فرافکنی است افزود: راه اندازی گروه های اندیشه ورز فکر خوبی است و باید این گروه ها در حوزه های فرهنگی و اجتماعی با یکدیگر تعامل داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان ادامه داد: هر چند فعالیت در مباحث فرهنگی زودبازده نیست و زمان بر است اما کوتاهی و کم کاری از هیچ دستگاهی در حوزه فرهنگی قابل پذیرش نیست.
رضا نیا گفت: با وجود تصویب قانون تحکیم خانواده و جوانی جمعیت اما مردم نتایج تصویب این قانون و مشوق های پیش بینی شده را در زندگی خود احساس نمی کنند.
وی از دستگاه های اجرایی خواست در راستای تحکیم بنیان خانواده و امید آفرینی در زمینه مشوق ها و فعالیت های صورت گرفته اطلاع رسانی درست را داشته باشند و در این مسیر از ظرفیت رسانه ها استفاده کنند.
ضرورت بازنگری عملکرد جمعیتی در همدان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز گفت: کاهش ۱۰ هزار نفری متوفیان در هشت ماهه ۱۴۰۱ با وجود موج های پیاپی و غیر محسوس ویروس کرونا و آنفولانزا در کنار رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی از سوی مردم و انجام فعالیت های روزمره، نشان از تاثیرگذاری بالای تزریق واکسن کرونا است.
فاطمه ترکمان اسدی اضافه کرد: مرگ و میر کودکان زیر یکسال ناشی از ناهنجاری های بدو تولد است، همچنین ازدواج و باروری در سن بالا احتمال مرگ نوزاد را افزایش می دهد.
وی ادامه داد: بیشترین و مهمترین علت مرگ کودکان یک تا چهار سال بروز حوادث به ویزه برای ساکنان در مناطق حاشیه راه های اصلی است که باید برای این موضوع نیز تدبیر و برنامه استانی اندیشیده شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: چرا با وجود دغدغه مندی مسئولان همچنان آمار موالید و ازدواج پایین و سن ازدواج رو به افزایش است؟ همچنین با وجود فراوانی ازدواج در سن ۲۴ سال اما فاصله بین ازدواج و فرزند آوری افزایش و فراوانی فرزند آوری در استان مربوط به بانوان ۳۵ سال است؟ این آمارها ضرورت بازنگری عملکرد جمعیتی را بیشتر می کند.
ترکمان اسدی تاکید کرد: به منظور کاهش سن ازدواج و افزایش میزان باوری نیازمند تشکیل یک اتاق فکر با حضور نخبگان علمی، روانشناس، جامعه شناس در خارج از بدنه اداری هستیم تا راهکارهای علمی، دقیق و بومی را اعضای این اتاق فکر به مسئولان ارائه دهند.
بر اساس آخرین سرشماری نفوس مسکن جمعیت استان همدان یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر اعلام شد که ۵۳ درصد این جمعیت را زنان تشکیل داده است.
نظر شما