به گزارش روز شنبه ایرنا از آسیاپلاس، توکایف در این اجلاس تصریح کرد: «در این منطقه کریدور بین المللی شمال-جنوب از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در آن راه آهن قزاقستان-ترکمنستان-ایران نقش شریانی حمل و نقل مهمی دارد. می دانیم که روسیه نیز علاقه عملی به اجرای این پروژه نشان داده است. طبیعتا از این امر استقبال می شود.»
توکایف خاطرنشان کرد که ساز وکارها و قالب های همکاری جدید برای بهبود کارایی پروژه های حمل و نقل و لجستیک در فضای CIS و از طریق گذرگاه شمال - جنوب مورد نیاز است.
نشست غیررسمی سران کشورهای مستقل مشترک المنافع به ابتکار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اواخر هفته گذشته در سن پترزبورگ برگزار شد که در آن الکساندر لوکاشنکو، الهام علی اف، قاسم ژومارت توکایف، امامعلی رحمان، سردار بردی محمداف، صادیر جپاروف، شوکت میرضیایف سران کشورهای بلاروس، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان حضور یافتند.
در این اجلاس کشورهای مستقل مشترک المنافع ( CIS ) سیاست تعرفه ای راه آهن برای حمل و نقل کالا را در سال ۲۰۲۳ اتخاذ کردند.
پوتین رئیس جمهوری روسیه در این نشست یکی از زمینه های کلیدی همکاری بین کشورهای CIS را حفظ امنیت و ثبات در منطقه خواند.
وی گفت: متاسفانه، چالش ها و تهدیدها در این زمینه، در درجه اول از خارج، هر سال در حال افزایش است و باید بپذیریم که اختلافات بین کشورهای عضو مشترک المنافع نیز به وجود می آید.
نظر شما