مهندس حسین اسماعیلیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با کاهش مطلوبیت آب، بو و مزه ممکن است دچار تغییر شود.
وی اضافه کرد: مطلوبیت و کیفت آب شرب ارتباط مستقیم با حجم ذخیره سدها دارد، در صورتیکه سدها پرآب باشد، مطلوبیت آب نیز بالا خواهد بود اما با کاهش ذخایر آبی سدها، میزان مطلوبیت کیفیت آب کم و شوری و سختی آب افزایش می یابد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: همچنین تامین آب از منابع زیرزمینی مختلف نیز روی میزان مطلوبیت آب تاثیرگذار است.
وی افزود: شرکت آب و فاضلاب مشهد به منظور یکسانسازی مطلوبیت و کیفت آب در مناطق مختلف شهر، اجرای پروژه حذف ورود مستقیم آب چاه های داخل شهر به شبکه توزیع و اجرای خطوط مستقل جمع آوری آب چاهها و انتقال آب به مخازن ذخیره با عنوان پروژه نبی اکرم (ص) را در دست اجرا دارد که اکنون از پیشرفت ۸۰ درصدی برخوردار است.
اسماعلیان گفت: برنامه ایمنی و حفاظت از آب در مبادی ورودی سدها و خطوط انتقال و جلوگیری از ورود آلودگی به منابع آبی نیز با جدیت در مشهد پیگیری شد.
وی اضافه کرد: در این راستا این شرکت موفق به اخذ گواهینامه برنامه بینالمللی ایمنی آب (WSP) شهر مشهد از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ شد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: این شرکت در راستای اجرای بند هفتم سند راهبرد ملی بهبود کیفیت آب شرب مصوبه هیات وزیران و بر اساس خود اظهاری کمیته فنی برنامه ایمنی آب استان خراسان رضوی، پس از انجام ممیزی و راستی آزمایی توسط کمیته راهبری کشوری برنامه ایمنی آب، موفق به اخذ این گواهینامه شد.
وی گفت: تغییر رویکرد کنترل کیفیت آب از "پایش در نقطه مصرف " به "شناسایی و مدیریت ریسک ها " از اهداف این برنامه است و با اجرای این برنامه و با شناسایی، اولویت بندی و اجرای اقدامات کنترل از حوضه آبریز تا نقطه مصرف و از آلودگی آب جلوگیری و کیفیت آب تا حد امکان تضمین می شود.
اسماعیلیان با بیان اینکه کارگروه برنامه ایمنی آب شهر مشهد از سال ۱۳۹۳ آغاز به کار کرد، افزود: انجام مطالعات حوضه آبریز سدها، نصب بیش از ۱۰۰ سامانه سنجش لحظه ای کنترل کیفیت آب در تصفیه خانه ها، مخازن و شبکه توزیع اجرای خطوط جمع آوری چاه ها، احداث مخازن و ارتقا کمی و کیفی تصفیه خانه های آب به منظور بهبود کیفیت آب شرب شهر مشهد از مهم ترین طرح های ارتقا و توسعه تعریف شده در راستای افزایش اثربخشی برنامه ایمنی آب است.
متوسط مصرف آب برای مشترکان خانگی شهر ۳.۵ میلیون نفری مشهد، حدود ١٢٠ لیتر در شبانه روز است.
آب مورد نیاز مشهد از ۵۰۰ حلقه چاه، ٢ رشته قنات، یک رشته چشمه و سدهای دوستی، کارده، ارداک و طُرق تامین می شود و با توجه به این که حجم ذخیره آب در سدهای مشهد به کمتر از ۲۰ درصد رسیده تلاش می شود از ذخیره سدها حداقل استفاده شود تا در شرایط بحرانی از این ذخیره برداشت شود.
ظرفیت ذخایر آب سدهای استان خراسان رضوی یک میلیارد و ۵۱۲ میلیون متر مکعب است که یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون متر مکعب آن مربوط به سد دوستی به عنوان بزرگترین سد استان است که به صورت مشترک و با سهم مساوی بین ایران و کشور ترکمنستان تقسیم می شود.
نظر شما