اسماعیل پیرعلی عصرسهشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد وحامیان پژوهش به مناسبت هفته پژوهش و فناوری افزود: ۳۴ درصد شرکتهای دانشبنیان استان در حوزه فنی و مهندسی، ۲۴ درصد در حوزه کشاورزی، ۱۷ درصد در حوزه کامپیوتر، ۱۴ درصد در حوزه برق و ۱۱ درصد در حوزه سلامت فعالیت دارند.
وی اظهارداشت: گردش مالی این شرکتها سه هزار میلیارد ریال است و میزان فروش محصولات دانش بنیان این واحدها در سال گذشته بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال بوده که بیشتر محصولات در زمینه گیاهان دارویی، تجهیزات صنعتی، تولیدات گلخانه، هوش مصنوعی و سامانههای آزمایشگاهی و حوزه تجهیزات پزشکی بوده است.
رییس پارک علم و فناوری چهارمحال وبختیاری با تاکید بر استفاده از پژوهش فناوری محور و کاربردی در سطح جامعه گفت: برای هدایت دانشآموختگان به سمت شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد به یک زیست بوم جدید نیاز است تا بتوان دانشجویان را علاوه بر تحصیل به سمت کسب و کار، خلاقیت و نوآوری و آشنایی با فناوری و کسب و کار جدید آشنا کرد.
پیرعلی به فعال کردن مدرسه کارآفرین و فرهنگسازی در حوزه فضای دانش بنیان و کسب و کار نو به عنوان مهمترین برنامههای در دست اجرا اشاره کرد و گفت: برای تامین منابع مالی هیچ هسته و شرکت و واحد دانشبنیانی در سطح استان مشکل وجود ندارد و پارک علم و فناوری همه امکانات از جمله فضای کاری، دفتر کاری، استفاده ازفضای آزمایشگاهی و استفاده ازمشاوره هدایت را برای همه دانشآموختگان وفعالان برای راه اندازی واحدهای دانش بنیان فراهم میکند.
۱۰ درصد واحدهای صنعتی چهارمحال وبختیاری به واحد فناوری و توسعه مجهز هستند
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۱۰ درصد واحدهای صنعتی استان به واحد فناوری و توسعه مجهز هستند، گفت: این آمار یک، چهارم واحدهای دانش بنیان استان است.
سجاد رستمی افزود: هم اکنون ۱۰۰شرکت صنعتی دارای واحد تحقیقی هستند که ۳۰ واحد از ین تعداد دانش بنیان و برخی واحدها در حال گذراندن مراحل ارزیابی دانش بنیان هستند.
وی اظهارداشت: یکی از شاخصهای مهم ارزیابی توان اقتصادی کشورها داشتن تولیدات دانش بنیان است و ایران دارای رتبه ۶۵ است.
رستمی به پایین بودن ارتباط بین دانشگاه و صنعت درکشور اشاره کرد و گفت: امروز قدرت اقتصادی در دست کشورهای است که محصولات و فناوری جدید داشته باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی چهارمحال و بختیاری نیز با بیان اینکه، تحقیقات در زمینه های مختلف از مهمترین و موثرترین راه های برون رفت از مشکلات فعلی است، گفت: انجام تحقیقات مسئله محور در کشور و استان ضروری است.
ارسلان خالدی فر با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی افزود: راه برون رفت از مشکلات فعلی انجام تحقیقات کاربردی در زمینه های مختلف است.
وی با اشاره به به تعامل خوب پارک علم و فناوری با دانشگاه و ارتباط دوسویه این دو مجموعه از حمایت های رئیس پارک علم و فناوری تقدیر کرد.
وی همچنین از اساتید پیشکسوت و فعال در حوزه تحقیقات و فناوری تقدیر و یادآور شد، بهره گیری از تجربیات ارزشمند این عزیزان در ارتقاء سطح کمی و کیفی فعالیت های پژوهشی دانشگاه و راهنمایی و ارشاد دانشجویان علاقه مند با کارهای تحقیقاتی موثر خواهد بود.
از ۲۲ پژوهشگر برتر و همچنین همیاران پژوهشی برتر استانی و کشوری تجلیل شد.
نظر شما