روح الله حقی منصوری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: منابع آب زیر زمینی در حال فروکش بوده و مزارع شهرستان در سال زراعی گذشته به شدت در معرض تنش کم آبی و بی آبی قرار گرفته اند بنابراین استناد به شرایط موجود(گذشته حال و آینده) ایجاب میکند این امر با برنامه ریزی دقیق و منسجم مدیریت شود.
وی با اشاره به برنامه ریزی های کارگروه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان در راستای اجرای مصوبات استانی افزود: کشت بهاره(کشت دوم) در برنامه کاری ایستگاه های پمپاژ، غیر منطقی بود بنابراین کشت های پاییزه متناسب با الگوی کشت تعریف شده از سوی جهاد کشاورزی مورد توجه قرار گرفت.
وی بیان کرد: کاشت محصولات استراتژیکی همچون گندم، جو، دانه های روغنی(کلزا) و کاملینا از سوی وزارت جهاد کشاورزی مورد حمایت قرار گرفته است و کشت محصولات آبدوست خارج از ایستگاه های پمپاژ (چاه آب)برای سیب زمینی و برنج ممنوع شد و این امر به جز در شرایط استثنایی و محدود با تعیین درصد مطابق ضوابط تعیین شده(نوار تیپ و کنتورهوشمند) اجازه داده نشد.
حقی منصوری با اشاره به اینکه برای تولید هر کیلوگرم سیب زمینی ۵۰۰ لیتر آب مصرف میشود گفت: این در حالی است که کلزا نیاز آبی کمی دارد و شهرستان به لحاظ داشتن آب و هوا و اقلیم معتدل از شرایط خوب و ایده آلی برای کاشت این محصول برخوردار است به گونه ای که در سال زراعی جاری مقام خوبی از حیث عملکرد در سطح کشور به دست آورد.
وی با بیان اینکه در مجموع با اقدامات و برنامه ریزی های صورت گرفته توانستیم امسال کشت محصول سیب زمینی را از سه هزار هکتار در سال گذشته به ۱۱۰ هکتار برسانیم، عنوان کرد: با وجود اجاره زمین های کشاورزی مستعد و حاصلخیز به کشاورزان غیربومی در سال های گذشته، اما امسال با مجموع اقدامات صورت گرفته و نظارت های مستمر، کنترل مناسبی در کشت محصولات آبدوست به ویژه سیب زمینی صورت گرفت که اقدام بسیار مناسبی جهت صیانت از منابع آب و خاک شهرستان بود.
نظر شما