به گزارش ایرنا، باغ فواره بجنورد دارای درختهای چنار خیلی قدیمی است که تعدادی از این چنارها به دلایل مختلف در گذشته خشک شده است و تعدادی از آنها نیز دوباره رشد کردهاند ولی هنوز هم درختانی با قدمت بالا در آن وجود دارد.
این باغ در سالهای زیادی محل استقرار پادگان ارتش و در اختیار این نهاد بوده ولی اکنونکه پادگان ارتش در حال جابهجایی است این باغ زیبا با آثار تاریخی موجود در آن اعم از حوض و ساختمان قدیمی موجود در آن به همراه این درختان بسیار زیبا که هویت این شهر و مردم آن هستند در حال تخریب است.
مهدی رشیدی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهارکرد: ارتش با تخریب این مکان تاریخی تخلف کرده است و پیش از این تذکرات لازم در این زمینه داده شده است و نشست هایی در این زمینه برگزار شد ولی متاسفانه این تخریب اتفاق افتاد.
وی افزود: پیش از این کمیسیون ماده پنج شهرداری در این زمینه برگزار شد و کارشناس میراث فرهنگی کشور از این باغ بازدید و اعلام کرد که این باغ از آثار با ارزش است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی گفت: در آخرین نشست با ارتش مقرر شد که قسمت فاقد ارزش تاریخی مطالعه و آزادسازی شود اما با وجود تاکیدها، ارتش اقدام به تخریب این اثر کرد.
باغ فواره یکی از باغ های قدیمی با قدمت قاجاریه در بجنورد قرار دارد و به سبب وجود حوضها و آب نمای زیبا و با شکوه به (باغ فواره) موسوم بوده است.
این باغ را یار محمدخان سهامالدوله حالیه ساخته است و روزگاری در مرکز باغ، ساختمان آجری با ۲ درب ورودی و درختان فراوان سیب، زردآلو، گردو آن را در برگرفته بودند.
ناصرالدین شاه در سفرنامه دوم خراسان این باغ را چنین توصیف کرده است: «از جلو شهر رو به مغرب راندیم تا داخل خیابانی که (سهام الدوله) تازه ساخته و شباهت به خیابان (سلطنت آباد) دارد، شدیم.
نظر شما