۶۴ میلیارد تومان برای تکمیل طرح های آبخیزداری لرستان نیاز است

خرم آباد- ایرنا- معاون منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: ۲۰‌ طرح آبخیزداری در استان لرستان در حال اجرا است که برای بهره برداری کامل از آنها ۶۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

"مجید سپهوند" روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به طرح های در حال اجرای به منظور کنترل سیل و جلوگیری از فرسایش خاک در لرستان، بیان کرد: در حال حاضر ۲۰ طرح در نقاط مختلف استان در حال اجرا است که برخی از این طرح ها به اتمام رسیده و برخی نیز دارای پیشرفت ۵۵ درصدی هستند.

به گفته وی پیمانکار ۱۵ طرح دیگر هم مشخص شده است که به علت عدم تخصیص اعتبار عملیات اجرای این طرح ها هنوز آغاز نشده است.

سپهوند افزود: در مجموع ۱۱۲ میلیارد تومان برای طرح های در حال اجرا و طرح های مطالعاتی استان در حوزه آبخیزداری نیاز است که تنها سه درصد آن معادل مبلغ پنج میلیارد تومان تخصیص یافته که رقمی ناچیز است.

معاون منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تصریح کرد: چنانچه مبلغ مورد نیاز برای طرح های در حال اجرا به صورت کامل تخصیص یابد پیش بینی می شود که این طرح ها تا پایان امسال به بهره برداری برسند.

وی گفت: طرح های آبخیزداری و آبخوان داری نقش مهمی در جلوگیری از فرونشست آبخوان ها و افزایش سفره های آب زیرزمینی دارند و اجرای این عملیات ها نقشی موثر در افزایش ذخیره نزولات آسمانی و بالا آمدن سطح آبهای زیرزمینی دارد.

سپهوند خاطرنشان کرد: برای افزایش آبهای زیرزمینی و جلوگیری از کف شکنی آبخوان ها، اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری و تغذیه مصنوعی در سطح حوزه های آبخیز استان که مشرف به دشتهای ممنوعه هستند بسیار ضروری است.

معاون منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان عنوان کرد: مطالعات آبخیزداری حوضه‌های آبخیز مشرف به دشت‌های ممنوعه استان نه تنها در شهرستان‌های کوهدشت و رومشکان، بلکه تا به امروز در ۱۱ حوضه آبخیز دارابی، ریکا، هاله، شوراب، رومشکان، عالین‌آباد، گراب، وسکور، قبله کوهنانی، درب گنبد و کشماهور صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: مطالعات صورت گرفته توسط شرکت آب منطقه‌ای لرستان بر روی آمار بلندمدت در سال آبی ۹۵-۹۶ نشان می‌دهد تمامی آبخوان‌های مورد مطالعه در سطح آبخوان‌ها، دارای عملکرد منفی هستند و این امر ناشی از بهره‌برداری غیر مجاز و یا در اثر خشکسالی‌های مستمر بوده و نیازمند توجه جدی است.

سپهوند افزود: عملکرد منفی در آبخوان یا دشت‌های ممنوعه استان با ۳۳۰ هزار هکتار وسعت، حداقل یک میلیارد مترمکعب بود که بر همین اساس اجرای طرح‌های آبخیزداری، آبخوانداری و مهار در ۵۰۰ نقطه استان که از لحاظ وقوع سیل و سیلاب وضعیت بحرانی دارد، ضروری است.

وی مهمترین دغدغه معاونت آبخیزداری را مشکلات مالی عنوان کرد و گفت: تخصیص اعتبارات کافی از جمله ضروریات اجرای به موقع پروژه های آبخیزداری و کنترل فرسایش خاک و رسوبات است که تاکنون شاهد تخصیص خوبی در این حوزه نبوده ایم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha