ولی الله زمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کشت قراردادی ۴ هزار و ۵۳۲ هکتار در قالب ۳۲۲ قرارداد از گندمکاران به ثبت رسیده است که از مزایای کشت قراردادی گندم آبی استفاده می کنند.
وی اظهار داشت: در استان زنجان ۱۸ هزارو ۵۰۰ هکتار سطح زیرکشت گندم آبی وجود دارد و تاکنون بیش از ۲۴ درصد از این تعداد در قالب کشت قراردادی محقق شده است.
زمانی با بیان اینکه هشت شهرستان از استان زنجان در این طرح مشارکت داشته اند، خاطرنشان کرد: به ترتیب شهرستانهای خدابنده ۲ هزار و ۱۰۶ هکتار، سلطانیه یک هزار و ۲۰۱ هکتار، ماهنشان ۴۶۶ هکتار، زنجان ۴۰۰ هکتار، ابهر ۲۹۶ هکتار، خرمدره ۴۸ هکتار، طارم هشت هکتار و ایجرود هفت هکتار کشت قراردادی گندم آبی را انجام داده اند.
وی گفت: در صورت استفاده گندمکاران از کشت قراردادی به ازای هر تن گندم مبلغ ۱۰۰ هزارتومان هزینه حمل در زمان فروش و تحویل گندم به مراکز ملکی و خصوصی طرف قرارداد با دولت اختصاص داده می شود.
زمانی یادآورشد: کشاورزان در مرحله اول باید با مراجعه به مرکز جهاد کشاورزی در سامانه پهنه بندی و مدیریت دادههای کشاورزی، اطلاعات خود را در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ ثبت کنند و با نصب برنامه کاربردی کشاورزی قراردادی با استفاده از گوشی های تلفن همراه هوشمند دارای سیستم عامل اندروید، بر اساس کد ملی و شماره همراه اول متعلق به خود از طریق نشانیGTC.ir قابل دسترس است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان افزود: کشاورزان پس از عقد قرارداد توسط برنامه کاربردی و ارجاع قرارداد به بانک، می توانند به ازای هر هکتار سه میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان از تسهیلات بانک کشاورزی استفاده کنند.
وی ادامه داد: کشاورزانی که قبلا اقدام به کشت محصول گندم آبی کرده باشند و هم اکنون نسبت به انعقاد قرارداد کشاورزی گندم اقدام و تایید کنند، در زمان سرک فقط کود پتاسه به میزان تخصیص سازمان جهاد کشاورزی استان و حواله کشاورز، صادره توسط مراکز خدمات پس از تائید استعلام دریافتی توسط کارگزار از پنجره واحد کشاورزی، تحویل کشاورز خواهد شد.
وی با بیان اینکه خرید محصول و پرداخت به موقع وجه محصول خریداری شده به تولیدکنندگان طبق قرارداد امکان پذیر است، گفت: یکی دیگر از مزایای کشت قراردادی، پرداخت کرایه حمل گندم به کشاورزان از مزرعه تا مراکز تحویل گیری است.
نظر شما