به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان در این آیین اظهار داشت: این جشنواره در راستای رونق قصهگویی و با هدف ارج نهادن به سنت قصهگویی، گسترش خدمات جنبی کتابخانهها و ایجاد انگیزه مطالعه در کودکان در سه سطح ملی، منطقهای و استانی برگزار میشود.
عاطفه زارعی با اشاره به شرکت ۶۰۰ نفر در مرحله مقدماتی از استان همدان، کرمانشاه، ایلام و کردستان ادامه داد: پس از رقابت استانی، ۲۳ نفر شامل ۶ نفر از همدان، هفت نفر از کرمانشاه، چهار نفر از ایلام و هفت نفر از کردستان به مرحله منطقهای در بخش صحنهای راه یافتند.
وی اظهار داشت: در نهایت از بین این تعداد ۶ نفر برگزیده نهایی اعلام و به مرحله کشوری (نهایی) راه پیدا میکنند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان افزود: جشنواره «نهال امید» یک رویداد فرهنگی است که از ظرفیتهای موجود جامعه برای رونق قصهگویی بهره می گیرد.
زارعی تصریح کرد: ارج نهادن به سنت قصهگویی، گسترش خدمات جنبی کتابخانهها، ایجاد انگیزه مطالعه در کودکان، تشویق و بهرهمندی از توانمندیهای شبکه کتابخانههای عمومی، کتابداران و اعضا از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی یادآور شد: این جشنواره متشکل از عموم مردم در ۲ گروه کتابداران و علاقهمندان همچون مادران، مربیان و نیز شاغلان سایر دستگاهها از جمله شهرداری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کانون مساجد است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با تاکید بر اینکه جشنواره در ۲ بخش قصهگویی صحنهای و قصهگویی دیجیتال و در سه سطح ملی، منطقهای و استانی برگزار میشود گفت: امروز شاهد برگزاری این رویداد در مرحله منطقهای به میزبانی همدان هستیم.
قصه انتقال دهنده بخش مهمی از میراث فرهنگی به کودکان است
زارعی با بیان اینکه قصه در عرصه فرهنگ و انتقال مفاهیم انسانی قدمتی کهن دارد اظهار داشت: قصه سازگارترین فرم کلامی با ذهن بشر به شمار میرود و انتقال دهنده بخش مهمی از میراث فرهنگی به کودکان است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با اشاره به اینکه آثار ادبی و غیر ادبی قادر به چنین انتقالی نیستند افزود: قصهها برگرفته از زندگی انسانهای عادی در طول تاریخ است و مانند آیینهای گذشته تاریخی را به کودکان نشان میدهد.
وی با تاکید بر اینکه قصه از مناسبات اجتماعی، آراء، رفتارها و عقاید گذشتگان سخن میگوید بیآنکه کودک در کلاس درس بنشیند یادآور شد: اگرچه زبان اصلی قرآن، زبان دین و هدایت معنوی است، اما در کاملترین وجه خود از شیوه داستان سرایی برای ابلاغ پیام بهره می برد و همین مساله اهمیت قصه را نمایان میکند.
زارعی ادامه داد: سازگاری قصه با ذات بشر طوری است که طی قرنها همچنان پویا مانده و حتی تکنولوژی را نیز به سمت خود کشانده تا جایی که روشهای نوین قصهگویی پا به عرصه ظهور گذاشته است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با اشاره به اهمیت کارکرد قصه گویی در زمینه تعلیم و تربیت افزود: اغلب بزرگان برای انتقال مفاهیم آموزشی از این بستر استفاده میکنند و از همین رو تا بشر بر روی کره خاکی گام بر میدارد قصه هم حیات دارد.
زارعی گفت: داوری این رویداد فرهنگی بر عهده "الهام دارابی" و "وحید خسروی" از نهاد کتابخانهها عمومی و "زهرا رضوی" از استان همدان است.
دومین دوسالانه قصهگویی «نهال امید» امروز /سه شنبه/ تا ساعت ۱۶ در مجتمع شهید آوینی همدان ادامه دارد و فردا /چهارشنبه/ ۳۰ آذر ماه اختتامیه همراه با اعلام برگزیدگان نهایی برگزار می شود.
هم اینک استان همدان دارای ۱۱۸ باب کتابخانه عمومی شامل ۷۱ باب شهری، ۴۶ باب روستایی و یک باب سیار شهری با یک میلیون و ۴۰۰ هزار نسخه کتاب است که به بیش از ۶۰ هزار عضو خدمات ارائه میدهد و نیز حدود ۳۰۰ نفر کتابدار مشغول فعالیت هستند.
نظر شما