به گزارش ایرنا، کارگاه آموزشی طرح مذکور با حضور عوامل اجرایی آن روز شنبه در محل سالن اجتماعات اداره کل بهزیستی استان ایلام آغاز شد.
مدیرکل بهزیستی ایلام در این کارگاه با تقدیر از اعضا خیر اجرای این طرح گفت: اختلالات دهان و دندان تاثیر بسزایی در سلامت عمومی افراد داشته بطوریکه کوتاهی و بی توجهی در عدم درمان و پیگیری موجب افت فعالیت فرد می شود.
حسین نورعلیوند بیان کرد: اهمیت این مساله تا جاییست که این اختلال بر بیماری های قلبی، کلیوی، ریوی و دیابت نیز تاثیرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه اختلالات دهان و دندان ششمین نوع سرطان شایع در جهان است، ادامه داد: این اختلال معادل چهار درصد کل بیماری هاست.
مدیرکل بهزیستی ایلام اظهار کرد: بر اساس پژوهش انجام گرفته اختلال دهان و دندان در افراد دارای معلولیت ذهنی و جسمی به ترتیب ۲۶/۵ درصد و ۶/۴ درصد بیشتر از افراد عادی است.
آغاز اجرای طرح گلخند در پنج استان کشور
مجری طرح گلخند نیز در این آیین گفت: این طرح ابتدا در آسایشگاه کهریزک و سپس در استان کرمان اجرا و سرانجام با انعقاد تفاهم نامه با سازمان بهزیستی کشور تیرماه سال جاری در مجموع پنج استان کشور به عنوان پایلوت اجرا تعیین شدند.
دکتر شروان شعاعی بیان کرد: طرح مذکور مردادماه امسال از استان خراسان جنوبی آغاز و سپس در بوشهر انجام و ایلام سومین استانی است که زیر پوشش طرح مذکور قرار می گیرد.
وی با ذکر اینکه این طرح بعد از ایلام در استان های کردستان و سیستان و بلوچستان اجرا می شود، افزود: در این طرح آموزش های مبانی سلامت دهان و دندان به کارشناسان و مربیان مراکز توانبخشی بهزیستی اعم از روزانه و شبانه ارایه خواهد شد.
به گفته مجری طرح گلخند، تاکنون ۷۷ مرکز در کرمان، ۶۲ مرکز در خراسان جنوبی، ۳۵ مرکز در بوشهر زیر پوشش قرار گرفته و در ایلام نیز ۳۸ مرکز پوشش داده خواهد شد.
در این کارگاه آموزشی الهام کوهی بهداشت کار دهان و دندان این گروه خیریه آموزش هایی نظیر آشنایی با بیمارهای دهان، شناخت دندان ها (دائمی و شیری)، راه های پیشگیری از بیماری های دهان، آسیب های مرتبط با پروتزهای متحرک، راه کارهای پیشگیری از آسیب های پروتزهای متحرک، شرح وظایف بهداشتیاران و اصول استریلزاسیون و ضد عفونی را ارایه کرد.
نظر شما