بررسی ایمنی ۵۲۲ ساختمان در تهران/ مدیریت بحران در شرایط واقعی یک شوخی است

تهران - ایرنا - مدیر سازمان مدیریت بحران شهر تهران از بررسی ایمنی ۵۲۲ ساختمان مهم و بلندمرتبه توسط ۲۲ تیم در مناطق ۲۲ گانه خبر داد و یک عضو شورا نیز مدیریت بحران در شرایط کنونی پایتخت با زیرساخت های حمل و نقلی، ترافیک و آب را شوخی عنوان کرد.

به گزارش ایرنا اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه میزبان مدیر سازمان مدیریت بحران شهر تهران بودند که گزارشی از اقدامات این سازمان را ارائه کرد.

علی نصیری مدیر سازمان مدیریت بحران شهر تهران در یکصد و هفدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران اظهارداشت: تهران با سیل، زلزله، فرونشست زمین، آتش سوزی، سوانح خودرویی و مسائل بیولوژیک و تغییرات آب و هوایی مواجه است.

وی افزود: در ایام کرونا، با حمایت شورای شهر با ایجاد ۸۲ مرکز واکسیناسیون شبانه روزی و خودرویی و راه اندازی اتوبوس های زندگی و همچنین سامانه ۱۳۷ برای خدمات رسانی به سالمندان و معلولان، بار کرونا از دوش دولت برداشته شد.

نصیری با اشاره به ایمن سازی گونه‌ای در تهران‌ اظهارداشت‌: از بین گودهای پرخطر تحت مالکیت شهرداری، برای رفع خطر گود برج میلاد ستاد تشکیل شد و از محل اعتبارات در اختیار شخص شهردار، ایمن سازی این گود به پیشرفت ۴۶ درصدی رسیده و در حال ایمن سازی است.

وی با بیان اینکه ۲۲ تیم در مناطق ۲۲ گانه حضور دارند و هر روز چند ساختمان را از تمام ابعاد ارزیابی اولیه می کنند، تاکید کرد: تا کنون ۵۲۲ ساختمان مهم و بلند مرتبه بررسی شده است.

وی همچنین از انعقاد ۹ تفاهم نامه بین شهرداری با وزارت کشور در روزهای گذشته خبر داد و افزود: در بحث زلزله و شتاب نگارها در یکی از شنبه های امید و افتخار، شبکه درون گمانه ای راه اندازی شد و شتاب نگار با عمق ۱۰۰ متری نیز به زودی راه اندازی خواهد شد.

نصیری از تکمیل نقشه پهنه بندی سیل طی دو سال آینده و آماده شدن سطح سنج ها طی چند ماه آتی خبر داد و افزود: در بحث خطر سیل، اقداماتی در حال انجام است به طوری که نقشه پهنه بندی سیل طی دو سال تکمیل می شود تا بدانیم که در پایین دست، چه مناطقی باید در هنگام سیل محل را تخلیه کنند. برنامه اختصاصی سیل تهران آغاز شده و امیدواریم امسال افتتاح شود.

مدیر سازمان‌ مدیریت بحران افزود: ۳۲۸ تمرین در سطح شهر انجام شده و در حال انجام است و با صدور مجوزها در حوزه عملیاتی تمرین های بیشتری انجام می دهیم.

وی ادامه‌ داد: تلاش این است که تجهیزات هدفمند تهیه شود و دستور العمل استان‌های معین نیز بازنگری خواهد شد.

وی با بیان اینکه قطب‌های پنجگانه آماری و امدادی در حال تهیه است، گفت: پایگاه‌های مدیریت بحران از ۱۰۲ پایگاه‌ به ۱۰۵ رسیده و تا آخر سال به ۱۰۸ پایگاه خواهد رسید.

نصیری ادامه داد: طرح اسکان و تخلیه اضطراری تهران در پهنه های مختلف تهران در حال تهیه است و در ۲۲ منطقه مطالعات آن انجام شده است.

وی با تأکید بر اینکه تلاش می کنیم تا پایان سال از هر خانواده یک نفر آموزش ببیند، گفت: سالیانه باید ۵۰۰ هزار نفر آموزش ببیند.

وی افزود: یک هزار و ۹۶۳ بوستان را در سطح شهر تهران برای تطابق با موازین ایمنی بررسی کردیم که ۱۵۲ هزار مورد عدم تطابق شناسایی شده و در دستور کار اصلاح قرار گفته است.

وی همچنین ادامه داد: ۲۷ مخزن اضطراری آب در این دوره به ۱۰۴ مخزن رسیده است‌ و امیدواریم در هر محله یک مخزن نصب شود.

صحبت از مدیریت بحران واقعی در تهران‌ یک شوخی است
مهدی اقراریان عضو کمیسیون نظارت شورای شهر در واکنش به سخنان وی، گفت: تجمیع بیش از ۹ میلیون نفر تهران به دلیل انباشت جمعیت دچار بحران است.

وی افزاود: با وجود این حجم جمعیت، در شرایط بحران واقعی صحبت از مدیریت بحران یک شوخی است.

اقراریان با اشاره به مصوبه ساماندهی و توسعه امداد و نجات در کوهستان اظهار داشت: این مصوبه از جمله مصوبات روی زمین مانده است.

مراقب حمله به اراضی ذخیره شهر باشیم
مهدی عباسی دیگر عضو شورای‌ اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه آیا در کشور معین هایی مشخص شده و آموزش دیده اند و ماموریت و تکالیف خود را می شناسند، تاکید کرد: با سیاست های تشویقی می‌توان کاری کرد که این ساختمان ها نیازهای خود را برطرف کنند و برق را از منابع سولار تهیه کنند.

عباسی با بیان اینکه مراقب حمله به اراضی شهر توسط نگاه بخشی در مدیریت شهری باشید، افزود: اراضی ذخیره کارکرد برای آیندگان دارد و اگر این اراضی ساختمان سازی شود، مصیبت است.

وی افزود: ساختمان هایی که بر روی گسل ها ساخته می شود، در کمیسیون ماده پنج مجوز گرفته است، آیا مدیریت بحران برای این موارد فعالیتی انجام می دهد؟

میزان آمادگی شهروندان چقدر است‌
ناصر امانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در واکنش به گزارش مدیر سازمان بحران به فصل چهارم برنامه چهارم توسعه که فصل ایمنی و تاب آوری است اشاره کرد و افزود : در این برنامه، تهران شهری امن و مقاوم در برابر انواع آسیب ها و مخاطرات به عنوان چشم انداز برنامه اعلام شده است.

وی گفت: میزان آمادگی شهروندان در برابر سال ۱۴۰۰ باید به ۳۴ درصد می‌رسید، آیا این اعداد در برنامه محقق می شود؟

نصب ۱۲۰۰ شیر هیدرانته در محلات پرخطر تهران‌
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به گزارش مدیر سازمان بحران شهر تهران، گفت: یکی از موضوعاتی که پیگیری کردیم نصب مخازن آب اضطراری بود که تا پایان امسال به ۱۱۰ می رسد و در ادوار گذشته بی سابقه بوده است.

وی با بیان اینکه تا پایان این دوره شورا ۳۷۰ مخزن آب اضطراری در محله های مختلف نصب می شود، گفت‌: این شیرها تا ۷۲ ساعت در مواقع بحران آب شرب محله را تأمین می کند.

پیرهادی با بیان اینکه پس از تکمیل و نصب این مخازن، یکی از کشورهای پیشرو در این موضوع هستیم، گفت: هم در حوزه ساخت و هم در حوزه نصب پیشرو هستیم.

رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره‌ به نصب شیرهای هیدرانته نیز ادامه داد: در مواقع بحران و آتش سوزی وجود شیرهای هیدرانته دارای اهمیت است و تا پایان سال ۱۲۰۰ شیر هیدرانت نصب می شود.

وی با بیان اینکه این شیرها در جاهای پر خطر مانند بازار نصب می شود، اظهار داشت: فاصله این شیرها باید حداقل ۱۵۰ متر و حداکثر ۳۰۰ متر باشد که با نصب ۱۲۰۰ شیر، وضعیت ایمنی شهر تهران افزایش می یابد.

بحران فرونشست جدی گرفته شود
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورا نیز در واکنش به این گزارش اظهارداشت‌: باید راجع به بحران فرونشست و پایش حفره های زیرزمینی کار جدی انجام شود.

وی با بیان اینکه مدیریت، پایش و واکنش سریع فرونشست ها در پایتخت نیاز به تجهیزات دارد، گفت: این تجهیزات به نظر تنها در اختیار شرکت نفت است و شهرداری این تجهیزات را ندارد.

وی افزود:ضرورت دارد که تجهیزات در این حوزه از سوی شهرداری خریداری شود و در کمیته بودجه آمادگی داریم در این حوزه کمک کنیم.

آمادگی ۲۰ درصدی فاجعه است
حجت الاسلام سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران نیز درباره این گزارش اظهارداشت‌ که سی سال از زمانی که کارشناسان گفته بودند زلزله می آید، گذشته است، اگر خوش شانس باشیم که کانون زلزله از تهران دورتر باشد، خسارات کمتری خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: آمادگی ۲۰ درصدی برای ایمنی در زلزله ۷ ریشتری یک فاجعه است.

مناطق اطراف گسل های تهران نشان دار شود
نرجس سلیمانی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا نیز با طرح این پرسش که آیا سازمان مدیریت بحران برای استفاده از تجربیات سایر کشورها در مواقع بحرانی برنامه ای دارد یا خیر؟ اظهار کرد: از سازمان مدیریت بحران انتظار می رود که مناطق اطراف گسل های تهران را نشان دار کند.

شهرداری‌ تهران لایحه برنامه عملیاتی واکنش اضطراری زلزله را به شورا ارائه کند
مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه ارائه گزارش علی نصیری مدیر سازمان مدیریت بحران شهر تهران، به مصوبه سال ۹۷ شورای شهر تهران درباره الزام شهرداری تهران به تهیه لایحه برنامه عملیاتی واکنش اضطراری برای مقابله با زلزله در شهر تهران اشاره کرد و اظهار داشت: این مصوبه در راستای ارتقای توانمندی شهرداری در مدیریت شرایط اضطراری بر اثر رخدادها و وقوع بلایای طبیعی در ساعات اولیه، شهرداری تهران‌ را موظف کرد که لایحه عملیات واکنش اضطراری را با توجه به اولویت ها همراه با دستورالعمل هماهنگی با دستگاههای مختلف تدوین و ارائه‌ کند.

وی ادامه داد: این لایحه ارائه شد و به دلیل ایرادات، استرداد شده و مقرر شد برای بازنگری و اصلاح اقدام شود اما هنوز لایحه ارسال نشده است.

وی از شهرداری تهران‌ خواست تا این لایحه را در اسرع وقت به شورا ارائه کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha