جمعیت بافت‌های ناکارآمد شهری کشور به ۲۰ میلیون نفر رسیده است

جیرفت- ایرنا- مدیرکل حقوقی و قراردادهای شرکت بازآفرینی شهری گفت: ۳۳ درصد جمعیت کشور در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد زندگی می کنند که حدود ۲۰ میلیون نفر را شامل می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا فرهاد اکرمی روز یکشنبه در همایش «بازآفرینی شهری با توجه به آموزه‌های زلزله بم» که در شهر جیرفت برگزار شد اظهار داشت: ۲۳ درصد شهرهای کشور با ۱۶۶ هزار هکتار در بافت های ناکارآمد قرار دارد که ۳۲ هزار هکتار بافت تاریخی، ۷۴ هزار بافت میانی و ۵۹ هزار هکتار بافت حاشیه شهری است.

وی افزود: ۴۹ درصد بناهای کشور معادل ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای کشور ناپایدار است که از سال ۱۳۸۴ توانستیم ۲۱۰ هزار بنای ناکارآمد را بهبود ببخشیم.
اکرمی با اشاره به رتبه بندی خطرپذیری ریسک زلزله اضافه کرد: بیشترین ریسک مربوط به استان‌های مازندران گیلان، تهران، خراسان شمالی، و چهار محال و بختیاری است و استان‌های سمنان، یزد و مرکزی ایمن ترین استان های کشور از لحاظ زلزله هستند.

مدیرکل حقوقی و قراردادهای شرکت بازآفرینی شهری با بیان اینکه ایران یکی از ۱۰ کشور بلاخیز دنیاست ادامه داد: ۹۰ درصد جمعیت کشور در معرض خطر این بلایا قرار دارند.

۲۶ درصد جمعیت جنوب کرمان در بافت ناکارآمد

به گزارش ایرنا معاون مسکن و بازآفرینی شهری راه و شهرسازی جنوب کرمان هم در این همایش گفت: ۱۸ درصد مساحت شهرها در جنوب کرمان دارای بافت‌های ناکارآمد است و ۲۶ درصد جمعیت در این بخش‌ها زندگی می‌کنند.
پیمان توکلی افزود: ۶۵ درصد ساختمان های جنوب استان کرمان ناکارآمد و در حوادث طبیعی بسیار آسیب پذیر است که شهرهای منوجان و جیرفت بیشترین ناکارآمدی دارا هستند.

هفت شهر جنوب استان دارای طرح بازآفرینی

مدیرکل راه و شهرسازی جنوب کرمان هم اظهارداشت: بازآفرینی شهری و تاب آوری شهرها پیش از بروز شرایط بحرانی مهم است پس باید آمادگی داشته باشیم و کارهای پیشگیرانه لازم انجام شده باشد.
محمد ساردویی با بیان اینکه باید در قوانین ساخت و ساز دقت کنیم افزود: باید به بازآفرینی قسمت قدیمی تر شهر بپردازیم و تسهیلات برای بازآفرینی به مردم ارائه کنیم.
وی اضافه کرد: آسفالت معابر، ایجاد فضای سبز و انجام اموری که موجب تشویق مردم به بازگشت به محلات قدیمی شود هم باید در برنامه باشد.

فرماندار جیرفت هم گفت: در رخدادهای طبیعی نقاط ناکارآمد، سکونتگاه‌های غیررسمی، بافت های فرسوده و تاریخی دچار آسیب می‌شوند که ساکنان آنها، افراد کم درآمد جامعه هستند.
احمد بلندنظر افزود: این افراد از لحاظ بهداشتی هم کم بهره هستند و اسناد املاک این همشهریان هم دارای مشکلاتی است.
وی با بیان اینکه تراکم جمعیت در نقاطی از شهر زیاد باشد مشکلات بیشتر می‌شود ادامه داد: توانمندسازی سکونتگاه‌های غیررسمی از جمله برنامه‌های دولت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha