فارس بر قله تعاون کشور و موانع پیش‌رو

۳ دی ۱۴۰۱، ۱۷:۳۱
کد خبر: 84979206
فارس بر قله تعاون کشور و موانع پیش‌رو

شیراز-ایرنا-در سومین جلسه شورای عالی توسعه تعاون استان فارس شاخص‌هایی عنوان شد که حکایت از قرارگیری این استان در قله تعاون کشور دارد اما موانعی نیز عنوان شد که سد راه توسعه این بخش است.

به گزارش ایرنا،سومین جاسه شورای عالی توسعه تعاون استان فارس با حضور مقامات ملی و استانی برگزار شد که آمارهای ارایه شده در این جلسه نشان از جایگاه نخست فارس در بسیاری از شاخص‌های تعاون دارد.
در برنامه پنجم توسعه عنوان شده که تا پایان برنامه ششم باید ۲۵ درصد سهم اقتصاد کشور به بخش تعاون اختصاص یابد و اکنون در حالی که مدت این برنامه به پایان رسیده و برنامه هفتم توسعه کشور در حال تدوین است اما به گفته بسیاری کارشناسان امر هنوز تا اهداف تعیین شده فاصله زیادی وجود دارد.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان فارس، شنبه در سومین شورای عالی توسعه تعاون استان فارس با بیان اینکه فارس بر قله تعاون کشور قرار دارد،افزود: توسعه تعاون مزایای زیادی ازجمله تجمیع منابع و کاهش ریسک را به دنبال خواهد داشت.
وحید خداپرست با بیان اینکه فارس در حوزه تشکیل تعاونی و تعداد تعاونی های فعال کشور رتبه نخست را دارد،افزود: فارس با بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ تعاونی فعال در جایگاه نخست قرار دارد و استان خراسان رضوی با فاصله زیاد و ۲ هزار و ۳۳ تعاونی فعال در جایگاه دوم قرار دارد.
وی تاکید کرد: فارس، با وجود دارا بودن بیشترین تعداد تعاونی‌های فعال در سطح کشور اما شاهد تاثیرگذاری این تعاونی‌ها در حوزه اشتغال و اقتصاد این استان نیستیم.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان فارس ادامه داد: ۳۰ درصد تعاونی های فارس در حوزه خدمات،۲۳ درصد در حوزه کشاورزی و ۱۹ درصد در حوزه صنعت فعالیت می‌کنند.
وی اضافه کرد: در سطح استان فارس شیراز با بیش از هزار تعاونی بیشترین تعداد تعاونی‌های فعال این استان را در خود جای داده و شهرستانی ممسنی نیز با حدود ۵۰۰ تعاونی در جایگاه بعدی قرار دارد.
خداپرست در ادامه به تشکیل تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی اشاره کرد و مزایای تشکیل این نوع تعاونی ها برای توسعه عادلانه ثروت را برشمرد و گفت: در ۱۸ شهرستان فارس تعاونی توسعه و عمران تشکیل شده است که این استان از این منظر رتبه نخست را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: ۲۶ تعاونی دانش بنیان با ۱۴۰ عضو در این استان تشکیل شده که فارس از این نظر در جایگاه سوم کشور قرار دارد.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان فارس در ادامه با بیان اینکه بسیاری از تعاونی‌های مسکن این استان جز موفق ترین‌ها در کشوراند،گفت: ۴۴۲ تعاونی مسکن در این استان فعال است که جایگاه چهارم از این نظر به فارس تعلق دارد و بیش از ۲۵۰ هزار واحد مسکونی در فارس به واسطه فعالیت این تعاونی‌ها ساخته و ۷ هزار و ۱۴۰ نفر را مشغول کار شده‌اند.
وی افزود: در بعضی موارد به واسطه وجود مشکل در کمتر از هزار واحد مسکونی ساخته شده توسط تعاونی‌های این استان عملکرد خوب بخش تعاون در فارس زیرسوال می‌رود که در مقایسه با عملکرد بارز بخش تعاون فارس محسوس نیست.
خداپرست در بخش دیگر سخنان خود به ظرفیت درمانی و گردشگری سلامت فارس اشاره کرد و اظهار داشت: ۱۶۸ تعاونی درمانی اعم از بیمارستان، کلینیک، درمانگاه و ... در سطح این استان با ۲ هزار و ۵۲۰ عضو و بیش از ۴ هزار نفر اشتغال فعالیت می کند که تاکنون از ظرفیت این مراکز درمانی تعاونی در گردشگری سلامت به نحوی که انتظار می‌رود استفاده نشده است.

موانع پیش روی توسعه تعاون

عضو هیات مدیره اتاق تعاون استان فارس در ادامه این نشست گفت: فارس با ۶ هزار و ۳۵۰ تعاونی و یک میلیون و ۷۰۰ هزار عضو بزرگترین تشکل مردمی اجتماعی این استان است که اعضا در ۲۲ گرایش مختلف فعالیت می‌کنند.
مجتبی محلاتی افزود: در برنامه پنجم توسعه مقرر شده بود که تا پایان برنامه ششم توسعه سهم ۲۵ درصدی از اقتصاد کشور به حوزه تعاون اختصاص داده شود که اکنون که برنامه ششم به پایان رسیده و در حال تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم این سهم به حدود هشت تا ۱۰ درصد رسیده است که تا هدف تعیین شده فاصله زیادی وجود دارد.
وی ادامه داد: تعاونی‌های استان فارس در حوزه مالیاتی،شهرداری ،بانک و ... با مشکلاتی مواجه هستند که برای رسیدن به اهداف تعیین شده در این بخش باید مشکلات مرتفع شود.
وی اضافه کرد: بسیاری از دستگاه‌های اجرایی در عمل همراه و همدل بخش تعاون نیستند که باید این رویه اصلاح شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha