چهار هزار و ۸۹۰ دادخواست به مراجع دعاوی کارگری استان اردبیل ارجاع شد

اردبیل- ایرنا- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل اعلام کرد: چهار هزار و ۸۹۰ پرونده و دادخواست در ۹ ماهه امسال به مراجع رسیدگی دعاوی کارگری و کارفرمایی استان اردبیل ارجاع شده که در حال رسیدگی بوده و یا مختومه شده است.

بهروز رحیم زاده روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به کسب رتبه نخست کشوری در رسیدگی به شکایت دعاوی کارگری و کارفرمایی توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل گفت: میانگین مدت زمان رسیدگی به این دعاوی ۳۴.۵ روز بوده است.

وی با بیان این که رسیدگی به اختلافات کارگر و کارفرما با دقت بیشتر در ۱۵ هیات بدوی و تشخیص انجام می‌شود، اضافه کرد: به طور میانگین روزانه ۲۶ پرونده در این مراجع طرح شده و مورد بررسی قرار می گیرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با اشاره به این که برای رسیدگی به این پرونده ‎ها، ۶ هیات حل اختلاف با ترکیب ۹ نفره شکل گرفته است، اظهار کرد: یک هزار و ۱۸۹ مورد از این دعاوی پس از رسیدگی اولیه در هیات های بدوی، با اعتراض طرفین در هیات‌های حل اختلاف منجر به درخواست تجدید نظر شده است.

وی بیان کرد: در این هیات‌ها که با حضور نماینده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان به عنوان نماینده دولت و مجری قانون و نیز نماینده کارگر و نماینده کارفرما تشکیل می‌شود، پرونده‌های مطروحه بررسی شده و آرای آنها که در مدت زمان ۱۵ روزه قابلیت اعتراض هم دارد، در حکم قانون و لازم الاجراست.

رحیم زاده همچنین با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک دستگاه حاکمیتی بوده و وظایف شبه قضایی دارد، گفت: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل سال گذشته بالغ بر ۶ هزار پرونده دادخواست کارگری و کارفرمایی را رسیدگی کرده است.

وی نظارت بر واحدهای کارگاهی مشمول قانون کار را از جمله وظایف اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی برشمرد و گفت: ۱۶ نفر بازرس با تلاش شبانه روزی ضمن انجام هشت هزار و ۷۰۰ مورد سرکشی و بازرسی واحدهای کارگاهی، نظارت دقیقی بر حسن اجرای قانون کار داشته‌اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل بیان کرد: در نتیجه تلاش این بازرسان، حادثه ناشی از کار در واحدهای کارگاهی استان اردبیل با حدود ۲۰ مورد کاهش در ۹ ماه امسال به ۱۵۲ فقره رسیده است.

وی اضافه کرد: در ۹ ماه سال جای ۱۰ مورد فوتی ناشی از فعالیت در واحدهای کارگاهی استان اردبیل به ثبت رسید که در سایه نظارت دقیق بر حسن اجرای قانون کار، این آمار ۲ مورد کمتر از آمار ۹ ماه مشابه سال گذشته است.

رحیم زاده، بررسی درخواست بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور را یکی از وظایف اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل عنوان کرد و گفت: امسال یک هزار و ۴۰۷ پرونده در این زمینه در مراجع اداری این اداره کل استان بررسی شد.

وی اضافه کرد: از این میزان درخواست بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور، یک هزار و ۱۳۴ مورد تایید شده و مابقی نیز به تایید نرسیده که منجر به درخواست تجدید نظر از سوی ۱۷۹ نفر از متقاضیان شده که از این تعداد، ۵۴ مورد درخواست در مرجع تجدید نظر تایید شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل همچنین افزود: هم اکنون مقرری بیمه بیکاری به یک هزار و ۷۰۵ نفر در سطح استان اردبیل پرداخت می شود و برای کمک به اشتغال دوباره، ۲۳۲ نفر از آنها برای شرکت در دوره‌های مهارت‌آموزی فنی و حرفه‌ای معرفی شده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha