سالانه ۵۸ میلیارد لیتر مواد نفتی از طریق خطوط لوله منطقه مرکزی منتقل می‌شود

اراک - ایرنا - مدیرشرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه مرکزی گفت: سالانه حدود ۵۸ میلیارد لیتر موادنفتی شامل نفت خام و فرآورده از طریق خطوط لوله تحت استحفاظی منطقه مرکزی منتقل می‌شود.

«علی‌اکبر فضلی‌خانی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: سالانه حدود ۳۷ میلیارد لیتر نفت‌خام از طریق خطوط لوله منطقه مرکزی انتقال داده می‌شود که حدود ۱۱ میلیارد لیتر آن از طریق خط لوله ۲۴ اینچ و بقیه نیز از طریق خط لوله ۲۶ اینچ اهواز- شازند - ری منتقل می‌شود.

وی تاکید کرد: حدود ۱۶ میلیارد لیتر نفت‌خام از طریق خط لوله ۲۶ اینچ اهواز- شازند در طول سال به پالایشگاه امام‌خمینی(ره) شازند و حدود ۲۱ میلیارد لیتر نفت‌خام نیز از طریق ۲ خط لوله ۲۴ و ۲۶ اینچ به تهران منتقل می‌شود و هم‌اکنون خوراک شرکت‌های پالایشی تهران و تبریز از این ۲ خط لوله تامین می‌شود.

مدیرشرکت خطوط لوله و نفت منطقه مرکزی گفت: مجموع انتقال فرآورده‌های نفتی سالانه حدود ۲۶ میلیارد لیتر است که از این میزان حدود پنج میلیارد لیتر آن مربوط به تولیدات پالایشگاه امام‌خمینی(ره) شازند و بقیه در راستای انتقال فرآورده از طریق خطوط لوله ۱۰ و ۱۶ اینچ اهواز - شازند - ری انجام می‌شود.

فضلی‌خانی ادامه داد: بخش زیادی از تولیدات شرکت‌های پالایشی شازند و اصفهان از طریق خطوط لوله ۱۰، ۱۶ و ۱۸ اینچ به شمال اراک بویژه تهران منتقل و تامین فرآورده‌های انبارهای نفت ملایر، همدان، قم و ازنا توسط خطوط لوله این منطقه صورت می‌گیرد.

وی، حوزه فعالیت این شرکت را در ۲ بخش تشریح کرد و گفت: بخش مدیریت خطوط لوله که بحث انتقال موادنفتی و فعالیت‌های فنی و عملیاتی مطرح است و بخش دیگر مربوط به حوزه مدیریت مخابرات است که می‌توان گفت اقدامات شرکت خطوط لوله در این حوزه گسترده و مهم است و در صورت تحقق نیافتن این مهم، سایر اقدامات در حوزه نفتی نیز با مشکل مواجه می‌شود.

فضلی‌خانی گفت: ارایه خدمات ارتباطی به پالایشگاه، شرکت ملی پخش استان مرکزی، پتروشیمی، بهداری و بهداشت و درمان صنعت نفت، ادارات و ارگان‌های برون‌سازمانی مانند هلال احمر، راهداری و صدا و سیما از جمله اقدامات این شرکت است.

وی تصریح کرد: افزایش ظرفیت ارتباطات، جلوگیری و پیشگیری از حملات سایبری از جمله اهداف حوزه مخابرات است و این بخش بسیار مهم و استراتژیک است.

سالانه ۵۸ میلیارد لیتر مواد نفتی از طریق خطوط لوله منطقه مرکزی منتقل می‌شود

مدیرشرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه مرکزی عنوان کرد: در بحث فنی و عملیاتی شرکت نیز، مدیریت خطوط لوله اقداماتی در مجموعه منطقه مرکزی انجام داده که در این راستا بحث خطوط لوله ۲۶ اینچ فرآورده شازند راه‌اندازی شد، که طول این خط لوله تا تهران ۲۹۰ کیلومتر است و حدود ۱۷۰ کیلومتر آن تحت حوزه استحفاظی منطقه مرکزی است و مرکز انتقال نفت شازند در ابتدای این مسیر کمک زیادی به انتقال تولیدات پالایشگاه امام‌ خمینی (ره) شازند می‌کند.

فضلی‌خانی گفت: این خط بسیار استراتژیک است و تاکنون نفت و گازهای مازادی که در تولید به‌ دست می‌آید انتقال و در تهران توزیع می‌شود.

وی ارایه خدمات بهینه و افزایش رضایتمندی مشتریان را از جمله اهداف مهم شرکت عنوان کرد و گفت: مشتریان شرکت بیشتر پیمانکاران هستند و ایجاد ارتباط و تعامل سازنده با شرکت‌های پتروشیمی، پخش، گاز و بهداشت و درمان صنعت نفت در دستور کار قرار دارد و تلاش است این مهم ارتقا یابد.

فضلی‌خانی توضیح داد: بحث بعدی ارتقای سطح کیفی و کمی انتقال موادنفتی است و در این راستا باید موادنفتی با کیفیت در اختیار انبارهای پخش قرار گیرد.

وی گفت: بهبود سیستم، ارتباطات مخابراتی، آی تی، توانمندسازی کارکنان و توجه به ارایه و ارتقای آموزش کارکنان مدنظر ویژه این شرکت است و دستیابی به اهداف ترسیم شده در اولویت اقدامات قرار دارد.

مدیرشرکت خطوط لوله و نفت منطقه مرکزی، کاهش ریسک خطر در مراکز انتقال نفت را از جمله رویکردهای محوری شرکت دانست و افزود: حفظ منابع انسانی و افزایش راندمان و بهره‌وری در انتقال موادنفتی از مهمترین مزیت‌های این اقدام است.

فضلی‌خانی گفت: مجموع خطوط لوله تحت مدیریت این منطقه یک‌هزار و ۷۳۰ کیلومتر از سایز، هشت تا ۲۶ اینچ است که وظیفه اداره خطوط لوله نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی را در محدوده پنج استان لرستان، مرکزی، قم، اصفهان و همدان برعهده دارد.

وی با اشاره به اینکه‌ پیگ‌رانی هوشمند، هرگونه انشعاب و نشتی در خطوط لوله را نشان می‌دهد، گفت: در مبادی ورودی و خروجی مراکز، کیفیت انتقال فرآورده‌های نفتی با دقت نظارت و کنترل می‌شود و مخازن ذخیره به لحاظ کیفی تحت کنترل است.

مدیرشرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه مرکزی خاطرنشان کرد: میزان انتقال و تامین فرآورده‌های تاسیسات انبارهای پخش همدان، ملایر، ازنا و قم به جز شازند حدود چهار میلیارد لیتر است و شرکت ملی پخش که در هر استان مستقر است، با تانکر توزیع می‌کند.

شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه مرکزی یکی از مناطق ۱۱ گانه این شرکت در کشور است که استان‌های لرستان، مرکزی، همدان، اصفهان و قم را شامل می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha