کیارش بیرانوند روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: پرورش ماهی در قفس از ظرفیت های بسیار خوب لرستان می باشد که تاکنون اقدامات موثری در این راستا صورت گرفته است و شرایط برای ارتقای این فعالیت ها در استان وجود دارد.
وی تصریح کرد: با پیگیری های صورت گرفته، اعتبار مورد نیاز جهت مطالعات تکمیلی برداشت دقیق اطلاعات و داده ها مبنی بر نوع دقیق پرورش ماهی و زمان آن در تمامی سدهای استان برای سرمایه گذار یا تولید کنندگان تامین شده است و این مهم در حال انجام می باشد.
وی با بیان اینکه اجرای طرح پرورش ماهی در قفس، سال ۹۲ توسط اداره کل شیلات لرستان با هماهنگی شرکت آب منطقهای آغاز شده است افزود: ظرفیت اسمی مزارع پرورش ماهی در قفس استان چهار هزار و ۷۰۰ تن می باشد که می توان با امکانات موجود و تامین سرمایه در گردش برای تولید کنندگان تا ۵۰ درصد ظرفیت اسمی را محقق کرد.
بیرانوند عنوان کرد: در این طرح مدت قرارداد آب با سرمایهگذار یکسال است که این باعث عدم پرداخت اعتبار به مجری می گردد و ریسک سرمایهگذاری را افزایش می دهد بنابراین قراردادها باید پنج ساله منعقد شود.
مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به سدهایی که طرح پرورش ماهی در قفس در آنها اجرا شده است افزود: پروژه ۵۰۰ تنی پرورش ماهی در قفس سد مروک شهرستان دورود در حال بهره برداری می باشد و در فاز نخست، سالانه ۱۰۰ تن برداشت دارد.
بیرانوند از تعطیل شدن طرح ۵۰۰ تنی پرورش ماهی در قفس سد حوضیان الیگودرز به دلیل مشکلات اجتماعی خبر داد و گفت: پروژه ۲۰۰ تنی پرورش ماهی در قفس سد خان آباد این شهرستان نیز به علت خشکسالی و کمبود آب تعطیل شده است.
به گفته وی طرح ۵۰۰ تنی پرورش ماهی در قفس سد رودبار شهرستان الیگودرز نیز در مرحله احداث قفس است و طرح ۲۰۰ تنی سد ایوشان خرم آباد نیز به علت تغییر کاربری اراضی از کشاورزی به شرب تعطیل شده است همچنین طرح شهرستان کوهدشت با ظرفیت اسمی ۳۰۰ تن به دلیل کمبود اعتبار غیرفعال می باشد اما ظرفیت تولید ۱۰۰ تن ماهی را دارا می باشد.
بیرانوند با اشاره به وجود ۴۵ قفس پرورش ماهی در سدهای لرستان تصریح کرد: در ابتدا حمایت ها در این زمینه مناسب بود اما سالهاست هیچگونه اعتبارات کمبهره ای برای رشد این مسیر در اختیار اداره کل شیلات قرار نگرفته است و تمامی سرمایه گذاران این بخش با هزینه شخصی خود به فعالیت و تولید پرداخته اند.
لرستان، صدرنشین تکثیر بچه ماهی در کشور
مدیرکل شیلات لرستان همچنین با اشاره به وجود بیش از ۷۰۰ مزرعه پرورش ماهی در استان اظهار کرد: لرستان با تولید سالانه ۱۶۰ تا ۲۰۰ هزار تن بچه ماهی، رتبه نخست کشور را در زمینه تکثیر بچه ماهی به خود اختصاص داده است و با تولید سالانه حدود ۳۰ هزار تن ماهی سردآبی، هرساله رتبه اول تا دوم کشور را نیز در این زمینه کسب می کند.
بیرانوند با اشاره به تولید ۲۶ هزار و ۵۰۰ تن ماهی قزل آلا در لرستان طی سال گذشته تصریح کرد: پارسال ۶۰ تن ماهی قزل آلا به روسیه صادر شد و حدود ۳۰۰ تن ماهی گرمابی نیز از مجموع تولید یکهزار تنی در سال گذشته، به عراق صادر شده است.
وی با اشاره به پرتلاطم بودن بازار فروش ماهیان سردآبی افزود: یکی از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان ماهی، نوسان قیمت ها در بازار شیلات است که موجب زیان تولیدکننده می شود.
وی با اشاره به قیمت بالای خوراک آبزیان به عنوان دیگر مشکلات پیش روی تولیدکنندگان تصریح کرد: در حال حاضر پنج کارخانه خوراک ماهی و ۶ کارخانه فرآوری ماهیان نیز در لرستان وجود دارد که فروش ماهی زنده منجر به کاهش فعالیت این واحدهای فرآوری شده است.
نظر شما