به گزارش روز دوشنبه ایرنا از معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، حمیدرضا صارمی درباره عوامل بهوجود آمدن معضل گودهای رها شده در شهر تهران، افزود: افزایش تقاضای احداث زیرزمین برای ساختمانها به منظور تامین کاربریهای مورد نیاز در سالهای گذشته، موجب شد که عملیات گودبرداری برای ساخت و ساز، فراتر از پی کنی معمول، صورت گیرد یا در برخی طرحها، مالکان و کارفرمایان به دلیل مواجهه با مشکلات مالی یا حقوقی، طرح را در مرحله گودبرداری متوقف کردهاند و این موضوع، از سالها پیش، معضلی به نام گودهای رها شده در شهر ایجاد کرده است.
وی با اشاره به خطراتی که این گودها به دلیل ناپایداری و فقدان ایمنسازی میتواند برای شهروندان داشته باشد، اظهار داشت: مدیریت شهری در این دوره با توجه به اهمیت موضوع، ساماندهی گودهای پرخطر را در دستور کار خود قرار داد. از اقدامات مهم و موثری که در این حوزه انجام شد، اصلاحیه مصوبه «ارتقای ایمنی تخریب و گودبرداریهای ساختمانی شهر تهران» بود که سال گذشته به تصویب شورای اسلامی شهر تهران رسید و برای اجرا ابلاغ شد.
صارمی تصریح کرد: با تشکیل کارگروه اجرایی مصوبه یادشده، تکالیف هر یک از معاونتها و سازمانهای شهرداری تهران در حوزه ساماندهی گودهای رها شده به صورت شفاف تعیین و مسئولیت شناسایی و اولویتبندی گودهای ناایمن بر اساس میزان خطرآفرینی آنها و شناسایی مالکان آنها به معاونت شهرسازی و معماری محول شد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در تشریح اقدامات انجام شده به منظور تعیین تکلیف شهر از گودهای رها شده و خطر آفرین، افزود: براساس اطلاعات جمع آوری شده از مناطق ۲۲ گانه، معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، مشخص شد که تا سال ۱۳۹۹، تعداد ۲۹۹ گود در شهر تهران شناسایی شده که در همکاری با دانشگاه تربیت مدرس به عنوان مشاور تخصصی، بازدیدهای تخصصی از همه گودها انجام و پس از انجام بررسیها تا شهریور ۱۴۰۰، تعداد ۲۵۱ گود رهاشده در سطح شهر تهران شناسایی شد.
صارمی ادامه داد: پس از شناسایی گودها و پیگیریهای لازم توسط معاونت شهرسازی و شهرداری های مناطق ۲۲ گانه، تعدادی از گودها رفع خطر و برخی طرحهایی که به دلایل قابل حل و فصل، متوقف شده بودند، مجدد فعال شدند؛ بنابراین در مراحل بعدی تعداد این گودها تا دی ۱۴۰۰ به ۲۰۴ و تا دی امسال به۱۹۳ گود کاهش یافت.
وی با اشاره به تدوین شیوهنامه ساماندهی و تعیین تکلیف ۱۹۳ گود موجود، اظهار داشت: هر کدام از گودها، براساس مشخصات موجود، شامل عمق گود، مدت رهاشدن عملیات ساختمانی، مساحت گود، وضعیت پروانه ساختمانی، فاصله دیواره گود تا گذر و ساختمانهای مجاور، وضعیت پایدارسازی گود، وضعیت گزارش مهندس ناظر و وضعیت مالکیت یا مشارکت شهرداری در طرح بررسی و اولویت بندی شدند.
معاون شهردار تهران درباره نتایج پایشهای انجام شده بر روی گودهای رهاشده، گفت: در این بررسیها، ۳۴ طرح در اولویت اقدام قرار گرفتند همچنین مشخص شد که در ۳۷ طرح، شهرداری مشارکت دارد یا متعلق به شهرداری است.
صارمی افزود: منطقه ۲۲ با ۲۹ و منطقه ۱ با ۲۷ گود دارای بیشترین و مناطق ۹ و ۱۰ با یک طرح دارای کمترین گود رهاشده در سطح شهر تهران است.
نظر شما