به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محمدزاده روز شنبه در جمع عشایر شیروان در منطقه مراوه تپه استان گلستان اظهار کرد: برای خارج شدن عشایر از تک محصولی، حمایت های لازم انجام می شود و تلاش داریم این تولیدکنندگان به مشاغل دیگر از جمله تولید صنایع دستی و یا کشت و تولید گیاهان دارویی سوق داده شوند.
وی افزود: طرح کاشت گیاهان دارویی در مناطق عشایری براساس اهداف و سیاستهای کلی سازمان امور عشایر کشور و در راستای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق عشایری و تنوعبخشی به تولیدات و افزایش درآمد عشایر انجام میشود.
محمدزاده عنوان کرد: در استان خراسان شمالی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک نگهداری و پرورش داده می شود که ۷۰۰ هزار راس از این تعداد در اختیار عشایر است.
وی درباره گلایه های عشایر از افزایش قیمت نهاده های دامی گفت: سال جاری قیمت نهاده های دامی آزاد شد و نرخ جواز ۲ هزار و ۲۰۰ تومان به بیش از ۱۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم از این محصول افزایش یافت، قیمت کنسانتره هم به بیش از ۱۲ هزار تومان و سویا به ۱۷ هزار تومان رسیده است و البته دیگر نهاده دامی یارانه ای در اختیار قرار نمی گیرد از این رو هزینه تولید بالا رفته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: این در حالی است که قیمت دام زنده بسیار پایین بود، البته در این زمینه طرح خرید حمایتی دام اجرا شد و در استان ۲۷ هزار راس دام سبک در قالب این طرح خریداری شد.
محمدزاده افزود: یکی از درخواست های عشایر، امهال وام های بانکی است، این امر هنوز به نتیجه نرسیده است و مجلس شورای اسلامی می تواند با پیگیری برای تامین اعتبار مورد نیاز، اجرای امهال تسهیلات بانکی عشایر را محقق سازد.
وی با اشاره به مصوبات سفر دولت به استان در زمینه حمایت از عشایر گفت: در سفردولت به استان تامین ۲۱۵ میلیارد اعتبار مصوب که ۱۰۰ میلیارد تومان از این رقم برای مرمت ایلراه ها و خرید دستگاه ها و ماشین آلات راه سازی است که تاکنون تخصیص آن ناچیزه بوده است
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به تخریب تاسیسات عشایر استان در مراوه تپه استان گلستان گفت: در این باره باید پیگیری های لازم و ارائه آموزش ها انجام شود تا این مشکل برطرف شود
لزوم توجه به عشایر
سرپرست امور عشایر خراسان شمالی هم گفت: عشایر، قشری کم توقع هستند که با کمترین زحمت برای دولت، بیشترین تولید دارند و همواره یاری گر اقتصاد هستند.
رضا روشن ضمیر اظهار داشت: عشایر خراسان شمالی، سه درصد از جمعیت استان را به خود اختصاص داده اند اما ۳۰ درصد گوشت قرمز استان را تولید می کنند از این رو تداوم فعالیت و ادامه تولید، نیازمند نگاه و توجه ویژه است.
وی خاطرنشان کرد: خدمات ارزنده ای به عشایر داده شده است اما همچنان کمبودهایی وجود دارد که نیاز است در تامین آن، تلاش ها و حمایت های لازم انجام شود، عشایر استان نیازمند بهره مندی از آب آشامیدن سالم، بهداشت و ایلراه های مناسب هستند.
سرپرست امور عشایر خراسان شمالی افزود: با توجه به قرار داشتن در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه، انتظار می رود نگاه ویژه به عشایر داشته باشیم تا دغدغه های این تولیدکنندگان کاسته شود.
خراسان شمالی ۳۰ هزار عشایر دارد که ۷۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند و ۳۰ درصد از گوشت قرمز این استان نیز از سوی عشایر تامین میشود.
نظر شما