به گزارش خبرنگار ایرنا ، حسینعلی شهریاری امروز یکشنبه در دومین همایش منطقهای دانشگاه اخلاقمحور که در دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزار شد ،ضمن تقدیر از زحمات جامعه پزشکی در دوران کرونا افزود: در حالی که مردم می توانند بهترین خدمات درمانی خود را در بیمارستان های دولتی دریافت کنند اما برخی پزشکان با هدایت بیماران به بیمارستان های خصوصی آنها را در تنگنای مالی قرار می دهند و این ظلم به مردمی است که اکنون در مشکل معیشتی و اقتصادی مواجه هستند .
وی ادامه داد: رفتارهایی در برخی پزشکان دیده می شود که آن اخلاق یا رفتار در شان نظام پزشکی و جمهوری اسلامی نیست.
وی با اشاره به برخی اعمال نفوذها در راه اندازی بی رویه دانشکده های پزشکی در کشور گفت: این موضوع باعث شده اکنون دانشکده هایی داریم که از نظر تعداد دانشجو و فضای فیزیکی وضعیت مناسبی ندارند .
شهریاری افزود: بیان این ضعف ها باعث شده تا این وضعیت با دستور صدور مجوز احداث دانشکده های پزشکی تنها با مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی ساماندهی شود ،در شرایطی که اقتصاد به عنوان مهمترین مشکل جدی مردم وکشور به شمار می رود باید با مردم صادق باشیم و این مشکل و دیگر مشکلات را به آنها بیان کنیم.
وی ادامه داد: وقتی مسوولان به مردم بگویند که در کدام یک از بخش ها با مشکل مواجه هستند و اشکال کار کجاست،مشکلات برای آنها قابل هضم تر خواهد بود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت:در عصر کنونی که بدلیل گسترش فضای مجازی دسترسی مردم به شبکه های اجتماعی و اخبار بسیار زیاد است ،نباید چیزی را پنهان کرد و باید مسائل با صراحت برای مردم بیان شود.
وی افزود: یک نماینده مجلس شورای اسلامی برای بدست آوردن چند رای و دلخوشی مردم منطقه نباید حرف ها و وعده هایی را بیان کند که قابل اجرا نیست ، چراکه عملی نشدن آن تبعات دارد.
اشتغال ،دغدغه امروز تحصیلکردگان دانشگاهی
وی ادامه داد: پذیرش زیاد دانشجو باعث شده ، به رغم نیاز به گروه های بهداشتی وعلوم آزمایشگاهی اما فکر و یا برنامه اشتغال آنها پیادهسازی نشده است و اکنون فارغ التحصیلان با مشکل شغل مواجه هستند.
به گفته رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اکنون فارغ التحصیلان دانشگاهی حتی دانشجویان پزشکی هستند که آینده شغلی آنها مشخص نیست ،در حالی این افراد نخبه به امیدی پا به عرصه پزشکی و دانشگاه گذاشتند ،اما با بیکاری و دستمزدهای پایین ضربه سختی به آنها وارد شده است.
شهریاری به موضوع اغتشاشات اخیر اشاره کرد وافزود: شرایطی که امروز در برخی دانشگاه های مطرح کشور در میان دانشجویان شاهد هستیم تاسف بار است اینکه دانشجوی ارشد و دکتری در شعارهای خود حرف های غیر اخلاقی به زبان می آورد ، این موضوع غیر قابل قبول است .
وی گفت: متاسفانه امروز در دانشگاهها و دیگر فضاهای کشور با مشکل جدی اخلاق مواجه هستیم ،البته این که چقدر مسوولان در حوزه اخلاق اقدام کردند جای بحث است.
شهریاری افزود: یکی از مشکلات جامعه ،بیکاران تحصیلکرده است در حالی که در گذشته این موضوع طور دیگری بوده و جامعه با بی سوادان بیکار مواجه بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در این همایش گفت: ایدئولوژی ها در جهت گیری های علوم موثر هستندو این موضوع حتی در علم پزشکی نیز قابل ملموس است.
سید علی مظفرپور افزود:در جهان بینی شرقی اعتقاد به فراماده وجود داشت و انسان با ۲ بُعد مادی و معنوی در نظر گرفته می شد و به همین دلیل اطبای قدیم آشنایی با علم الهی و فلسفی را با هم مورد نظرداشته اند.
وی ادامه داد: به همین روال در کتاب های طبی قدیمی که بیش از ۱۴ هزار کتاب طبی را شامل می شود ،علومی را به عنوان مقدمه علم طب برشمرده اند که اخلاق ، حکمت ، منطق و نجوم از جمله آنها می باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: در آینده قرار است طب در یک مکتب طبی قرار بگیرد که تمامی روش های درمانی از تمامی مکاتب در آن جای خواهد گرفت و باید تلاش کنیم با ایده ها و تئوری هایی که ارائه می کنیم مکتب فکری اسلامی را در آن بنیان نهانیم.
نظر شما