سید علی باب الحوائجی روز یکشنبه در همایش تجربیات زلزله بم،راهکارها و کاهش آسیب های ناشی از زلزله در گچساران، پایین بودن توان مالی ساکنان بافت های ناکارآمد ، پیگیری نکردن مدیران در حوزه نوسازی و عدم اطلاع رسانی را از دلایل روند کند نوسازی واحد های مسکونی در بافت های فرسوده کشور اعلام کرد.
وی تصریح کرد: سالانه یک میلیون مسکن در راستای مسکن ملی و نوسازی بافت فرسوده باید احداث شود که این اقدام در کشور روند کندی دارد.
باب الحوائجی بیان کرد: هم اکنون بیش از ۳۲ درصد جمعیت کشوردر محدوده بافت فرسوده که هدف نوسازی، بهسازی و باز آفرینی شهری است، زندگی می کنند.
وی ابراز کرد: بیش از ۲ میلیون بنای ناپایدار فاقد هر گونه سازه بنتی در کشور وجود دارد که باید در اسرع وقت بازسازی شود.
باب الحوائجی اظهار کرد: ارائه بسته تشویقی برای ترغیب مالکان به نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده، از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی در راستای مقاومسازی سکونتگاههای شهری است.
وی افزود: متقاضیان میتوانند حداقل از ۵۰ درصد تخفیف در عوارض پروانه و تراکم ساخت در این بستههای تشویقی استفاده کنند.
باب الحوائجی بسته تشویقی مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی ایران را اقدامی موثر برای احیای بافتهای فرسوده شهری اعلام کرد و گفت: تا حد امکان تلاش خواهد شد بسته های تشویق در اختیار مردم گذاشته شود و هیچ بن بستی برای احیای یک واحد بافت فرسوده وجود ندارد.
وی تصریح کرد: در صورتی که سرمایه گذاران دارای بدهی مالیاتی باشند می توانند به جای پرداخت این میزان بدهی با در اختیار گرفتن قیر رایگان اقدام به آسفالت معابر روستایی کنند.
باب الحوائجی گفت: تاکنون بسته های تشویقی در گچساران از سوی مسئولان اجرایی نشده که اجرای این بسته ها می تواند در سرعت بخشی اجرای طرح های بازآفرینی شهری این شهرستان کمک مناسبی کند.
وی اظهار کرد: متاسفانه بانک های عامل در شهرستان گچساران برای پرداخت تسهیلات پای کار نیستند و باید اطلاعات خود را در مورد پرداخت تسهیلات به روز کنند.
۱۲۰میلیارد ریال تخفیف عوارض صدور پروانه ساخت در بافت فرسوده دوگنبدان داده شد
شهردار دوگنبدان در این نشست با بیان اینکه بافت فرسوده گچساران در زمینی به میزان ۱۶۴ هکتار در هشت محله این شهر واقع شده گفت: طرح بازسازی و احیای بافت فرسوده گچساران به عنوانپایلوت کشوری اجرا شده است.
رضا قشقایی تصریح کرد: در زمینه نوسازی واحد های مسکونی بافت فرسوده دوگنبدان تاکنون یکهزارو ۹۶۹ پرونده در شهرداری این شهرستان تشکیل شده و مجور یکهزارو ۷۲۹ نقشه داده شده است.
وی گفت:شهرداری از سال ۹۴ تاکنون ۱۲۰ میلیارد ریال تخفیف عوارض صدور پروانه ساختمانی در بافت های فرسوده دوگنبدان داده است.
قشقایی با بیان اینکه اعتبارات استانی برای تکمیل بافت فرسوده دوگنبدان جوابگو نیست بیان کرد: باید از تمام ظرفیت ها برای تکمیل این طرح استفاده شود و این امر نیازمند اعتبارات ملی است.
وی گفت: تملک جابجایی ۲۱۸ پلاک در رینگ بافت فرسوده دوگنبدان باید انجام شود این اقدام نیازمند تامین اعتبار و تخصیص زمین برای ساکنان این بافت است.
قشقایی اظهار کرد: ارائه بسته های مشوقی و تسهیلات متناسب با تورم تاثیر مهمی در اجرا و تکمیل ساختمان بافت فرسوده دوگنبدان از سوی متقاضیان در این بافت دارد.
یکهزارو ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت از سال ۱۳۹۴ تاکنون برای احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان پرداخت شده است.
طرح بازآفرینی بافت فرسوده شهر دوگنبدان هم اکنون در محله های لبنان , رادک , سادات، کیامرثی و سعدی در دست اجراست.
طرح احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان که سال ۱۳۸۷ تصویب شده بود چند سال به دلیل نبود اعتبار راکد بود اما با پیگیری های انجام شده عملیات اجرایی آن در چند سال گذشته آغاز شد.
نظر شما