یک هزار میلیارد تومان برای ساماندهی راه های عشایر کشور اختصاص یافت

کرج - ایرنا - رییس فراکسیون عشایر مجلس شورای اسلامی با اشاره به جهش بودجه مربوط به حوزه عشایر، گفت: بودجه برای ساماندهی دسترسی راه های عشایری در سال گذشته حدود ۲۵ میلیارد تومان بوده که این رقم در سالجاری به حدود هزار میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کریمی فیروزجاهی روز شنبه در نشست شورای عشایر استان البرز با بیان اینکه امسال ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی پایدار برای مناطق عشایری کشور مصوب شد، افزود: برای توجه به آموزش و پرورش عشایر نیز ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه تعریف شده است.

وی ادامه داد: بستر قانونی برای حمایت از عشایر فراهم است و استان ها باید از این فرصت نهایت بهره برداری را داشته باشند.

کریمی فیروزجاهی گفت: اکنون تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو حمایت از تولید کشور است و هر خانواده عشایری یک بنگاه اقتصادی موثر محسوب می شوند.

طرحی برای بارانداز فرضه انواع دام در البرز برنامه ریزی شود

استاندار البرز نیز در این نشست تاکید کرد که باید مدل و طرحی، ظرف مدت معینی برای جانمایی و ایجاد بارانداز عرضه انواع دام بهداشتی و مطمئن در استان برنامه ریزی شود و در این راستا می توان از ظرفیت سرمایه گذاری خصوصی و عشایر هم بهره برد.

یک هزار میلیارد تومان برای ساماندهی راه های عشایر کشور اختصاص یافت

مجتبی عبداللهی افزود: بنا به بیانات ارزشمند بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی، عشایر ذخایر نظام هستند و نقش پررنگی در تامین تولیدات مورد نیاز مردم در بخش دام و لبنیات دارند.

وی ادامه داد: بر این اساس باید برای ساماندهی و حمایت از آنها برنامه ریزی کنیم چراکه این قشر در مسیر رشد و توسعه اقتصاد مولد و جایگزین کردن تولید به جای مصرف گرایی، عامل موثری در رشد اقتصاد کشور هستند.

عبداللهی از مدیران مربوطه خواست تا نسبت به احصا نیازهای عشایر به منظور افزایش بهره وری و توسعه فعالیت های آنها اقدام کنند.

وی بر ضرورت بررسی مسیرهای عبور عشایر تاکید کرد و گفت: از مدیرکل راهداری استان انتظار می رود که پل ها و زیرگذر های مسیر عشایر را بررسی، بازسازی و ایجاد کند.

استاندار البرز ایجاد پنل های خورشیدی برای تامین برق عشایر را از تکالیف شرکت توزیع برق استان دانست و افزود: همچنین جهاد کشاورزی استان باید برای ساماندهی اراضی تحت تملک خود بپردازد و از فضاهای موجود بهترین بهره وری را داشته باشد.

وی با تعیین مهلتی مشخص از شهرداری ها خواست که در جهت ایجاد مراکز فروش و ذبح دام بهداشتی بویژه در حوزه شهرستان های نظرآباد و ساوجبلاغ که مسیر اصلی عبور عشایر هستند، اقدام کنند.

عبداللهی از معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خواست تا با ترسیم مدل و طرحی، ظرف مدت معینی برای جانمایی و ایجاد بارانداز عرضه انواع دام بهداشتی و مطمئن، برنامه ریزی کند و در این راستا می توان از ظرفیت سرمایه گذاری خصوصی و عشایر هم بهره برد.

وی اضافه کرد: بانک کشاورزی باید توجه ویژه ای به بخش کشاورزی و عشایر داشته باشد و در راستای اعطای تسهیلات این بخش همراهی لازم را داشته باشد.

استاندار البرز گفت: درصدد هستیم با استفاده از تمامی امکانات و اعتبارات مصوب، حمایت ویژه ای از عشایر استان داشته باشیم تا موجبات رضایتمندی و افزایش تولید این قشر ارزشمند را فراهم کنیم.

عشایر استان البرز با داشتن بیش از چهار هزار و ۷۸۰ نفر، رتبه ۲۶ را در بین عشایر کشور دارا می باشند.

عشایر نشینان البرز با حضور در تمام شهرستان های استان، ۳۲۱ هزار راس واحد دامی دارند که در طول سال ۶ هزار و ۷۰۰ تن شیر، سه هزار و ۸۱۶تن گوشت قرمز تولید می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha