ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

تهران-ایرنا- آمادگی پوتین و روسیه برای یک جنگ طولانی، روایت های مختلفی از میزان شیوع کرونادر چین، کاهش 40 درصدی برداشت غلات دراوکراین، هشدار مسکو به مولداوی، جیب خالی آمریکایی‌ها در آستانه کریسمس وتقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**تشکیلات خودگردان فلسطین خواستار تجدید نظر آمریکا و اروپا در روابط با نتانیاهو شد

تشکیلات خودگردان فلسطین در آستانه تشکیل کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر مکلّف به تشکیل دولت جدید، از دولت آمریکا و اتحادیه اروپا درخواست کرد، روابط خود را با دولت آینده اسرائیل به پایبندی این رژیم به قوانین بین المللی مشروط کنند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

وزارت امورخارجه و مهاجران تشکیلات خودگردان فلسطین از دولت آمریکا و اتحادیه اروپا خواسته است که روابط خود با دولت آینده نتانیاهو را به میزان پایبندی و تعهد این حکومت به حقوق بین الملل و قطعنامه های بین المللی و مبانی حقوق بشر گره بزنند.

روز چهارشنبه رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که نتانیاهو به عنوان پیروز انتخابات پارلمانی ماه نوامبر، به اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم اسرائیل اطلاع داده که توانسته پس از رایزنی‌های فراوان با احزاب راست افراطی، دولت خود را تشکیل دهد.

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز ۲۴ آبان ماه سال جاری در گزارشی به بروز اختلاف واشنگتن و تل آویو بعد پیروزی نتانیاهو پرداخته و نوشته بود که دولت بایدن به بی بی اعلام کرده وزیران (جنگ) و امنیت عمومی را از میان افرادی انتخاب کند که آمریکا بتواند با آنها کار کند.

یدیعوت آحارونوت افزود: آمریکا نیز تأکید کرده برای موفقیت همکاری امنیتی بین تل‌آویو و واشنگتن، نتانیاهو لازم است که درباره انتصاب افراد در وزارتخانه‌ها دقت کند.

انتخابات بیست و پنجمین دوره پارلمانی رژیم صهیونیستی اواسط آبان ماه گذشته برگزار شد که در آن احزاب سیاسی حامی نتانیاهو با کسب ۶۴ کرسی بر اردوگاه رقیب خود متشکل از ائتلاف «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشبرد امور و «بنی گانتس» وزیر جنگ کنونی رژیم صهیونیستی پیروز شد.

در پارلمان آینده رژیم اسرائیل و نیز در ائتلاف حاکم آینده، بیشترین کرسی را "کیپا" پوشان (یهودیان مذهبی که کلاهی به نام کیپا برسر می‌کنند) و شهرک نشینان صهیونیست برعهده دارند و شمار حضور زنان بسیار اندک است.

به عقیده تحلیلگران سیاسی، حضور راست افراطی و احزاب دینی صهیونیستی و حریدی در قدرت از یک سو باعث خواهد شد که ائتلاف حاکم آینده به ریاست نتانیاهو رویکرد و سیاست‌های بسیار افراطی و فاشیستی را علیه فلسطینی‌ها در داخل سرزمین‌های اشغالی و در کرانه باختری و قدس و نوار غزه در پیش بگیرد و از سوی دیگر، سطح تنش‌ها در منطقه را افزایش دهد.

https://irna.ir/xjLjVs

**تیراندازی مبارزان مقاومت به سوی شهرک صهیونیستی

مبارزان مقاومت فلسطینی دقایقی پیش یک شهرک صهیونیستی را هدف تیراندازی قرار دادند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

در این تیراندازی شهرک صهیونیست نشین "میراو" در نزدیکی شهرک "جلبون" در شرق جنین به گلوله بسته شده است.

این چهارمین مورد تیراندازی مبارزان مقاومت فلسطین به سوی اهداف صهیونیستی در یک ساعت گذشته است.

در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن عملیات ضد صهیونیستی در طول ماه‌های اخیر بشدت افزایش یافته است؛ به گونه‌ای که سران سیاسی و نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم به ناتوانی خود در مقابله با این عملیات‌ اذغان کرده و درباره گسترش آن هشدار می‌دهند.

تا پیش از این صهیونیست‌ها فقط در جنوب سرزمین‌های اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینی‌ها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیست‌های بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.

https://irna.ir/xjLjVF

**ترکیه فرش‌های دستبافت افغانستان را به برند خود صادر می کند

رسانه های ترکیه ای جمعه شب گزارش دادند که فرش‌ها و گلیم‌های پشمی بافته شده توسط شهروندان افغانستانی از طریق آنکارا صادر می شود.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

خبرگزاری دولتی "آناتولی" ترکیه در این زمینه گزارش داد: نقش‌های ترکیبی و رنگ‌های زنده در بافت این فرش‌ها با هم استفاده می‌شوند. همچنین عناصر سنتی ترکی، پیکره‌های حیوانات و نقوشی مانند درخت زندگی نیز روی این فرش‌ها گلدوزی می‌شوند.

این خبرگزاری نوشت: شهرستان آقچه در ولایت جوزجان افغانستان از دیربازبا «فرش‌ها و گلیم‌های قشنگ» شهرت دارد و هنوز ویژگی خود به‌عنوان یکی از مراکز تولید فرش‌های سنتی افغانستان را حفظ می‌کند.

کارگاه «محمدی» یکی از کارگاه‌های تولید فرش در شهرستان آقچه است. ۲۸ سال در زمینه تولید فرش و گلیم سنتی فعالیت می‌کند و حدود ۶ هزار کارگر دارد.

آناتولی در خصوص مراحل تبدیل پشم به فرش سنتی افغانستان گزارش داد: پشم وارده از کشورهای همسایه توسط خانواده‌هایی و در خانه‌ها به نخ تبدیل و سپس بافته می‌شود. فرش‌ها پس از طی فرآیندهایی مانند شست‌وشو و رنگرزی در کارگاه‌ها، معمولا از طریق ترکیه به سایر کشورها صادر می‌شوند.

حاجی حمیدالله محمدی، گفته که در آقچه به ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر در تبدیل پشم به نخ فعالیت دارند و به یکهزار و ۸۰۰ نفر نیز نخ می‌دهند تا فرش ببافند.

او با بیان این که پشم‌ها از عربستان، عراق و سوریه به پاکستان و از آنجا نیز به افغانستان ارسال می‌شود، تشریح کرد: پشم حیوانات برای تبدیل شدن به فرش ۳۷ مرحله مختلف را طی می‌کند که حدود ۲۰ مرحله مانند شست‌وشو، خشک، صاف کردن و رنگرزی در کارگاه و بقیه مراحل نیز در خانه‌ها انجام می‌شوند، سپس این فرش ها معمولا به ترکیه صادر و از آنجا نیز به سایر کشورها ارسال می شوند.

وی در پایان گفت که آنها حدود ۱۴ تا ۱۵ نوع فرش تولید می کنند.

https://irna.ir/xjLjVC

**کردستان عراق حمله به کردها در فرانسه را محکوم کرد

دولت محلی کردستان عراق حمله به کردها در فرانسه را محکوم و آنها را به آرامش دعوت کرده است.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

در بیانیه دولت محلی کردستان عراق آمده است: ما قویا حمله به کردها در پاریس را محکوم، به خانواده قربانیان این حادثه تسلیت عرض کرده و برای مجروحان آن آرزوی بهبودی داریم و از کردها می خواهیم که آرامش خود را حفظ کنند.

در ادامه این بیانیه اعلام شده است: ما به نهادهای دولتی و سیستم قضایی فرانسه اطمینان کامل داریم که اقدامات لازم برای دفاع از کردهای ساکن کشور را اتخاذ و مهاجمان این حادثه و مجرمان آن نیز مجازات خواهد کرد.

امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه نیز روز جمعه در واکنش به حمله امروز به مرکز کردها در پاریس در توییتی اعلام کرد که کردهای فرانسه هدف یک حمله فجیع قرار گرفته‌اند.

مکرون در بیانیه‌ای گفت: کردهای فرانسه هدف حمله شنیع در قلب پاریس قرار گرفتند. با قربانیان، خانواده‌ها و عزیزانشان ابراز همدردی می‌کنم. همچنین از نیروی پلیس به خاطر شجاعت و خونسردی آن‌ها قدردانی می‌کنم.

یک مرد مسلح در مرکز شهر پاریس سه نفر را با شلیک گلوله کشت و یک نفر دیگر را زخمی کرد.

گفته می‌شود مظنون این تیراندازی فردی ۶۹ ساله است که به سرعت توسط پلیس بازداشت شد.

هنوز علت و انگیزه عامل این حمله در تیراندازی مشخص نشده، اما گزارش‌ها حاکی است که مظنون یک تبعه فرانسه بوده و پلیس وی را به جرم اقدام به قتل دستگیر کرده است.

شاهدان این حادثه از شنیده شدن صدای شلیک هفت یا هشت گلوله سخن گفتند و همزمان پلیس نیز حال ۲ تن از مجروحان را وخیم گزارش کرده است.

https://irna.ir/xjLjVP

**روسیه در مورد ممنوعیت تحصیلات عالی برای دختران در افغانستان اظهار نگرانی کرد

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو نگران ممنوعیت حضور زنان در مؤسسات تحصیلات عالی افغانستان توسط طالبان است و از کابل انتظار دارد که امنیت دانشجویان دختر را تضمین کند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: ما با نگرانی گزارش هایی مبنی بر ممنوعیت تحصیل زنان در موسسات تحصیلات عالی توسط دولت طالبان در افغانستان مشاهده کرده ایم، حق تحصیل یکی از حقوق و آزادی های اساسی بشر است.

وزارت خارجه روسیه در ادامه خاطر نشان کرد: ما به توجیهات مقامات افغانستان در مورد مرتبط کردن ممنوعیت تحصیلات عالی زنان با مشکلات تامین امنیت یا مشکلات اقتصادی توجه کرده ایم. ما انتظار داریم که کابل بزودی تدابیر لازم را برای اصلاح این وضعیت اتخاذ کند.

به گفته دستگاه دیپلماسی روسیه، آموزش جمعیت بدون هیچ گونه رویکرد تبعیض آمیز، کلید توسعه موفق جامعه مدرن است.

وزارت معارف افغانستان تحت نظر دولت طالبان روز سه شنبه گذشته دستور تعلیق تحصیل دختران در موسسات تحصیلات عالی خصوصی و دولتی را صادر کرد.

https://irna.ir/xjLjVT

**اوکراین: برداشت غلات امسال، ۴۰ درصد کاهش داشت

یک مقام اوکراینی روز جمعه اعلام کرد که برداشت غلات در سال جاری میلادی به دلیل حمله روس ها در این کشور ، ۴۰ درصد کاهش یافته است.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

"سرگئی ایواشنکو" رئیس اتحادیه غلات اوکراین به خبرگزاری فرانسه گفت که پیش بینی ما این است که محصول غلات ما چیزی بین ۶۵ تا ۶۶ میلیون تن در پایان سال جاری میلادی باشد، این درحالی است که در سال گذشته این میزان با ثبت رکود تاریخی بالغ بر ۱۰۶میلیون تن بود.

وی علت اصلی کاهش غلات اوکراین را "جنگ روسیه علیه کشورش" دانست و گفت که این جنگ موجب کمبود سوخت و چالشی برای تولید و حمل و نقل بذر شده است.

خبرگزاری فرانس می گوید ، اوکراین منبع اصلی غلات دنیاست، اما حمله روسیه در ۲۴ فوریه، صادرات غلات اوکراین را تعطیل کرد، هرچند ۲۰ میلیون تن غله در بنادر اوکراین همچنان به صورت معلق وجود دارد.

ایواشنکو افزود: بسته شدن بنادر اوکراین و طبیعتا جنگ موجب این کاهش شده است، یعنی این که کشاورز اوکراینی با کاهش درآمدش، سرمایه کافی برای خرید کود را ندارد.

رئیس اتحادیه غلات اوکراین اظهار کرد: اشغال مناطق مختلف اوکراین، جنگ در زمین های کشاورزی و تخریب زیرساخت‌ها مانع از تولید می شوند.

این مقام اوکراینی افزود: معمولا زمین های زی کشت غلات بیش از ۲۵ میلیون هکتار بوده اما امسال تنها ۱۸ تا ۱۹ میلیون هکتار است.

به گفته مقامات اوکراینی، از زمان توافق استانبول، ۵۸۰ کشتی حامل ۱۵ میلیون تن غله بنادر اوکراین را ترک کردند.

توافق ابتدایی صادرات غلات اوکراین در اوایل تابستان میان این کشور و ترکیه و روسیه نهایی شد و بر اساس آن صادرات غلات و کود این کشور از تعدادی از بنادر محاصره شده امکانپذیر شد.

نمایندگان ترکیه، سازمان ملل، روسیه و اوکراین ۲۲ جولای ۲۰۲۲، این توافقنامه را در استانبول امضا کردند.

https://irna.ir/xjLjVJ

**درآمد صادرات نفت عربستان کاهش یافت

درآمد ناشی از صادرات نفت عربستان در ماه اکتبر (مهر/ آبان) کاهش یافت و به ۲۵ میلیارد و ۵۰۰ دلار رسیده است.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

اداره آمار عربستان اعلام کرد که این میزان درآمد ناشی از صادرات نفت خام و محصولات پالایش شده مانند گازوئیل بوده است. ت.

این درحالی است که درآمد نفتی عربستان در ماه پیش از آن (ماه سپتامبر) ۲۶ میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار بوده است.

گزارش صادره از مرکز آمار عربستان در هفته جاری نشان داد که چگونه ضعف اقتصاد جهانی و تورم بالا، بازار نفت را تحت الشعاع قرار داده است.

صادرات نفت عربستان در اکتبر گذشته به هفت میلیون و ۷۷۰ هزار بشکه در روز رسید.

از سوی دیگر تولید نفت عربستان در ماه اکتبر نسبت به ماه سپتامبر ۰.۸ درصد کاهش یافت و از ۱۱ میلیون و ۴۰ هزار بشکه به ۱۰ میلیون و ۹۶۰ هزار بشکه در روز رسید.

گروه اوپک پلاس در مهرماه گذشته اعلام کرد که تولید نفت خود را ۲ میلیون بشکه در روز کاهش می‌دهد و این اقدام که بزرگترین کاهش از زمان همه گیری کرونا محسوب می‌شود؛ با واکنش تند مقام‌های آمریکایی مواجه شد که نگران افزایش قیمت بنزین در کشور خود بودند.

این توافق به رغم فشار آمریکا و دیگر کشورها برای تولید بیشتر، حاصل شده و عرضه را در بازاری که هم اکنون نیز در تنگنا هست، محدودتر می‌کند.

براساس توافق اوپک پلاس، عربستان باید تولید خود را روزانه به ۱۰ میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد.
https://irna.ir/xjLjVS

**طالبان بازگشایی مدارس و دانشگاه ها برای دختران را بررسی می کند

شبکه العربیه گزارش داد که دولت طالبان در افغانستان در مورد امکان بازگشایی مدارس و دانشگاه های دختران را بازبینی می کند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

منابعی در وزارت کشور افغانستان به العربیه اعلام کردند که سراج الدین حقانی سرپرست وزارت کشور دولت طالبان با محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع در مورد بازگشایی دانشگاه ها و مدارس دخترانه گفت و گو کرده است.

براساس این گزارش، پس از فشارهای بین المللی و داخلی طالبان تصمیم بر بازنگری گرفته است در همین راستا مجاهد، حقانی و برخی از مقامات ارشد قرار است برای گفت و گو با رهبر طالبان به قندهار بروند.

وزارت معارف افغانستان تحت نظر دولت طالبان روز سه شنبه گذشته دستور تعلیق تحصیل دختران در موسسات تحصیلات عالی خصوصی و دولتی را صادر کرد.

طالبان پس از تسلط بر افغانستان، درهای مدارس در مقطع بالاتر از پایه ششم را نیز بر روی دختران بستند.

https://irna.ir/xjLjW2

**جمهوری آذربایجان: کریدور لاچین مسدود نشد

جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان گزارش‌ها درباره بستن کریدور لاچین را رد کرده است.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

بایراموف جمعه شب گفت: مایل در مورد کریدور لاچین مساله‌ای را روشن کنم. اطلاعات زیادی درباره مسدود شدن کامل این جاده و محاصره منطقه توسط جمهوری آذربایجان منتشر شده است.

وی افزود: این اطلاعات واقعیت ندارد و حقایق وجود دارد که این اطلاعات را براحتی رد می‌کند.

وی در رابطه با اعتراضات فعالان جمهوری آذربایجان در مورد کریدور لاچین گفت که آنها مخالف غارت منابع طبیعی و وحشت‌افکنی در منطقه هستند و نمی‌خواهند مانع عبور محموله‌های باری، کالا، خودروها و مردم شوند.

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان اظهار کرد، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد در جریان اعتراضات این افراد، آمبولانس‌ها، خودروهای کمییته بین‌المللی صلیب سرخ و کاروان‌های حافظ صلح آزادانه در هر دو مسیر حرکت می‌کردند.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه جمعه هشدار داد در صورت خودداری جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان از گفت‌وگوهای دیپلماتیک، درگیری‌ها در مناطق مورد مناقشه در قره‌باغ افزایش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه هیچ معاهده و توافقی به خصوص توافقی که بعد از یک دهه جنگ شکل گرفته، فورا به طور کامل اجرایی نمی‌شود، افزود: اقدامات طرفین برای تثبیت اوضاع میدانی بعد از رسیدن به توافق، معمولا به نقض توافق می‌انجامد.

وی همچنین از تلاش صلح‌بانان روسیه برای حل مسائل پیش آمده در منطقه مورد مناقشه در قره باغ خبر داد.

قرار بود جمعه وزیران خارجه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان با همتای روس خود در مسکو دیدار کنند اما طرف ارمنی روز پنجشنبه به خاطر وضعیت کریدور لاچین، خواهان تعویق این مذاکرات شد.

نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان همزمان با ادامه انسداد گذرگاه لاچین از سوی جمهوری آذربایجان، هشدار داد که وضعیت بشردوستانه در منطقه ناگورنو- قره باغ پرمخاطره شده است.

https://irna.ir/xjLjW3

**کرملین ادعای وال‌استریت ژورنال درباره ارائه اطلاعات تحریف‌شده به پوتین را رد کرد

کرملین ادعای یک روزنامه آمریکایی درباره ارائه اطلاعات تحریف‌شده از جنگ اوکراین به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را رد کرد.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین جمعه شب در یادداشتی در تارنمای کاخ کرملین نوشت: رئیس جمهوری مثل قبل، کانال‌های متعددی برای دریافت اطلاعات دارد. هر ادعایی درباره دریافت اطلاعات تحریف‌شده توسط رئیس جمهوری با واقعیت همخوانی ندارد.

وال استریت ژورنال ادعا کرده بود که پوتین هر روز صبح گزارشی درباره پیشرفت در عملیات نظامی در اوکراین دریافت می‌کند؛ در حالی که این گزارش بر موفقیت‌ها تاکید کرده و شکست‌ها را کتمان می‌کند.

این روزنامه همچین مدعی شد که کارشناسان سرویس امنیت فدرال روسیه اطلاعات رزمی را دستکاری کرده و سپس در اختیار کارشناسان شورای امنیت روسیه قرار می‌دهند.

این گزارش سپس در اختیار نیکولای پاتروشفی دبیر شورای امنیت روسیه قرار می‌گیرد تا وی آن را به پوتین ارائه دهد.

وال استریت ژورنال ادعا کرد تا زمانی که این گزارش به دست پوتین برسد چند روز زمان می‌برد و اطلاعات آن قدیمی می‌شود.

پوتین ۲۴ فوریه در نطقی تلویزیونی اعلام کرد که بنا به درخواست روسای جمهوری‌های دونباس (لوهانسک و دونتسک) تصمیم گرفته است یک عملیات ویژه نظامی را برای دفاع از «مردمی که هشت سال از نسل‌کشی و آزار رژیم کی‌یف رنج دیده‌اند» آغاز کند.

پس از آن، غرب علاوه بر ارسال ده‌ها میلیاردها دلار به اوکراین، تحریم‌های گسترده‌ای را نیز علیه روسیه وضع کرد.

وزارت دفاع روسیه برآورد کرد که کل کمک های غرب به اوکراین در سال جاری بالغ بر ۹۷ میلیارد دلار بوده است.

https://irna.ir/xjLjW4

**حمله جبهه النصره به شمال سوریه/ سه نظامی سوری کشته شدند

یک مقام نظامی بلندپایه روسی جمعه شب گزارش داد که در حمله عناصر گروه تروریستی "جبهه النصره" به منطقه کاهش تنش در شمال سوریه، سه نظامی سوری کشته شدند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

اولیگ ایگوروف معاون رئیس مرکز آشتی روسیه در سوریه در بیانیه ای اعلام کرد که همچنین در نتیجه بمباران توپخانه ای و راکتی در استان ادلب توسط تروریست‌ها از منطقه "کنصفره" به اهداف نیروهای دولت دمشق در منطقه "معره موخص" چهار تن دیگر زخمی شدند.

وی گفت که مرکز آشتی روسیه در ۲۴ ساعت گذشته، هفت نوبت نقض آتش بس از گروه جبهه النصره را ثبت کرده که چهار مورد آن در استان ادلب و سه حمله در استان حماه انجام شده است.

این مرکز همچنین ادامه داد که هیچ گونه نقض آتش بس توسط نیروهای کرد در شمال شرق روی نداده است.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که ادلب استانی در شمال غربی سوریه و مناطقی چون لاذقیه، حما و حلب را در بر می گیرد، هنوز در دست گروه های تروریستی قرار دارد و گفته می شود کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی جبهه النصره است.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد بدون خونریزی تروریست‌های مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که تا امروز رخ نداده است و تروریست ها در این منطقه هر از چندگاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می کنند.

https://irna.ir/xjLjVX

**انصارالله، ائتلاف سعودی را تهدید کرد

معاون نخست وزیر دولت نجات ملی یمن جمعه شب هشدار داد: اگر ائتلاف متجاوز به سوی راه حل [برای پایان جنگ] پیش نرود، متجاوزان باید انتظار چیزهایی را داشته باشند که در تمام مراحل این جنگ روی نداده است.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

ژنرال جلال الرویشان به آمادگی نیروهای مسلح یمن برای همه سناریوها اشاره و تشریح کرد: نیروهای مسلح ما یدطولایی برای حمله به اهدافی دارند که ائتلاف سعودی انتظار آن را ندارد، نیروهای ما در هر زمان آماده هستند و این مسأله محدود به دوران تهدید یمن نمی شود.

وی همچنین هشدار داد: هرگونه تشدید تنش در منطقه در نتیجه مانع تراشی ائتلاف متجاوز، مسؤولیت کامل آن برعهده کشورهای متجاوز خواهد بود.

معاون نخست وزیر یمن با اشاره تلویحی نسبت به حمله یمنی ها به تأسیسات نفتی عربستان نیز گفت: عربستان شرایط مناسبی ندارد و یمن در جایگاه ژئوپلتیک خود دارای قدرت تأثیرگذاری بر بازار انرژی است و هرگز این گونه نیست که در موقعیتی قرار گیرد که تنها بازنده [این عرصه] باشد.

وی همچنین اظهار امیدواری کرد: گام بسیار خوبی در چارچوب موافقت با پرداخت حقوق کارمندان حاصل شود، هرچند همچنان برخی موارد اختلافی در این موضوع وجود دارد.

معاون نخست وزیر یمن افزود: هیأت عمانی نقش میانجی را میان صنعا و کشورهای متجاوز را برعهده دارد و این امیدواری وجود دارد که موضوعی محقق شود، اما سه نوبت توافق آتش بس اعلام شده توسط سازمان ملل متحد نشان داد که کشورهای متجاوز هیچ هدفی و نیتی برای رفع درد و رنج ملت ما ندارند.

وی اظهار کرد: هیأت عمانی حامل مواضع و پیام های کشورهای متجاوز در مسأله پرداخت حقوق کارمندان یمنی بود که حدود یک ملیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند، درحالی که این مسأله برای ما این گونه است که باید کشورهای ائتلاف اجازه بدهند که حقوق ۳۰ میلیون مردم کل یمن پرداخت شود.

الرویشان گفت: کشورهای متجاوز به دنبال آن هستند که موضوع پرداخت حقوق کارکنان را به عنوان یکی از مسائل مورد مذاکره مطرح کنند، درحالی این مسأله یکی از حقوق ملت ماست.

وی بیان کرد: ما می خواهیم که حقوق تمام کارکنان کشور از غیر نظامی گرفته تا نظامی به عنوان کارمند پرداخت شود.

معاون نخست وزیر دولت نجات ملی یمن افزود: موضع ما ثابت و سقف خواسته های ما این گونه است که باید محاصره یمن لغو، جنگ متوقف و تمام نیروهای خارجی از کشورمان خارج شوند و در کنار پرداخت غرامت، باید حقوق کارمندان یمنی نیز پرداخت شود.

وی افزود: نمی توان به یک راه حل سیاسی دست یافت، در حالی که کشور تحت اشغال و محاصره قرار دارد.

این مقام یمنی مذاکره برای لغو محاصره یمن و پایان اشغالگری و حمله ائلاف میان دولت نجات ملی و کشورهای متجاوز و حل سیاسی آن است که پس از لغو محاصره و پایان حملات میان یمنی‌ها انجام می شود.

الرویشان افزود: باید موضوع بشردوستانه را از مسأله سیاسی و نظامی متمایز کرد، چرا که این یک دیدگاه منطقی است که قوانین بین المللی و تعالیم آسمانی نیز آن را تأیید می کنند.

وی ادامه داد: برای این که سیاستمداران و نظامیان به راه حلی در مذاکرات دست یابند، هیچ ارتباطی به ۳۰ میلیون یمنی ندارد که از مشکلات بشردوستانه رنج می برند.

معاون نخست وزیر دولت نجات ملی یمن با اشاره به این که " به صورت کلیدخالت آمریکا برای حفظ منافع خود در منطقه و در مقابله با بلوک شرق صورت می گیرد"، از کشورهای عضو ائتلاف خواست که منافع خود را به دور از دخالت آمریکا" درنظر گیرند.

وی در پایان با بیان این که هرچه ائتلاف سعودی گفت، تنها وعده و وعیدهایی بود که در واقعیت محقق نشد، افزود: نمی توان از مطالبه حقوق ملت یمن عقب نشینی کرد.

https://irna.ir/xjLjVY

**آتش‌سوزی خانه سالمندان در روسیه ۲۰کشته برجای گذاشت

آژانس‌های امدادرسانی روسیه اعلام کردند که آتش‌سوزی در یک خانه سالمندان در این کشور ۲۰ قربانی برجای گذاشت.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

این آتش‌سوزی در یک خانه غیرقانونی نگه‌داری سالمندان در شهر «کمروو» منطقه سیبری غربی رخ داد.

این ساختمان دو طبقه از چوب ساخته شده بود و طبقه دوم آن بطور کامل از بین رفت.

به گزارش راشا تودی، مقام‌های روسیه گفتند که این ساختمان به یک کلیسای پروتستان تعلق داشت و از آن بطور غیرقانونی برای اسکان سالمندان بی‌خانمان استفاده می‌شد.

گزارش‌های اولیه حاکی است که این آتش‌سوزی بر اثر اتصال برق رخ داد.

https://irna.ir/xjLjW6

**دیده بان حقوق بشر سوریه : مزدوران سوری مورد حمایت ترکیه از لیبی به آنکارا رفتند

دیده بان حقوق بشر سوریه که مرکز آن در لندن قرار دارد، جمعه شب ادعا کرد که گروه دیگری از مزدوران سوری که در چارچوب گروه های مورد حمایت ترکیه روز جمعه لیبی را به سوی ترکیه ترک کردند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

این نهاد نوشت: عملیات انتقال مزدوران توسط ترکیه پس از توقف ۵۰ روز از سرگرفته شد.

دیده بان حقوق بشر پیشتر در ششم اکتبر گزارش داد که دستکم یک فروند هواپیمای نظامی ترکیه مزدوران سوری را به لیبی منتقل کرده است.

براساس گزارش این نهاد سوری، این هواپیما چهارشنبه شب پنجم اکتبر از فرودگاه آنکارا پرواز کرده و درحالی که مسافران آن را مزدوران سوری تشکیل می دادند که توسط دستگاه اطلاعاتی ترکیه در لیبی به خدمت گرفته می شوند، وارد شهر "مصراته" لیبی شد.

دیده بان حقوق بشر سوریه گزارش داد که نارضایتی در میان مزدوران ترکیه موج می زند، این درحالی است که اتهاماتی در خصوص سرقت حقوق آنها توسط برخی از فرماندهان نظامی شان نیز به گوش می رسد.

براساس گزارش این نهاد حقوق بشری، پس از آن که هفت ماه ترکیه از پرداخت حقوق مزدوران سوری در لیبی سر باز زده بود، مرحله جدید پرداخت حقوق انجام شد.

دیده بان حقوق بشر اعلام کرد که ترکیه یکی از فرماندهان نظامی وابسته به گروه "فرقه الحمزه" را به اتهام سرقت حقوق مزدوران خود در لیبی برکنار کرد، همچنان که پنج نظامی دیگر آنکارا نیز به همین اتهام کنار گذاشته شدند.

این نهاد حقوق بشر سوری به نقل از منابعی که آنان را آگاه خواند، گزارش داد: فریاد مزدوران ترکیه از پادگان ها لیبی بلند است و پس از کاهش حقوق ماهانه آنان و بدرفتاری فرماندهانشان، خواستار بازگشت هستند.

https://irna.ir/xjLjW7

**مسکو حمله انتحاری در اسلام‌آباد را محکوم کرد

روسیه حمله انتحاری در اسلام‌آباد را بشدت محکوم و با پاکستان اعلام همبستگی کرد.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه جمعه شب گفت: روسیه حمله تروریستی در پایتخت پاکستان را بشدت محکوم می‌کند. در این حمله بزدلانه یک مامور امنیتی کشته و چند پلیس دیگر زخمی شدند.

وی افزود: روسیه شاهد افزایش حملات تروریستی در برخی استان‌های پاکستان است که ماموران امنیتی و شهروندان را هدف می‌گیرند.

زاخارووا تاکید کرد: ما همبستگی خود را با اسلام‌آباد در مقابله با تهدیدهای جهانی اعلام می‌کنیم و بر تعهد خود به روابط سازنده و نزدیک‌تر با پاکستان در مبارزه با همه اشکال تروریسم اعلام می‌کنیم.

انفجار جمعه در اسلام‌آباد زمانی رخ داد که پلیس درحال بازرسی یک خودرو بود. در این حمله انتحاری یک نفر کشته و ۳ نفر از نیروهای پلیس نیز زخمی شدند.

گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان مسئولیت این عملیات انتحاری را برعهده گرفت.

طالبان پاکستان طی هفته‌های اخیر مسئولیت بسیاری از عملیات‌های ترور، انفجار و گروگانگیری در مرکز پلیس ضدتروریسم در استان خیبرپختونخوا را برعهده گرفته بود.

«شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان عملیات انتحاری در اسلام‌آباد را محکوم کرد و گفت: جنگ مردم پاکستان علیه تروریسم با قوت تمام ادامه خواهد یافت.

وزیر کشور پاکستان اعلام کرد که در انفجار خودروی بمب گذاری شده ۲ عامل انتحاری از جمله یک زن کشته شدند.

انفجار انتحاری جمعه موجب اعلام وضعیت هشدار قرمز امنیتی در پایتخت پاکستان شده و پلیس اسلام‌آباد برای برخورد با هرگونه تحرکات مشکوک در داخل و حومه شهر به حالت آماده باش درآمد.

https://irna.ir/xjLjWb

**ژاپن پرداخت غرامت به کشتی های در حال تردد در آب های روسیه و اوکراین را متوقف می کند

بزرگترین شرکت های بیمه در ژاپن از اول ژانویه سال ۲۰۲۳ پرداخت غرامت به کشتی های در حال تردد در آب های روسیه و اوکراین را برای خسارات احتمالی ناشی از درگیری های نظامی متوقف خواهند کرد.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

روزنامه Nikkei به نقل از منابع می نویسد : این تصمیم ممکن است تأثیر منفی بر تحویل گاز طبیعی مایع ( LNG ) تولید شده در پروژه ساخالین-۲ به ژاپن داشته باشد.

خبرگزاری تاس به نقل از این نشریه می گوید ، این تصمیم شرکت های ژاپنی ناشی از خطرات مربوط به کشتیرانی در آب های روسیه و اوکراین مرتبط است. و طرف ژاپنی در نظر دارد پس از تعطیلات کریسمس مذاکراتی را با شرکت های خارجی در مورد از سرگیری پوشش خسارات ناشی از درگیری های نظامی آغاز کند تا از تامین پایدار LNG از ساخالین-۲ اطمینان حاصل کند.

پروژه ساخالین-۲ تقریباً ۹ درصد از مصرف گاز طبیعی مایع ژاپن را تأمین می کند که تقریباً به طور کامل برای تولید برق استفاده می شود.

تحریم صادرات نفت روسیه از طریق دریا به اتحادیه اروپا در ۵ دسامبر اجرایی شد. اتحادیه اروپا، گروه هفت (بریتانیا، آلمان، ایتالیا، کانادا، ایالات متحده آمریکا، فرانسه، ژاپن) و همچنین استرالیا بر سر سقف قیمت نفت روسیه که از طریق دریا عرضه می‌شود، ۶۰ دلار در هر بشکه توافق کردند.

ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بریتانیا شرکت های خود را از ارائه خدمات حمل و نقل، مالی و بیمه به نفتکش های حامل نفت از فدراسیون روسیه با قیمت بالاتر از سطح توافق شده منع می کنند.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در پایان نوامبر تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۳ به ژاپن مجوز اجرای عملیات مربوط به تحویل نفت از پروژه ساخالین-۲ داده است. آنها از سیاست سقف قیمت حذف شدند. پیش از این اتحادیه اروپا نیز تصمیم مشابه ای گرفته بود و تاریخ انقضای این معافیت را تا ۵ ژوئن ۲۰۲۳ تعیین کرده بود.

دولت ژاپن سقف قیمتی برای نفت روسیه در نظر گرفته است، اما تاثیری بر محصولات پروژه ساخالین-۲ نخواهد داشت. پیام وزارت امور خارجه کشور حاکی از آن است که چنین تصمیمی به دلایل امنیت ملی انرژی اتخاذ شده است.

الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه در ۴ دسامبر گفت که فدراسیون روسیه نفت را زیر سقف قیمتی نمی فروشد، حتی اگر به معنای کاهش تولید باشد، زیرا این غیرقابل قبول و مغایر با قوانین بازار و سازمان تجارت جهانی است.

https://irna.ir/xjLjWf

**روسیه: سوئد با پیوستن به ناتو حاکمیتش را از دست می‌دهد

سفارت روسیه در استکهلم اعلام کرد که پیوستن سوئد به از دست رفتن حاکمیت ملی این کشور اسکاندیناوی منجر خواهد شد.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

سفارت روسیه در سوئد جمعه در بیانیه‌ای گفت: عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی به رهبری آمریکا یعنی باز شدن خاک کشور به روی پایگاه‌های ناتو و از دست رفتن کامل حاکمیت ملی.

این بیانیه افزود: بدین ترتیب، کشتی‌ها و هواپیماهای آمریکایی که تسلیحات هسته‌ای دارند در بنادر و حریم هوایی سوئد مستقر خواهند. شما می‌تواند با استناد به توافقنامه‌ها و یادداشت تفاهم‌های مختلف استقرار تسلیحات کشتار جمعی را منع کنید اما واشنگتن هرگز برای این کار از شما اجازه نخواهد گرفت.

این بیانیه در واکنش به اظهارات «آن لینده» وزیر خارجه سابق سوئد صادر شد. لینده در مصاحبه با روزنامه «داگنس نیهتر» در مورد تغییر موضع خود و تمایلش برای پیوستن سوئد به ناتو گفت: نمی‌دانم این تغییر موضع دقیقا چه زمانی رخ داد اما زمانی برایم آشکار شد که روس‌ها غیرنظامیان را هدف قرار دادند. این هولناک است.

این سفارتخانه افزود: بر اساس گزارش دانشگاه جان هاپکینز، از مارس ۲۰۰۳ تا ژوئیه ۲۰۰۶ شرکای خارجی استکهلم در عراق ۶۵۴ هزار نفر را کشتند. در یوگسلاوی نیز بیش از ۵۰۰ غیرنظامی بر اثر بمباران‌های ناتو کشته شدند. این آماری است که دیدبان حقوق بشر منتشر کرده است وگرنه دولت یوگسلاوی گفته بود که بر اثر آن حملات ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کشته و حدود پنج هزار نفر نیز زخمی شدند.

این بیانیه یادآور شد: دیپلمات‌های روس نشنیدند که لینده یا هر نماینده دیگری در رهبری سوئد از آمار این قربانیان بیگانه شوکه شده باشد. مدتها پیش از شروع عملیات نظامی روسیه در اوکراین، سوئد پیوسته به سمت ناتو کشیده می‌شد.

سفارت روسیه اعلام کرد که سوئد توافق میزبانی از ناتو را امضا کرده و اجازه برگزاری رزمایش‌های این پیمان در خاک خود را صادر کرده است. استکهلم همچنین از ناتو کمک دریافت کرده و قوانینی درباره میزبانی از نیروهای خارجی وضع کرده است.

https://irna.ir/xjLjWg

**اشتاین مایر : آلمانی ها سال سختی را تجربه کردند

فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان، در سخنرانی کریسمس خطاب به مردم کشورش اذعان کرد که امسال برای این کشور و ساکنان آن آسان نبود و روزهای سختی را تجربه کردند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

اشتاین مایر خاطرنشان کرد که آلمانی ها عواقب جدی رویدادهای جاری در اوکراین را تجربه کردند، بسیاری مجبور به محدود کردن خود شدند.

به گزارش خبرگزاری تاس ، اشتاین مایر گفت که من می‌دانم که این بحران چقدر شما را واداشته که محدودیت زیادی را تحمل کنید.

وی افزود: شما نیز پیامدهای این جنگ ( اوکراین )، بویژه جنگ اقتصادی را احساس می‌کنید و اکنون "روزهای سخت" است.

اشتاین مایر در عین حال تاکیدکرد که کریسمس لحظه مناسبی است تا به آنچه به ما اعتماد به نفس می دهد، نگاه کنیم.

رئیس جمهوری آلمان با اشاره به اینکه بسیاری از شرکت‌ها برای خروج قوی‌تر از بحران تلاش می‌کنند، گفت: اروپا متحد است. آلمانی ها بسیار بیشتر از آنچه فکر می‌کردند، توانایی داشتند و زمانی که به کمک ما نیاز بود، جسورانه عمل کردیم.

اشتاین مایر در این سخنرانی تاکید کرد که مهم ترین آرزوی ما «حکومت دوباره صلح» است اما این هنوز ملموس نیست. و باید جهان عادلانه باشد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد که امسال این کشور تجربه غنی کسب کرده است. آنچه امسال خوب بود، تجربه بوده است، با هم بر این زمان غلبه خواهیم کرد. و به همین دلیل آرزوی کریسمس من این است که این اعتماد را با خود در سال جدید ببریم.

وی یادآور شد که با وجود مشکلات فعلی، مبارزه با تغییرات آب و هوایی اهمیت خود را از دست نداده است.

اشتاین مایر خاطرنشان کرد که لازم است که سالمندان و نسل جوان متحد شوند. همه ما یک هدف مشترک داریم؛ نسل جوان نباید «آخرین نسل»، بلکه اولین نسل در جهان باشد که به مسائل [تغییر] آب و هوا اهمیت می دهد.

https://irna.ir/xjLjWs

**افزایش شمار تلفات طوفان زمستانی آمریکا به ۱۷ نفر

طوفان زمستانی که از دیروز در آمریکا شدت گرفته، تاکنون موجب قطع برق بیش از یک میلیون نفر و مرگ دستکم ۱۷ تن در این کشور شده است.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

در آستانه سال نو میلادی سرمای کشنده از شمال تا جنوب آمریکا را دربر گرفته است به طوریکه بسیاری از مناطق شرقی سردترین دما در ده‌های گذشته را تجربه می‌کنند.

تمام سفرهای هوایی و زمینی مختل شده است. جاده‌ها بسته و پروازها لغو شده‌اند.

از روز چهارشنبه تاکنون ۱۷ مورد مرگ مرتبط با طوفان در سراسر آمریکا گزارش شده که بیشتر آن‌ها ناشی از تصادفات جاده‌ای بوده است. در چنین شرایطی بیش از یک میلیون نفر با قطعی برق دست و پنجه نرم می‌کنند.

خبرگزاری رویترز در این باره نوشت: سرمای منجمدکننده و وزش باد، قطع برق و کاهش تولید انرژی در سراسر آمریکا را در پی داشته که این امر بهای گرمایش و برق را افزایش داده است.

پالایشگاه‌های نفت تگزاس به دلیل خرابی تجهیزات، تولید بنزین و گازوئیل را کاهش داده‌اند. مسیر خروجی نفت و گاز از داکوتای شمالی به تگزاس نیز به دلیل یخ زدگی، عرضه را کاهش داد.

یکی از شهروندان نیویورک که ساعت‌ها در طوفان مانده بود، به سی‌ان‌ان گفت: جشن کریسمس لغو شد. با وجود طوفان و یخبندان، خانواده و دوستان‌ هم موافقند این راه امن تری است.

طبق پیش‌بینی‌ها قرار است شرایط جوی حاکم بر آمریکا که کارشناسان آن را از نوع «چرخند انفجاری» ( bomb cyclone ) می‌دانند تا صبح روز یکشنبه در این کشور ماندگار باشد. چرخند انفجاری یا «بمب آب و هوایی» یک اصطلاح علمی برای توصیف شرایط آب‌و هوایی است که در آن فشار کم به سرعت تعمیق می‌یابد. چرخندهای انفجاری بادهای بسیار شدید و بارش‌های بسیار سنگین با خود به همراه دارند.

https://irna.ir/xjLjXq

**مسکو: ارسال تسلیحات ناتو به مولداوی فاجعه‌ به بار می‌آورد/ هشدار تکرار تجربه ناگوار اوکراین

میخائیل گالوزین معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که همکاری فشرده مولداوی با ناتو امنیت این کشور را تضعیف می‌کند و دریافت تسلیحات غرب فقط پیامدهای منفی به بار خواهد آورد.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

گالوزین امروز شنبه به خبرگزاری اسپوتنیک گفت که افزایش همکاری بین کیشیناو و کشورهای ناتو در حوزه نظامی و فنی عاملی است که امنیت مولداوی را تضعیف می‌کند.

معاون وزیر خارجه روسیه یادآور شد: همانطور که تجربه نشان داده تزریق بی پروای تسلیحات غربی به یک کشور یا اعزام گروه‌های نظامی ناتو به اراضی آن کشور هیچگاه به امنیتش اضافه نمی‌کند بلکه برعکس این موجودیت را به فاجعه نزدیک‌تر می‌کند.

وی همچنین هشدار داد: تجربه غمگین اوکراین می‌تواند در سرزمین مولداوی نیز مشاهده شود.

از زمان شروع جنگ اوکراین، آمریکا و متحدانش کمک‌های مالی و نظامی به ارزش ده‌ها میلیارد دلار به کی‌یف ارائه کردند. مسکو بارها تاکید کرده که ارسال تسلیحات به اوکراین فقط جنگ را طولانی می‌کند.

به اعتقاد روسیه، هرگونه تجهیزات نظامی و همچنین پرسنلی که به اوکراین اعزام می‌شوند هدف مشروعی برای نیروهای مسلح روسیه در نظر گرفته می‌شوند.

مقام‌های اطلاعاتی مولداوی به تازگی مدعی شدند که نیروهای روسیه می‌توانند یک تهاجم نظامی را سال آینده در جنوب اوکراین انجام دهند تا نیروهای خود در آنجا را به "جدایی طلبان تحت حمایت روسیه" در منطقه «ترانس‌نیستریا» مولداوی وصل کنند.

https://irna.ir/xjLjYx

**پای امارات به پرونده فساد پارلمان اروپا کشیده شد

برخی منابع دیپلماتیک از دست داشتن امارات در پرونده فساد مالی نائب رئیس پارلمان اروپا و جعل اسناد علیه قطر خبر دادند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

برخی منابع دیپلماتیک اروپایی فاش کردند که لابی امارات در اروپا در سرهم کردن اسناد جعلی برای «ایوا کایلی» نائب رئیس پارلمان اروپا با هدف اقدامات تحریک آمیز علیه قطر انجام شده است.

این منابع تاکید کردند که امارات با همکاری مسئولانی از وزارت کشور بلژیک، اسناد جعلی برای ایوا کایلی تهیه کردند مبنی بر اینکه او ۲۰ میلیون یورو از طریق یک بانک قطری دریافت کرده است.

به گفته این منابع، کمیسیون اروپا در حال انجام تحقیقات درباره جعل اسناد از سوی امارات و نقش ابوظبی در مساله موسوم به «رسوایی فساد در پارلمان اروپا» است.

این کمیسیون تحقیقات گسترده ای را در خصوص این مساله و روابط مشکوک امارات با وزارت کشور بلژیک آغاز کرده است.

این منابع می گویند که کمیسیون اروپا از طریق مسئولان قضایی بلژیکی و اروپایی به دلایل و شواهدی دست یافته مبنی بر اینکه با دخالت امارات، مسیر تحقیقات درخصوص پرونده شبهه فساد مسئولان پارلمانی اروپایی علیه قطر تغییر یافته است.

منابع امارات لیکس می گویند که تردیدهای بسیاری در خصوص روابط محکم و غیرعادی مسئولان اماراتی با مسئولان عالی رتبه وزارت کشور بلژیک وجود دارد و یک کانال ارتباطی دائمی با «محمد السهلاوی» سفیر ابوظبی در بروکسل وجود دارد.

همچنین دیدارهای غیرعادی دوره ای میان «عبدالله بن زاید» وزیر خارجه امارات و مسئولان وزارت کشور بلژیک انجام می شود که آخرین آن، دیدار با «یان یامبون» معاون نخست وزیر و وزیر کشور بلژیک در تاریخ ۲۲ فوریه گذشته است.

تحقیقات یاد شده نشان می دهد که امارات تاثیر منفی زیادی بر نتایج تحقیقات وزارت کشور بلژیک داشته و بدون شواهد قانع کننده اتهاماتی علیه قطر مطرح شده است.

بر اساس این گزارش، ایوا کایلی، عضو یونانی پارلمان اروپا و نائب رئیس این پارلمان اکنون بازداشت است و پلیس پیش از این مبلغ ۹۰۰ هزار یورو را که در چمدان های او و همسرش بود، مصادره کرد.

همسر کایلی یک شهروند ایتالیایی به نام «فرانچسکو جورجی» به عنوان کارمند پارلمان اروپا مشغول به کار است.

بر اساس این گزارش، اعضای پارلمان اروپا اخیرا با ۶۲۵ رای موافق در مقابل تنها یک رای مخالف به اخراج کایلی رای دادند.

کایلی در پی یورش پلیس بلژیک به خانه‌ها و دفاتر مشکوک برخی مقام‌های اروپایی در بروکسل و کشف دستکم ۱.۶ میلیون دلار پول نقد بازداشت و از سمت خود تعلیق شد.

وکلای کایلی می‌گویند که او بی‌گناه است و هیچ ارتباطی با پرونده دریافت رشوه از قطر ندارد. دوحه نیز ارتکاب هرگونه تخلفی را رد کرده است.

کایلی ۴۴ ساله پیشتر گوینده خبر در تلویزیون بود و از یونان به پارلمان اروپا راه یافت. پس از افشای فساد مالی وی، حزب «پاسوک» یونان بلافاصله وی را اخراج کرد.

دادستان‌های بلژیک چند ماه قبل تحقیقاتی را در مورد تلاش یک کشور حوزه خلیج فارس «برای تاثیرگذاری بر تصمیم‌گیری‌های سیاسی و اقتصادی پارلمان اروپا آغاز کرد.»

https://irna.ir/xjLjXG

**یک شهید و ۱۲ زخمی در حمله سعودیها به صعده یمن

منابع خبری از شهادت یک شهروند یمنی و زخمی شدن ۱۲ نفر دیگر در حمله سعودیها به شمال استان صعده یمن خبر دادند.

ارتش متجاوز سعودی منطقه الرقو در بخش منبه در شمال صعده را گلوله باران کرد که در جریان آن یک شهروند یمنی شهید و ۱۲ نفر دیگر از جمله شماری از مهاجران آفریقایی ساکن یمن زخمی شدند.

این درحالی است که بنابر اعلام منابع خبری، ائتلاف سعودی طی ۲۴ ساعت گذشته نیز استان الحدیده در جنوب یمن را هدف حملات هوایی، موشکی و توپخانه قرار داد.

معاون نخست وزیر دولت نجات ملی یمن جمعه شب هشدار داد: اگر ائتلاف متجاوز تحت سرکردگی سعودیها به سوی راه حل [برای پایان جنگ] پیش نرود، متجاوزان باید انتظار چیزهایی را داشته باشند که در تمام مراحل این جنگ روی نداده است.

ژنرال جلال الرویشان به آمادگی نیروهای مسلح یمن برای همه سناریوها اشاره و تشریح کرد: نیروهای مسلح ما یدطولایی برای حمله به اهدافی دارند که ائتلاف سعودی انتظار آن را ندارد، نیروهای ما در هر زمان آماده هستند و این مسأله محدود به دوران تهدید یمن نمی شود.

وی همچنین هشدار داد: هرگونه تشدید تنش در منطقه در نتیجه مانع تراشی ائتلاف متجاوز، مسؤولیت کامل آن برعهده کشورهای متجاوز خواهد بود.

معاون نخست وزیر یمن با اشاره تلویحی نسبت به حمله یمنی ها به تأسیسات نفتی عربستان نیز گفت: عربستان شرایط مناسبی ندارد و یمن در جایگاه ژئوپلتیک خود دارای قدرت تأثیرگذاری بر بازار انرژی است و هرگز این گونه نیست که در موقعیتی قرار گیرد که تنها بازنده [این عرصه] باشد.

عربستان از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.

این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساخت‌های این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آن‌ها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.

آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است، به دنبال رایزنی‌های سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر بدون دستیابی به توافقی جدید به خاطر زیاده خواهی‌های سعودی‌ها و برآوردن نکردن مطالبات مشروع ملت یمن پایان یافت و تمدید نشد.

https://irna.ir/xjLjZm

**آمریکا و ورود هدفمند به مناقشه انسداد گذرگاه لاچین

آمریکا در حالی نسبت به توقف دسترسی به گذرگاه لاچین که منطقه قره‌باغ را به خاک ارمنستان متصل می‌کند، ابراز نگرانی کرده و خواستار ازسرگیری کامل تردد در این مسیر شده که به نظر می رسد واشنگتن نیز به طور رسمی به این مناقشه ورود کرده و این موضع‌گیری در مسیر گسترش نفوذ آمریکا در قفقاز جنوبی بوده است.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در تماس تلفنی جداگانه با آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان و حکمت حاجی‌اف دستیار رئیس جمهوری آذربایجان به تداوم نگرانی واشنگتن در مورد توقف دسترسی به گذرگاه لاچین و افزایش پیامدهای انسانی ناشی از آن اشاره کرد و خواستار بازگرداندن کامل آزادی تردد در این گذرگاه شد.

در این تماس‌ها، پیشرفت‌های حاصل از مذاکرات صلح اتحادیه اروپا و ایالات متحده از زمان نشست مشترک سه طرف در ۲۷ سپتامبر (۵ مهر) در واشنگتن مورد بررسی قرار گرفت.

مشاور امنیت ملی آمریکا از دو طرف خواست تلاش‌هایی را انجام دهند تا تنش‌ها کاهش یافته و منجر به روابط خوب همسایگی در آینده شود.

گذرگاه لاچین از ۱۲ روز پیش توسط گروه‌هایی از جمهوری آذربایجان که خود را فعال محیط زیست می‌دانند بسته شد و انتقادهای بین‌المللی گسترده را به همراه داشت.

ایروان هم واکنش‌های تندی را به این اقدام باکو نشان داده و از بسته ماندن این گذرگاه به شدت ابراز نگرانی کرده است.

واهان هونانیان سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان نیز روز گذشته اعلام کرد که ماهیت اقدام‌های هماهنگ جمهوری آذربایجان از جمله اتفاق‌هایی که جمعیت غیرنظامی و زیرساخت‌های مهم را هدف قرار داده، نشانه دیگری از عملیات از پیش برنامه ریزی شده باکو برای محاصره گذرگاه لاچین است.

https://irna.ir/xjLjZ2

**چراغ سبز آمریکا به ادامه جنگ در اوکراین با اختصاص کمک ۴۵ میلیارد دلاری

غرب به سرکردگی آمریکا که پس از گذشت ۱۰ ماه از جنگ اوکراین نشان داده هرگز حاضر به دنبال کردن مسیر دیپلماسی برای پایان دادن آن نبوده است، با اختصاص کمک ۴۵ میلیارد دلاری جدید به کی یف و تصویب آن در مجلس نمایندگان، نشان داد که واشنگتن خواهان ادامه این جنگ در شرق اروپاست.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

درحالی مجلس نمایندگان آمریکا رای به تصویب بودجه کلان بسته کمک مالی جدید به اوکراین داد که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری این کشور برای نخستین بار پس از آغاز جنگ اوکراین در پنجم اسفندماه ۱۴۰۱، روز چهارشنبه در سفر به آمریکا و ملاقات با جو بایدن، طی سخنانی در کنگره آمریکا خواستار ادامه حمایت‌های مالی و نظامی از کی‌یف شد .

خبرگزاری رویترز در این باره گزارش داد: مجلس نمایندگان آمریکا روز گذشته (جمعه) ارائه بسته کمک ۴۵ میلیارد دلاری اوکراین را به تصویب نهایی رساند.

این گزارش حاکی است: این بسته کمکی به اوکراین بخشی از بودجه یک تریلیون و ۶۶ میلیادر دلاری دولت است که یک روز پیش از آن از سوی مجلس سنا تصویب و اکنون برای قانون شدن برای رئیس جمهوری آمریکا جهت امضا فرستاده می شود.

بنابراین گزارش، کمک مالی جدید اقتصادی و نظامی آمریکا علاوه بر کمک ۵۰ میلیار دلاری در سال جاری به اوکراین است.

زلنسکی بعد از بازگشت از آمریکا با انتشار پیامی در حساب توئیتر خود از اقدام کنگره و مجلس نمایندگان آمریکا برای تصویب بسته کمک ها مالی جدید به اوکراین تشکر کرد.

ولودیمیر زلنسکی روز ۲۱ دسامبر (۳۰ آذر) برای نخستین بار پس از جنگ اوکراین و با امید تقویت توان دفاعی اوکراین با ادامه حمایت آمریکایی‌ها از جنگ به این کشور سفر کرد و در نشستی با اعضای کنگره متشکل از نمایندگان و سناتورها برای آن‌ها سخنرانی کرد.

وی با ادعای اینکه اوکراین برای استقلال و آزادی می‌جنگند، از آمریکا خواست تا حمایت خود از این کشور در جنگ را ادامه دهد.

زلنسکی در ادامه تلاش برای راضی کردن اعضای کنگره به ادامه حمایت‌های مالی و نظامی از اوکراین گفت: شما با این پول به یک نیازمند کمک نمی‌کنید بلکه این یک سرمایه‌گذاری برای تامین امنیت جهانی و دموکراسی است که ما آن را مسئولانه به کار می‌گیریم.
https://irna.ir/xjLjZn

**حزب الله: خیال حذف مقاومت را داشتند؛ خودشان حذف شدند

رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان با بیان اینکه مقاومت ماندگار است، گفت: آمریکای امروز دیگر آن آمریکای سابق نیست و نمی تواند هرکاری که بخواهد در لبنان انجام دهد؛ حتی اگر ۱۰ یا ۲۰ سال و یا بیشتر این کشور را محاصره کند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

«سید هاشم صفی الدین» در اظهاراتی گفت که آمریکای امروز دیگر آن آمریکا سابق در زمان جنگ داخلی لبنان در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی و زمان حمله رژیم صهیونیستی نیست.

وی افزود: درست است که آمریکا در لبنان (از طریق برخی دنباله روهای خود) حضور دارد و لبنان را محاصره کرده و علیه آن فشار می آورد. درست است که آمریکا در لبنان سفارت دارد ‌و در همه امور دخالت می کند و درست است که در برخی پست های سیاسی و وزارتخانه ها تاثیر می گذارد، اما حالا دیگر آمریکا نمی تواند هرکاری که بخواهد در لبنان انجام دهد،حتی اگر ۱۰ یا ۲۰ سال و یا بیشتر این کشور را محاصره کند زیرا امروز در لبنان مردمان شریف و ملی گرا و با عزت و جهادگر وجود دارد.

رئیس شورای اجرایی حزب الله تاکید کرد که سخنان برخی افراد مغرض در داخل کشور صحت ندارد، اما برخی رسانه ها باور کرده و از آن برای تیتر یک اخبار خود به عنوان مساله ای پر اهمیت استفاده می کنند.

وی اضافه کرد که این امور در راستای ضربه زدن به مقاومت است اما به این افراد می گوییم که تلاش نکنید، زیرا اگر صدای فریادتان هر اندازه بلند باشد باز هم به نتیجه نخواهید رسید زیرا قدرت مقاومت فقط به سلاحش نیست.

شیخ صفی الدین ادامه داد: ما به این افراد پاسخ نمی دهیم زیرا نمی خواهیم که ارزش خود را به اندازه درک و ارزرش این قشر پایین آوریم، داستان این افراد را می دانیم، این ها ماندگار نیستند و از بین خواهند رفت همانگونه که قبل از آن ها نیز، برخی روسای کشورها، احزاب و طرف های بین المللی و منطقه ای علیه ما و برای پایان دادن به مقاومت شرط بستند اما در نهایت خودشان رفتند و مقاومت باقی ماند.

وی خطاب به این افراد گفت: شمایی که علیه ما حرف می زنید و اظهارات خصمانه و تحریک آمیز به کار می گیرید، ماندگار نیستید و به زودی ارباب هایتان پشتتان را خالی خواهند کرد و به پایان می رسید، اما مقاومت باقی خواهد ماند.

https://irna.ir/xjLjYR

**تیراندازی در ایالت مینه‌سوتا یک کشته بر جای گذاشت

در ادامه سریال استفاده مرگبار از سلاح در ایالات متحده آمریکا، یک نفر در جریان تیراندازی در یک مرکز تجاری در ایالت مینه‌سوتا جان خود را از دست دادند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

شبکه خبری فاکس نیوز به نقل از پلیس مینه‌سوتا نوشت که در جریان این تیراندازی در مرکز خرید «مال آمریکا» واقع در منطقه بلومینگتون یک جوان ۱۹ ساله سیاهپوست کشته شد.

به گفته اداره پلیس، این تیراندازی در پی درگیری بین دو گروه شکل گرفت و هنوز فرد مظنون دستگیر نشده است.

هفته گذشته نیز در منطقه آتلانتا در ایالت جورجیای آمریکا، ۲ نوجوان در حادثه تیراندازی جان خود را از دست دادند.

https://irna.ir/xjLk3Y

**دیپلمات چینی: جنگ اوکراین، اثر منفی بر روابط پکن-اروپا داشته است

سفر جدید چین در اتحادیه اروپا در مصاحبه اختصاصی با روزنامه "سوث چاینا مورنینگ پست " گفت حمله روسیه به اوکراین چین را در موقعیتی بسیار دشوار قرار داده است چرا که پکن خواستار انتخاب میان دوستانش نیست.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

«فو کونگ» سفیر جدید چین در بروکسل در نخستین مصاحبه خود از زمان انتصاب به عنوان نماینده جدید چین در اتحادیه اروپا در ماه جاری میلادی خاطرنشان کرد بحران اوکراین به مشکلی در روابط دوجانبه چین و اروپا تبدیل شده است.

این دیپلمات چینی درحالی به این سمت منصوب شده که پیش از این به مدت یکسال و با توجه به روابط دوجانبه پکن-اروپا تحت تاثیر جنگ اوکراین خالی مانده و پکن به مسکو نزدیک شده بود. رهبران اروپا بر محکوم کردن روسیه از سوی چین و تاثیرش برای پایان دادن به این جنگ اصرار می کردند.

فو کونگ با اشاره به این مناقشه به عنوان عملیات ویژه که روسیه آن را نامگذاری کرده بود گفت یکی از اولویت هایش در مقام جدید غیرسیاسی کردن روابط چین و اروپاست. وی همچنین یادآوری کرد چین ۲۵ فوریه سال جاری میلادی یعنی یک روز پس از حمله روسیه به اوکراین خواستار یافتن راه حل صلح آمیز برای این مناقشه شده بود.

وی در ادامه افزود: «روز دوم عملیات ویژه روسیه «شی جینپینگ» در گفتگوی تلفنی مهم با همتای روسی خود «ولادیمیر پوتین» به روشنی در تلاش برای یافتن راه حلی صلح آمیز بود. اما مردم تمایل به فراموش کردن این موضوع دارند.»

سفیر جدید چین در اتحادیه اروپا بار دیگر تاکید کرد چین هیچگونه منفعتی از این جنگ نداشته است همچنان که علاقه ای به ادامه و طولانی شدن آن نیز نداشته است. وی همچنین اضافه کرد: «ما خود را در موقعیت دوپهلو در این بحران می بینیم. هر دو طرف یعنی روسیه و اوکراین دوستان ما هستند و ما نمی خواهیم میان این دو کشور یکی را انتخاب کنیم. این نخستین موضع گیری ما از ابتدا بوده است. این وضعیت ما را در موقعیت دشوار سیاسی قرار داده است و بر روابط ما با اروپا تاثیر بسیاری گذاشته است. »

وی تاکید کرد اروپا روابط چین و روسیه را از ۲۴ فوریه و آغاز جنگ اوکراین زیر ذربین گذاشته است. به خاطر داریم پوتین پیش چند هفته پیش از آغاز المپیک زمستانی پکن با رئیس جمهوری چین دیدار کرد و بیانیه ای در رابطه با همکاری نامحدود چین و روسیه امضا کرده بود. از آن زمان این بیانیه و ادبیاتش مورد بررسی قرار گرفته است.

فو کونگ اروپا را ترغیب کرد تا برای واژگانی که در این بیانیه استفاه شده اهمیت زیادی قائل نباشند چرا که پس از انتشار این بیانیه سوتفاهم هایی در اذهان عمومی درباره روابط نامحدود چین با روسیه شکا گرفت. باوجود این چین ۱۰ ماه پس از شروع جنگ بارها و بارها و به شکل رسمی اعلام کرده به دنبال یافتن راه حل صلح آمیز است و هرگز هیچگونه کمک نظامی و یا تسلیحاتی به روسیه نکرده است. اما اروپایی ها همچنان معتقدند چین در طرف نادرست از ابتدا ایستاد.

از سوی دیگر این مقام چینی بار دیگر تصدیق کرد آمریکا از این بحران استفاده و منافعش را از طریق فروش تسلیحات جنگی و سوخت و انرژی به اروپا تامین می کند. او در پایان سخنانش گفت: آنچه مهم است دستیابی به آتش بس و توقف این جنگ است تا جان انسان ها در خطر نباشد و چین، با وجود این که می داند برخی کشورها خواستار پایان این خصومت نیستند، اما تمام تلاش خود را برای حمایت از این هدف انجام خواهد داد.

https://irna.ir/xjLk2n

**لاپید: کابینه نتانیاهو اسرائیل را به سمت نابودی می‌برد

یائیر لاپید نخست‌وزیر موقت رژیم صهیونیستی، کابینه جدید این رژیم به ریاست بنیامین نتانیاهو را خطرناک، افراطی و غیرمسئول ارزیابی کرد و گفت: کابینه جدید، اسرائیل را به سمت نابودی خواهد برد.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

یائیر لاپید نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی درباره دستور کار ائتلاف بنیامین نتانیاهو هشدار داد و وی را ضعیف و تحت تاثیر شرکای خود از احزاب افراطی ارزیابی کرد.

وی با بیان اینکه نتانیاهو رژیم صهیونیستی را به سوی سقوط می برد، گفت: "کابینه جدید به دموکراسی یا حکومت قانون پایبند نیست."

این مقام رژیم صهیونیستی گفت: کابینه نتانیاهو نظام آموزشی را ویران، جامعه یهودیان افراطی را به شکل نامتناسبی تامین مالی و اقتصاد را ویران خواهد کرد.

وی، سیاسی شدن ارتش رژیم صهیونیستی، انفجار اوضاع کرانه باختری، تضعیف جایگاه بین المللی رژیم صهیونیستی و تخریب روابط تل آویو با یهودیان مقیم آمریکا و دیگر کشورها را از دیگر نتایج روی کار آمدن کابینه راست‌گرایان ارزیابی کرد.

نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی، کابینه جدید این رژیم را خطرناک، افراطی و غیرمسئول ارزیابی کرد و گفت: این کابینه که تندروترین کابینه تاریخ اسرائیل است، عاقبت خوشی ندارد.

لاپید افزود: لیکود کابینه را تشکیل نداد بلکه دیگران (احزاب افراطی) آن را تشکیل دادند و ایتمار بن گویر رهبر حزب عوتسما یهودیت و بزالل اسموتریچ رهبر حزب صهیونیسم دینی و آریه درعی رهبر حزب شاس دستور کار خود را به نتانیاهو تحمیل کرده اند.

کابینه جدید چوب حراج به آینده رژیم اسرائیل

لاپید ائتلاف جدید حاکم بر رژیم صهیونیستی را عامل از بین رفتن بنیان های این رژیم ارزیابی کرد و افزود: "این کابینه چوب حراج زدن به آینده اسرائیل است."

لاپید به عنوان رهبر حزب «یش عتید» در کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی، باز گذاشتن دست حزب صهیونیسم دینی در امور کرانه باختری را عامل تضعیف وزارت جنگ این رژیم اعلام کرد و افزود که وزارت جنگ اختیاراتش را در کرانه باختری از دست خواهد داد و معلوم نخواهد بود چه کسی مسئول چه کاری است و این وضعیت موجب انفجار منطقه خواهد شد.

لاپید درباره بن گویر که قرار است وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی شود، نیز گفت: کابینه ای را در دنیا به من نشان دهید که یک جنایتکار خشن را رئیس پلیس می کند که ۵۳ اتهام و ۸ محکومیت را در سابقه کیفری خود دارد.

وی، آوی ماعوز رهبر حزب افراطی "نوعم" را فردی نژادپرست اعلام کرد و افزود: والدین باید نگران شستشوی مغزی فرزندانشان باشند؛ وقتی ماعوز مسئول نظام آموزشی است.

تضعیف موضع رژیم اسرائیل در مقابل ایران

نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی، کابینه جدید رژیم صهیونیستی را عامل تضعیف جایگاه بین المللی این رژیم و در نتیجه تضعیف موضع آن برای تشدید تحریم‌های ضدایرانی ارزیابی کرد.

لاپید گفت: این اولین کابینه اسرائیل در تاریخ است که آمریکا آنرا متحد نزدیک خود نمی داند.

وی، تشدید قوانین سخت گیرانه برای مهاجرت یهودیان به سرزمین های اشغالی توسط کابینه جدید را عامل از دست رفتن فرصت مهاجرت یهودیان مقیم روسیه و اوکراین ارزیابی کرد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر مکلف رژیم صهیونیستی بامداد پنجشنبه به اسحاق هرتزوگ رئیس این رژیم اعلام کرد که با مشارکت "حریدی‌ها" و جریان صهیونیسم دینی، کابینه خود را تشکیل خواهد داد.

براساس این گزارش، نتانیاهو در نامه‌ای رسمی به «اسحاق هرتزوگ» رئیس این رژیم این مسأله را اطلاع داده و کابینه جدید حداکثر تا دوم ژانویه ۲۰۲۳ سوگند خواهد خورد.

انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی اواسط آبان ماه گذشته برگزار شد که در آن اردوگاه سیاسی تحت رهبری نتانیاهو با کسب ۶۴ کرسی بر اردوگاه رقیب خود متشکل از ائتلاف «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشبرد امور و «بنی گانتس» وزیر جنگ کنونی رژیم صهیونیستی پیروز شد. ائتلاف لاپید و گانتس در این انتخابات ۵۱ کرسی را کسب کردند.

در پارلمان آینده رژیم اسرائیل که بیست و پنجمین دوره خواهد بود و نیز در ائتلاف حاکم آینده، بیشتر "کیپا" پوشان (یهودیان مذهبی که کلاهی به نام کیپا برسر می‌کنند) و بیشترین تعداد شهرک نشینان صهیونیست و تعداد بسیار کمی از زنان حضور خواهند داشت.

به عقیده تحلیلگران سیاسی، حضور راست افراطی و احزاب دینی صهیونیستی و حریدی در قدرت از یک سو باعث خواهد شد که ائتلاف حاکم آینده به ریاست نتانیاهو رویکرد و سیاست‌های بسیار افراطی و فاشیستی را علیه فلسطینی‌ها در داخل سرزمین‌های اشغالی و در کرانه باختری و قدس و نوار غزه در پیش بگیرد و از سوی دیگر، سطح تنش‌ها در منطقه را افزایش دهد.

https://irna.ir/xjLk54

**کرونا در چین؛ شفافیت خبری، خواسته جامعه جهانی

به دنبال کاهش برخی محدودیت های کرونایی در چین همزمان با شروع فصل سرما و افزایش شمار مبتلایان در این کشور و اطلاع رسانی نه چندان روشن از سوی رسانه های رسمی چین از ابعاد و آمار میزان شیوع این بیماری، این روزها رسانه های بین المللی روایت های مختلفی از میزان شیوع کووید-۱۹ در چین منتشر می کنند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

خلاء نسبی اطلاع رسانی روشن و شفاف از سوی رسانه های رسمی چین به موضوع شیوع بیماری کووید ۱۹ در این کشور ، نگرانی هایی را در سطح بین المللی ایجاد کرده است زیرا شیوع یک بیماری همه گیر که می تواند مرزهای جغرافیایی را به سهولت درنوردد، همواره یک نگرانی بین المللی محسوب می شود.

بر اساس داده‌های تارنمای رسمی کمیسیون ملی بهداشت چین، در تاریخ ۲۳ دسامبر برابر با (۲ دی ماه جاری) شمار مبتلایان به کرونا در ۳۱ منطقه در استانهای مختلف این کشور به سه هزار و ۷۶۱ نفر رسیده است. همچنین این کمیسیون شمار قربانیان کوید-۱۹ در این روز را صفر اعلام کرده است.

با توجه به میزان جمعیت چین و آمار و ارقامی که کمیسیون ملی بهداشت این کشور از میزان ابتلا به کووید اعلام کرده است، رسانه های خارجی با نگاه تردید به آن می نگرند.

صرف نظر از نگرانی هایی که درباره میزان شیوع کووید ۱۹ در چین وجود داد و اطلاعات و اخبار مستندی نیز در این زمینه از سوی برخی منابع منتشر شده است، این موضوع را نیز نباید فراموش کرد که بخشی از مطالب و گزارش های رسانه های غربی درخصوص شیوع کرونا در چین، در راستای هدف چین ستیزی و تحت فشار قرار دادن دولت چین است و نمی تواند گزارش های این دست رسانه ها بیانگر تصویر واقع از شرایط موجود در چین دانست.

برخی نمایندگی های دیپلماتیک کشورها از جمله ایران در چین نیز از ابتلای تعدادی از اعضای نمایندگی در پکن به بیماری کووید ۱۹ خبرداده اند.

کمبود خون در چین

بنابر اعلام سایت رسمی رادیو ملی چین در روز شنبه، بانک خون این کشور با کمبود شدید روبرو شده است.

به گفته «هو نا» معاون بخش خونگیری مرکز خون استان شاندونگ چین، کمبود خون در این استان در مرحله هشدار قرمز، یعنی کمترین میزان ذخیره این ماده حیاتی روبرو شده است.

به گفته این مقام مسئول چین، این مرکز تنها می تواند ظرف مدت سه روز آینده نیاز بیماران بدحال برای تامین خون را فراهم آورد.

به عبارت دیگر، درصورت افزایش نیاز به خون، بانک خون استان شاندونگ قادر به تامین خون بیماران بد حال نیست.

این رسانه رسمی چین دلیل کمبود خون در بانک های خون را اعلام نکرده است اما برخی رسانه های خارجی دلیل کمبود شدید خون در شماری از استانهای در چین را افزایش شمار مبتلایان به کرونا می دانند.

با توجه یه اینکه نیاز به خون همیشگی است و جان برخی از بیماران مانند تالاسمی و سرطانی به خون وابسته است و از مصرف کنندگان همیشگی خون محسوب می شوند و از سویی دیگر برخی از فرآورده های خون مانند پلاکت عمر کوتاه سه روز دارد و حوادث و سوانح نیز همیشه اتفاق می افتد، اهدا کنندگان خون با اهدای یک واحد خون خود می توانند نجات بخش جان سه نفر دیگر باشند.

این در حالیست که در صورت ابتلا به بیماری کرونا، فرد بیمار نمی تواند خون خود را اهدا کند.

پایگاه خبری استریتس تایمز سنگاپور نیز در گزارشی می نویسد شیوع سریع عفونت ناشی از ابتلا به کووید - ۱۹ در چین سبب شده است بیمارستان ها در چندین استان و شهر در این کشور با کمبود شدید خون روبرو شود که این مساله چالش های فراوانی را پیش روی سیستم مراقبت های بهداشتی این کشور قرار داده است.

کرونا در چین، یکی از محورهای اصلی تماس تلفنی بلینک و وانگ یی

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه (۲ دی ماه) در تماس تلفنی با همتای چینی خود وانگ یی، خواستار شفافیت پکن درخصوص اطلاع رسانی درباره شیوع کرونا در چین شد

بلینکن با ابراز امیدواری نسبت به این که چین بتواند روند شیوع کرونا را کنترل کند، گفت که آمریکا آمادگی دارد تا در صورت درخواست کشورها، در امر مقابله با شیوع کرونا به آنها کمک کند.

وزیر خارجه آمریکا در عین حال گفت که پکن از واشنگتن درخواست کمک نکرده است.

هشدار سازمان جهانی بهداشت

در شرایطی که شماری از رسانه های خبری در جهان از افزایش شمار مبتلایان به کرونا در چین خبر می دهند، سازمان بهداشت جهانی می گوید چین از زمان کاهش سخت گیری های کرونایی تاکنون آمار دقیقی در خصوص شمار مبتلایان به این بیماری مهلک را منتشر نکرده است.

سازمان بهداشت جهانی مدعی است کارشناسان اطلاعات مربوط به بیماران مبتلا به کرونا در چین را پنهان می کنند.

به گزارش یورونیوز، تدروس آدهانوم رییس سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه (۳۰ آذر ماه) موج بی‌سابقه موارد ابتلا به کووید در چین را «بسیار نگران‌کننده» خوانده است و از پکن خواست تا اطلاعات دقیقی درباره این وضعیت ارائه دهد..

آدهانوم در یک نشست هفتگی گفت: «سازمان جهانی بهداشت نسبت به وضعیت در حال تغییر چین بسیار نگران است.» او از چین اطلاعات دقیقی درباره شدت بیماری، شمار و وضعیت بستری‌شدگان در بیمارستان‌ها و الزامات مراقبت‌های ویژه درخواست کرد.

این در حالی است که به گفته چندین دانشمند برجسته و مشاور سازمان جهانی بهداشت ممکن است هم‌اکنون برای اعلام پایان جهانی وضعیت اضطراری همه‌گیری کووید ۱۹ به دلیل موج ویرانگر احتمالی در چین خیلی زود باشد.

به گزارش رویترز، مایک رایان مدیر امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت نیز می گوید آماری که در چین گزارش شده است بخش اندکی از کسانی است که در آی.سی.یو بستری شده‌اند.

وی افزود: نمی‌خواهم بگویم که چین درباره اتفاقی که رخ می‌دهد چیزی نمی‌گوید اما فکر می‌کنم که این کشور از روند عقب است.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که آماده است تا در زمینه گردآوری آمار مربوط به بیماران و جانباختگان کرونا با چین همکاری کند.

رایان خاطرنشان کرد که نرخ واکیسناسیون کرونا در چین در هفته‌های اخیر افزایش یافته است اما همچنان باید منتظر ماند و دید که آیا در هفته‌های آینده این روند ادامه پیدا می‌کند که بتوان با تاثیرات سویه اومیکرون مقابله کرد یا نه.

اگرچه رسانه های چینی چندان تمایلی به انتشار اخبار مرتبط با آمار و ارقام شیوع کرونا در این کشور ندارند، اما روزنامه چینی گلوبال تایمز چند روز پیش در گزارشی نوشت شهرها و موسسات پزشکی این کشور تلاش ها برای توسعه واحدهای مراقبت های ویژه (ICU) و تقویت منابع دارویی ذخیره شده و افزایش تسهیلات درمانی جهت تقویت ظرفیت های درمانی برای مقابله با موج دیگر ویروس کرونا آغاز کردند.

خانم مائو نینگ سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در نشست خبری روز جمعه (۲ دی) با تایید ضمنی شیوع گسترده کرونا در این کشور ، اعلام کرد: با ورود کووید به مرحله جدیدی در این کشور، ما ابتکار عمل را برای اصلاح اقدامات پاسخگویانه، هدفمندتر و موثرتر انجام داده ایم.

مائو تصریح کرد: چین شاهد افزایش میزان واکسیناسیون، ظرفیت درمان و تولید گسترش تجهیزات پزشکی است.

وی افزود: وضعیت کووید-۱۹ در چین به طور کلی قابل پیش بینی و تحت کنترل است.

چین تاکنون ۹ واکسن متفاوت برای مقابله با کووید-۱۹ تولید کرده که بیشتر از هر کشور دیگری است.

به استناد گزارشهای خبری، آلمان بتازگی اولین محموله از واکسن‌های بایونتک را برای مقابله با کرونا به چین فرستاده است تا برای واکسیناسیون اتباع آلمانی در چین از آنها استفاده شود.این نخستین باری است که یک واکسن خارجی کرونا به چین ارسال می‌شود. سخنگوی وزارت خارجه چین گفته است که واکسن وارداتی از آلمان صرفا برای استفاده شهروندان آلمانی مقیم چین فرستاده شده است.

بنظر می رسد پس از اعتراضات اخیر در چین در انتقاد به محدودیتهای شدید مربوط به کرونا و در نهایت کاهش قابل توجه بخشی از این محدودیتها در این کشور، شمار مبتلایان به کووید-۱۹ روند صعودی به خود گرفته باشد.

مادامی که کرونا می تواند در کوتاهترین مدت مرزهای جهانی را درنوردد، جامعه جهانی از چین انتظار دارد در نحوه اطلاع رسانی از گستره شیوع این بیماری، با شفافیت بیشتری عمل کند.

https://irna.ir/xjLk32

**رئیس جمهور الجزایر وساطت اردن میان کشورش و مغرب را تکذیب کرد

«عبدالمجید تبون» رئیس جمهوری الجزایر در گفت وگویی تلویزیونی، وساطت پادشاه اردن میان کشورش و مغرب را برای ازسرگیری روابط تکذیب کرد.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

عبدالمجید تبون رئیس جمهوری الجزایر تاکید کرد: اگر وساطتی وجود داشت، ملت الجزایر برای شنیدن این خبر در اولویت بود.

پیش از این برخی رسانه های اسپانیایی اعلام کردند که «عبدالله دوم» پادشاه اردن طی سفر به الجزایر در ماه دسامبر جاری، میان دو کشور الجزایر و مغرب میانجیگری کرده و این میانجیگری از سرگیری انتقال گاز به اسپانیا که از خاک مغرب عبور می کند را شامل می شود.

از سوی دیگر، یک منبع الجزایری در گفت و گو با روزنامه «الشروق» این کشور تاکید کرد که مساله وساطت به هیچ وجه در برنامه سفر پادشاه اردن نبود، بلکه این سفر بر روابط دو جانبه میان اردن و الجزایر متمرکز بود.

یک روزنامه اسپانیایی دیگر نیز به نقل از منبع دیپلماتیک الجزایری، خبر وساطت را تکذیب کرده بود.

با گذشت بیش از یک سال و نیم از عادی سازی روابط دولت مغرب با رژیم صهیونیستی آثار و پیامدهای آن بر روابط بین کشورهای شمال آفریقا و صلح و امنیت این منطقه بیش از پیش نمایان می‌شود.

از زمان امضای توافق سازش میان رباط و تل آویو (در دسامبر۲۰۲۰ میلادی) سفرها و توافقات دوجانبه بیشتری بین دو طرف درحال انجام است که بسیاری از آنها بویژه در زمینه امنیتی و نظامی بسته شده است.

مغرب و الجزایر دو کشور همسایه هستند که بیش از یک هزار و ۷۰۰ کیلومتر مرز مشترک زمینی و نزدیکی فرهنگی زیادی با هم دارند، اما همواره روابط آنها نه تنها گرم نبوده بلکه گاهی پرتنش نیز شده و نوعی جنگ سرد میان دو کشور در جریان است.

مغرب در سال ۱۹۵۶ و الجزایر در سال ۱۹۶۲ به استقلال دست یافتند، اما روابط دو کشور از آن زمان پیوسته پرتنش بوده است. در سال ۱۹۷۶ روابط دیپلماتیک آنها به مدت ۱۲ سال قطع شد و تا سال ۱۹۸۸ این روابط برقرار نشد.

روابط رباط و الجزیره در سال‌های اخیر با تنش شدید در زمینه موضوع‌هایی اعم از امنیت مرزها، پرونده صحرا و اتهام‌های مقامات الجزایری مبنی بر استفاده رباط از نرم‌افزار جاسوسی صهیونیست ها موسوم به «پگاسوس» برای جاسوسی علیه مقامات آن کشور روبه رو بوده است.

وزارت خارجه الجزایر پیشتر با محکوم کردن اقدام مقامات مغرب در استفاده از برنامه جاسوسی اسرائیلی علیه مسوولان این کشور، برنامه‌های جاسوسی تهیه شده توسط رژیم صهیونیستی را ویران کننده اعتماد بین کشورها دانسته بود.

الجزایر در ۲۴ اوت گذشته (دوم شهریور) اعلام کرد که به دلیل «اتخاذ اقدامات خصمانه» از سوی رباط مناسبات دیپلماتیک خود با مغرب را قطع کرده است. این در حالی است که مغرب از اقدامات یاد شده به عنوان «بهانه‌های پوچ و بی اساس» نام برد.

https://irna.ir/xjLk5C

**نگرانی متحد دیرینه آمریکا از تاثیر مُخرب قانون کاهش تورم واشنگتن

مدیر یک شرکت بزرگ خودروسازی در انگلیس، با ابراز نگرانی از آثار مخرب «قانون کاهش تورم آمریکا» بر بخش سرمایه‌گذاری این صنعت، آن را یک زنگ هشدار برای دولت بریتانیا خواند و به این ترتیب این متحد دیرین آمریکا نیز به جمع منتقدان سیاست‌های ایالات متحده پیوست.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

رهبران صنعت خودروسازی انگلیس بر این باورند که قانون کاهش تورم آمریکا و تخفیف‌های مالیاتی که به خودروسازان آمریکایی ارائه می‌کند، به بخش سرمایه‌گذاری این صنعت در انگلیس لطمه خواهد زد.

اندی پالمر مدیر شرکت باتری‌سازی اروپایی (InoBat) که سابقه مدیریت در شرکت خودرو سازی «استون مارتین لاگوندا» را نیز دارد، گفت: قانون کاهش تورم آمریکا باید یک زنگ هشدار برای دولت انگلیس باشد، به این معنی که مشوق‌های سرمایه‌گذاری آن‌ها کافی نبوده است.

«قانون کاهش تورم» (IRA) در ماه اوت امسال (مردادماه) توسط جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا امضا شد؛ این قانون یارانه‌ قابل توجهی را به فناوری‌هایی که در مسیر عبور از سوخت های فسیلی نقش تعیین کننده دارند،‌ اختصاص می‌دهد. این فناوری‌ها خودروهای برقی، باتری‌ها و فناوری‌های مرتبط با انرژی تجدیدپذیر از جمله صفحه‌های خورشیدی و توربین‌های بادی را شامل می‌شود. نکته قابل توجه این است که بخش زیادی از این یارانه‌، تنها محصولات ساخت آمریکا را در بر می‌گیرد.

مایک هاوز مدیر اجرایی «انجمن تولیدکنندگان و تاجران موتور» انگلیس نیز اظهار داشت: یک پنجم صادرات این صنعت به آمریکا تعلق دارد. بعد از اتحادیه اروپا، آمریکا بزرگترین مشتری این بخش است. این مساله کل صنعت موتورسازی را نگران کرده است.

وی افزود: اعتبارات مالیاتی ارائه شده برای خودروهای الکتریکی ساخت آمریکا، این کشور را به مرکز توجه سرمایه‌گذاران تبدیل می‌کند. اگر اتحادیه اروپا نیز در پاسخ برای فناورهای سبز قاره کهن یارانه تخصیص دهد، می‌تواند بخش‌های صنعت انگلیس را گسترده‌ و عمیق‌تر کند.

در همین رابطه، یک شرکت استارت‌آپی بریتانیایی که قرار بود تولید ون‌های برقی را در انگلیس آغاز کند، ماه گذشته اعلام کرد به نفع کارخانه‌ای در آمریکا از تولید در انگلیس صرف نظر خواهد کرد. این شرکت، اعتبارات مالیاتی قانون کاهش تورم آمریکا را یک دلیل اساسی برای این تصمیم عنوان کرد.

این گزارش می‌افزاید: دولت انگلیس نیز به فهرست کشورهای منتقد قانون کاهش تورم آمریکا پیوسته است.

پیشتر کشورهای اروپایی مانند فرانسه، ایتالیا و آلمان نگرانی خود را نسبت به عواقب این قانون و تاثیر آن بر صنایع اروپا اعلام کرده بودند. اتحادیه اروپا نیز چندی پیش هشدار داده بود که به اقداماتی تلافی‌جویانه علیه آمریکا برای اعطای یارانه به خودروهای برقی دست خواهد زد زیرا این قانون به زیان هنگفت شرکت‌های اروپایی منجر خواهد شد.

کیمی بادنوک وزیر تجارت بین‌الملل بریتانیا در نامه‌ای به نماینده تجاری آمریکا با ابراز نگرانی از اثرات مخرب ارائه یارانه‌ به محصولات آمریکایی، نوشت: عوارض ناشی از پرداخت این یارانه‌ها به اقتصاد کشورها و زنجیره تامین باتری، خودروهای برقی و فناوری‌های تجدیدپذیر در سراسر جهان لطمه خواهد زد.

بر اساس قانون کاهش تورم آمریکا، اعتبار مالیاتی ۷هزار و ۵۰۰ دلاری برای خرید خودروهای برقی که تنها در آمریکا، کانادا یا مکزیک تولید یا مونتاژ شده باشند در نظر گرفته شده‌است. همچنین شرکت‌هایی که این خودروها را تولید می‌کنند مکلف شده‌اند تا منابع مورد نیاز برای تولید باطری‌های این خودروها شامل لیتیوم و نیکل را از آمریکا یا کشورهایی که با آمریکا پیمان تجارت آزاد دارند، خریداری کنند.

این قانون، به طور ویژه برای خودروسازان اروپایی از جمله فرانسوی و آلمانی دردسرساز است زیرا مصرف کنندگان را به خرید خودروهای برقی از آمریکا تشویق می‌کند.

براساس یک سند رسمی که به رویت شبکه خبری «سی ان بی سی» آمریکا رسیده است، اتحادیه اروپا «نگرانی‌هایی جدی» نسبت به این قانون داشته و می‌گوید قانون کاهش تورم در آمریکا قوانین تجارت بین‌المللی را هم نقض می‌کند.

پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز ماه گذشته در گزارشی با اشاره به تاثیر این قانون بر تجارت جهانی به ویژه خودروهای برقی نوشت: این قانون به جنگ تعرفه‌ای جدید نه تنها میان اتحادیه اروپا و واشنگتن بلکه کشورهای آسیایی مانند ژاپن و کره‌جنوبی با آمریکا خواهد انجامید.

ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز در این باره اظهار داشت: اخیراً چندین رهبر و مقامات اروپایی گفته‌اند که آمریکا نباید از قانون کاهش تورم علیه دوستان خود استفاده کند، زیرا می‌تواند به کاهش چشمگیر سرمایه‌گذاری‌های آتی در اروپا منجر شود.

وی با بیان اینکه اگرچه آمریکا اروپا را متحد مهمی می‌نامد اما شرایط را به نحوی تنظیم می‌کند که اروپا بهای بحران‌ها را بپردازد، خاطر نشان کرده بود: از این قبیل نمونه ها کم نیست. به عنوان مثال، با سودجویی آمریکا از بحران اوکراین، اروپا در حال دست و پا زدن زیر بار تورم بالا و افزایش قیمت انرژی است.

همچنین نشریه پولیتیکو در گزارشی اشاره به اینکه اکنون صنایع اروپا با دو ضربه مواجه است، افزود: اگر قیمت های انرژی به دلیل جنگ روسیه به اندازه کافی برای ضربه زدن به آنها کافی نبوده باشد، طرح یارانه های صنعتی دولت بایدن به ارزش ۳۶۹ میلیارد دلار برای حمایت از صنایع سبز به موجب قانون کاهش تورم، این فشار را دو برابر کرده است.

به تازگی، روبرت هابک وزیر اقتصاد آلمان و برونو لومر همتای فرانسوی وی، با صدور بیانیه‌ای مشترک خواستار «سیاست صنعتی اتحادیه اروپا شدند که شرکت‌های اتحادیه را قادر می‌سازد در رقابت جهانی به‌ویژه از طریق رهبری تکنولوژیک پیشرفت کنند».

آن‌ها همچنین رویکردی مشترک در مقابل چالش ناشی از قانون تورم آمریکا را خواستار شدند.

https://irna.ir/xjLk2J

**نبرد با شرکت‌های انگلیسی برای پس گرفتن سرزمین مادری

«ریچارد تیلور» خبرنگار سابق روزنامه گاردین در توئیتی نوشت: بریتانیا زمین کشاورزان کنیایی را برای کاشت چای دزدید؛ اکنون آنها می‌خواهند آن را پس بگیرند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

در دوران استعمار، شرکت‌های بزرگ انگلیسی با غصب زمین‌های کشاورزی در کنیا سبب آواره شدن نیم میلیون نفر از مردم این کشور شدند. اکنون بازماندگان این آوارگان تلاش می‌کنند زمین‌های خود را از شرکت‌های کاشت چای انگلیسی پس بگیرند.

سرویس رصد یک خطی، محتواهای برگزیده پژوهشی از شبکه‌های اجتماعی خارجی و داخلی را به صورت کوتاه منعکس می‌کند.

https://irna.ir/xjLhjd

**چین برای سالمندان دانشگاه راه‌اندازی می‌کند

«دونگ‌شنگ» مجموعه پژوهشی چین در توئیتی نوشت: چین در مواجهه با جمعیت سالخورده، دانشگاه ملی سالمندان را راه‌اندازی می‌کند و به دنبال ایجاد «جامعه یادگیری مادام‌العمر» است.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

سرویس «رصد یک خطی» محتواهای برگزیده پژوهشی از شبکه‌های اجتماعی خارجی و داخلی را به صورت کوتاه منعکس می‌کند.

https://irna.ir/xjLj6H

**الاخبار از ردپای آمریکا در انتصابات امنیتی در لبنان خبر داد

روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان در گزارشی از ردپای آمریکا و سفیر این کشور در بیروت و انتصابات اخیر مقامات امنیتی بخصوص در فرودگاه بین المللی "رفیق حریری" در پایتخت خبر داد.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

روزنامه الاخبار چاپ بیروت روز شنبه فاش کرد: موضوع انتصابات جدید امنیتی در آغاز ماه جاری در فرودگاه بین المللی بیروت را نمی توان از تبلیغات جعلی درباره واردات سلاح از ایران برای حزب الله لبنان از مسیر این فرودگاه جدا دانست. این انتصابات همزمان با آغاز کمپین های اسراییلی، سعودی و آمریکایی زیر نام «منع به کارگیری تأسیسات عمومی در لبنان (فرودگاه، بندر، گذرگاه ها...) برای قاچاق اسلحه و مهمات» صورت گرفت و یک سری از نیروهای داخلی لبنان نیز آن را در دستور کار قرار دادند و با تبلیغات و بزرگنمایی و فشار به دولت و ارتش لبنان، خواستار اقداماتی شدند که رضایت آمریکا را جلب کند.

به نوشته الاخبار، بر همین اساس بود که سرتیپ «فادی کفوری» به عنوان فرمانده امنیتی فرودگاه بیروت جایگزین سرتیپ «جورج ضومط» شد. روشن است که کفوری نه تنها با ژنرال «جوزف عون» فرمانده ارتش بلکه با آمریکایی ها نیز روابط خیلی خوبی دارد و همین امر محافل سیاسی و امنیتی را بر آن داشت تا این انتصاب را «گامی تکمیلی از سوی فرمانده ارتش به عنوان یکی از نامزدهای پست ریاست جمهوری لبنان، برای تقدیم اعتبارنامه خود به آمریکایی ها» عنوان کنند. آشکار است که فرماندهی ارتش لبنان می خواهد این پیام را ارسال کند که افرادی که مامور حفظ امنیت تأسیسات عمومی، بویژه فرودگاه می شوند، از نزدیکان آمریکا هستند و حزب‌الله و افراد نزدیک به آن، هیچ پیوندی با این تاسیسات نخواهند داشت.

این روزنامه افزود: از سوی دیگر، خودداری «موریس سلیم» وزیر دفاع لبنان از پذیرش پیشنهاد عون جهت تمدید دوره سرلشکر «امین العرام» رئیس ستاد ارتش و سرلشکر «میلاد اسحاق» بازرس کل شورای عالی نظامی که باید اواخر ماه جاری میلادی بازنشسته شوند، درگیری سیاسی در لبنان را افزایش داده است.

الاخبار به نقل از منابع آگاه خود بدون ذکر نام نوشت: موضوع شورای نظامی عالی لبنان کانون توجه اعراب (مصر و قطر) و غرب (بویژه آمریکا) بوده است. این منابع فاش کردند که «دوروتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت در همین خصوص با وزیر دفاع لبنان تماس گرفت تا از او بخواهد، حکم تمدید را امضا کند تا در کار شورای عالی نظامی خلل ایجاد نشود. این منابع خاطرنشان کردند که شیا پیشتر نیز در این مورد با «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه لبنان تماس گرفته و به وی توصیه کرده بود که در این خصوص با وزیر دفاع در ارتباط باشد.

به نوشته الاخبار، «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی‌خواه نیز روز گذشته گفت که «آنچه در این موضوع و سایر موضوعات در حال اتفاق افتادن است، یک باج خواهی سیاسی از جمله در مساله ریاست جمهوری است».

این روزنامه افزود: "وزیر دفاع لبنان ادعا می کند که تمدید رئیس ستاد قانونی نیست در حالی که او پیشتر ماموریت سرلشکر ولید سلمان را تمدید کرده بود. این منابع اشاره کردند که جنبلاط دچار خطای محاسباتی شده که فکر می کند موافقت با تمدید، کاری آسان خواهد بود در حالی که شاهد نبردی ادامه دار میان جریان آزاد ملی و بیشتر جریان های سیاسی بر سر موضوع تشکیل دولت جدید و سایر موضوعات در این کشور هستیم. این منابع همچنین بعید دانستند در این خصوص توافقی در جریان دیدار روز گذشته میان جنبلاط و «جبران باسیل» نماینده پارلمان لبنان صورت گرفته باشد."

https://irna.ir/xjLk2X

**الغنوشی: انتخابات تونس «نه» به قیس سعید بود/ راهی جز استعفا ندارد

رئیس حزب اسلامگرای النهضه تونس گفت که مشارکت بسیار پایین در انتخابات پارلمانی اخیر معتبرترین پاسخ مردم در رد مسیری است که قیس سعید رئیس جمهور آن را در ۲۵ جولای ۲۰۲۱ آغاز کرد.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

«راشد الغنوشی» در گفت وگو با پایگاه خبری «عربی ۲۱»، تونسِ دموکراتیک را بخشی از عوامل امنیت و ثبات منطقه دانست و از اتحادیه کل کارگری این کشور خواست تا به دنبال وخامت شرایط اقتصادی، نقش ملی خود را برعهده بگیرد و از گفت وگوی ملی حمایت و در این زمینه کسی را مستثنی نکند.

وی تاکید کرد که «النهضه» مانعی برای هیچ گفت‌وگوی ملی نخواهد بود و خود را جایگزین وضعیت کنونی معرفی نمی کند و برای بازگشت به گذشته کار نمی‌کند بلکه به دنبال تقویت دموکراسی است که حقوق همه را حفظ کند.

رئیس حزب اسلام گرای تونس اظهار داشت: ما در حزب النهضه می‌دانیم که در حال گذر از بحران هستیم و در چنین شرایطی نمی‌توان کشور را برای منافع شخصی یا حزبی به خطر انداخت زیرا کشور بالاتر از همه چیز است و در این مرحله چاره‌ای جز توافق نیست، باید تلاش کنیم تا همه اسباب تفرقه و ناهماهنگی از بین برود.

وی افزود: حزب النهضه بخشی از گروه سیاسی اپوزیسون "جبهه نجات" است و سدی بر سر راه احیای دموکراسی تونس، احیای مردم و اراده و حاکمیت دزدیده شده آن‌ها نیست.

الغنوشی ادامه داد: قیس سعید قادر به تشکیل مجلس نیست و مردم تونس در چندین پیام نارضایتی خود از سیاست‌های او اعلام کردند و ما از آنها، قدردانی می‌کنیم.

رئیس حزب اسلام گرای تونس اضافه کرد که از مردم قدردانی می کنیم که به فرد برانداز و همه افرادی که کنار او ایستاده اند، اجازه نمی دهند تا پیام‌هایشان نادیده گرفته شود.

الغنوشی اظهار داشت که قیس سعید مشروعیت خود، نقشه راه و همه توجیهات برای ادامه ریاست خود را از دست داده است و او نه تنها نتوانست به بحران اقتصادی رسیدگی کند بلکه آن را تشدید هم کرد و کشور را به سمت ورشکستگی سوق داد. قیس سعید نه تنها برای تامین نیازهای اولیه مردم کاری نکرد بلکه آن‌ها را به سمت گرسنگی و نبود اقلام دارویی کشاند.

وی با بیان اینکه قیس سعید نتوانست بحران سیاسی کشور را حل کند، گفت که او برای تقسیم کشور و گسترش روحیه نفرت در بین مردم تلاش کرد.

رئیس حزب النهضه تونس با بیان اینکه برای قیس سعید راهی جز استعفا یا رفتن باقی نمانده است، افزود که تنها تکبر او و کسانی که از او حمایت می‌کنند، عمر بحران را طولانی تر، عمق مشکلات را بیشتر و هزینه‌های نجات و اصلاح را زیادتر می‌کند اما نتیجه یکی است و آن پایان پروژه قیس سعید است که گواهی آن به امضای مردم رسیده است.

انتخابات اخیر اولین انتخابات پارلمانی تونس پس از تعلیق فعالیت پارلمان در ۲۵ جولای ۲۰۲۱ و سپس انحلال آن توسط «قیس سعید» رئیس جمهوری این کشور است.

این انتخابات درحالی برگزار شد که بسیاری از احزاب از جمله حزب النهضه مخالف آن بودند؛ این حزب اکثریت کرسی های پارلمان قبلی را قبل از تعلیق فعالیت آن در اختیار داشت.

تحریم گسترده انتخابات از سوی احزاب و شهروندان تونسی، درخواست ها برای برکناری فوری «قیس سعید» رییس جمهوری کنونی این کشور را افزایش داده و جبهه رهایی ملی تونس از تلاش خود برای سرنگونی او در آینده نزدیک خبر داده است.

جبهه رهایی ملی تونس از ائتلاف جنبش النهضه، جنبش امل، جنبش اراده تونس، ائتلاف کرامت، قلب تونس، جنبش شهروندان ضدکودتا، ابتکار دموکراتیک و چندین تشکل و گروه دیگر تشکیل شده است.

حزب النهضه تونس یکشنبه شب گذشته در پی مشارکت پایین مردمی در انتخابات این کشور، خواستار کناره گیری قیس سعید از قدرت شد.

حزب النهضه اعلام کرد که تحریم ۹۰ درصدی به معنای رأی عدم اعتماد به سعید و دولتش است و ما خواستار کناره گیری او از قدرت هستیم.

انتخابات پارلمانی تونس روز شنبه هفته گذشته برگزار شد و فقط ۱۱ درصد واجدین شرایط در آن شرکت کردند.

تونسی‌ها در حالی به شرکت در انتخابات فراخوانده شده بودند که به نوشته تارنمای عربی ۲۱، قیس سعید از تابستان ۲۰۲۱ تلاش کرده که با پایه‌گذاری یک قانون اساسی جدید، همه اختیارات و قدرت‌ها را در انحصار خود بگیرد و پارلمان این کشور را به مجلسی بدون اختیار تبدیل کند.

https://irna.ir/xjLjYg

**پس از شورش ۶ ژانویه، اعضای کابینه ترامپ خواهان استعفای وی بودند

براساس متن استشهاد کمیته تحقیق در مورد شورش ۶ ژانویه، برخی اعضای کابینه دونالد ترامپ در تلاش برای کناره‌گیری این رئیس‌جمهوری پیشین بوده‌اند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

بر اساس شهادتی که شب گذشته منتشر شد، در روزهای پس از حمله شورش ۶ ژانویه به ساختمان کنگره، برخی اعضای کابینه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا بر سر درخواست کناره گیری و یا استناد به متمم ۲۵ قانون اساسی برای برکناری وی صحبت کرده بودند.

«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه دولت ترامپ، به بازرسان کمیته مجلس نمایندگان آمریکا که در مورد شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ تحقیق می‌کنند، گفت که «یوجین اسکالیا» وزیر کار در مورد تلاش برای وادار کردن رئیس‌جمهوری به استعفا با او صحبت کرده است.

وی افزود: اسکالیا از من پرسید که آیا حاضرم در جلسه کابینه شرکت کنم و از رئیس جمهوری حمایت کنم.

وزیر امور خارجه وقت دولت ترامپ سپس ادامه داد: اسکالیا از ترامپ می‌خواست که با کابینه درباره شورش ۶ ژانویه دیدار کند و به طور ضمنی و نه مستقیم از وی بخواهد از سمتش کناره گیری کند.

کمیته سپس از پمپئو پرسید که آیا گفتگوی با «استیون منوچین» وزیر وقت خزانه داری درباره استناد به متمم ۲۵ را هم به یاد می آورد؛ قانونی که براساس آن کابینه می تواند رئیس جمهوری را به زور از سمت خود برکنار کند و پمپئو پاسخ داد: مطمئنم که در بخشی از گفت و گوها در مورد متمم ۲۵ صحبت به میان آمده است. اما من هیچ خاطره خاصی از آن ندارم و موضوع جدی نبود که بر سر آن با کسی صحبتی داشته باشد.

پمپئو در ادامه به کمیته توضیح داد که هرگز در این هیات نبوده و ایده برکناری ترامپ براساس متمم ۲۵ را هم خیالی خواند.

https://irna.ir/xjLk7N

**در آستانه کریسمس: جیب آمریکایی‌ها خالی‌تر شده است

نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که بیش از یک سوم آمریکایی‌ها می‌گویند امسال در مقایسه با سال گذشته مبالغ کمتری را صرف هزینه های مربوط به تعطیلات سال نو میلادی می‌کنند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

نتایج نظرسنجی جدید اکونومیست و مرکز "یوگاو" نشان می دهد که اکثر آمریکایی احساس می کنند در زندگی خود تحت فشار مالی ناشی از تورم بالا هستند.

این در حالیست که تنها تعداد انگشت شماری از آمریکایی ها انتظار دارند که شاخص تورم در کشورشان در ماه های آینده کاهش یابد.

این نتایج نشان می دهد که ۳۸ درصد بزرگسالان آمریکایی که تعطیلات زمستانی امسال را جشن می گیرند، قصد دارند امسال کمتر هزینه کنند. از هر پنج آمریکای دو نفر می گویند که به اندازه سال گذشته برای هزینه های تعطیلات امسال خرج خواهند کرد و فقط ۱۷ درصد گفته اند که انتظار دارند در این فصل بیشتر هزینه کنند.

نتایج نظرسنجی اخیر حکایت از آن دارد که میزان هزینه کردن افراد بر اساس سطح درامد سالانه آنها متفاوت است. تقریبا نیمی از خانوارهایی که درامد سالانه آنها کمتر از ۵۰ هزار دلار است گفته اند امسال قصد دارند در مقایسه با سال گذشته کمتر هزینه کنند.

این در حالی است که ۳۷ درصد از خانواده هایی که درآمد آنها بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار دلار است، همین نظر را دارند و تنها ۲۸ درصد از خانواده هایی با درامد بالای ۱۰۰ هزار دلار گفته اند که قصد دارند در سال جاری برای هزینه های تعطیلات کمتر اختصاص دهند.

این نتایج همچنین نشان داد که نیمی از شرکت کنندگان در این نظرسنجی که در طبقه بالای درآمدی هستند گفته‌اند قصد دارند به اندازه تعطیلات سال گذشته در امسال هزینه کنند.

موضوع تورم و قیمت های بالا همواره اولویت اصلی بسیاری از آمریکایی را از زمان آغاز نظرسنجی های یوگاو درباره این موضوع در ماه ژوئیه تشکیل داده است. در ماه دسامبر ۱۷ درصد آمریکایی ها گفتند تورم دغدغه اصلی آنها را تشکیل می دهد.

بعضی از آمریکایی‌ها درباره تامین هزینه های ماهانه عادی خود در فصل کنونی ابراز نگرانی کرده اند. در رابطه با خانوارهایی که درامد سالانه آنها کمتر از ۵۰ هزار دلار است، ۶۳ درصد گفته اند که «قطعا یا احتمالا» می توانند صورتحساب های ماه جاری را بپردازند.

این نظرسنجی با مشارکت هزار و ۵۰۰ بزرگسال آمریکایی در فاصله زمانی بین ۱۷ تا ۲۰ دسامبر (۲۹-۲۶ آذر) انجام شده است.

نظرسنجی خرده فروشی تعطیلات امسال شرکت دیلویت (Deloitte) تخمین می زند که هر آمریکایی به طورمتوسط امسال حدود هزار و ۴۵۵ دلار هزینه کند که در سطح سال ۲۰۲۱ است. بعلاه بیش از نیمی از آمریکایی ها قصد دارند کمتر برای سفر و رویدادهای اجتماعی در فصل جاری هزینه کنند.

https://irna.ir/xjLk8k

**شهرک نشینان به دختربچه فلسطینی هم رحم نکردند

منابع خبری از زخمی شدن دختربچه فلسطینی توسط شهرک نشینان صهیونیست در کرانه باختری رود اردن خبر دادند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

در حمله شهرک نشینان صهیونیست به خودروهای فلسطینی ها در جنوب شهر نابلس در کرانه باختری رود اردن و پرتاب سنگ به سمت آن، یک دختر بچه مجروح شد.

شهرک نشینان صهیونیست در نزدیکی روستای اوصرین به سمت خودروهای شهروندان فلسطینی سنگ پرتاب کردند که طی آن یک دختر بچه یک و نیم ساله فلسطینی زخمی شد.
در این حمله چند خودروی فلسطینیان نیز آسیب دیدند.

شهرک نشینان صهیونیست در کرانه باختری رود اردن که اکثرا مسلح هستند و از حمایت گسترده نیروهای رژیم صهیونیستی برخوردارند، به طور روزانه به شهروندان فلسطینی حمله می کنند یا به خودروها یا زمین های کشاورزی و باغ ها و خانه های آنها آسیب می رسانند.

رژیم صهیونیستی با غصب کردن اراضی فلسطینی ها در کرانه باختری برای صهیونیست ها، شهرک های متعددی ایجاد کرده و این صهیونیستها را در آنجا ساکن کرده است. روند غیرقانونی شهرک سازی با غصب اراضی بیشتر فلسطینی ها بدون توجه به موج محکومیت های سازمان ملل و جامعه جهانی همچنان ادامه دارد. براساس برآوردها، هم اکنون بیش از 500 شهرک صهیونیست نشین در کرانه باختری وجود دارد.

https://irna.ir/xjLk9T

**تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

دولت آلمان در ادامه مواضع مداخله‌جویانه مقام‌های غربی در امور داخلی ایران و تلاش برای روشن نگه داشتن شعله ناآرامی‌ها، ضمانت‌های دولتی را که با هدف تشویق تجارت با شرکت‌های ایرانی و سرمایه‌گذاری در ایران ارائه می‌شد، تعلیق کرد.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

آلمان از ابتدای اغتشاشات در ایران مواضع غیرسازنده‌ای را در پیش گرفته و ماه پیش نیز روابط با تهران را مورد بازنگری قرار داد. وزیر امور خارجه آلمان به بهانه پایین بودن سطح روابط دوجانبه میان دو کشور در سال های اخیر و تکرار اتهامات حقوق بشری ادعا کرد، «اوضاع نمی‌تواند مانند سابق ادامه یابد، بنابراین ما رابطه خود را با شرایط تطبیق می دهیم.»

«آنالنا بائربوک» مدعی شد که در حال تعلیق گفت‌وگوهای دوجانبه میان کشور است و «معدود ابزارهای باقی مانده در روابط تجاری و مالی را مورد بازنگری قرار می‌دهیم. همچنین حضور موسسات فرهنگی فعال آلمان در ایران را کاهش خواهیم داد.»

آلمان سپس در اقدامی همسو با مواضع ضد ایرانی واشنگتن از تمرکز برلین بر حوادث داخلی ایران خبر داد. سخنگوی وزارت امور خارجه المان ادعا کرده است: برلین، در مسیر واشنگتن حرکت می‌کند و در حال حاضر تمرکز ما بر حمایت از مردم و اعمال فشار بر رژیم ایران است تا از سرکوب حقوق مردم خود دست بردارد.

مشارکت در قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پیشنهاد برای برگزاری نشست ویژه در شورای حقوق بشر سازمان ملل، از دیگر تحرکات ضد ایرانی آلمان بوده تا اوج خصومت با جمهوری اسلامی ایران را به منصه ظهور بگذارد.

در همین راستا وزارت اقتصاد آلمان روز گذشته و در واپسین روزهای سال ۲۰۲۲ میلادی نیز اعلام کرد که برنامه‌های آموزش مدیران، برگزاری نمایشگاه‌های بازرگانی و «سایر فرمت‌های اقتصادی» از جمله مذاکرات بر سر مسائل انرژی نیز تعلیق می‌شوند.

ضمانت‌های اعتبار صادرات از ضرر شرکت‌های آلمانی در شرایطی که مبلغ صادرات پرداخت نمی‌شود جلوگیری می‌کند. ضمانت‌های سرمایه‌گذاری نیز برای محافظت از سرمایه‌گذاری‌های مستقیم شرکت‌های آلمانی در برابر مخاطرات سیاسی در کشورهای مختلف اعطا می‌شوند.

وزارت اقتصاد آلمان گفته استفاده از این ابزارها برای پیشبرد برخی پروژه‌ها در ایران چندین دهه معلق بود تا در سال ۲۰۱۶ که در نتیجه توافق با ایران «گشایشی کوتاه‌مدت» حاصل شد دوباره از سر گرفته شد. آلمان گفته در آن دوره برای چند پروژه ضمانت‌هایی اعطا شد یا ضمانت‌ها تمدید شدند اما از سال ۲۰۱۹ چنین ضمانت‌هایی اعطا نشده‌اند.

بر اساس تصمیم جدید وزارت اقتصاد آلمان، ضمانت‌ها به طور کامل تعلیق شده و تنها در صورت وجود دلایل محکم بشردوستانه معافیت‌هایی برای صدور آنها در نظر گرفته می‌شود.

این درحالیست که حجم مبادلات تجاری میان آلمان و ایران در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد و ۷۶۰ میلیون یورو (1.87 میلیارد دلار) بوده است. در ۹ ماهه سال جاری میلادی نیز این رقم یک میلیارد و ۴۹۰ میلیون یورو برآورد شده است.

ایران اقدامات آلمان و سایر کشورهای اروپایی در این زمینه را مردود، غیر سازنده و متناقض با منشور ملل متحد و مقررات و سازوکارهای بین المللی اعلام کرده است. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان درباره مسیر غیرسازنده، تکراری و شکست خورده اروپایی‌ها هشدار داده و تصریح کرده است: برای ما مشخص هست که چند رهبر اروپا نگاه شکست خورده نسبت به تحولات دارند.

امیرعبداللهیان همچنین در توئیتی خاطر نشان کرد که طرف‌های اروپایی « با اشتباه محاسباتی، طی اقدامی غیرسازنده که مبتنی بر انبوهی از اطلاعاتِ غلط بود، دوباره به ابزار نخ‌نما و بی‌اثر تحریم علیه ایرانیان متوسل شدند. اغتشاش و تخریب اموال عمومی در هیچ‌جای جهان تحمل نمی‌شود و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.»

https://irna.ir/xjLkbS

**رایزنی پوتین و علی‌اف با موضوع ارمنستان

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در تماس تلفنی با الهام علی‌اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان درمورد توافق‌های سه جانبه با ارمنستان گفتگو کردند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

پوتین امروز شنبه در این تماس تلفنی اجرای عملی توافق‌های سه جانبه میان ارمنستان، روسیه و جمهوری آذربایجان، با علی‌اف مورد بررسی قرار داد.

توافق‌های سه جانبه در راستای تامین امنیت در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان در گذشته به دست آمده بود.

این تماس تلفنی درحالی است که نزدیک به 2 هفته گذشته چندین گروه از جمهوری آذربایجان به بهانه‌های محیط زیستی گذرگاه لاچین که منطقه قره باغ را به خاک ارمنستان وصل می‌کند، مسدود کرده اند.

واکنش‌های بین المللی گسترده‌ای به این اقدام باکو صورت گرفته و پس از این اتفاق تمام کشورها با ابراز نگرانی از بحران‌های انسانی ناشی از این اتفاق، خواستار از سرگیری تردد آزاد در این محور شدند.

https://irna.ir/xjLkcd

**تاکید نخست وزیر کره جنوبی بر حمایت از اوکراین

دفتر نخست وزیر کره جنوبی اعلام کرد «هان دوک سو» در گفتگوی تلفنی با همتای اوکراینی خود بر حمایت کشورش از اوکراین در مقابل روسیه تاکید کرد

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

«هان دوک سو» نخست وزیر کره جنوبی در گفت وگوی تلفنی با «دنیز شمیهال» همتای اوکراینی خود بر حمایت کره جنوبی از اوکراین در جنگ با روسیه تاکید کرد. در نخستین گفت وگوی تلفنی این دو مقام سیاسی از ابتدای جنگ اوکراین، دو طرف درباره کمک های انسان دوستانه سئول و برنامه های بازسازی پس از جنگ به بحث و تبادل نظر پرداختند.

براساس گزارش دفتر نخست وزیر کره جنوبی وی خاطر نشان کرد کشورش تاکنون کمک هایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار برای اوکراین فراهم کرده است و همبستگی خود با این کشور را حفظ خواهد کرد.

اوایل ماه جاری میلادی دولت کره جنوبی ژنراتورهای برق، واکسن و ذخایر دارویی برای کمک به مردم اوکراین ارسال کرد تا زمستان سخت را در این کشور سپری کنند.

از سوی دیگر نخست وزیر اوکراین نیز مراتب قدردانی خود را از سئول ابراز کرد و خواستار مشارکت دولت کره جنوبی در بازسازی پس از جنگ در اوکراین شد.

https://irna.ir/xjLkcW

**تکریم یهودیان و آزار مسلمانان از سوی نظام آل خلیفه در بحرین

در حالی که مسلمانان واقعی در بحرین به شدت از سوی نظام سیاسی ال خلیفه مورد آزار و اذیت قرار می گیرند، ‌ یهودیان اجازه دارند تا مراسم و اعیاد مذهبی خود را در این کشور که بیشتر ساکنان آن را شیعیان تشکیل می دهند، آزادانه برگزار کنند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

پایگاه خبری العهد لبنان امروز (شنبه) با اشاره به برگزاری تظاهرات مردم بحرین در مخالفت با برگزاری جشن «حنوکا» یهودیان در این کشور مسلمان‌نشین و مخالفت با سیاست‌های نظام آل خلیفه در برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم اشغالگر صهیونیستی نوشت: در شرایطی که مقامات بحرین در حال سرکوب مراسم بزرگداشت شهادت امام حسین (ع) و جلوگیری از استقبال مردم خلیج فارس از مراسم عاشورا هستند، این کشور به رغم مخالفت‌های مردمی و برگزاری تظاهرات خیابانی در اعتراض به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی درهای خود را به روی شهرک نشینان صهیونیست برای برگزاری جشنی موسوم به عید «حنوکا» در منامه پایتخت کشور باز کرده است.

کاربران بحرینی در حساب‌های کاربری خود در توئیتر ویدئویی را منتشر کردند که نشان می‌دهد شهرک نشینان صهونیست در حال انجام مراسم مذهبی خود موسوم به «حنوکا» در یک کنیسه در منامه هستند.

در حالی که مقامات آل خلیفه این واقعیت را به زور بر بحرینی‌ها تحمیل کردند، تعدادی از مناطق این کشور روز گذشته شاهد تظاهرات و راهپیمایی‌هایی در مخالفت با عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر اسرائیل و جشن حنوکا شهرک نشینان صهیونیست در منامه بود.

ده‌ها بحرینی با حمل پرچم‌های فلسطین و بنرهایی در مخالفت با رژیم صهیونیستی در این کشور در روستای المرخ راهپیمایی کردند.

همچنین تظاهرات گسترده‌ای در «المقشع» در غرب منامه پایتخت بحرین در مخالفت با عادی‌سازی روابط و جشن حنوکا در این کشور برگزار شد.

به رغم استقرار نیروهای پلیس، مردم جزیره ستره با برگزاری راهپیمایی شعارهایی علیه رژیم اشغالگر اسرائیل و در مخالفت با برگزاری جشن حنوکا توسط شهرک نشینان صهیونیست در منامه سردادند.

حکومت آل خلیفه در بحرین در سپتامبر ۲۰۲۰ همراه با امارات در کاخ سفید و با حضور «دونالد ترامپ» رئیس سابق جمهور آمریکا توافق نامه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را امضا کرد.

این اقدام موجب خشم مردم انقلابی بحرین و بسیاری از مسلمانان شد. مردم بحرین بارها با برگزاری تظاهرات مخالفت خود را با عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کرده اند.

به گفته ناظران سیاسی، بحرین این اقدام را راهی برای تقویت روابط نزدیک با آمریکا و تحکیم موقعیت خود در بین حامیان رژیم اسرائیل در واشنگتن می‌داند تا از این طریق حمایت آمریکا از حکومت آل خلیفه در بحرین افزایش یابد و ایالات متحده از انتقادات از سوابق حقوق بشری آل خلیفه صرف نظر کند.

بحرین از سال ۲۰۱۱ تاکنون صحنه برگزاری اعتراض‌های گسترده مردمی علیه حکومت است.

مردم بحرین در ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ با تظاهرات مسالمت‌آمیز خواستار تغییرات دموکراتیک و اصلاحات سیاسی از جمله تدوین قانون اساسی جدید در این کشور شدند که توسط پلیس سرکوب شد.

بحرین از ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی شاهد قیام مردمی علیه رژیم آل خلیفه است. مردم بحرین خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند.

در جریان قیام مردمی بحرین، هزاران نفر شهید یا زخمی شده اند و حکومت آل خلیفه همچنین هزاران بحرینی را بازداشت و شکنجه و صدها نفر دیگر را سلب تابعیت کرده است. حکومت بحرین همچنین همه جمعیت ها و احزاب سیاسی مخالف را منحل و فعالیت آنها را ممنوع کرده و از سال ۲۰۱۱ میلادی تاکنون انتخابات را در سایه تحریم مردم و رهبران مخالفان و به صورت تک صدایی و همسو با خواست خود برگزار می کند.

https://irna.ir/xjLk94

**اعلام آمادگی روسیه و هند برای راه‌اندازی مذاکرات بین‌ افغانی

ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه برای افغانستان، گفته است که اگر سران طالبان خواهان همکاری باشند، روسیه همراه با هند می‌توانند مذاکرات بین‌ افغانی را راه ‌اندازی کنند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه برای افغانستان در صحبت با روزنامه "هندو" چاپ هند، می‌گوید مسکو حاضر است در همکاری با دهلی ‌نو مذاکرات بین‌ افغانی را راه ‌اندازی کنند.

نماینده‌ ویژه روسیه در امور افغانستان در ادامه تاکید کرده است، اقدامات طالبان برای مبارزه با تروریسم کافی نیست.

وی اضافه کرده است که اگر کابل بخواهد، کشورهای منطقه حاضر هستند در برابر تهدیدات امنیتی با طالبان همکاری کنند.

روسیه از جمله کشورهایی است که با طالبان تعامل داشته و پیش از این نشست‌هایی را در مورد افغانستان نیز میزبانی کرده است.

https://irna.ir/xjLkfk

**وزیر دفاع ترکیه: امسال ۳۹۸۲ تروریست را از بین بردیم

وزیر دفاع ترکیه گفت که ارتش این کشور سه هزار و ۹۸۲ «تروریست» را طی سال جاری میلادی در داخل و در مناطق شمالی عراق و سوریه کشته است.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه در این باره اعلام کرد: ارتش ترکیه در سال ۲۰۲۲، ۳۹۸۲ تروریست را در داخل ترکیه و عراق و سوریه کُشت.

آکار گفت: در سال ۲۰۲۲ از ورود غیرقانونی ۲۵۶ هزار و ۱۹۹ نفر به کشور جلوگیری شد و همچنین هشت هزار مهاجر غیرقانونی و ۸۲۰ تروریست تحویل پلیس شدند.

وی افزود: در عملیات «پنجه- قفل» در مناطق شمال عراق، ۵۰۶ تروریست کشته شدند.

وزیر دفاع ترکیه ادامه داد: ترکیه با هماهنگی و همکاری با عراق به مقابله با "پ‌ک‌ک" ادامه می‌دهد.

این گفته وزیر دفاع ترکیه درحالی است که مقامات عراقی تاکنون بارها خواهان خروج نیروهای ترکیه از شمال کشورشان شده و آن را اشغالگری دانسته اند. آنها همچنین خواهان پایان حملات ترکیه به شمال عراق به بهانه مبارزه با "پ.ک.ک" شده اند.

آکار درباره حملات کشورش به شمال سوریه نیز گزارش داد: ترکیه با این عملیات از ایجاد گذرگاه تروریستی در مرزهای جنوبی خود جلوگیری کرد.

وی گفت: هیچ طرفی نباید انتظار داشته باشد که ترکیه با عناصر تروریستی مستقر در امتداد مرزهایش به رهبری کشورهایی که درصدد بی ثبات کردن منطقه و به هرج و مرج کشاندن آن هستند، مدارا کند. وزیر دفاع ترکیه در عین حال نامی از این کشورها نبرد.

ارتش ترکیه از ۲۰ نوامبر حملات هوایی و توپخانه‌ای خود را به مناطق شمال سوریه و عراق شدت بخشیده است. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفته است که این کشور اجرای عملیات زمینی به خاک سوریه را نیز در حال بررسی دارد.

https://irna.ir/xjLkf3

**پولتیکو: پوتین و روسیه خود را برای یک جنگ طولانی آماده می‌کنند

نشریه پولیتیکو در گزارشی نوشت: به نظر می رسد ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و مسکو خود را برای یک جنگ طولانی در اوکراین آماده می‌کنند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین به هنگام بازدید از منطقه آزاد شده خرسون گفت: این آغاز پایان جنگ است.

اما در آینده مشخص می شود که آیا عقب‌نشینی روسیه، آغازی برای پایان جنگ بود یا طلوعی کاذب در یک جنگ بسیار طولانی تلقی می شود به ویژه از آن جهت که همه نشانه ها حکایت از آمادگی روسیه برای نبردی طولانی حکایت دارد.

با وجود استفاده از تجهیزات مدرن همچون پهپادها و جنگ افزارهای الکترونیکی، بخش اعظم این درگیری یادآور جنگ جهانی اول است.

به محض یخ زدن زمین، اوکراین دو گزینه تاکتیکی پیش رو دارد، اینکه حمله ای را در جنوب آغاز کند که هدف از آن قطع ارتباط زمینی روسیه با کریمه است یا اینکه بر لوگانسک در شمال شرقی تمرکز کند. اما اوکراین برای انجام هر یک از این دو مورد نیاز به تدارکات گسترده قدرت های غربی دارد.

در این میان، هشدارها حاکی است که نیروهای روسی در اوکراین تحت فرماندهی ژنرال «سرگئی سوروویکین» فرماندهی که طبق پیش بینی پولیتیکو به لحاظ تاکتیکی زیرک تر از اسلاف خود است، در حال تدارک برای ضد حمله ای هستند که با حضور بیش از ۲۰۰ هزار نیروی تازه بسیج یافته تقویت می شود.

در ماه های اخیر، روسیه نیروی انسانی لازم برای تضمین هیچ موفقیت و پیشرفتی را نداشته و در حالی که نیروهای تازه نفس ممکن است بهترین آموزش را ندیده باشند یا از انگیزه بالایی برخوردار نباشند، اما وارد کردن این تعداد نیرو به نبرد می تواند تاثیری قابل توجه داشته باشد.

در مقایسه، اوکراین تنها زمستان سال جاری تنها ۳۰ هزار نیروی آموزش دیده تازه نفس را به کار می گیرد و این اختلاف باعث نگرانی مقام های نظامی در کی یف می شود.

در واقع، دستور کرملین به صنعت تسلیحاتی برای تقویت تدارکات نظامی، به منزله برنامه برای جنگی طولانی است. با این همه مشخصی نیست که روسیه چگونه مهمات مورد نیاز خود را جمع آوری می کند.

شایعاتی در مورد تغییراتی در رده های بالاتر نیروهای مسلح روسیه سر زبان هاست و و صحبت هایی از احتمال جایگزینی والری گراسیموف رئیس ستاد کل ارتش زده می شود. آیا پوتین بار دیگر به افرادی جوان تر روی می آورد تا به نتایج دلخواه خود برسد؟

در همین حال، هیچ کس در کی یف تردید ندارد که حمله تازه روسیه در راه است. اگرچه پوتین در سخنان اخیر خود از پیش بینی هر گونه موفقیت قریب الوقوع یا اهدافی خودداری کرد، اما به وضوح گفت که انتظار نتایجی را دارد.

و نتایج دلخواه پوتین احتمالا در مناطقی است که به طور رسمی به خاک روسیه ضمیمه شد.

https://irna.ir/xjLk6V

**روحانی برجسته شیعه عربستان به ۴ سال حبس محکوم شد

منابع رسانه‌ای از صدور حکم چهار سال حبس برای روحانی برجسته شیعه عربستان خبر دادند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

پایگاه خبری العهد اعلام کرد که حکومت عربستان سعودی در ادامه سختگیری‌های خود درباره شیعیان این کشور، شیخ کاظم العمری از رهبران شیعه در شهر مدینه منوره را به چهار سال حبس محکوم کرد.

حکومت سعودی اواخر نوامبر این روحانی برجسته شیعه عربستان را برای دومین بار بازداشت کرده بود.

شیخ کاظم العمری فرزند علامه محمد العمری و یکی از شخصیت های برجسته دینی عربستان و مدینه منوره به شمار می رود.

شیخ کاظم العمری ۱۱ مرداد سال ۸۹ نیز پس از یورش نظامیان سعودی به مزرعه پدری وی در شهر مدینه منوره که یک مرکز دینی است و دفتر و مسجد وی نیز در آن قراردارد، بازداشت شده بود.

هم اکنون بسیاری از علمای سنی و شیعه و فعالان سیاسی، حقوقی و اجتماعی در زندان های حکومت سعودی به سر می برند.
https://irna.ir/xjLkg7

**اکثر فرانسوی‌ها نگران جنگ در مرزهای اروپا و خواستار مذاکره با مسکو هستند

نتایج نظرسنجی موسسه ایفوپ (IFOP) نشان می‌دهد که ۸۳ درصد فرانسوی‌ها نگران جنگ در مرزهای اروپا و ۷۰ درصد طرفدار راه‌حل دیپلماتیک و مذاکره با مسکو برای برون‌رفت از درگیری نظامی میان روسیه و اوکراین هستند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

داده‌های این نظرسنجی که ظهر امروز در هفته‌نامه ژورنال دو دیمانش (Le Journal du dimanche) منتشر شده، حاکی است: شهروندانی که از آنان سوال شده اگر طرفدار توقف فوری تحویل تسلیحات توسط فرانسه نباشند، مذاکره را به تعقیب نظامی تا زمان پیروزی اوکراین در جنگی که تاکنون ۱۰ ماه به طول انجامیده است، ترجیح می‌دهند.

در این چارچوب، ۶۹ درصد از رای‌دهندگان به ژان لوک ملانشون، ۷۷ درصد از رای‌دهندگان به مارین لو پن و ۸۸ درصد از رای‌دهندگان به اریک زمور در انتخابات ۲۰۲۲ ریاست جمهوری فرانسه، با این نظر موافق هستند.

در مقابل، کمترین تمایل به مذاکره و طرفدار ادامه درگیری‌های نظامی را هواران سوسیالیست و سبزها تشکیل می‌دهند.

فردریک دابی (Frédéric Dabi) مدیر موسسه نظرسنجی ایفوپ در تحلیل نتایج یاد شده، تاکید دارد: این ایده که کشور مورد حمله باید به هر قیمتی کشور متجاوز را شکست دهد، اکثریت نیست.

وی اضافه می‌کند: اکثریت زنان و جوانان، به نوبه خود تمایل دارند که مذاکره بر درگیری‌های مسلحانه غالب شود.

بر اساس این گزارش، نکته دیگری که از نتایج این نظرسنجی می‌توان برداشت کرد، این است که فرانسوی‌ها همچنان نگران درگیری در مرزهای اروپا هستند؛ موضوعی که در نظرسنجی اخیر با اکثریت ۸۳ درصد ثبت شده است.

https://irna.ir/xjLkgP

**حزب‌الله: آمریکا اولین مسبب مشکلات لبنان است

نایب رئیس شورای مرکزی حزب الله لبنان در سخنانی گفت که آمریکا اولین مسبب مشکلات این کشور است و واشنگتن نمی‌خواهد لبنان به کشوری قدرتمند تبدیل شود.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

شیخ علی دعموش نایب رئیس شورای مرکزی حزب الله لبنان در این باره اظهار داشت: لبنان بدترین بحران اقتصادی و معیشتی تاریخ خود را تجربه می‌کند و از نظر مواد غذایی، دارویی، بهداشتی، آموزشی، برق و دیگر موارد با شرایط سختی مواجه است.

وی خاطرنشان کرد: در وهله اول آمریکایی‌ها و مسئولان و سیاستمدارانی که برای دلجویی از آمریکا راه‌حل‌ها را به بن بست رسانده‌اند مسبب این درد و رنج لبنانی‌ها و ایجاد برهه‌ای از فقر، گرسنگی، بیکاری، ناامیدی و مهاجرت هستند.

شیخ دعموش افزود: آمریکا به لبنان فشار می‌آورد تا ضعیف و گوش بفرمان آمریکا و اسرائیل باشد و مایه تاسف است که برخی لبنانی ها که از تحریم ها و عصبانیت آمریکایی‌ها وحشت دارند، جرأت نمیکنند این حقیقت را به لبنانی‌ها بگویند که سیاست‌های دولت آمریکا در لبنان دلیل اصلی تراژدی‌ها و وخامت شرایط زندگی لبنانی‌ها است.»

وی بار دیگر با اشاره به خلأ ریاست جمهوری در لبنان تاکید کرد که راه حل تمامی این مشکلات انتخاب رئیس جمهور و تشکیل دولت برخوردار از تمامی اختیارات است.

شیخ دعموش پیشتر نیز خاطرنشان کرده بود: آمریکایی‌ها پس از شکست در جنگ نرم و سیاست فشار، محاصره، تحریم و گرسنگی دادن با هدف پایان دادن به مقاومت، اکنون روی هرج‌ومرج در کشور و فروپاشی آن حساب کرده‌اند اما نسل فعلی و نسل‌های آینده از بصیرت، ایمان و ذکاوت برخوردار بوده و به همین دلیل آمریکایی‌ها قادر به ویران کردن کشورمان و هدف قرار دادن ثبات آن نخواهند شد.

وی با اشاره به مداخلات آمریکا در موضوع انتخاب رئیس جمهوری جدید لبنان نیز تاکید کرد: یکی از عواملی که مانع از دستیابی آمریکا به هدفش می‌شود، انتخاب رئیس جمهوری است که اولویت آن ایجاد وحدت میان لبنانی‌ها و حفاظت از حاکمیت کشور باشد.

https://irna.ir/xjLkhc

**الخزعلی: سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس الهام بخش سازندگی و حاکمیت ملی در عراق هستند

شیخ قیس خزعلی دبیرکل جنبش "عصائب اهل الحق" طی سخنانی با گرامیداشت یاد و خاطره سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس فرماندهان جبهه مقاومت گفت که سرداران شهید مقاومت، الهام بخش ما در کسب اقتدار، ساختن عراق و تحقق حاکمیت ملی هستند.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

شیخ خزعلی روز شنبه طی سخنانی در مراسمی در بغداد پایتخت عراق به مناسبت ترور رهبران جبهه مقاومت توسط نیروهای آمریکایی، تاکید کرد که فرماندهان مبارزه با تروریسم همچنان دارای اثر و نقش هستند و تاثیرشان همچنان مستمر و موجود است و نسل امروز و فردا باید صبر و ایستادگی را از خون شهیدان الهام بگیرد.

دبیرکل عصائب اهل الحق افزود: دو شهید بزرگوار حاج ابومهدی المهندس و حاج قاسم سلیمانی عرصه جدیدی را برای این نسل گشودند و خون آنها اثراتی گذاشت که پیش از آن وجود نداشت.

وی افزود: ما از رهبران پیروزی (بر داعش) اقتدار، حکمت و خوبی را الهام گرفتیم و آنها همچنان برای ما الهام بخش اقتدار، سازندگی و تحقق حاکمیت ملی عراق خواهند بود.

خزعلی افزود: به یمن خون سرداران شهید مقاومت بر توطئه بزر گ (تروریسم داعشی) که موجودیت عراق را هدف گرفته بود، پیروز شدیم.

سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه ۸ نفر دیگر بامداد روز جمعه ۱۳ دیماه ۹۸ در مسیر فرودگاه بغداد به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا و با پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شدند و به شهادت رسیدند.

https://irna.ir/xjLkhn

**احتمال از سرگیری حملات یمن به تاسیسات نفتی عربستان

عضو شورای عالی سیاسی یمن نسبت به پیامدهای از سرگیری جنگ بر اقتصاد عربستان هشدار داد.

ازآمادگی روسها برای یک جنگ طولانی تا تقلای آلمان برای تداوم ناآرامی‌ها در ایران

محمد علی الحوث روز شنبه بطور ضمنی از احتمال از سرگیری حملات به تاسیسات نفتی عربستان خبر داد.

وی در توئیتر نوشت: در صورت از سرگیری درگیری ها، وضعیت به سال های ۹۷ و ۹۸ بازخواهد گشت.

وی با اشاره به اعلام عربستان درباره مازاد بودجه این کشور در سال جاری افزود: با توجه به مازاد بودجه عربستان، توصیه می کنم مالیات ها را به خاطر آسایش شهروندانش اندکی کاهش دهد.

عربستان اواسط آذرماه اعلام کرد که ۲۷.۲ میلیارد دلار مازاد بودجه داشته است که این رقم معادل ۲.۶ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است که از سال ۲۰۱۳ بی سابقه است.

بودجه عربستان در سال ۲۰۱۹ و در اوج حملات این کشور به یمن با ۳۵ میلیارد دلار کسری روبرو شد.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.

این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساخت‌های این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.

به دنبال رایزنی های سازمان ملل متحد و حسن نیت صنعا، ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ آتش بسی دو ماهه در یمن برقرار شدکه پس از دو دوره تمدید دو ماهه در تاریخ ۱۰ مهرماه بدون دستیابی به توافقی جدید به پایان رسید.

از مهمترین مفاد آن ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و اجازه دو پرواز رفت و برگشت هفتگی از فرودگاه صنعا بود، اما این آتش بس صدها بار توسط ائتلاف متجاوزان نقض شد.

دولت نجات ملی یمن، لغو محاصره، بازگشایی کامل فرودگاه صنعا و پرداخت حقوق کارمندان از درآمدهای نفتی استان های تحت اشغال مزدوران عربستان و امارات را شرط تمدید جدید آتش بس اعلام کرده است.

https://irna.ir/xjLkhT


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha