به گزارش خبرنگار معارف ایرنا حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه شامگاه جمعه به مناسبت درگذشت آیت الله سیدمحمدصادق حسینی روحانی نوشت: ارتحال ملکوتی مرجع عالیقدر تشیع و مجاهد فرهیخته حضرت آیت الله العظمی سید محمدصادق حسینی روحانی رضوان الله تعالی علیه، ثلمه ای برای حوزه های علمیه خواهد بود. خداوند او را در ملکوت اعلی با اجداد طاهرینش محشور نماید. این عالم ربانی با تدوین کتاب ارزشمند و کم نظیر فقه الصادق، کمک بزرگی به بالندگی فقه به ویژه فقه نظامات اجتماعی کرد.
وی افزود: این مجاهد متقی، عمر ۹۶ ساله خود را وقف تحصیل، تدریس، تحقیق و تبلبغ علوم اسلامی کرد. ایشان از بزرگان حوزه قم و نجف همچون آیات عظام محمدکاظم شیرازی، محمدحسین غروی اصفهانی، آقا ضیاءالدین عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی، محمدرضا آل یاسین، سید ابوالقاسم خویی و سید حسین طباطبایی بروجردی بهره وافر برد.
این استاد فلسفه و حکمت اضافه کرد: پاسخ متقن ایشان به مخالفان حکومت اسلامی و معارضان امر به معروف و نهی از منکر به بهانه روایات منع قیام قبل از قیام حجت علیه السلام، قابل توجه است. وی به صراحت با جدایی دین از سیاست مخالفت کرد و باور داشت که اجرای بسیاری از احکام اسلامی مانند جهاد و قصاص و دیات، متوقف بر حکومت است و فرمودند همه احترام علما به دین است و مگر می شود در مقابل اجرا نشدن احکام بی تفاوت بود.
وی افزود: آیت الله روحانی، پیمان کمپ دیوید را ضد اسلام و دستورات الهی می دانست و هدف آن را تقویت اسرائیل می شمرد و مسأله فلسطین را مسأله تمام مسلمانان می دانست. منظومه فکری این مرجع تقلید برگرفته از اسلام جامع نگر بود و پاره ای از نقدهای ایشان به برخی تصمیم های کشور، نقد درون گفتمانی عقلانیت اسلامی به شمار می رفت.
خسروپناه ادامه داد: بنابراین اولا فضلا و علمای حوزه، باید از گفتمان سیاست اسلامی این مجاهد فقیه درس بگیرند و نسبت به امور استکباری و صهیونیستی بیتفاوت نباشند. ثانیا دغدغه اجرایی شدن احکام و حدود الهی را داشته باشند و مراقب سکولاریزاسیون کردن حوزه های علمیه باشند.
حوزه های علمیه در مراسم تشییع پیکر آیت الله روحانی تعطیل خواهد بود
روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه علمیه امروز شنبه ۲۶ آذر با صدور پیام تسلیت اعلام کرد: حوزه های علمیه مصادف با مراسم تشییع پیکر حضرت آیت الله روحانی تعطیل خواهد بود و جزئیات برنامه و زمان تشییع اطلاع رسانی خواهد شد.
آیت الله العظمی سید محمد صادق حسینی روحانی فرزند آیت الله میرزا محمود روحانی در سال ۱۳۰۵ هجری شمسی در قم دیده به جهان گشود. وی دروس پایه ادبیات عرب را در قم نزد پدر فرا گرفت و در سن ۱۰ سالگی راهی حوزه نجف شد و به امتحان و توصیه آیت الله العظمی خویی در سن ۱۱ سالگی وارد درس خارج فقه و اصول شد.
آیت الله روحانی در سن ۱۴ سالگی به درجه اجتهاد رسید و آیت الله العظمی خویی هنگامی که سیدمحمدصادق روحانی ۱۵ سال داشت، طی نامه ای عظمت علمی، قدرت و استنباط قوی، هوش و ذکاوت این نابغه بزرگ را تأیید و ستودند.
این مرجع تقلید در سال ۱۳۲۹ شمسی وارد قم شد و در اوایل سال ۱۳۳۰ به تدریس دروس خارج فقه و اصول در صحن مطهر حضرت معصومه (س) پرداخت. وی به محض ورود به حوزه علمیه قم و احساس نیاز جامعه حوزوی و اسلامی، همزمان با تدریس درس خارج فقه و اصول در سنین جوانی، دایره المعارف فقه اسلامی را نوشت و این کتاب یکی از مهمترین منبع تدریس فقه و اصول است.
نظر شما