به گزارش ایرنا، این مجمع روز سه شنبه با حضور روسای شوراهای اسلامی و شهرداران ارومیه، اردبیل و زنجان در تبریز برپا شد.
بحث و بررسی مسائل و دغدغه های مشترک بین شهرهای مراکز استان های شمالغرب کشور از جمله موارد مطرح شده در این جلسه بود.
تدوین تفاهمنامه مشترک مراکز استانهای شمالغرب کشور برای مواقع بحران
رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل در این نشست بر لزوم تدوین تفاهم نامه ای بین مراکز استانهای شمالغرب کشور تاکید کرد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه چهار استان شمالغرب نه تنها در مواقع بحران بلکه در دیگر موارد نیز میتوانند همکاری داشته باشند.
جواد انصاری اظهار امیدواری کرد: این مجمع با حرکتهای خوب خود به دیگر استانها از جمله کردستان، گیلان و قزوین نیز تسری یافته و در خدمت مردم باشد.
وی با بیان اینکه شوراها دستگاه نظارتی بوده و بازوان اجرایی آنها شهرداریها هستند، گفت: تمام دستگاههای اجرایی باید زیر نظر مدیریت شهری باشند ولی متاسفانه این مورد ابتر مانده است.
توانمندی مالی شهرداری موجب نشاط و شادابی مردم میشود
در ادامه این نشست شهردار اردبیل با بیان اینکه با همکاری و هم افزایی میتوانیم از پتانسیلهای یکدیگر استفاده کرده و حتی در مجمع ملی نیز همدلی داشته باشیم،گفت: توانمندی مالی شهرداری موجب نشاط و شادابی مردم میشود.
محمود صفری با اشاره به اینکه برگزاری چنین نشستهایی در تحقق برخی امور و مطالبات از وزارت کشور نیز موثر خواهد بود، گفت: به طور مثال ماده چهار قانون راهنمایی و رانندگی که باید به حساب شهرداریها واریز میشد از طریق آقای مخبر و آقای قالیباف اقدام شده و مقرر شد بعد از ۹ سال پرداخت شود.
وی اظهار کرد: اگر بتوانیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در شمالغرب را نیز در این نشست ها پای کار بیاوریم مطلوب است.
تشکیل صندوق متمرکز سرمایهگذاری بین شهرهای شمالغرب کشور
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز پیشنهاد تشکیل صندوق متمرکز سرمایه گذاری بین شهرهای شمالغرب را به مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای شمالغرب کشور ارائه کرد.
حجت الاسلام والمسلمین رسول برگی اظهار کرد: استانهای شمالغرب معضلات و مشکلات شهری مخصوص به خود را دارند و ایده برگزاری جلسه مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی شهر و شهرداران مراکز استانهای شمالغرب کشور برای اولین بار از طرف شورای اسلامی شهر و شهردار تبریز مطرح شد تا با هم افزایی و انتقال تجارب قدمی به سوی توسعه برداشته شود.
وی با بیان اینکه اولین نشست مجمع مشورتی تجربه خوبی برای احصای مشکلات است، افزود: از اعضای مجمع نمایندگان شمالغرب کشور و استانداران نیز دعوت کرد تا مشکلات شهرهای منطقه را با نمایندگان در میان گذاشته و راهکاری معقولانه برای مسائل ارائه دهند تا در تصمیمات راهبردی مجلس نیز اثرگذار باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه تبریز ام القرای آذری زبانها است، خاطرنشان کرد: تلاش و همت اصلی این مجمع، مشارکت دادن نمایندگان شمالغرب مجلس شورای اسلامی و وزرای دولت در احصای مشکلات و رفع چالشهای شهری است.
تعامل بین شهرهای شمالغرب کشور در تدوین برنامه هفتم توسعه موثر است
شهردار تبریز گفت: تعاملات بین شهرهای منطقه شمالغرب کشور نقش به سزایی در تدوین برنامه هفتم توسعه براساس نیاز واقعی دارد.
یعقوب هوشیار با اشاره به اینکه مشکلات شهرهای کشور در بیشتر موارد مشترک است، افزود: اکثر معضلات شهری اشتراکات زیادی با هم دارند و شهرهای کوچک نیز میتوانند از تجربیات کلانشهرها بهرهمند شوند و هدف اصلی این نشست نیز همفکری و همافزایی در موضوعات متنوع شهری است.
هوشیار با بیان اینکه یکی از اهداف این نشست احصای مشکلات شهری برای ایفای نقش در تدوین برنامه هفتم توسعه کشور است، تاکید کرد: باید از تمام ظرفیتهای بالقوه موجود در شهرهای شمالغرب کشور برای رشد و توسعه منطقه ای و انتقال تجارب بین شهرها استفاده کرد.
وی اعلام کرد: این جلسات مشورتی تدوام مییابد و در نشست بعدی از اعضای مجمع نمایندگان شمالغرب در مجلس شورای اسلامی نیز دعوت میکنیم تا مسائل مطرح شده در برنامه هفتم توسعه و بودجه سال آینده دولت اعمال شود.
شهردار تبریز در پایان اظهار کرد: امیدواریم با هماهنگی و همدلی بین مدیریت شهری در شمالغرب کشور شاهد حل معضلات شهری و رشد همهجانبه در تمامی حوزه ها باشیم.
نظر شما