محمد فرهاد روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به بهره برداری از سامانه انتقال آب از سد آزاد به تصفیهخانه سنندج در سفر دهم آذر رییس جمهوری به استان، اظهار کرد: از زمان بهرهبرداری سامانه، آب شرب باکیفیت و گوارای سد آزاد در شبکه شهر سنندج توزیع می شود و در دسترس شهروندان در تمام نقاط شهر قرار گرفته است.
وی ضمن ابراز خشنودی از اینکه آب سد آزاد یکی از باکیفیت ترین آبهای کشور و منطبق بر استانداردهای ملی است، افزود: با توجه به رصد و پایش مداوم آب شرب شهر و انجام آزمایشهای مداوم فیزیکی، شیمیایی و میکروبی توسط واحد کنترل کیفی شرکت آبفا و همچنین دریافت بازخورد از طریق سامانه ۱۲۲ و سایر درگاههای ارتباطی با شهروندان، خوشبختانه مشخص شد شهروندان نیز از آب شرب استاندارد و با کیفیت توزیعی در شبکه رضایت دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان اضافه کرد: طرح بزرگ آبرسانی به سنندج از طریق سد آزاد از جمله پروژههایی است که زودتر از موعد مقرر با تاکید رییس جمهور و پیگیریهای مستمر وزیر نیرو و استاندار کردستان، با وجود شرایط کوهستانی و وجود مسیرهای سخت گذر برای انتقال آب سد آزاد به تصفیهخانه با نتیجه مطلوب به سرانجام رسید.
تلاش برای ممانعت از تغذیه گرایی سد آزاد
فرهاد در پاسخ به این سوال نیز که چه برنامه ای برای جلوگیری از ورود فاضلاب روستاها به سد آزاد و تغذیه گرایی این سد در دست است، اظهار کرد: کارگروهی در راستای بهبود کیفیت آب شرب وجود دارد که دبیرخانه آن در مرکز بهداشت استان است و دستگاه های مختلفی از جمله وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، محیط زیست و وزارت کشور در آن عضو هستند که برنامه های ایمنی منابع آلوده کننده آب را پایش و برای حفاظت از منابع آبی برنامه ریزی می کنند.
وی ادامه داد: روستاهای حوضه آبریز سدهای تامین کننده آب شرب که حدود ۱۶۲ روستا است، شناسایی شده و طبق برنامهریزی، برای ساماندهی فاضلاب این روستاها و حفاظت از منابع آبی موجود، اقدام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کردستان با اشاره به اینکه برای مطالعات و ساماندهی فاضلاب روستاهای محدوده سد آزاد ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، افزود: مطالعات فنی انجام شده است و در حال پیگیری ماده ۲۳ به منظور اخذ ردیف اعتباری از محل طرح های عمرانی هستیم.
فرهاد تاکید کرد: البته همه دستگاه های مرتبط با منابع آبی هم باید وظایف خود را در رابطه با حفاظت از سدهای استان به ویژه سد آزاد انجام دهند.
او یادآور شد: شرکت آب منطقه ای در تلاش است که سد قشلاق هم از این وضعیت خارج و احیا شود تا بتوان از آب آن برای شرب استفاده کرد، چرا که تامین آب شرب از سد قشلاق کم هزینه تر، مطمئن تر و پایدارتر است و در صورت رفع مشکل، استفاده از از این سد به صورت پدافند غیرعامل همچنان به عنوان گزینه تامین آب شرب باید مد نظر باشد.
سنندج حدود ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و ۱۸۰ هزار مشترک در این شهر از خدمات شرکت آبفا بهرهمند هستند.
بیشتر بخوانید
پروژه آبرسانی به سنندج با حضور رییس جمهور به بهرهبرداری رسید
نظر شما