اعتبار اجرای قانون حمایت از معلولان در کشور به سه هزار میلیارد تومان افزایش یافت

سنندج- ایرنا- رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: اعتبار مورد نیاز برای اجرای قانون حمایت از معلولان از ۱.۷ همت (هر همت معادل یک هزار میلیارد تومان است) به حدود سه همت افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی، علی محمد قادری روز سه شنبه در جلسه شورای اداری بهزیستی استان کردستان در سنندج اظهار کرد: برای اجرای قانون حمایت از معلولان، ۶۰ همت اعتبار نیاز است که در سال ۱۳۹۹؛ ۱.۷ همت به سازمان بهزیستی اختصاص یافت اما امسال با پیگیری های انجام شده این رقم به حدود سه همت افزایش یافت.

وی با اشاره به اینکه نگاه امروز امیدآفرینی و حرکت رو به جلو است، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های ما ایجاد تحول در سازمان و استفاده حداکثری از منابع است به گونه‌ای که بهترین خروجی را داشته باشد.

قادری اضافه کرد: برنامه‌های روتین و جاری که اثربخشی لازم را ندارد باید ارزیابی مجدد شود و این مهم هم از برنامه‌های اولویت دار سازمان است.

رییس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: برای تهیه و تدوین برنامه‌هایی که ضریب نفوذ کشوری دارد از همه استان‌ها نظرخواهی می‌کنیم و هم اکنون رویدادی نداریم که از استان‌ها نظرخواهی نکرده باشیم.

قادری با اشاره به اینکه تاکنون افزون بر ۵۰۰ نظر و پیشنهاد به سازمان ارائه شده است، افزود: تغییر نگاه مردم و مدیران به سازمان از دیگر رسالت‌های ما است چراکه کمترین سطح آگاهی نسبت به ماموریت ها و رسالت‌های ما ‌وجود دارد.

افزون بر ۸۰ هزار نفر در کشور حق پرستاری از معلولان دریافت می کنند

وی با اشاره به اینکه پرداخت حق پرستاری مستلزم تامین منابع مالی است، گفت: ۵۰ درصد حق پرستاری در سال جاری افزایش یافت و در حال حاضر حق پرستاری به حدود ۸۰ هزار نفر در کشور پرداخت می شود.

رییس سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: به دنبال ایجاد صندوق ارزش افزوده به عنوان فضایی برای صیانت از اقتصاد جامعه هدف بهزیستی هستیم.

قادری با اعلام اینکه زن سرپرست خانوار پشت نوبتی در کشور نداریم، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۰ همه زنان سرپرست خانوار پشت نوبتی، زیرپوشش قرار گرفتند و اگر پشت نوبتی هم امروز وجود داشته باشد محصول اتفاقات و رویدادهای جدید است.

وی با اشاره به اینکه موتور تولید فقر و معلولیت روشن است، ادامه داد: روزانه وقوع حوادث و تصادفات موجب افزایش جمعیت معلولان در کشور می شود.

رییس سازمان بهزیستی کشور افزود: سازمان بهزیستی در ستاد نوروزی عضو نیست و نیاز به ایجاد لینک مستقیم با اورژانس، ثبت احوال و آرامستان ها داریم که تعداد افراد ضایعه نخاعی اضافه شده را داشته باشیم.

قادری اظهار کرد: ابر پروژه های اجتماعی کشور مربوط به پنج آسیب اجتماعی مهم هم چون طلاق، حاشیه نشینی و اعتیاد است.

وی به طرح های حمایتی از خانواده های زیرپوشش بهزیستی اشاره و بیان کرد: در حال حاضر از ۳۵ هزار خانواده دارای فرزند چند قلو حمایت می کنیم.

رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه مهمترین رکن توانمندسازی خانوارهای زیر پوشش بهزیستی تامین مسکن برای آنها است، گفت: قرار شده در سه سال ۱۶۰ هزار واحد مسکونی برای معلولان فاقد مسکن ساخته شود.

قادری با اشاره به اینکه تاکنون ۱۱۰ هزار نفر در سامانه مسکن ثبت نام کردند و برای این افراد تسهیلات با نرخ پنج درصد پرداخت می شود، یادآور شد: برای تامین مسکن خانواده های دارای ۲ معلول و بیشتر هم تسهیلات بلاعوض ۲ میلیارد ریالی پرداخت می کنیم.

وی اظهار کرد: ۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیرو در اورژانس اجتماعی مشغول به کار هستند که خبرهای خوبی برای تبدیل وضعیت آنها داریم بزودی اعلام می شود.

شناسایی ۳۴ هزار و ۶۳۸ نفر دارای معلولیت در کردستان

مدیرکل بهزیستی استان کردستان هم در این آیین با اشاره به اینکه در استان حدود ۳۴ هزار و ۶۳۸ نفر دارای معلولیت شناسایی شده اند که از خدمات مستمر و غیر مستمر بهزیستی بهره‌مند هستند، گفت: از این تعداد حدود ۲۱ هزار و ۷۰۰ معلول تحت پوشش خدمات مستمر هستند و مابقی (۱۲ هزار و ۹۳۸) نفر دیگر خدمات غیرمستمر دریافت می‌کنند.

حسین رسولی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد معلولان در استان دارای سطح معلولیت شدید و خیلی شدید هستند، اضافه کرد: تامین نیازهای این افراد به تنهایی از عهده سازمان بهزیستی بر نمی آید و باید همه دستگاه ها و شرکای کاری و اجتماعی در کنار سازمان بهزیستی باشند و این سازمان را در ارائه خدمات بیشتر و بهتر به افراد دارای معلولیت یاری رسانند.

پایین بودن مستمری مددجویان با توجه به تورم و افزایش قیمت کالاها، شانه خالی کردن وزارت بهداشت از ارائه خدمات به بیماران روانی مزمن، تخصیص مراکز یارانه ای هم چون سرای سالمندان و مرکز معلولان ذهنی به برخی از شهرستان های استان، پیگیری پنج هزار و ۴۳۰ مورد نامه خانواده های زیرپوشش بهزیستی استان در سفر رئیس جمهور و ایجاد اورژانس اجتماعی در شهرستان های فاقد این مرکز از جمله درخواست های مدیران ادارات بهزیستی شهرستان های مختلف کردستان بود که در این جلسه مطرح شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha