۲۶ آذر ۱۴۰۱، ۱۴:۴۲
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84972429
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۴۰ هزار هکتار از دیمزارهای خراسان شمالی در طرح جهش تولید زیر کشت رفت

بجنورد-ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۴۰ هزار هکتار از دیمزارهای این استان از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون در راستای اجرای طرح جهش تولید به زیر کشت رفته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محمدزاده روز شنبه در ستاد زراعت خراسان شمالی اظهارکرد: وزارت جهاد کشاورزی برای این استان سهم کشت در سطح ۵۰ هزار هکتار از دیمزارهای این استان را در نظر گرفت که تلاش می شود بیش از این میزان کشت و کار انجام شود.

به گزارش ایرنا، طرح ملی جهش تولید به منظور تولید غلات بیشتر در دیمزارهای کشور با حمایت ستاد اجرای فرمان امام(ره) از ۲ سال پیش در سطح محدود پنج استان کار را آغاز کرد و در سال زراعی گذشته اجرای این طرح در ۱۵ استان توسعه و در سطح ۲.۶ دهم میلیون هکتار کار خود را دنبال کرد.

وی افزود: اینک در بحث تحقق کشت در زمین های دیم در سطح کشور رتبه اول را تاکنون به دست آورده ایم و از نظر بیمه ای نیز در این خصوص جایگاه سوم را کسب کرده ایم.

محمد زاده اظهار کرد: در طرح جهش تولید دیمزارها در آیش مورد توجه قرار خواهند گرفت و زیر کشت انواع علوفه، دانه های روغنی، حبوبات و گیاهان دارویی خواهد رفت که به اقتصاد کشاورز نیز کمک خواهد کرد.

وی بر استفاده از آب سبز تاکید کرد و گفت: با توجه به خشکسالی های اخیر و کاهش منابع آبی باید از آب بهینه استفاده کنیم که در این راستا باید کشاورزی همراه با دانش باشد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داد: صندوق توسعه بخش کشاورزی باید مورد حمایت قرار گیرد چرا که در سال های اخیر از نظر اعتباری کمتر کمک شده است، در سال های گذشته به این صندوق هشت میلیارد تومان اختصاص داده می شد.

محمد زاده افزود: کشاورزان به ویژه دامپروران در این سال ها نیازمند دریافت تسهیلات بانکی هستند که بانک ها باید بیشتر روی این موضوع بپردازند اما برخی از بانک ها به این امر کمتر می پردازند.

وی اظهار کرد: اینک کشاورزان را برای دریافت ماشین آلات بخش کشاورزی از محل خط اعتباری مکانیزاسیون به بانک ها معرفی کرده ایم اما اختصاص تسهیلات را نداریم که این امر باعث ناامیدی کشاورزان و نارضایتی آنان به سیستم های بانکی و دولتی خواهد شد.

وی کمبود علوفه و گرانی نهاده های دامی را از اساسی ترین مشکلات دامپروران استان دانست و گفت: بعد از آزاد سازی یارانه ها قیمت انواع نهاده های دامی از افزایش چشم گیری برخوردار شد که به عنوان مثال جو که هر کیلوگرم آن ۲ هزار و ۲۰۰ بود به ۱۲ هزار تومان افزایش یافت این افزایش قیمت در حالی است که کمک های دولتی که با عنوان دامدار کارت به این قشر تولید کننده اختصاص داده می شود به نسبت کمتر است.

محمد زاده خواستار افزایش اعتبارات بخش کشاورزی در استان شد و افزود: با وجود اینکه نسبت به سال گذشته افزایش چشم گیری دارد اما پاسخگوی نیاز های این بخش نیست، در سال جاری ۱۷۸میلیارد تومان به استان تاکنون اختصاص داده شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر کشت قرار دادی نیز تاکید کرد و گفت: زارعان استان برای نخستین بار گندم را به صورت قرار دادی کشت کردند که پیش بینی می شود تا بیش از پنج هزار هکتار در سال جاری انجام شود.

وی اظهار کرد: طرح کشت قراردادی گندم با هدف حمایت از کشاورزان در استان اجرا می‌شود و در آن مزایای خوبی دیده شده‌است به گونه ای که گندم‌کاران با استفاده از آن می‌توانند محصول خود را با سهولت بیشتری تولید کنند و در قالب خرید تضمینی به دولت تحویل دهند.

محمدزاده گفت: در این طرح دولت نهاده های کشاورزی را به صورت امانی در اختیار کشاورزان قرار می دهد و علاوه بر آن در خصوص بیمه نیز مورد حمایت قرار می گیرند.

در مجموع سطح اراضی زراعی و باغی استان ۴۵۲ هزار و ۶۱۴ هکتار است که شامل ۱۴۹ هزار و ۵۸۳ هکتار اراضی آبی و ۱۵۶ هزار و ۶۴۱ هکتار اراضی دیم است.

خراسان شمالی بیش از ۲۵۴ هزار هکتار اراضی زراعی دارد که از مجموع این میزان ۱۰۹ هزار و ۴۴۶ هکتار اراضی زراع آبی و ۱۴۴ هزار و ۵۵۶ هکتار اراضی دیم است.

سطح زمین های آیش آبی و دیم بخش کشاورزی استان نیز ۱۴۶ هزار و ۳۸۹ هکتار است.

بر اساس تحلیل شاخص «استاندارد بارش، تبخیر و تعرق» (SPEI) در بازه یک ساله، ۸۵ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha