۱۴ دی ۱۴۰۱، ۱۰:۵۵
کد خبرنگار: 2011
کد خبر: 84980027
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پیام ذوالفقار

۱۴ دی ۱۴۰۱، ۱۰:۵۵
کد خبر: 84980027
پیام  ذوالفقار

تهران- ایرنا- بهره گیری ارتش جمهوری اسلامی در رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۱ از پهپادهای انهدامی آرش، باور و ابابیل ۵ گرفته تا بمب‌های مینیاتوری «قائم» و غیره، لرز بر اندام صهیونیست ها انداخته است.

رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۱ ارتش جمهوری اسلامی ایران، از هفته دوم دی ماه در منطقه جاسک، شرق تنگه هرمز تا مدار ۱۰ درجه شمالی در اقیانوس هند آغاز شده بود، روز دوشنبه ۱۲ دی ماه پایان یافت؛ رزمایشی که در آن بخشی از یگان‌های پیاده، زرهی، مکانیزه نیروی زمینی، سامانه‌های پدافندی شناورهای زیرسطحی، سطحی، پروازی و تکاوران نیروی دریایی ارتش با پشتیبانی پهپادها و جنگنده ارتش با شعار محوری «خودباوری، اقتدار، امنیت پایدار» در آن حضور داشتند.

پیام  ذوالفقار

یگان‌های نیروی دریایی ارتش در مرحله ای از رزمایش، تمرین دفاع مستحکم از سواحل را در شب اول فاز تاکتیکی اجرا کردند. تکاوران نیروی دریایی ارتش در این عملیات که تا طلوع آفتاب ادامه داشت با استفاده از موشک دهلاویه، موشک تاو و دوش پرتاب میثاق در برابر تک هجومی دشمن دفاع ساحلی را اجرا کردند.

پیام  ذوالفقار

این نیروها، با وجود استفاده دشمن از تاریکی هوا توانستند با پشتیبانی یگان‌های پدافند ساحلی نسبت به اجرای آتش سبک و سنگین توپخانه‌ای بر روی اهداف از پیش تعیین شده اقدام کنند و در مدت زمان کوتاهی مانع از پیشروی یگان‌ها در نقش مهاجم شوند.

پیام  ذوالفقار

این رزمایش با برنامه ها و تاکتیک های متنوع تداوم یافت به عنوان نمونه در سومین روز از رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۱ ارتش جمهوری اسلامی ایران سامانه های موشکی متحرک قدیر و مرصاد اهداف هوایی خود را منهدم کردند.

مراسم رژه شناورهای سطحی و زیرسطحی و پرواز جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش، بالگردهای هوانیروز، پرنده‌های بال‌ثابت و بالگردهای نیروی دریایی ارتش در آخرین روز از رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۱ ارتش صبح دوشنبه ( ۱۲ دی ۱۴۰۱ )در خلیج فارس برگزار شد.

پیام  ذوالفقار

نگاه نگران صهیونیسم به پیام رزمایش

روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل»، در گزارشی با استناد به تصاویر و اطلاعاتی که کاربران در فضای مجازی منتشر کردند، نوشت در رزمایش اخیر ارتش ایران حمله به بندر ایلات (جنوب فلسطین اشغالی) شبیه‌سازی شده است.

تایمز اسرائیل گزارش خود را این‌گونه آغاز می‌کند و می‌نویسد: «در هشداری آشکار به اسرائیل، در جریان رزمایش روز شنبه یک پهپاد حامل مواد منفجره از عرشه کشتی به سمت ماکت پایگاه نیروی دریایی اسرائیل پرتاب شد.»

این روزنامه در ادامه با استناد به تصاویر منتشر شده در رسانه‌های ایرانی، مدعی شد که تصاویر مربوط به «ناو کلاس هنگام» است و پهپاد «ابابیل» به سمت ماکت پایگاه نیروی دریایی ارتش رژیم صهیونیستی در ایلات فرستاده شده است.

طبق این گزارش، در کنار هدف شبیه‌ سازی شده ماکت یک فروند کشتی جنگی «صاعر کلاس ۶» متعلق به نیروی دریایی ارتش رژیم صهیونیستی قرار داده شده است.

این روزنامه صهیونیستی در ادامه اشاره می‌کند که ارتش جمهوری اسلامی ایران، روز پنجشنبه، مجموعه رزمایش‌هایی تحت عنوان «ذوالفقار ۱۴۰۱» را در تنگه هرمز آغاز کرد که در این رزمایش شاخه‌های مختلف ارتش ایران از جمله نیروی زمینی، نیروی هوایی و دریایی مشارکت داشتند.

تایمز همچنین خاطرنشان کرد که نیروهای ایران در رزمایشی که پیشتر در ماه دسامبر برگزار شد، حمله موشکی به نیروگاه هسته‌ای «دیمونا» را شبیه‌سازی کرده بودند.

پیام  ذوالفقار

پیشتر نیز در گزارش های منابع صهیونیستی و غربی، هراس از موشک های ایران آشکارا به چشم می خورد به عنوان نمونه سه ماه پیش تارنمای آمریکایی «۱۹۴۵» حدود تحلیلی را با عنوان «رؤیای بزرگ ایران؛ استفاده از موشک قادر برای انهدام نیروی دریایی آمریکا؟» به قلم «مایا کارلین» نوشت. وی تحلیلگری است که بر مسائل امنیتی خاورمیانه تمرکز دارد و در حال حاضر دبیر بخش دفاع خاورمیانه نشریه «۱۹۴۵» است.

قدرت موشک قادر

از محتوای این یادداشت می‌توان به هراس آمریکا و صهیونیسم از موشک «قادر» پی برد. در بخشی از این یادداشت تحلیلی آمده‌ بود: موشک «قادر» مجموعه‌ای گسترده از قابلیت‌ها را در خود جمع کرده است؛ توانمندی‌هایی که آن را به موشک برتر نیروی دریایی ایران تبدیل می‌کند.

از نگاه دبیر بخش دفاع خاورمیانه نشریه ۱۹۴۵، سیستم ناوبری با دقت بالا، سیستم کنترل خودکار پرواز و سیستم راداری پیشرفته از جمله ویژگی‌های این موشک است. قادر از یک تقویت‌کننده جامد بهره می‌برد که در مرحله اولیه، شتاب لازم را برای این سلاح فراهم می‌کند. پس از تکمیل مرحله نخست، نگهدارنده توربوجت، موشک فاز دوم را به پایان خواهد رساند.

مختصات و برجستگی های رزمایش ذورالفقار ۱۴۰۱

از جمله نکات مهمی که در این رزمایش مورد توجه قرار گرفته، اجرای عملیات دوربرد توسط پهپادهای انتحاری و مشهور «آرش» بود که در بخشی از این عملیات، نمونه‌هایی از آرش، با پرواز از پایگاه پهپادی ارتش در منطقه غرب و از فواصل دوردست، اهداف ساحلی را منهدم کرد.

پیام  ذوالفقار

با بررسی فاصله منطقه رزمایش تا غرب کشور، مشخص می‌شود که این فاصله، بیش از یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر خواهد بود که برای آزمایش و بررسی قابلیت‌های پروازی، هدایت و در پایان، انهدام یک هدف ساحلی که - می‌تواند مرکز فرماندهی، راداری یا حتی شناورهای رزمی باشد- یک مسیر استاندارد و قابل توجه است و به خوبی، می‌تواند با معکوس کردن این کریدور غرب به شرق فعلی به‌ صورت ۱۸۰ درجه، آن را برای انهدام مناطق استراتژیک زمینی و دریایی در فلسطین اشغالی به کار گرفت.

پیام  ذوالفقار

طبق بخش دیگری از سناریو عملیاتی رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۱ ارتش جمهوری اسلامی ایران، پهپاد تهاجمی «ابابیل ۵» که به تازگی به یگان پهپادی نیروی دریایی پیوسته، برای اولین بار در رزمایش سالانه ارتش شرکت و توانست با شلیک بمب قائم به خوبی و با موفقیت اهداف خود را در دریا منهدم کند.

این پرنده که برای اولین بار در رژه ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ ارتش رویت شد، در نمای کلی، یک پهپاد با قابلیت‌های شناسایی و تهاجمی را نشان داد که در مقایسه با بخش زیادی از پهپادهای مرسوم ایرانی، نشان دهنده بروز یک سری ارتقاءهای مهم و تاثیرگذار است.

از جمله بخش‌های مهم دیگری که این رزمایش جدید ارتش شاهد آن بود، بهره‌گیری گسترده از بمب‌های مینیاتوری و دقیق «قائم» برای انهدام اهداف دریایی بود. بمب قائم گونه‌ای مدرن از بمب‌های هدایت شونده مینیاتوری است که برای استفاده در پهپادهای رزمی کشورمان به کار می‌رود.

این بمب در حال حاضر روی پهپادهایی چون مهاجر ۶، ابابیل ۵ و کمان ۱۲ قرار گرفته و مدل پیشرفته‌تر آن به نام قائم ۵ که در پرنده‌های رزمی کشورمان نصب شده و در این رزمایش نیز به کار گرفته شده، می‌تواند با قدرت تخریب مناسب، شناورهای دشمن را با خسارت جدی مواجه کند.

افزایش قابل‌ توجه توان پهپادی ارتش در سال‌های اخیر مشخصاً نشان‌ دهنده برنامه‌ریزی گسترده برای پوشش دفع انواع تهدیدات و حمله به نقاط اصلی توان نظامی دشمن به وسیله پرنده‌های بدون سرنشین است که با ترکیب این پرنده‌های رزمی و انتحاری با انواع تسلیحات نقطه‌زن و دوربرد، بیش از گذشته توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران بالا رفته و اطمینان از عدم تصور هرگونه تجاوز نظامی به خاک یا منافع کشورمان به یقین تبدیل می‌شود.

اسرائیل در بودجه نظامی سالانه خود بخش ویژه ای را برای مقابله با ایران و تمرین راه‌های مقابله با آن اختصاص داده است. بر همین اساس بود که ۸ آذر ماه امسال رژیم صهیونیستی و آمریکا با ادعای تمرین حمله به ایران رزمایش مشترکی برگزار کردند؛ رزمایشی که بیشتر با هدف بازدارندگی و ارسال پیام همسویی تل آویو و واشنگتن طراحی شده بود ولی می توان گفت با برگزاری رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۱ باید پیام های لازم را از آن گرفته باشند که هرگونه خطایی در ارتباط با ایران می تواند برای ادامه حیاتش گران تمام شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha