بحران انرژی اروپا؛ بلغارستانی‌ها هیزم ذخیره می‌کنند/ چالش جدی‌تر برای کشورهای کم درآمد اروپا

تهران- ایرنا- اعضای ثروتمند اتحادیه اروپا در حالی به سختی به دنبال تامین منابع انرژی شهروندان خود در زمستان جاری هستند، مردم اعضای فقیرتر این اتحادیه مانند بلغارستان برای تامین منابع گرمایشی خود، هیزم ذخیره می‌کنند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، در یک قدمی زمستان، صدای اره‌های برقی دامنه‌های پوشیده از جنگل کوه‌های شمال بلغارستان را فراگرفته است و مسیر چوب‌های تازه بریده شده برای گرم کردن منازل شهروندان بلغارستانی آغاز می‌شود.

بیش از نیمی از منازل مسکونی در بلغارستان به خصوص در مناطق روستایی و غیرشهری، به دلیل قطعی مکرر برق همچنان از چوب و زغال‌سنگ به عنوان منبع اصلی برای تامین گرمایش استفاده می‌کنند.

این درحالی است که اکثریت جمعیت ۶.۵ میلیونی فقیرترین کشور عضو اتحادیه اروپا، پس از بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین برای ذخیره کردن هیزم در انبارهای خود به تکاپو افتاده‌اند.

به گفته یاور گچف وزیر کشاورزی بلغارستان، سوخت چوب (هیزم) همچنان ارزان‌ترین راه برای گرمایش است و تقاضا برای این محصول در این کشور نسبت به سال گذشته سه برابر شده است.

وی از مردم بلغارستان خواسته است که هیزم پیش از نیاز سالانه خریداری نکنند زیرا محموله زغال سنگ وارداتی این کشور از دونباس در اوکراین مطابق روال همیشه ارسال نشده است.

بنابر داده‌های اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات)، حتی پیش از بحران انرژی فعلی، از هر چهار بلغارستانی یک نفر قادر نبود در طول زمستان منزل خود تا دمای مورد نیاز گرم کند.

یک مقام محلی از شهرستانی با ۱۸ هزار نفر جمعیت در مناطق کوهستانی شمال بلغارستان در این باره اظهار داشت: امسال چهار هزار و ۸۰۰ خانوار برای خرید هیزم سفارش داده‌اند که این تعداد نسبت به سفارش سال گذشته که کمتر از ۲ هزار مورد بود، افزایش قابل توجهی داشته است.

یکی از ساکنین این منطقه نیز با اشاره به تاخیر ۲ ماهه تحویل سفارش هیزم خود گفت که هزینه‌ای که برای آن پرداخت کرده نسبت به سال قبل دو برابر شده است.

جنگ اوکراین و واکنش اروپا به آن با اعمال تحریم‌ها علیه روسیه به‌ویژه در بخش انرژی، کشورهای اتحادیه را در کنار پیامدهای اقتصادی همچون ایجاد تورم بی‌سابقه با بحران انرژی مواجه کرده است. نگرانی‌هایی که از ماه‌ها پیش برای مواجهه با فصل سرد گریبانگیر دولت‌های اروپایی شده بود این روزها با کاهش دمای هوا و آغاز فصل زمستان جدی‌تر شده است.

با وجود اینکه اتحادیه اروپا و گروه ۷ سقف قیمت ۶۰ دلاری بر نفت روسیه تعیین کرده‌اند، هنوز وزاری انرژی کشورهای اتحادیه اروپا نتوانستند درباره تعیین سقف قیمت گاز به توافق برسند. در این میان روسیه نیز هشدار داده است به کشورهایی که سقف قیمت اعمال کرده‌اند، نفت نمی‌فروشد و چنین اقدامی تنها بحران جاری در بازارهای جهانی انرژی را عمیق‌تر می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha