۲ دی ۱۴۰۱، ۸:۱۶
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 84977504
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کشت قراردادی لازمه رونق تولید و حمایت از گندم کاران گنابادی است

گناباد-ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی گناباد کشت قراردادی را لازمه توسعه و رونق کمی و کیفی تولید گندم و حمایت از گندم کاران این شهرستان ذکر کرد.

رمضانعلی قاسمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تامین کود ، بیمه و پرداخت قسمتی از کرایه حمل به سیلو را از مزایای مهم اجرای کشت قراردادی گندم برشمرد و گفت: از آنجایی که کشاورزان در زمان کاشت از لحاظ اقتصادی در مضیقه هستند و با افزایش هزینه‌های تولید تأمین نقدینگی برای آنان سخت می شود لذا در راستای حمایت از گندم کاران طرح کشت قراردادی در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: در کشت قراردادی گندم بیمه‌نامه با ۲۰ درصد تخفیف صادر می‌ شود و کشاورزان بقیه حق بیمه را در زمان تحویل محصول به دولت پرداخت می‌کنند.

او اضافه کرد: پرداخت یک میلیون ریال مبلغ تشویقی به ازای هر تن گندم تحویلی در قالب کرایه حمل و در اولویت خرید قرار گرفتن محصول کشت‌های قراردادی اقدامات دیگر حمایتی از گندم کاران است.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: در برنامه کشت قراردادی، کشاورزان با پرداخت ۵۰ درصد از مبلغ، کود فسفاته و پتاسه مصرفی خود را تحویل می‌گیرند و ۵۰ درصد باقیمانده بهای کود را در زمان برداشت محصول تسویه می‌کنند.

قاسمی ادامه داد: کشاورزان برای بهره‌مندی از طرح کشت قراردادی گندم می‌توانند نرم افزار کشت قراردادی را بر روی گوشی خود دانلود و نصب کرده و در سامانه ثبت‌نام کنند تا از مزایای آن برخوردار شوند.

وی اظهار کرد: میزان برداشت گندم از سطح یک هزار و ۱۰۰ هکتار زمینهای زیر کشت این محصول در گناباد در سال جاری با افزایش ۸۰ درصدی نسبت به سال گذشته به چهار هزار و ۴۰۰ تن رسیده است.

۱۴ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی گناباد در ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار دیمزار و و در پرورشگاه ۵۰۰ هزار راس دام، سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

شهرستان گناباد با برخورداری از ۳۰۰ هزار واحد دامی، ۲۸ هزار راس دام سنگین و ۱۱۰ هزار راس دام سبک، ۴۰۰ واحد گاوداری، ۱۶۰ واحد پرورش مرغ گوشتی و تخم‌گذار، ۱۲ واحد تولیدی مواد لبنی و خوراک دام و طیور و بسته‌بندی گوشت مرغ و ۶ کشتارگاه طیور و دام سنگین از ظرفیتهای مطلوبی در صنعت دام و طیور برخوردار است.

صنعت پرورش گاو شیری گناباد با بیش از ۲۰ هزار راس دام اصلی و دورگه و تولید سالانه بیش از ۶۸ هزار و ۶۰۰ تن و روزانه به طور متوسط ۱۸۸ تن شیرخام، رتبه سوم استان خراسان رضوی را به خود اختصاص داده و تولید طیور گوشتی صنعتی هم در این شهرستان از رشد قابل توجهی برخوردار است.

گناباد با تولید سالانه ۲ هزار و ۲۰۶ تن تخم‌مرغ رتبه نخست، ۶۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر رتبه دوم، ۲ هزار و ۱۵۹ تن گوشت قرمز رتبه سوم و ۱۳ هزار و ۲۱۶ تن گوشت مرغ، رتبه چهاردهم خراسان رضوی را در بین ۳۳ شهرستان این استان دارد.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha