آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی در پایان نشست آمریکا و آفریقا در واشنگتن گفت: فکر میکنم، سال آینده بسیاری از مقامهای آمریکایی از جمله رئیس جمهور به آفریقا سفر خواهند کرد.
این مقام دولت بایدن، پیشرفت های حاصل شده در اجلاس سران آمریکا و آفریقا را ستود اما تاکید کرد که طی ماه های آینده، اجرای تعهدات انجام شده در این رویداد بسیار اهمیت دارد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست واشنگتن با سران کشورهای آفریقایی رسما از عضویت اتحادیه آفریقا در گروه ۲۰ حمایت کرد.
وی گفت: امروز خواستار عضویت اتحادیه آفریقا در گروه ۲۰ به عنوان یک عضو دائمی می شوم.
رئیس جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد واشنگتن از اصلاحات شورای امنیت برای نمایندگی دائم آفریقا حمایت می کند.
بایدن در تداوم رقابت با روسیه و چین در قاره آفریقا ادامه داد: من یک طرح جدید معرفی می کنم. این طرح تحول دیجیتالی آفریقا است.
وی تصریح کرد: ما در حال همکاری با کنگره برای سرمایهگذاری ۳۵۰ میلیارد دلاری و تامین مالی بیش از ۵۰۰ میلیون دلار جهت اطمینان از مشارکت مردم آفریقا در اقتصاد دیجیتالی هستیم.
نفوذ سیاسی،اقتصادی و نظامی چین و روسیه در قاره آفریقا، منطقه مستعد از لحاظ اقتصادی و سیاسی، زنگ های خطر را برای آمریکا به صدا درآورده و واشنگتن را به تقلا وا داشته تا پس از چند دهه غفلت، اکنون با فراخوانی ۴۹ رهبر آفریقایی، بدنبال جبران عقب ماندگی از رقیبان قدرتمند خود در این منطقه باشد.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن دی.سی با برگزاری نشستی سه روزه که از ۱۳ دسامبر (۲۲ آذرماه) آغاز شده است، میزبان رهبران ۴۹ کشور آفریقایی است.
به گزارش سی ان ان، واشنگتن مدت مدیدی است چندان توجهی به قاره آفریقا نداشته و با کنار کشیدن خود از این قاره ، باعث شده تا رقبایی همچون روسیه و چین، روابط خود را با کشورهای این منطقه چه از لحاظ سیاسی و چه از لحاظ اقتصادی هرچه بیتشر تعمیق بخشند و اکنون از این عقب ماندگی احساس خطر کند.
کاخ سفید بر آن است تا در این نشست سه روزه، تا حدی این غفلت را جبران کرده و نظر سیاستمداران و سرمایه گذاران آمریکایی را به این قاره معطوف سازد، آنچنان که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا از قاره آفریقا بعنوان «قدرت عمده ژئوپلتیک» در عرصه بین الملل یاد کرده است.
سی ان ان با استناد به گزارش نشریه انگلیسی «اکونومیست» مبنی بر اینکه اینکه آفریقا جایگاه سریعترین رشد اقتصادی در جهان به شمار میرود بطوری که تراز تجاری این قاره با سایر کشورهای جهان طی تنها یک دهه اخیر رشدی ۳۰۰ درصدی داشته است، می گوید: نزدیکی آمریکا با (کشورهای) آفریقا، تلاشی خواهد بود برای مقابله به تحکیم روابط چین و روسیه در آفریقا، امری که نشان داده، می رود تا به یک مشکل جدی برای واشنگتن بدل شود و زنگ های خطر را برای کاخ سفید به صدا در آورده است، چرا که تغییر رویه در میان کشورهای آفریقایی با وجود ایجاد نزدیکی با دو قدرت رقیب آمریکا، کاری بس دشوار برای دولت بایدن و دولت های پس از وی خواهد بود.
نظر شما