حامد حسنی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: هیچ رخنمون نمکی در مخزن سد چم شیر مشاهده نشده است و اینکه برخی مخالفان سد از وجود رخنمون نمک در مخزن سد صحبت میکنند بیانگر فقر سواد زمینشناسی است و این مسئله طبیعی هم هست.
وی ادامه داد: اینکه اسم سازند گچساران بیاید و ما به یاد نمک بیفتیم، اجحاف در حق این سازند است، چرا که گچساران از ۷ ممبر متنوع و ۷ دنیای جذاب زمینشناسی تشکیل شده است.
این زمینشناس خاطرنشان کرد: مطالعات زمینشناسی اشاره به چشمههای شوک کننده بهعنوان منبع آلودگی کرده است و سد در محلی ساخته شده که کمترین زون چشمه در مخزن باشد و باتوجهبه ذخیره آب در بازه زمانی وقوع سیلاب، شاهد تعدیل کیفی منابع رودخانه زهره خواهیم بود.
حسنی گفت: مارن نمکی با رخنمون نمک تفاوت از زمین تا آسمان دارد و اساساً این بخش نوعی از اجزای سازند است که عمده آن را کلسیت و دولومیت تشکیل میدهند، وقتی مارن را بهعنوان رخنمون نمکی به افکار عمومی غالب میکنیم، یعنی اثری از علم زمینشناسی در کار ما دیده نمیشود.
وی ادامه داد: مدل کنش مخالفان به نحوی است که تنها هدفشان توقف آبگیری سد است و برای رسیدن به این هدف از هیچ کار و زدن حرف غیرعلمی دریغ نمیکنند.
این زمینشناس افزود: اخیراً تماس تلفنی با یکی از مخالفان آبگیری داشتم و مسئله زمینشناسی را با وی طرح کردم، باوجوداینکه این شخص استدلال دیگری نداشت، گفت مهم آبگیری نشدن سد بوده و برای نیل به این هدف حاضرم با اشقیای کربلا هم بیعت کنم.
حسنی گفت: وقتی نوع استدلال مخالفان این است، اساساً جایی برای بحث علمی وجود ندارد و اما برای جلوگیری از تخریب افکار عمومی ملزم به حرفزدن راجع به این سد هستیم.
وی ادامه داد: بر اساس اطلاعاتی که در مطالعات دانشگاه شیراز اتفاق افتاد، حضور سازند گچساران در ۳۶ درصد از مخزن سد چم شیر به ثبت رسیده است.
این زمینشناس ساختاری با اشاره به وجود درزه و ترکهای منطقه گفت: دادههای استریو گراف محل سد بیانگر عدم وقوع گسل در محدوده سازه سد است.
حسنی افزود: سازند گچساران به ایران محدود نیست و همینالان سدهای متعددی روی این سازند در کشور و سایر کشورها احداث شده و بدون مشکل است.
وی در پاسخ به سؤالی راجع به کیفیت آب زهره پس از آبگیری گفت: من متخصص منابع آب نیستم؛ اما از نظر زمینشناسی رخنمون نمک در سد وجود ندارد و این حرف مخالفان صحت علمی ندارد.
نظر شما