خبر فوری: رفع فیلترینگ

افزایش ارزش روبل روسیه برغم تحریم های غرب

تهران - ایرنا - ارزش روبل روز جمعه در آخرین مهلت سال پر تنش ۲۰۲۲ با پشت سرگذاشتن نگرانی ها از تاثیر اعمال سقف غرب بر بهای نفت صادراتی روسیه افزایش یافت.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ ارزش روبل که از هنگام اعمال سقف بها بر نفت صادارتی روسیه در پنجم دسامبر، نزدیک به ۱۱ درصد ارزش خود را از دست داده بود، تا نیمروز جمعه با افزایش ۳.۵ درصدی در برابر دلار، از ۷۲.۹۱۷۵ به ۶۹.۵۸ رسید.

پول رایج روسیه پس از افت بی سابقه تا ۱۲۰ روبل در برابر دلار در مارس و اندک زمانی پس از حمله ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) این کشور به اوکراین، در بیشتر روزهای این سال به عنوان یک ارز مهم، با اعمال نظارت بانک مرکزی روسیه بر سرمایه و کاهش واردات، بهترین عملکرد را در جهان داشته است.

ارزش روبل پس از آنکه روسیه اعلان کرد که بیشترین سهم یوآن را در صندوق ذخیره ارزی خود با افزایش ۲ برابری به ۶۰ درصد رسانده، با افزایش ۳.۹ درصدی به ۹.۷۹ در برابر یک یوان رسید.

به گزارش هشتم دی ماه ایرنا از یاهونیوز؛ مدیرعامل شرکت گازپروم اعلام کرد که صادرات گاز روسیه به اروپا در سال ۲۰۲۲ میلادی به پائین ترین حد خود از سال ۱۹۹۱ میلادی رسیده است.

به گفته الکسی میلر مدیرعامل شرکت گازپروم روسیه، آمار حکایت از آن دارد که صادرات گاز این کشور به اروپا تا پایال سال جاری میلادی به ۱۰۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون متر مکعب می‌رسد. تولید گاز طبیعی شرکت گازپروم از ۵۱۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب در سال ۲۰۲۱ میلادی به ۴۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب در سال جاری میلادی کاهش یافته است.

با این حال روسیه برای جبران کاهش میزان صادارت گاز طبیعی، قیمت فروش این حامل استراتژیک انرژی را افزایش داده است به طوری که درآمدهای روسیه از محل فروش نفت و گاز در ۱۰ ماهه نخست امسال بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش ایرنا، میزان صادرات گازپروم و تولید آن پس از کاهش یا توقف عرضه به برخی مصرف کنندگان عمده در پی خودداری از پرداخت بهای گاز به روبل، رو به کاهش گذاشته است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در مارس به عنوان اقدام متقابل در برابر تحریم‌های غرب، خواستار دریافت بهای گاز صادراتی به پول رایج کشورش شد.

افزون بر این، در نتیجه خراب شدن خط‌های لوله زیردریایی نورد استریم که گاز روسیه را به آلمان انتقال می‌داد در سپتامبر، یک مسیر دیگر عرضه گاز به اروپا قطع و مسکو از بخشی از درآمد صادرات گاز خود محروم شد.

به گفته بانک سنتروکردیت اقتصاددان، تقاضای داخلی برای گاز روسیه در این دوره ۵.۹ درصد کاهش نشان می‌دهد که می‌تواند به صورت غیرمستقیم نشانه عمیق تر شدن رکود در بخش صنعتی این کشور باشد.

اتحادیه اروپا برای پایان دادن به وابستگی به سوخت‌های فسیلی روسیه تا سال ۲۰۲۷ هدفی تعیین کرده که بخشی از تحریم‌های گسترده تر غرب بر روسیه در پی حمله به اوکراین بوده است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی روسیه که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.



اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha