۲۹ هزار همدانی در صف دریافت کارت هوشمند ملی

همدان- ایرنا- مدیرکل ثبت احوال استان همدان گفت: متقاضیان کارت هوشمند ملی تا مهر سال ۹۹، کارت هویتی خود را دریافت و هم اینک ۲۹ هزار نفر در صف دریافت این کارت هویتی هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بابک بختیاری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ۹۹ درصد مردم این استان دارای کارت ملی هستند افزود: بیش از ۳۵ هزار درخواست برای صدور کارت هوشمند ملی امسال به دست ثبت احوال استان رسیده است .

وی ادامه داد: امسال تاکنون برای صدور کارت هویتی ۶۳ هزار نفر اقدام شد که از این تعداد کارت هوشمند ملی برای ۵۶ هزار نفر صادر و به دست صاحبانشان رسیده است.

بختیاری اظهار داشت: ۶۵ هزار و ۵۱۰ جلد شناسنامه مکانیزه ۹ ماهه امسال صادر شده که ۴۷ هزار و ۷۳۴ جلد شناسنامه مربوط به افرادی بالای ۱۵ سال و مابقی متعلق به افراد زیر ۱۵ سال است که در این زمینه نیز با ۱۱ درصد افزایش صدور شناسنامه مواجه هستیم.

مدیرکل ثبت احوال همدان ادامه داد: درخواست تغییر نام ۸۲۶ نفر و تغییر نام خانوادگی ۹۶۲ نفر امسال در کمیته تغییر نام مطرح و رسیدگی شد که در این باره با افزایش ۶۸ درصدی تقاضا برای تغییر نام و ۴۹ درصدی درخواست تغییر نام خانوادگی مواجه هستیم.

کاهش ۳۱ درصدی آمار فوت در همدان

وی از کاهش ۳۱ درصدی آمار فوت در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد و گفت: مهمترین علت کاهش آمار متوفیان در این استان توفیق دولت در واکسیناسیون علیه ویروس کرونا است.

بختیاری با بیان اینکه هشت هزار و ۶۸۰ نفر در ۹ ماهه امسال جان باختند اظهار داشت: ۶۳.۷ درصد از متوفیان مربوط به مناطق شهری و ۳۶.۳ درصد مناطق روستایی است و پنج هزار و ۵۶ واقعه فوت به ثبت رسیده معادل ۵۸.۳ درصد مربوط به آقایان و مابقی بانوان هستند.

مدیرکل ثبت احوال استان همدان افزود: نسبت جنسی فوت در استان همدان ۱۴۰ است یعنی به ازای هر ۱۰۰ زن ۱۴۰ مرد در ۹ ماهه امسال فوت کردند.

بختیاری ادامه داد: نرخ خام ثبت فوت به ازای هزار نفر جمعیت در همدان ۶.۵ نفر در هزار است و این استان در پوشش ثبت وقایع فوت رتبه سوم کشور را دارد.

وی بیان کرد: درصد ثبت فوت در مهلت مقرر ۱۰ روزه در استان ۹۹ درصد و بیشترین میزان مربوط به شهرستان های بهار، درگزین و فامنین با ۱۰۰ درصد است.

تولد ۱۶ هزار و ۶۹۹ نوزاد

مدیرکل ثبت احوال استان همدان گفت: ۱۹ هزار و ۶۹۹ واقعه ولادت در ۹ ماهه امسال در این استان ثبت شده که ۵۲.۸ درصد از نوزادان معادل هشت هزار و ۸۲۱ نفر پسر و ۴۷.۲ درصد دختر هستند.

بختیاری با بیان اینکه به ازای هر ۱۰۰ نوزاد دختر ۱۲۲ پسر متولد شده است افزود: ۱۰ هزار و ۹۳۵ نوزاد معادل ۶۵.۵ درصد ولادت ثبت شده مربوط به جامعه شهری و پنج هزار و ۷۶۴ نفر معادل ۳۴.۵ درصد روستایی هستند.

وی اضافه کرد: آمار ولادت از ابتدای سال جاری تا پایان آذر نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار درصد کاهش داشته است همچنین نرخ ثبت ولادت در این استان ۱۲.۵ در هزار است یعنی به ازای هر هزار نفر ۱۲،۵ نفر در سال به جمعیت استان افزوده می شود که نرخ جهانی این شاخص ۱۸ است.


ازدواج کاهش و طلاق افزایش یافت

مدیرکل ثبت احوال استان همدان اظهار داشت: ۹ ماهه امسال ۹ هزار و ۴۱۳ ازدواج در استان صورت گرفته که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۹ درصد کاهش داشته است.

بختیاری از افزایش ۷.۸ درصدی طلاق در همدان خبر داد و گفت: سه هزار و هشت واقعه طلاق در این مدت زمان ثبت شده است و به ازای هر ۳.۲ ازدواج یک واقعه طلاق رخ داده در حالیکه این شاخص در مقطعی به ازای هر ۱۱ مورد ازدواج ثبت یک واقعه طلاق بود.

وی ابراز امیدواری کرد: با شناسایی و برنامه ریزی برای کاهش آسیب های اجتماعی بتوان آمار طلاق در استان را تا حد قابل توجهی کاهش داد.

دریافت الکترونیکی خدمات ثبت احوال

مدیرکل ثبت احوال همدان با بیان اینکه ۹ خدمت ثبت احوال به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه هویت یکتای ملی (سهیم) ارائه می‌شود گفت: خدمات سامانه سهیم شامل خدمات هویتی، متناسب با احراز هویت انجام شده در دسترس است و افراد می توانند با استفاده از تلفن همراه وارد این سامانه شده و خدمات مورد نیاز را دریافت کنند.

بختیاری اظهار داشت: ۹ خدمت شامل پایگاه اطلاعات خانواده، ثبت نام کارت هوشمند ملی، ثبت تغییر نشانی، درخواست تغییر نام، درخواست گواهی تجرد، مدارک پیدا شده، ثبت شکایت، اخبار و اطلاعات و قوانین و مقررات از طریق این سامانه ارائه می شود.

وی هدف از راه اندازی سامانه سهیم را ارائه هرچه بهتر خدمات مبتنی بر اطلاعات خانواده توسط دستگاه‌های اجرایی در آینده دانست و افزود: پایگاهی با مسئولیت سازمان ثبت‌احوال کشور که در آن اطلاعات سببی و نسبی شهروندان ایرانی شامل اطلاعات والدین، همسر و فرزندان درج شده و مبنای ارائه خدمات به خانواده‌های ایرانی خواهد بود.

مدیرکل ثبت احوال همدان اظهار داشت: سامانه سهیم در ساعات اداری دارای پشتیبانی تلفنی است و هزینه خدمات در مورد سامانه سهیم رایگان است.

بختیاری ادامه داد: سامانه الکترونیکی سهیم به عنوان پنجره واحد ارائه خدمات سازمان ثبت احوال در نشانی sahim.sabteahval.ir، و پنجره واحد خدمات دولت هوشمند در دسترس قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: این درگاه خدمات الکترونیک مبتنی بر تلفن همراه سازمان ثبت احوال است و در حال حاضر این سامانه آخرین اطلاعات موجود والدین، فرزندان و همسر هر شخص ایرانی را نمایش می‌دهد.

ضرورت ثبت تغییرات نشانی محل سکونت در سامانه ثبت احوال

بختیاری گفت: طبق قانون در صورت تغییر محل سکونت افراد و مغایرت آن با آدرس ثبت شده در سازمان ثبت احوال، افراد باید بلافاصله آدرس جدید را به اداره ثبت احوال اطلاع دهند.

وی افزود: برای این تغییر نشانی نیازی به مراجعه متقاضی به ادارات ثبت احوال نیست بلکه آنها می تواند با مراجعه به سایت سازمان ثبت احوال و ورود به قسمت تغییر نشانی، آدرس جدید محل سکونت خود را وارد کنند.

وی با بیان اینکه همه افراد می توانند به صورت رایگان نشانی جدید خود را در درگاه اینترنتی NCR.IR ثبت کنند اضافه کرد: این درگاه از طریق مرورگر تلفن همراه نیز در دسترس افراد است و امکان اعلام تغییر نشانی به صورت مجازی و در کمتر از پنج دقیقه برای هموطنان در سامانه ثبت احوال فراهم است.

مدیرکل ثبت احوال همدان ادامه داد: تغییر نشانی از طریق درگاه یاد شده به سادگی و با صرف چند دقیقه امکان پذیر است و به راحتی می توان نشانی جدید خود را ثبت کرد.

بختیاری افزود: تمامی خدمات دهندگان مکلف به استفاده از خدمت (سرویس) نشانی ثبت احوال هستند، بنابراین آخرین نشانی افراد در پایگاه ثبت احوال موجود است و به عنوان نشانی افراد به خدمات دهندگان اعلام می‌شود.

وی اضافه کرد: این امکان به منظور تسریع و تسهیل امور شهروندان ایجاد شده بنابراین توصیه می‌ شود برای دریافت بهینه خدمات از دولت، شهروندان در زمان تعیین شده نسبت به ثبت تغییرات نشانی خود اقدام کنند.

سوم دی ماه ۱۲۹۷ اولین سند سجلی به نام «فاطمه ایرانی» صادر شد و بنا به تصمیم شورای فرهنگ عمومی این روز به عنوان روز ثبت احوال در تقویم ملی ثبت شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha