حمزه عشوری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه گیلانیان نسبت به حفظ محیط زیست حساستر شده اند، بیان کرد: گزارشهای زیست محیطی مردمی، شاخص های حفاظت را در گیلان افزایش داده است.
وی عنوان کرد: اقدامات حفاظتی و پیشگیرانه یگان حفاظت محیط زیست استان در راستای انجام وظایف قانونی و صیانت از عرصه های طبیعی و حیات وحش استان و برخورد با تخلفات محیط زیستی با شتاب بیشتری ادامه دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به گزارش های مردمی که به یگان حفاظت این اداره کل ارسال می شود، این مجموعه موفق به افزایش عملکرد در تمامی شاخص های مربوط به حفاظت از مناطق شده است.
وی اضافه کرد: ماموران یگان به منظور حفاظت و صیانت از عرصه های طبیعی و حیات وحش استان با حمایت کامل دستگاه قضایی و نیروی انتظامی با شتاب و جدیت بیشتر تعقیب متخلفان و جلوگیری از تخلفات زیست محیطی را ادامه خواهند داد.
عشوری باذکر این نکته که طبق مفاد ٦٩٠ و ٦٩٣ قانون مجازات اسلامی با متصرفان و زمین خواران برخورد قاطع و قانونی خواهد شد از مردم استان خواست از طریق سامانه گویای ١۵۴٠ (تلفن رایگان) در طول شبانه روز در صورت مشاهد مشکلات زیست محیطی، تخریب و تصرف اراضی ملی و تالابی با این شماره تماس گرفته و گزارش های مربوطه را اعلام نمایند تا در اسرع وقت نسبت به بررسی موضوع و انجام قانونی اقدام شود.
در گیلان ۹ منطقه حفاظت شده وجود دارد که در آن گونه های گیاهی و جانوری کمیاب و در حال انقراض هم کم نیست؛ همچنین گیلان دارای ۵۴ رشته رودخانه دایمی است که تعداد ۱۸ رودخانه بنام های سفیدرود، پلرود، شفارود، شلمان رود، زرجوب، گوهررود، پیربازار، پسیخان، سیاه درویشان، ماسوله رودخان، مرغک، دیناچال، لیسار، لمیر، حویق، لوندویل، آستاراچای و آچی رود از لحاظ بیولوژیکی و اکولوژیکی و زیست محیطی از اهمیت ویژه ای برخوردارند.
طول رودخانه های گیلان حدود ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر است که ۱۰ رشته رودخانه مهم برای رهاسازی تولیدات شیلات گیلان در استان وجود دارد که در آنها امکان مهاجرت انبوه ماهیان استخوانی از جمله ماهی سفید است.
همچنین گیلان دارای بیش از ۳۰ هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر ۲۴ هزار هکتار آن، ۸۰ درصد در قالب سه تالاب (انزلی، امیرکلایه و بوجاق) تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است؛ این پهنهها زیستگاه بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجرند.
نظر شما