به گزارش خبرنگار ایرنا، علی سلاجقه روز پنجشنبه در نشست با فعالان حوزه صنعت و محیط زیست خراسان رضوی در شهرک صنعتی توس مشهد افزود: به شهرداری مشهد اعلام میکنیم هر چه زودتر ساماندهی کشف رود را انجام دهند، مسائل اعتباری وجود دارد و شهرداری نیز وضعیت مالی خوبی دارد و اگر نمیتواند از منابع ملی استفاده نماید.
وی ادامه داد: مهر ماه پارسال که از این محل بازدید کردیم قرار بود تا ۲۲ بهمن این سال ساماندهی شود اما تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده است و جان انسانها با مشکل روبرو میشود. در حاشیه کشف رود اکنون چهار هزار هکتار از اراضی با فاضلاب آبیاری و غذای مسموم به مردم تحویل داده میشود که این را نمیپذیریم، وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی باید ورود کنند.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: در بازدیدهای امروز هر چه دیدیم آلایندگی و تخریب بود و برای کلانشهر مشهد که پایتخت فرهنگی جهان اسلام است، زیبنده نیست.
وی با بیان اینکه ارتفاعات جنوبی شهر مشهد ریه تنفسی شهر است و نیازمند ساماندهی است، گفت: پوشش گیاهی و جانوری این ارتفاعات باید ارتقا یابد و زائران و مجاوران به عنوان تفرجگاه استفاده نمایند. شهر مشهد نیاز به این فضا دارد. شهرداری و استانداری هم به این منطقه باید توجه جدی داشته باشند.
سلاجقه در خصوص مجموعه شهرک صنعتی توس نیز بیان کرد: این شهرک حداقلهای محیط زیستی را در زمان ساخت خود رعایت کرده است. هم اینک در تصفیه خانه شهرک روزی ۶ هزار مترمکعب آب تصفیه میشود و در فصولی که نیاز آبی کمتر است انتقال پیدا میکند و بار دیگر با فاضلاب مشهد تجمیع و دوباره وارد کشف رود میشود که این چرخه باطل را نمیپذیریم.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در برخورد با تخلفات دستگاهها در زمینه محیط زیست حتما از ظرفیت قضایی استفاده خواهد شد. به طور مثال نیروگاه توس باید در بحث فیلتراسیون و تکالیفی که دارد عمل نماید و جزو ضروریات اصلی کار است که خود را به روزرسانی کند.
آلایندگیها یک میلیارد و ۲۲ میلیون دلار هزینه بر مشهد تحمیل کرده است
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون اصل ۹۰ نیز در این نشست گفت: بنا بر گزارش های رسمی، طی سال های اخیر آلایندگی های جوی و زیست محیطی، یک میلیارد و ۲۲ میلیون دلار هزینه بر این کلانشهر تحمیل کرده است.
نصر الله پژمان فر افزود: این آلایندگی ها موجب شده هزینه های زیادی در حوزه ساخت تصفیه خانه، درمان و موارد دیگر در شهر مشهد انجام شود.
وی ادامه داد: بنا بر اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سال گذشته ۲۰ هزار و ۸۳۷ نفر به دلیل ذرات معلق در هوا جان خود را در کشور از دست داده اند که هزار و ۸۹۱ نفر از انان ساکن مشهد بوده اند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: بنا بر استاندار های جهانی غلظت آلایندگی هوا باید نهایت ۱۵ میکروگرم باشد، اما این کلانشهر با آلایندگی ۳۱.۷ میکروگرم در مترمکعب، بالاترین میزان آلایندگی در میان کلانشهر های کشور را دارد.
پژمان فر اظهار داشت: مشهد در حالی سال گذشته ۳۵۷ روز آلوده را به ثبت رسانده است که این میزان برای شهر تهران ۳۵۵ روز بوده است.
وی در ادامه وضعیت آلودگی کشف رود را نیز غیر قابل تحمل توصیف کرد و گفت: عدم مدیریت در پسابها، شرایط کشف رود را در حالت بغرنجی قرار داده است و اگر تصمیم درستی اتخاد نشود، شرایط خطرناک تر خواهد شد.
نماینده مردم مشهد بیان کرد: کشف رود ظرفیت فاضلاب های موجود را ندارد و برای خروج از شرایط فعلی نیازمند تصمیمات و اعتبارهای ملی دارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست امروز با سفر به مشهد از ارتفاعات جنوبی، تصفیه خانه های فاضلاب التیمور و سپتاژ مشهد و شهرک صنعتی توس این شهر بازدید کرد.
نظر شما