۹۰ درصد صنایع چهارمحال و بختیاری واحد تحقیق و توسعه ندارند

شهرکرد- ایرنا- رییس اداره فناوری و نوآوری اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: به رغم رشد استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیان در حوزه صنعت، در حال حاضر ۹۰ درصد واحدهای صنعتی و شرکت های فعال این استان فاقد واحد تحقیق و توسعه هستند.

به گزارش ایرنا، واحد تحقیق و توسعه بخشی از سازمان است که با بهبود خدمات موجود و ارائه ایده‌های نوآورانه به سازمان در مسیر رشد کمک می‌کند.

تحقیق و توسعه (R&D) در کسب و کار به پروژهایی گفته می‌شود که شرکت برای به‌دست آوردن دانش و اطلاعات درباره حوزه‌ی خاصی اجرا می‌کند.

این پیشرفت علمی با فناوری جدید به تولید محصولات و خدمات جدید با بهبود محصولات قدیمی منجر می‌‎شود که شرکت می‌تواند از فروش آن کسب درآمد کند.

شکل‌گیری واحدهای تحقیق و توسعه در سال‌های اخیر در واحدهای صنعتی استان با استقبال خوب شرکت‌ها همراه شده است به‌طوری‌که از حدود یک هزار واحد صنعتی فعال در این استان ۱۰۰ واحد در حال حاضر دارای واحد تحقیق و توسعه هستند.

محمدحسن قنبری در همین خصوص روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: سال گذشته یک شرکت فعال فنی و مهندسی استان در حوزه ماشین‌سازی در بین ۲۶ واحد برتر کشور در حوزه واحد تحقیق و توسعه معرفی شد.

وی ادامه داد: با بهبود محصولات تولیدی از طریق نفوذ دانش و فناوری، واحدهای صنعتی به درآمد بیشتری دست پیدا می‌کنند و نه تنها محصول باکیفیت‌تری به بازار عرضه می‌شود بلکه رونق اشتغال و تولید را نیز به همراه دارد.

رییس اداره فناوری و نوآوری اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: اگر چه دریافت مجوز واحد تحقیق و توسعه در واحدهای صنعتی کار سختی است و شرایط و استانداردهای خاص خود را دارد اما چنانچه هر واحدی موفق به دریافت مجوز این واحد شود از نظر مالی و اقتصادی از رشد قابل توجهی برخوردار می‎‌شود.

قنبری با اشاره به اینکه آمار شفاف و مشخصی از درآمدهای ناشی از فعالیت واحدهای تحقیق و توسعه استان در دسترس نیست، اظهار داشت: با توجه به عملکرد بالای این واحدها، شرکت‌های بسیاری علاقه‌مند به ایجاد واحد تحقیق و توسعه هستند.

وی شناسایی واحدهای صنعتی دارای ظرفیت در حوزه ایجاد واحد تحقیق و توسعه را از مهمترین برنامه‌های اداره‌کل صنعت، معدن و تجازت استان اعلام کرد و گفت: این واحدها پس از شناسایی لازم است تا در سامانه اینترنتی daneshbonyan.ir ثبت‌نام و پس از انجام ۹ گام و در صورت تایید از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصادی دانش‌بنیان رییس‌جمهور فعالیت‌های خود را در این حوزه آغاز کنند.

رییس اداره فناوری و نوآوری اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۴۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان استان در حوزه صنعت فعال است، افزود: در حال حاضر از ۱۶۵ شرکت دانش‌بنیان در استان ۴۰ درصد این شرکت‌ها در حوزه صنعت فعالیت دارند.

قنبری یادآور شد: در واحدهای شاخصی همچون نساجی تولیدکننده چادر مشکی ، تولید شیرخشک ، یک واحد خوراک آبزیان و شرکت فنی و یک شرکت مهندسی شهرکرد از ظرفیت‌های دانش‌‎بنیان محققان و مخترعان استفاده می‌شود.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر در این استان بیش از یک هزار واحد صنعتی در حال فعالیت است که ۳۶ واحد از این مجموعه واحدهای بزرگ و دارای اشتغال بالای ۱۰۰ نفر و ۳۲ واحد متوسط با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و بقیه واحد های صنعتی کوچک هستند.

چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر است که در برخی محصولات صنعتی از جمله لوازم خانگی، تولید چادر مشکی، موکت و برخی از صنایع دیگر رتبه‌های مطلوبی در کشور دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha