۱۱ آذر ۱۳۹۹، ۱۳:۲۹
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84130541
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کشاورزان خراسان شمالی تناوب کشت را رعایت کنند

۱۱ آذر ۱۳۹۹، ۱۳:۲۹
کد خبر: 84130541
کشاورزان خراسان شمالی تناوب کشت را رعایت کنند

بجنورد- ایرنا- مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کشاورزان با شیوه‌های صحیح و اصولی در دیمزارهای حاصلخیز و پرباران استان به تناوب کشت غلات، حبوبات و علوفه‌های کوتاه‌قد ادامه دهند.

مهندس محمدنقی کاظمیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از کشاورزان خواست تا اراضی آیش را نیز زیر کشت ببرند.

وی اظهار داشت: این اقدام علاوه بر افزایش تولید محصولات زراعی و به خصوص غلات موجب افزایش منابع مالی و درآمدی کشاورزان می شود.

وی افزود: بهره برداران در این اراضی گیاهان کوتاه قد نظیر حبوبات و انواع علوفه کشت کنند.

وی جلوگیری از فرسایش بادی، خاکی و شیاری دیمزارها را از دیگر اهداف کشت در اراضی آیش دانست و گفت: با استفاده از کشت اصولی در اراضی آیش کشاورزی نیمه حفاظتی نیز ایجاد خواهد شد و همچنین باقی مانده بقایای گیاهی نیز به تغذیه خاک کمک می کند.

وی افزود: اراضی آیش را کم کم باید با گیاهانی که نیاز آبی کمتر و همچنین دوره زمان کوتاه و سازگاری اقلیمی داشته باشند کشت کنیم.

وی اظهار داشت: گیاهان علوفه ای که در این اراضی در زمان بارندگی کشت و پس از یک بارندگی دیگر هم قابل  برداشت می شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه کشت در اراضی آیش یکی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی است افزود: بهره برداران این استان طبق برنامه گذشته در دیمزارها در یک سال گندم و یا جو کشت می کنند و یک سال را نیز به عنوان آیش رها می کنند که از آنان می خواهیم این روند را تغییر دهند زیراکه  کشت گیاهان علوفه ای و حبوبات از آیش مزایای بیشتری دارد.

کاظمیان از بهره برداران خواست در فصل پاییز اراضی خود را شخم بزنند تا حجم خاک افزایش یابد و آب بیشتری به آن نفوذ کند و در فصل بهار با یک دیسک ساده علف های هرز از بین خواهد رفت و می توانند عملیات کشت را انجام دهند.

وی افزود: همچنین باید بهره برداران در اراضی با شیب کمتر نسبت به کشت محصولات زراعی اقدام کنند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: بارندگی مناسب پاییزه که پس از چند هفته انتظار روی داد، کشت و کار غلات در مزارع آبی و دیم را رونق داده، بطوریکه هم اکنون بیش از ۶۰ درصد از اراضی زیر کشت رفته است.

کاظمیان اظهار داشت: بارندگی های پاییزه همه کشاورزان این استان را شادمان کرد و زمینه آغاز کشت محصول را برای دیم‌کارانی که از مدتها پیش چشم به آسمان در انتظار بارانی موثر بودند، فراهم کرد.

وی سطح ابلاغی کشت گندم آبی استان در سال جاری را ۴۷ هزار و ۳۸۰ هکتار و ابلاغی گندم دیم را نیز ۹۸ هزار هکتار عنوان کرد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: تغییر اقلیم و نوسانات درجه حرارت در سال های اخیر در استان بیشتر شده است و معمولا پاییزهای خنک و کم بارانی داریم اما زمستان ملایم تر و بارش باران بیشتر از معمول را تجربه می کنیم.

وی سطح زیر کشت جو ابلاغی استان را نیز ۴۸ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: از این سطح  ۲۵ هزار هکتار آبی و ۲۳ هزار هکتار دیم است.

کشاورزان خراسان شمالی در تابستان امسال ۱۳۱ هزار و ۱۷۱ تن گندم مازاد بر نیاز خود را به سیلوها و مراکز خرید تحویل دادند، این در حالی است که در سال گذشته ۱۶۱ هزار و ۳۴۷ تن محصول گندم تحویل شده بود که ۱۸.۶ درصد کاهش نشان می دهد.

برآورد شده بود امسال ۲۶۵ هزار تن گندم از کشتزارهای خراسان شمالی برداشت و ۱۴۰ هزار تن آن به سیلوها تحویل شود.

۹۸ هزار هکتار از دیمزارها و ۴۷ هزار هکتار از کشتزارهای آبی خراسان شمالی در سال زراعی گذشته زیر کشت گندم رفته بود.

استان خراسان شمالی در تولید گندم دیم رتبه ۱۶ و گندم آبی رتبه ۱۸ کشور را دارد.

میانگین بارندگی سالانه در استان خراسان شمالی ۲۴۰ میلی متر است.

خراسان شمالی با جمعیت بیش از ۸۶۳ هزار نفر ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می‌کنند.  

این استان ۲ هزار و ۸۴۳ هکتار وسعت دارد که ۱۶ درصد از این گستره، معادل ۴۵۲ هزار هکتار قابل کشت است.

طبق داده های مرکز آمار ایران در سال ۹۷ در طرح آمار گیری زراعت سطح اراضی آیش استان حدود ۱۸۰ هزار هکتار اراضی آبی و دیم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha