خبر فوری: رفع فیلترینگ

رسانه در راستای رسالت خود باید بهنگام و قوی عمل کند

اراک - ایرنا- پژوهشگر و مولف در حوزه رسانه و دیپلماسی عمومی و امنیت ملی گفت: رسانه باید در راستای رسالت اثرگذار خود در برابر چالش‌های اجتماعی و فرهنگی به‌هنگام و قوی عمل کند.

«نوید کمالی» روز پنجشنبه در نشست با فعالان رسانه‌ای استان مرکزی در فرمانداری اراک، افزود: واکاوی رسانه در بروز و مهار ناآرامی‌های اجتماعی و به ویژه در جنگ ترکیبی و افکاری، می‌تواند سرنوشت کشور را رقم بزند.

وی اظهار داشت: در رویدادهای اخیر ذهن مردم، میدان جنگ شده و اگر هوشیار نباشیم توسط دشمنان به سمت و سوی دیگری که مورد نظر آنان است، حرکت خواهد کرد.

پژوهشگر و مولف در حوزه رسانه دیپلماسی عمومی و امنیت ملی گفت: اعتراض از فصول حقوق بشری است اما آنچه با آن مواجه هستیم اعتراض نیست، عبور از اعتراض و بدخواهی نسبت به کشور و نظام در حوادث اخیر رقم زده شد.

کمالی درباره تعریف اغتشاش، افزود: اغتشاش یعنی تحمیل اراده از طریق خشونت و برهم زدن ثبات اجتماعی، که در رویدادهای گذشته توسط رسانه‌های غربی به آن دامن زده شد.

وی اظهار داشت: دشمنان پس از ایجاد ناامنی به سمت اعتصابات واحدهای صنفی پیش رفتند و هدف آنان ایجاد بی‌ثباتی و افزایش ناکارآمدی در جامعه بود.

پژوهشگر و مولف در حوزه رسانه دیپلماسی عمومی و امنیت ملی گفت: سابقه فتنه در کشور از سال ۹۶ ابعاد متفاوتی به خود گرفت، به غیر از سال ۸۸، عمده آشوب‌ها که در کشور شکل گرفت، ماهیت اقتصادی داشته است.

کمالی افزود: از سال ۹۶ به بعد شاهد تلاش دشمنان برای برش جغرافیایی درگیری و آشوب بوده‌ایم که بهره‌گیری از ظرفیت رسانه با ابعاد گسترده، همه بخش‌های جامعه را متاثر کرد.

وی اظهار داشت: کارشناسان معتقدند از سال ۹۶ به بعد وارد عرصه جدیدی از تلاش دشمنان برای شکل‌دهی ناآرامی بوده‌ایم که بخشی از آن به فراگیری رسانه‌ها باز می‌گردد.

پژوهشگر و مولف در حوزه رسانه دیپلماسی عمومی و امنیت ملی گفت: ماموریت‌ رسانه‌ها این است که با تکیه بر سواد رسانه، اجازه ندهند تولید روایت به دست کسانی افتد که سعادت جامعه ما را نمی‌خواهند.

کمالی افزود: ریشه اصلی ناآرامی‌ها یا اقتصادی یا روان شناختی است که رسانه‌ها می‌توانند در کاهش تنش اجتماعی، فرهنگی، نقش اساسی ایفا کنند.

پژوهشگر و مولف در حوزه رسانه دیپلماسی عمومی و امنیت ملی گفت: دشمنان در رویدادهای اخیر سعی کردند انتظارات مردم را به برجسته‌سازی کنند اکنون ما ۴۰ میلیون کاربرد در سوشیال مدیا داریم و ۷۰ میلیون کاربر اینترنت در سطح کشور فعالیت می‌کنند که باید از این ظرفیت بهتر استفاده شود.

کمالی افزود: کم کاری رسانه‌های فراگیر باعث شد درک ذهنی مخاطب از واقعیت، درک ناقص و مهندسی شده‌ای، باشد.

وی اظهار داشت: دشمنان داخلی و خارجی در طول سال‌های اخیر به طور ویژه در دی‌ماه ۹۶ با ایجاد احساس تبعیض، مردم را نسبت به آینده جامعه ناامید کردند.

پژوهشگر و مولف در حوزه رسانه دیپلماسی عمومی و امنیت ملی گفت: کار رسانه معاند این است که با برجسته سازی برخی مسائل و چالش‌ها، احساس تبعیض و ظلم را مضاعف نشان دهد و باعث می‌شود بخش‌های مختلف جامعه درگیر اغتشاشات خیابانی شوند.

کمالی، تکنیک‌های عملیات روانی استفاده شده در ناآرامی‌های اخیر را شامل شایعه، تحریک عاطفی، دروغ بزرگ و انسانیت زدایی عنوان کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha