یک هفته با دانشگاه‌ها؛ از بررسی علل آلودگی هوا تا تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی

تهران - ایرنا - دانشگاه‌های تهران این هفته به دلیل آلودگی هوا کلاس‌های غیرحضوری داشتند اما باوجود این دانشجویان و مسوولان مراکز آموزش عالی در نشست‌های تخصصی و دیگر برنامه‌های دانشگاهی ازجمله مراسم بزرگداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه مشارکت فعال داشتند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، ‌آلودگی هوای کلان شهرها خصوصاً تهران، سال‌هاست یکی از چالش‌های اصلی زندگی شهری شده و برنامه‌ بسیاری را تحت تاثیر قرار داده است و آخرین آثار آن هم این شد که در نهایت کلاس‌های حضوری این چند روز دانشگاه های تهران را به تعطیلی کشاند.

در این شرایط تعدادی از اساتید دانشگاه صنعتی شریف تحقیقات گسترده‌ای در زمینه علل آلودگی هوا انجام دادند و نظرات کارشناسی خود را در نشستی مطرح کردند.

دانشگاه شریف روز دوشنبه ۲۸ آذرماه نشستی را با حضور مسعود تجریشی معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست و استاد دانشکده مهندسی عمران این دانشگاه، مجید عباسپور، سیدمهدی برقعی، حسین خواجه‌پور، طیبه حمزه‌لوئیان و اکرم عوامی از اساتید دانشگاه در زمینه آلودگی هوا برگزار کرد که این اساتید آخرین تحقیقات و دستاوردهایشان را در این موضوع ارائه کردند.

یک هفته با دانشگاه‌ها؛ از بررسی علل آلودگی هوا تا تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی

همچنین در این دانشگاه نشست های تخصصی در روز چهارشنبه ۳۰ آذر با عنوان داخلی سازی صنعت لوازم خانگی، چالش‌ها و راهکارها با حضور جمعی از متخصصان، آشنایی با آزمون تافل IBT، تدریس شیوه نگارش نامه‌های آکادمیک انگلیسی، بررسی بهبود ساختاری شبکه های عمیق برای مقاومت در برابر حملات، تبیین جامعه شناختی تعاملات اقتصادی مهاجران مقیم کشور آلمان با ایران، ‌ بررسی الگوریتم‌های رمزنگاری سبک‌وزن و کاربرد آن‌ها در اینترنت اشیاء با حضور علی‌محمد نوروز زاده، ‌ طراحی، مدل‌سازی دینامیکی و کنترل مولتی‌روتور سرنشین‌دار الکتریکی، تحلیل و طراحی ادوات تلفاتی مایکروویو با پهنای باند یک اکتاو، پرینتر سه‌بعدی و پژوهش‌های کاربردی با حضور کیوان محمدی ضرورت و روش‌های همکاری با صنعت محمدسعید سیف برگزار شد.

شفافیت در فرآیند اعتراض به ممنوعیت ورود دانشجویان

در هفته های گذشته شاهد آزادی شماری از دانشجویان بازداشتی این دانشگاه بودیم و شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف هم روز شنبه ۲۶ آذرماه از پیگیری‌ها برای شفافیت فرآیند اعتراض به ممنوعیت ورود دانشجویان و مراحل رفع آن خبر داد.

براساس اطلاعیه این شورا، در نتیجه پیگیری‌های صنفی در راستای تحقق هرچه بهتر منشور اجتماعی دانشگاه، در زمینه شفاف‌سازی روند رفع ممنوع‌الورودی دانشجویان، فرآیندی به معاونت دانشجویی پیشنهاد شد که مورد تایید نیز قرار گرفت. در نتیجه از این پس روند رفع ممنوعیت ورود دانشجویان به صورت رسمی مشخص شده است.

در این فرآیند دانشجو پس از ممنوع‌الورود شدن، ابتدا به معاونت دانشجویی دانشکده خود رجوع می‌کند و پس از آن، معاون دانشجویی دانشکده مربوطه با هماهنگی معاونت دانشجویی دانشگاه و مسئولان حراست، به بررسی مستندات پرونده دانشجو پرداخته و با توجه به شرایط می‌تواند درخواست رفع ممنوعیت دانشجو را داشته باشد.

این درخواست پس از بررسی توسط حراست به ریاست دانشگاه ارجاع داده می‌شود و پس از آن دانشجو مجاز به ورود خواهد شد.

آزادی ۵ دانشجوی بازداشتی شریف

دانشگاه صنعتی شریف روز سه شنبه ۲۹ آذرماه هم در اطلاعیه ای اعلام کرد که ضمن پیگیری مکرر از مسئولان مختلف کشور، پنج دانشجوی بازداشتی دانشگاه آزاد شدند و وضعیت سایر دانشجویان بازداشتی نیز در حال پیگیری است.

ترددهای مجوزدار به دانشگاه هم چند روزی است که صرفاً تا ساعت ۲۲ امکان پذیر بوده و مجوزهای تردد ۲۴ ساعته، از سمت دانشگاه فعلاً لغو شده و زمان بازگشت مجوزهای شبانه‌روزی به حالت سابق هم مشخص نیست.

نامه بسیجیان دانشگاه های تهران به رئیس و نمایندگان مجلس

بسیج دانشجویی دانشگاه شریف هم نامه ای را به نقل از بسیج‌های دانشجویی دانشگاه‌های تهران خطاب به رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح مالیات بر عایدی سرمایه (CGT) منتشر کرد.

در این نامه آمده است: این طرح راه‌حل بسیاری از مشکلات کنونی و پیشگیری از چالش‌های آینده کشور است. از جمله مزایای طرح مالیات بر عایدی سرمایه، به مواردی چون محدودکردن سوداگری در بازارهای دارایی‌های اصلی نظیر ملک، خودرو، طلا و ارز، بهبود عدالت اجتماعی، کاهش فرار مالیاتی، افزایش درآمدهای دولت و افزایش کارایی اقتصادی می‌توان اشاره کرد لذا خواهشمندیم فرصت محدود باقی‌مانده تا بررسی لایحه بودجه را غنیمت شمرده و به‌منظور در اولویت اول قرارگرفتن طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» در دستور صحن علنی و تسریع در رسیدگی و تصویب طرح مذکور مساعدت لازم را مبذول فرمایید.

همدلی دانشجویان شریف

این هفته شاهدهمدلی دانشجویان این دانشگاه بودیم. خیریه‌ فردای سبز دانشگاه صنعتی شریف چند سالی است که در طرح سهمی از مهربانی، هر چند وقت یکبار با جمع‌آوری کمک‌های مردمی و خیرین، اقدام به تهیه و توزیع بسته‌های غذایی در میان خانواده‌های نیازمند تهران و برخی شهرستان‌های دیگر می‌کند.

جدیدترین حرکت دانشجویی فردای سبز با همکاری تعدادی از انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی دانشگاه در طرح «یلدای مهربانی صورت گرفت و بسته‌های ارزاق به همراه بسته‌های شب یلدا، میان خانواده‌های نیازمند توزیع شد که لحظاتی از این حرکت جمعی از دانشجویان را در این ویدئو می توان مشاهده کرد.

دانشگاه علم و صنعت

مراسم گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه

مراسم گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه با حضور آیت الله کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۱ در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) برگزار شد.

در این مراسم، اعضای هیات رئیسه دانشگاه، مدیران حوزه‌های علمیه ثقلین، بقیه‌الله، امام رضا (ع)، امام خمینی (ره) و آیت‌الله جلالی و نیز جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت حضور داشتند.

منصور انبیاء رئیس دانشگاه علم و صنعت در این مراسم با گرامیداشت سالروز شهادت آیت‌الله مفتح بر لزوم رمزگشایی از گفتمان حوزه و دانشگاه و تقارب آنها تاکید کرد.

پس از آن حجت‌الاسلام والمسلمین شریف اصفهانی مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظّم رهبری در دانشگاه در خصوص چیستی و راهبردهای وحدت حوزه و دانشگاه سخنرانی کرد و بهروز مینایی رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر، با موضوع ارایه تجربه‌ای موفق در همکاری حوزه و دانشگاه به معرفی کلان پروژه هوش مصنوعی علوم اسلامی پرداخت.

در ادامه این مراسم، آیت‌الله صدیقی امام جمعه موقت تهران در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه با ذکر چند آیه، مساله را تبیین و گفت: در آیه ۴۱ سوره توبه، دستور خدا بر هوشیاری و مجهز بودن ما به سلاح‌هایی است که در زندگی نیاز داریم و این دستور که جوشش درونی داشته باشیم برای این است که مغلوب دشمن نشویم. همچنین خداوند در آیه ۱۲۲ همین سوره، دستور عمومی برای تفقه در دین می‌دهد و از همه طوایف می‌خواهد گروه‌هایی به حوزه‌های فهم عمیق دین وارد شوند.

وی تاکید کرد: علوم دانشگاهی، مربوط به افعال خدا و علوم حوزوی، مربوط به اقوال خداست و آنکه علوم دانشگاهی را از علوم حوزوی جدا می‌داند، فعل و قول خدا را جدا می‌کند در حالی که این ارتباط همانند رابطه روح و جسم است. وی افزود: دین به دانشگاه می‌گوید شما هر کار می‌کنید در حکومت خدا هستید و یک استاد دانشگاه وقتی بندگی می‌کند فرق دارد با شخص عادی دیگر، چون دین با افعال الهی آشنایی دارد.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: مطابق آیه علیکم انفسکم، باید هم خود را بشناسیم، هم خودیابی و خودسازی داشته باشیم و هم آنچه در مسیر خودسازی به دست آورده‌ایم را پایش و مراقبت کنیم و رو به خدا باشیم.

آیین تجلیل از نام آوران، پژوهشگران و فناوران نمونه دانشگاه علم و صنعت

آیین تجلیل از نام آوران، پژوهشگران و فناوران نمونه روز دوشنبه ۲۸ آذرماه در دانشگاه علم و صنعت با حضور محمد سلیمانی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و روسای بعضی از دانشگاه ها و و پژوهشگران و فناوان نمونه برگزار شد.

پیش از این مراسم، ناحیه نوآوری دانشگاه علم و صنعت در فضایی به وسعت ۳۳۰ هکتار با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم و رئیس دانشگاه در شرق تهران گشایش یافت.

ناحیه نوآوری دانشگاه علم و صنعت ایران بدنبال امضای تفاهم‌نامه چهار جانبه توسط دانشگاه علم و صنعت ایران، شهرداری تهران، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف ایجاد شده است.

در این ناحیه نوآوری که مدیریت آن برعهده دانشگاه علم و صنعت ایران است، مناطق پیرامون دانشگاه، محل استقرار فعالیت و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها، واحدهای فناور و نوآوری، پارک علم و فناوری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، کلینیک‌های صنعتی، مراکز نوآوری، شتاب دهنده‌ها و مراکز کارآفرینی و اشتغال‌زایی خواهد شد.

یک هفته با دانشگاه‌ها؛ از بررسی علل آلودگی هوا تا تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی

محدوده ناحیه نوآوری علم و صنعت حد فاصل بلوار دلاوران در شمال، بزرگراه شهید سردار قاسم سلیمانی در جنوب، بزرگراه شهید باقری در شرق و خیابان هنگام در غرب و به مساحت تقریبی ۳۳۰ هکتار است.

آیین روز پژوهش

آیین روز پژوهش دانشگاه علم و صنعت ایران هم روز دوشنبه ۲۸ آذرماه با حضور دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس‌جمهور، محمد سلیمانی قائم مقام وزیر علوم و رییس مرکز هیات‌های امنا و هیات ممیزه وزارت علوم، علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم و سید میعاد صالحی معاون وزیر راه و شهرسازی در سالن همایش‌های بین‌المللی امام رضا (ع) دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.

سرآمدان دانشگاه علم و صنعت در بخش‌های صنعت برگزیده در تعاملات صنعتی پایدار با دانشگاه، نام‌آوران پژوهشی دانشگاه علم و صنعت ایران، پژوهشگران برتر دانشگاه علم و صنعت ایران، پژوهشگر برتر پیشکسوت دانشگاه، پژوهشگران برتر دانشکده‌ها، پژوهشگران دارای فعالیت شایسته تقدیر، شرکت‌های دانش‌بنیان برتر مستقر در مرکز رشد دانشگاه، کارکنان پیشکسوت نمونه پژوهش و فناوری دانشگاه و کارشناسان نمونه پژوهشی دانشکده‌ها و حوزه پژوهش و فناوری، پژوهش‌یاوران و سرباز پژوهشیاران منتخب معرفی و تقدیر شدند.

یک هفته با دانشگاه‌ها؛ از بررسی علل آلودگی هوا تا تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی

دانشجویان جدید به رشته های فنی و مهندسی اقبال کمتری نشان می‌دهند

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری در این مراسم گفت: دانشجویان جدید به رشته های فنی و مهندسی اقبال کمتری نشان می‌دهند؛ این درحالی است که کشور از نظر فناوری و تولید محصولات فناورانه در حال پیشرفت است و عموم پیشرفت های نوآورانه و فناورانه مربوط به رشته‌های مهندسی است.

دهقانی فیروزآبادی اظهار داشت: مرکز تولید علم دانشگاه‌ها است و دانشگاه بستر علم است. در دانشگاه‌ها آموزش علم را انجام می‌دهیم و با آموزش علم، عالم پرورش می‌دهیم. در علم پژوهش می کنیم و از پژوهش علم تولید می‌شود که شکل خروجی آن مقاله و پایان نامه است.

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران هم گفت: دانشگاه‌ها باید در میدان حل مساله حضور جدی داشته باشند، بسیاری از دانشگاه‌ها برای اثبات موقعیت خود بجای اینکه به مأموریت‌ها و جایگاه خود بیاندیشند صرفاً به رتبه بندی‌های عمومی با معیارهای ساده سازی شده بیرونی تکیه می‌کنند.

منصور انبیاء افزود: دانشگاه به عنوان نقطه کانونی می‌تواند پیشرفت کشور را در همه‌ زمینه‌ها تضمین کند، دانشگاه از طریق دانش‌آموختگان خود نقش مهمی را در همه‌ دستگاه‌ها و سازمان‌ها ایفا می‌کند.

یک هفته با دانشگاه‌ها؛ از بررسی علل آلودگی هوا تا تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی

وی افزود: در دانشگاه علم و صنعت بر اساس رسالتی که برعهده دارد گفتمان‌های مختلفی پیگیری می‌شود. یکی از گفتمان‌های غالب، گفتمان علم و فناوری است.

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

این دانشگاه نیز با وجود مجازی شدن کلاس های درس دانشجویان در این هفته، نشست های تخصصی را با حضور کارشناسان و اساتید برگزار کرد. نشست چرا ایران صنعتی نمی‌شود؟ با سخنرانی مرتضی زمانیان عضو هیأت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر و علی سعدوندی متخصص سیاست گذاری اقتصاد کلان دوشنبه ۲۸ آذر به همت کارگروه پیشرفت بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.

لغو یادواره شهدای هسته‌ای

قرار بود واحد آیین و اندیشه بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادواره شهدای هسته‌ای با حضور و روایتگری خانواده شهدای هسته‌ای با سخنرانی سعید جلیلی به همراه اکران رایگان فیلم هناس روز یکشنبه ۲۷ آذرماه در آمفی‌تئاتر مولانا دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار کند که به دلیل آلودگی هوا برگزاری این برنامه لغو شد.

یک هفته با دانشگاه‌ها؛ از بررسی علل آلودگی هوا تا تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی

اقدام خیرخواهانه بسیج دانشگاه امیرکبیر

بسیج دانشگاه صنعتی امیر کبیر هم در اقدامی خداپسندانه به‌مناسبت شب یلدا و مقارن شدن آن با ایام فاطمیه طرح‌های زیر را با کمک دانشجویان این دانشگاه با برگزاری هیئت و پخش غذای‌نذری در محله‌ هرند، توزیع بسته‌های شب‌یلدا شامل میوه و... در مناطق محروم، جمع‌آوری لباس‌گرم و کیک‌خانگی اهدایی مردم و تحویل به خانواده های کم‌تر برخوردار انجام داد.

دانشگاه شهید بهشتی

آیین معارفه و تودیع سید محمودرضا آقامیری سرپرست جدید و سعدالله نصیری قیداری رئیس پیشین دانشگاه شهید بهشتی عصر دوشنبه ۲۸ آذرماه با حضور وزیر علوم برگزار شد.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم گفت: دانشگاه‌های کشور از لحاظ سلامت اداری و شفافیت، پیشتاز و الگوی دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌ها هستند.

در این آیین که پیمان صالحی معاون پژوهشی این وزارتخانه و سردار یحیی رحیم صفوی مشاور عالی رهبر معظم انقلاب اسلامی حضور داشتند، افزود: علم و دانش از جنس نور است و مدیران دانشگاهی که با علم و دانش سروکار دارند روحیه پاکی دارند و از تخلف و مسائل غیر قانونی مالی دور هستند.

وزیر علوم در این مراسم سلامت اداری بیشتر مدیران دانشگاه را ناشی از پاکی و تقدس علم از سویی و نظارت مستمر و همگانی جامعه علمی کشور اعم از اساتید، کارکنان و دانشجویان به عملکرد مدیران دانشگاه دانست.

زلفی گل مدیریت در محیط دانشگاه را متفاوت از سایر مدیریت ها دانست و گفت: دانشگاه محیط پیچیده‌ای است و بخش های مختلف دانشگاه از لحاظ کارکردی و ساختاری با یکدیگر تفاوت دارند؛ برای مثال رفتار سختگیرانه و بدون تسامح در بحث آموزش و مقررات آموزشی در بحث پژوهش و امور فناورانه قابل تکرار نیست و برای ساماندهی پژوهش نیازمند سیاست های تشویقی و ترغیبی هستیم.

یک هفته با دانشگاه‌ها؛ از بررسی علل آلودگی هوا تا تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی

وی افزود: رئیس دانشگاه باید از قدرت تعامل و روابط عمومی بالایی برخوردار باشد و بتواند با مسوولان اجرایی کشور، نمایندگان مجلس، مدیران دانشگاه، اعضای هیئت علمی، دانشجویان، کارکنان، تشکل های اسلامی و رسانه ها ارتباط خوبی برقرار کند.

وزیر علوم ضمن قدردانی از روسای پیشین دانشگاه‌ها و مسوولان آموزش عالی افزود: آنچه که امروز از لحاظ جایگاه ایران در نظام علم و فناوری به آن افتخار می کنیم و آثار و نتایج آن را در جامعه می بینیم، مرهون تلاش و زحمات مدیران ادوار مختلف است و منحصر به یکی - دو سال اخیر نیست.

زلفی گل همچنین به برخی اقداماتی که در یک سال اخیر در وزارت علوم انجام شده را بیان کرد و گفت: براساس تاکید رییس جمهور، تربیت دانش آموختگان کارآفرین و مهارت محور با هدف تولید ثروت از دانش از جمله اهداف در دستور کار مسئولان وزارت علوم در یک سال گذشته بوده است.

وی تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در سال گذشته را اقدام مهمی دانست و تاکید کرد: هدف از ایجاد این معاونت، ارائه خدمات بیشتر به پارک های علم و فناوری بود.

وزیر علوم افزود: با آسیب شناسی وضعیت موجود معلوم شد که در ضوابط وزارت علوم بیشتر بر تحقیقات بنیادی به عنوان خروجی پژوهش‌های دانشگاهی تاکید می‌شد، بنابراین برای رفع این نقیصه تلاش کردیم که پژوهش های کاربردی و توسعه نیز مورد توجه قرار بگیرد و در همین راستا سامانه تحقیقات نیاز محور با عنوان نان راه اندازی شد و ضوابط تشویقی استفاده از این سامانه نیز تصویب و ابلاغ شد.

زلفی گل همچنین گفت: برای تشویق و ترغیب بیشتر اعضای هیات علمی به پژوهش نیاز محور، پایه های تشویقی جدیدی تعریف شد و اعضای هیات علمی می توانند با عمل به آیین نامه ابلاغ شده، سالانه به جای یک پایه از پایه تشویقی برای ترفیع برخوردار شوند.

وی با بیان اینکه مرجعیت علمی از اهداف ویژه وزارت علوم در یک سال گذشته بود، ادامه داد: با تلاش‌های صورت گرفته حدود ۲۰ مجله پژوهشی در نمایه‌های معتبر بین‌المللی نمایش شد که این اقدام باعث خواهد شد که محققان و پژوهشگران سراسر دنیا بتوانند در مجلات علمی ما مقاله علمی منتشر کنند که این اقدام، به بالا رفتن رتبه مجلات پژوهشی ما و در نهایت ارتقای رتبه علمی ایران در دنیا منجر خواهد شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با قدردانی از خدمات نصیری قیداری در زمان ریاست دانشگاه شهید بهشتی، برای سیدمحمودرضا آقامیری سرپرست جدید دانشگاه شهید بهشتی آرزوی توفیق کرد.

در این آیین که چند تن از روسای پیشین دانشگاه شهید بهشتی نیز حضور داشتند، سعداله نصیری قیداری گزارشی از اقدامات دوران مدیریت خود در این دانشگاه را ارائه کرد.

سیدمحمودرضا آقامیری سرپرست جدید دانشگاه شهید بهشتی نیز در این آیین ضمن تشریح برنامه های خود در دانشگاه شهید بهشتی، افزایش دانشجویان بین المللی، ارتقای سطح دانشگاه از لحاظ پاسخگویی، توسعه بیشتر از نظر فناوری و کارآفرینی، توجه بیشتر به مباحث فرهنگی و رسیدن به جایگاه بالاتر از نظر رتبه بندی های معتبر جهانی را از آن جمله نام برد.

پژوهشگران برگزیده دانشگاه معرفی شدند

سی و دومین مراسم تقدیر از پژوهشگران برگزیده دانشگاه شهید بهشتی هم روز سه شنبه ۲۹ آذرماه با حضور آقامیری سرپرست دانشگاه، برخی از اعضای هیات رئیسه و اعضای هیات علمی در تالار دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد.

در این آیین از ۳۱ پژوهشگر برگزیده در سه حوزه دانشی علوم انسانی، علوم پایه و فنی و مهندسی؛ ۴۶ عضو هیات علمی دارای جوایز ملی، بین‌المللی، ثبت اختراع و جشنواره؛ کارشناسان پژوهشی و دانشجویان برگزیده تقدیر شد.

دانشجویان شهید بهشتی در کنار کودکان کار در شب یلدا

برخی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی که در کارهای خیر پیش قدم هستند، همانند سال‌های گذشته شب یلدا را در کنار تعدادی از کودکان کار جشن گرفتند.

دانشگاه تهران

تعویق برگزاری مراسم بزرگداشت ۲۷ آذر

مراسم بزرگداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه و نکوداشت استاد شهید مفتح قرار بود روز یکشنبه همزمان با ۲۷ آذر در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شود که به علت تداوم آلودگی هوا و اعلام تشکیل مجازی کلاس های دانشجویان به زمان دیگری موکول شد.

همچنین به دلیل مجازی شدن کلاس های دانشجویان دانشگاه تهران بازه زمانی حذف اضطراری در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ به تعویق افتاد.

راه اندازی نخستین آزمایشگاه دانشگاهی متاورس در دانشگاه تهران

اولین آزمایشگاه دانشگاهی متاورس در پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران روز دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱ راه‌اندازی شد.

مهدی فکور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در آیین افتتاح آزمایشگاه متاورس در پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران، مسوولیت‌پذیری را در کنار آموزش، پژوهش و فناوری از رسالت‌های دانشگاه‌های نسل چهارم کشور برشمرد و گفت: افتتاح آزمایشگاه دانشگاهی متاورس گامی در راستای مسئولیت‌پذیری دانشگاه تهران در این حوزه است.

علیرضا ذاکر اصفهانی رئیس پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران نیز فناوری‌های نوظهور را سبب‌ساز قدرت در دنیای پیش رو برشمرد و بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های پردیس بین‌الملل کیش دانشگاه تهران در این حوزه تاکید کرد.

صادق سقط‌چیان رئیس شعبه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در پردیس بین‌المللی کیش نیز مهم ترین هدف از راه‌اندازی این آزمایشگاه را بهره‌گیری هرچه بیشتر از فناوری‌های نوظهور در انقلاب صنعتی چهارم عنوان کرد و گفت: پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران به دلیل برخورداری از ظرفیت‌های فراوان در رشته‌های فنی مهندسی و با هم‌افزایی با فناوری‌هایی موجود در پارک علم و فناوری این دانشگاه می‌تواند در این حوزه گام‌های مؤثری بردارد.

نشست های تخصصی

دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران هم در کنار برگزاری کلاس های مجازی برای دانشجویان، دومین نشست کارگاه تفکر انتقادی به مدرسی دکتر علی‌اکبر علیخانی دانشیار این دانشکده را روز دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱ برگزار کرد.

یک هفته با دانشگاه‌ها؛ از بررسی علل آلودگی هوا تا تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی

بیست‌ونهمین نشست ژاپن‌شناسی دانشکده مطالعات جهان هم با عنوان شب یلدا در ایران و ژاپن با سخنرانی سید احمد محیط طباطبایی پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی، دکتر زینب شکرآبی عضو هیئت علمی دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه تهران روز دوشنبه ۲۸ آذر در این دانشکده برگزار شد.

یک هفته با دانشگاه‌ها؛ از بررسی علل آلودگی هوا تا تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی

انتصاب اعضای شورای عالی ورزش دانشگاه تهران

رئیس دانشگاه تهران روز سه شنبه ۲۹ آذرماه در احکامی اعضای شورای عالی ورزش دانشگاه تهران را برای مدت سه سال منصوب کرد.

سید محمد مقیمی در احکامی احمد نوحه‌گر معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع، علیرضا وجهی معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی، مهدی شهبازی استاد دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، عباسعلی گائینی رئیس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، ابراهیم علی‌دوست قهفرخی مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مجید واحدی‌زاده مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه تهران را با حفظ وظایف آموزشی، پژوهشی و اجرایی و به مدت سه سال به عنوان اعضای شورای عالی ورزش دانشگاه تهران منصوب کرد.

رئیس دانشگاه تهران همچنین در حکمی هادی بهرامی احسان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران را عهده‌دار نایب‌رئیسی شورای عالی ورزش دانشگاه کرد.

دانشگاه آزاد اسلامی

به دلیل استمرار آلودگی هوا در استان تهران، کلاس‌های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در این استان در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه و چهارشنبه این هفته به صورت غیرحضوری برگزار شد اما این هفته دانشگاه آزاد مراسم هایی نیز برپا کرد.

نشست تخصصی هم‌اندیشی معاونان توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی روز شنبه ۲۶ آذرماه با حضور محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه و داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

در روز نخست نشست جلسه تخصصی خزانه‌داران استان‌ها و واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی به منظور تبیین سیاست‌ها و ارزیابی برنامه‌ها برگزار شد.

در روز دوم هم نشست‌های هم‌اندیشی و تخصصی معاونان هماهنگی و برنامه‌ریزی استان‌ها، کارگروه معاونان هماهنگی و برنامه‌ریزی استان‌ها و معاونان توسعه و مدیریت منابع واحدهای دانشگاهی تشکیل شد.

طهرانچی در این نشست با تشریح وظایف و مأموریت های معاونان توسعه و مدیریت منابع در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: براساس بیانیه چشم‌انداز این سند، سازمان دانشگاه دارای ویژگی‌های پایدار، ممتاز و کارآمد مبتنی بر آموزه های دینی و حیاتی بوده و با برخورداری نظام مدیریتی هوشمند، مستقل، متوازن، عدالت‌محور، پویا و بانشاط می تواند سرمایه های انسانی، فیزیکی و معنوی خود را در کنار جریان یادگیری سازمانی با بهره‌وری مناسبی مدیریت کند و ارتقا دهد.

وی تحول‌ در اقتصاد و مدیریت را یکی از وظایف معاونان توسعه و مدیریت منابع عنوان کرد و افزود: چرخش تحول‌آفرین از اقتصاد شهریه محور و مبتنی بر ارزش افزوده املاک به پایداری اقتصادی مبتنی بر درآمدزایی از جریان یادگیری تحول‌آفرین و پژوهش و نوآوری کارآمد همراه با تعالی سازمانی و نگاه از مدیریت جزیره‌ای به مدیریت شبکه‌ای داده مبنا یکپارچه با استفاده حداکثری از سامانه سپاری، یکی از پنج چرخش تحول‌آفرین در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی است که باید از سوی معاونان توسعه و مدیریت منابع مورد توجه جدی قرار گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد، «ارتقای هوشمندی، یکپارچگی و بلوغ نظام اداری»، «نهادینه شدن قابلیت یادگیری در سطوح مختلف دانشگاه»، «افزایش اقتدار و ارتقای قابلیت تنظیم‌گری و مدیریت والدانه در سازمان مرکزی دانشگاه»، «ارتقای کیفیت منابع انسانی» و «ارتقای شفافیت و سلامت اداری» را از اهداف این چرخش تحول‌آفرین دانست.

مراسم تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

آیین تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات عصر شنبه ۲۶ آذرماه با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سالن دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.

در ادامه این مراسم با حضور طهرانچی، مجید مشکینی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری، جمشید صباغ زاده قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تقدیر شد.

رضا رادفر گرایش علوم انسانی، احمد شرافتی گرایش هنر و معماری، سیدعلی فقیدیان گرایش فنی و مهندسی، حمید عزت پناه گرایش کشاورزی و منابع طبیعی

سید امیرعلی انوار گرایش دامپزشکی، اکرم عیدی گرایش علوم پایه، آزاده آصف نژاد گرایش علوم پزشکی، حسام حسنی استاتید پیشکسوت پژوهشگران برگزیده بودند.

فناوران برگزیده هم شهروز ساویز عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، قلی پور واحد فناور شرکت نانو ساختار کنعان، صالح زاده هسته فناور بودند.

شرکت دانش بنیان برگزیده هم شرکت توسعه فناوری شریف/ سید علی امیراحمدی، آزمایشگاه برگزیده نانو پلیمر/مهندس رجبی، آلترا سونیک/حامد اهری، سیدامیرعلی انوار، سارا الهیاربیگ، سیما مرادی، فرشته صحرایی، مریم کرمی معرفی شدند.

انجمن علمی برگزیده هم شامل انجمن مدیریت صنعتی/ مهدی رضا عدمیان، پژوهشگر جوان برگزیده نیز علی خورشیدی دانشجوی دکتری مهندسی هوافضا بودند.

مجلات برگزیده نیز مدیریت و بازاریابی/ مدیر مسئول محمدعلی عبدالوند، Food and Health/ مدیر مسئول دکتر بهنود، ‌Journal of Theoretical Applied Physics/ مدیرمسوول داود درانیان معرفی شدند.

کتاب برگزیده نیز ترجمه: پیشرانش هواپیما و موتورهای توربین گازی/ رضا آقایی طوق و علی چراغی، تألیف: ترمیم زخم (آسیب های پوستی و ...)/ سید رسول تهامی و ناهید حسن زاده نعمتی بودند.

مرکز تحقیقات برگزیده هم مرکز تحقیقات شبکه های مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی/ دکتر بهراد محبوبی مجریان طرح پژوهشی برگزیده، طرح های حوزه مدیریتی ایمنی و فرایند/ نیکومرام و طرح های حوزه صنایع دریایی /مجید قدسی بودند.

حامیان پژوهشی برگزیده نیز تلاشگران صنعت و تجارت آریا/ مهدی رحیمیان ، پایان نامه برگزیده: پایان نامه کارشناسی ارشد/ حمید رضایی

، ‌ پایان نامه دکتری/ اعظم زمانی بودند.

کارشناسان پژوهشی برگزیده هم فرشید وکیلی و مسعود بارانی معرفی شدند و غرفه های نمایشگاهی برگزیده هم هسته آزمایشگاهی پیشرفته فنی و مهندسی، شرکت دانش بنیان تاتماکو، انجمن علمی دانشجویان مهندسی کشاورزی ـ گیاه پزشکی بودند.

اشتغال، اقتصاد، رفاه، امنیت و سلامت مطالبه جامعه از دانشگاه است/ جامعه از درون دانشگاه ساخته می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: واقعیت این است که جامعه از درون دانشگاه ساخته می‌شود، بنابراین باید در نظام تعلیم و تربیت تأمل و کاستی‌های فراوانی که وجود داشته است را نقد کرد.

طهرانچی در این مراسم با اشاره به نقش دانشگاه به عنوان سازمان حل مسأله گفت: دانشگاه یک سازمان آموزشی قوام دار است، چرا که همه اساتید و ارکان دانشگاه می‌دانند که چگونه ایفای نقش کنند تا دانشجویان بتوانند دانش‌آموخته شوند، به همین دلیل دانشگاه یک سازمان آموزشی کاملاً در هم تنیده است، اما آنچه مهم است تبدیل این سازمان به یک سازمان پژوهشی و فناور است، بنابراین نیازمند تحول در دانشگاه هستیم.

یک هفته با دانشگاه‌ها؛ از بررسی علل آلودگی هوا تا تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی

وی با بیان اینکه تحول نیازمند پشتوانه فکری است، خاطرنشان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: «تحوّل صحیح احتیاج دارد به پشتوانه‌ی فکری؛ یعنی هر حرکت بی‌پشتوانه‌ فکری را نمی شود تحوّل دانست. بعضی از حرکت های سبُک و سطحی را نمی‌شود به حساب تحوّل گذاشت؛ تحوّل پشتوانه‌ فکری [می خواهد].» واقعیت این است که پیشرفت با تقلید حاصل نخواهد شد، از این رو دانشگاه آزاد اسلامی طی دو سال گذشته برنامه های علمی در قالب طرح پایش اجرا کرده که در آن بیش از ۳۰ هزار پیشنهاده پژوهشی (پروپوزال) ارائه شده است.

آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد گواهینامه استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ اخذ کردند

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی این هفته اعلام کرد: آزمایشگاه‌های این دانشگاه موفق به اخذ گواهینامه استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ از مرکز تایید صلاحیت ملی ایران (NACI) شدند.

مجید مشکینی افزود: استاندارد ISO ۱۷۰۲۵ یکی از پایه های اصلی توسعه صنعت و آزمایشگاه های تحقیقاتی ـ صنعتی است بنابراین تمامی بخش‌های آزمایشگاهی باید برای کاهش هزینه، افزایش کیفیت کاری و همچنین برندسازی خود، آن را کسب کنند.

ISO ۱۷۰۲۵ یک معیار سنجش کیفیت آزمایشگاهی است. این گواهی سندی مبنی بر دقت بالای دستگاه‌های آزمایشگاهی و صحت نتایج است. برای دستیابی به این اعتبار، سیستم مدیریت کیفیت و صلاحیت فنی آزمایشگاه ها به طور کامل توسط مُمَیزان مرکز تایید صلاحیت ملی ارزیابی می شوند. این ممیزی ها به طور منظم برای حفظ اعتبارسنجی آزمایشگاه‌ها انجام می‌شوند و اعتبارسنجی آزمایشگاه به این معناست که آزمایشگاه الزامات فنی ISO ۱۷۰۲۵ را برآورده کرده است و از نظر فنی برای تولید نتایج کالیبراسیون و آزمایش صلاحیت دارد.

اولین جلسه ستاد بزرگداشت دهه مکتب مقاومت در دانشگاه آزاد اسلامی

نخستین جلسه ستاد بزرگداشت دهه مکتب مقاومت در دانشگاه آزاد اسلامی روز شنبه ۲۶ آذرماه با حضور دکتر فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

یک هفته با دانشگاه‌ها؛ از بررسی علل آلودگی هوا تا تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی

جهان بین در این جلسه با اشاره به ابتکار دانشگاه آزاد اسلامی در نامگذاری ایام ۹ تا ۱۹ دی ماه به عنوان دهه مکتب مقاومت گفت: در ابتدای این دهه نه دی، «در اواسط دهه، شهادت شهید سلیمانی و حماسه مردم در تشییع جنازه این شهید و یوم الله در هم کوبیدن عین الاسد» و پایان دهه، قیام ۱۹ دی مردم قم است. در تمام این رخدادها یک عنصر مشترک وجود دارد و آن قیام و مقاومت مردم برای اعلای کلمه حق است.

در این نشست مقرر شد اجرای ۱۵ برنامه متنوع در دانشگاه آزاد اسلامی پیگیری شود که از جمله این برنامه ها می توان به ۴۵۲ نشست دانشجویی به همت بسیج دانشجویی و تشکل های دانشجویی و تعداد ۲۲۵ نشست استادی به همت بسیج اساتید و تشکل های استادی اشاره کرد.

همچنین برگزاری وبینار بین المللی با عنوان «شهید سلیمانی نماد صلح و همزیستی ادیان»، برگزاری چهار نشست علمی ویژه دانشجویان غیرایرانی در شهرهای تهران، اصفهان، مشهد و تبریز، برگزاری نشست علمی با حضور نخبگان و شخصیت های علمی فرهنگی در دفاتر دانشگاه آزاد اسلامی در عراق، لبنان و کابل، برگزاری نمایشگاه‌های هنری و پویش حماسه ماندگار در فضای مجازی از دیگر مصوبات این جلسه بود.

دانشگاه تربیت مدرس

این دانشگاه هم در این هفته با وجود مجازی بودن کلاس ها نشست های تخصصی در روزهای ۲۶ و ۲۷ آذرماه برگزار کرد که از جمله می توان به برگزاری کارگاه کاربردی لایه های پنهان صورت‌های مالی شرکت ها اشاره کرد.

این کارگاه به همت پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس با همکاری انجمن علمی مهندسی مالی با حضور اصغر پورمتین مدرس و کارشناس خبره بانکی برگزارشد.

رونمایی از دستگاه هوشمند خود دریافت پسماند بطری های نوشیدنی

دانشگاه تربیت مدرس پس از کسب تجربه موفق دانش بنیان در زمینه امحاء لامپ های حاوی جیوه، با ورود به عرصه تفکیک دیجیتال پسماندهای خشک (ظروف نوشیدنی) همکاری جدیدی در خصوص استفاده از یک دستگاه خودکار خرید پسماند خشک ظروف نوشیدنی (پلاستیک و فلز) را آغاز کرده است.

در این هفته از دستگاه خودکار خرید پسماند بطری های نوشیدنی (RVM) در این دانشگاه رونمایی شد.

یک هفته با دانشگاه‌ها؛ از بررسی علل آلودگی هوا تا تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی

این دستگاه که توسط شرکت دانش بنیان سپنتا صنعت اروند پارسا (www.koopaal.com) مستقر در پارک فناوری دانشگاه تربیت مدرس، طراحی و ساخته شده در ورودی بازارچه پردیس مرکزی دانشگاه مستقر شده است و آماده استفاده عموم دانشگاهیان است.

همچنین راهنمای استفاده از آن و بهره مندی از عواید مشارکت، بر روی صفحه نمایش آن قابل مطالعه است. دانشگاهیان با استفاده از این دستگاه می‌توانند در ازای ارائه بطری‌های نوشیدنی، رسید دریافت کنند و با کمک آن به نوعی زباله های خود را در مبدا تفکیک کنند.

هدف از طراحی این دستگاه، دریافت راحت و سریع انواع پسماندهای خشک از دانشگاهیان و ذخیره‌سازی آن‌ها برای ارسال به مراکز بازیافت و کمک به حفظ محیط زیست است. از جمله مهم‌ترین پسماندهای خشکی که این دستگاه‌ها قبول می‌کنند می‌توان به بطری‌های پلاستیکی آب‌میوه و آب معدنی و قوطی‌های آلومینیومی اشاره کرد.

ششمین همایش روز زیست فناوری برگزار شد

ششمین همایش روز زیست فناوری و چهاردهمین جایزه بزرگ بیوتکنولوژی دانشگاه تربیت مدرس با حضور دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از مسئولان دانشگاه روز یکشنبه ۲۷ آذرماه در سالن شهید چمران این دانشگاه برگزار شد.

دستور رییس دانشگاه مبنی بر اختصاص مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال برای فعالیت های پژوهشی

به مناسبت هفته پژوهش و با دستور فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه، مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال برای فعالیت های پژوهشی و چهل میلیارد ریال برای امور دانشجویی و فرهنگی اختصاص یافت.

بر این اساس، ‌ مبلغ یک ۱۰۰ میلیارد ریال معادل ۱۰ میلیارد تومان از محل اعتباراتی که به همین منظور اخذ شده است به معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه اختصاص می یابد که مبلغ ده میلیارد ریال برای تجهیز و ارتقای فعالیت های کتابخانه، مبلغ ۱۰ میلیارد ریال برای ارتقای فعایت های مرکز رایانه و اطلاع رسانی، مبلغ ۲۰ میلیارد ریال برای پشتیبانی از پایان نامه ها و رساله های دانشجویی و مبلغ ۶۰۰ میلیارد ریال برای تعمیر و تجهیز آزمایشگاه ها است.

همچنین مبلغ ۴۰ میلیارد ریال معادل چهار میلیارد تومان از محل اعتباراتی که به همین منظور اخذ شده است به معاونت دانشجویی و فرهنگی-اجتماعی دانشگاه اختصاص می یابد که مبلغ ۱۰ میلیارد ریال بابت ارتقای کیفی فعالیت های امور دانشجویی و فرهنگی با رعایت قوانین و مقررات و همفکری با شورای صنفی دانشجویان، ‌ مبلغ ۱۰ میلیارد ریال بابت تعمیر و تجهیز آشپزخانه ها و خوابگاه های دانشجویی و مبلغ ۲۰ میلیارد ریال بابت ارتقای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی از طریق اجرای برنامه های فرهنگی توسط دانشکده ها (با رعایت قوانین و مقررات و با هماهنگی معاونت دانشجویی و فرهنگی-اجتماعی دانشگاه) است.

برگزاری مراسم تقدیر از برگزیدگان پژوهشی دانشکده های علوم انسانی، ‌ مدیریت و اقتصاد و حقوق

مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از برگزیدگان پژوهشی دانشکده های علوم انسانی، ‌ مدیریت و اقتصاد و حقوق این دانشگاه هم روز ۲۸ آذر ماه در سالن اجتماعات شهید مطهری برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha