همه جمعیت شهری و ٨٤.٦ درصد از روستاییان فارس از آب بهداشتی برخوردارند +فیلم

شیراز - ایرنا-مدیرعامل شرکت آبفای فارس با بیان اینکه ۱۰۷ پروژه در بخش‌های آب و فاضلاب با اعتباری بالغ بر ٥٩٨ میلیارد تومان در دهه فجر امسال در این استان به بهره‌برداری می‌رسد اعلام کرد: ١٠٠ درصد جمعیت شهری و ٨٤.٦ درصد از جمعیت روستایی استان فارس از شبکه آبرسانی و آب بهداشتی و سالم برخوردار هستند.

علی جان صادق‌پور روز یکشنبه ١١ دی ماه در یک نشست خبری ضمن گرامیداشت سی و دومین سالروز تاسیس شرکت‌های آب و فاضلاب،اظهار داشت : هیچ جمعیتی نیست که به طور کامل در فارس از آب بی بهره باشد، آبرسانی به برخی روستاها با تانکر انجام می‌شود.

صادق‌پور ادامه داد: البته مشکلاتی مانند قطعی آب، کمبود آب، کاهش فشار و کاهش کیفیت در شهرها هم وجود دارد اما به طور مستمر این موضوعات رصد و خدمات رسانی به صورت دائم در حال انجام است.

٤ هزار و ٢٠٠ روستا و ١١٧ شهر زیر پوشش

این مقام مسئول اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب فارس بیش از ٤ هزار و ٢٠٠ روستا و ١١٧ شهر منهای شهرستان شیراز را با یک میلیون و ١٥٠ هزار مشترک آب و ٦٥ هزار مشترک فاضلاب تحت پوشش دارد که گستره وسیعی را شامل می‌شود.

صادق‌پور همچنین با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم، رویکرد عدالت محورانه و جهادگرانه در تامین آب است، عنوان کرد: از آنجا که آب در سلامت اهمیت بسزایی دارد و زیرساخت سایر خدمات محسوب می‌شود، اولویت اصلی دولت بر بحث تامین آب قرار گرفته است.

او ضمن اعلام اینکه از دهه فجر سال گذشته تاکنون، ١٦٠ پروژه در حوزه آب و فاضلاب با ٦٤٥ میلیارد تومان اعتبار اجرا و افتتاح شده یا دهه فجر امسال به بهره برداری می‌رسد، خاطرنشان کرد: در دهه فجر امسال ١٠٧ پروژه شامل؛ ۱۰۵ پروژه در بحث آب و دو پروژه فاضلاب با اعتبار بالغ بر ٥٩٨ میلیارد تومان به بهره برداری می‌رسد.

صادق‌پور خاطرنشان کرد: این پروژه‌ها در ٣٠ شهر و ٥٢١ روستا با جمعیت ٧١٥ هزار نفر می‌شود.حدود ٤٠ پروژه هم در هفته دولت امسال با ٤٨ میلیارد تومان اعتبار افتتاح شد.

او با اشاره به وجود ٤٠ هزار کیلومتر شبکه آبرسانی و ١٢٠٠ حلقه چاه در استان، عنوان کرد: نگهداری اینها منهای پروژه‌هایی است که افتتاح شده یا افتتاح می‌شوند.

یک هزار و ١٨٤ میلیارد تومان اعتبار مصوب

مدیرعامل شرکت آبفای فارس همچنین با بیان اینکه در ٩ ماهه اول امسال، با توجه به مسائل که در سطح استان داشتیم اما اقدامات قابل قبولی انجام شده است، گفت: یک هزار و ١٨٤ میلیارد تومان اعتبار مصوب این شرکت در سال ١٤٠١ بوده که کمتر از ٢٠ درصد آن تخصیص یافته است و تا پایان تیرماه سال آینده فرصت تخصیص وجود دارد.

به گفته صادق پور؛ این پروژه‌ها شامل توسعه و اصلاح شبکه‌های آبرسانی، خطوط انتقال، حفر چاه، احداث مخزن تجهیز و برق رسانی چاهها بوده است.

او ادامه داد: در این بازه زمانی حدود ۳۰۷ کیلومتر خطوط انتقال و بازسازی و اصلاح و توسعه داشته‌ایم و ٩٢ حلقه چاه به یک هزار و ٢٠٠ حلقه چاه مجاز اضافه شده است.همچنین ٢٥ هزار و ٢٠٠ متر مکعب مخزن احداث شده است.

مدیرعامل شرکت آبفای فارس عنوان کرد: از آنجا که منابع مالی دولتی محدود و مشکلات زیاد است، تلاش کردیم تا از منابع غیر دولتی از جمله مجمع خیرین استفاده کنیم.در این حوزه ۲۱ پروژه با اعتباری بالغ بر ٣٤ میلیارد تومان شامل ٦ حلقه چاه، تجهیز دو چاه، کف شکنی یک چاه و احداث ٣٥٠٠ مترمکعب مخزن و خرید و اجرای حدود ٦٦ کیلومتر شبکه توسعه اجرایی شده است.

صادق‌پور افزود: در حوزه خدمات رسانی نیز در ٩ماهه امسال حدود ١١ هزار و ٨٠٠ فقره انشعاب در سطح شهرها و روستاهای استان و ٢٨٠٠ فقره انشعاب فاضلاب واگذار کرده‌ایم.

وی افزود: : همچنین یکسری اعتبارات داریم که در قانون بودجه نیست از جمله ماده ٥٦ قانون تنظیم بخشی که به صورت تسهیلات بانکی از محل بانک توسعه اسلامی در اختیار شرکت‌های آب و فاضلاب قرار می‌گیرد و فارس جزو استان‌های اول است که از این ظرفیت استفاده می‌کند.سه پروژه با این مهم نهایی شده از جمله فاضلاب کازرون، فاضلاب اقلید، فاضلاب جهرم، آب جهرم است.

مدیرعامل شرکت آبفای فارس عنوان کرد: یک ظرفیت قانونی جدیدی هم وزارت نیرو از طریق واگذاری پساب و کاهش هدر رفت آب به بخش خصوصی پیش‌بینی کرده تا از منابع حاصل از این واگذاری نسبت به توسعه شبکه آب و فاضلاب اقدام شود.

کمتر از دو ماه دیگر پروژه تامین آب در ٥ شهر فارس اجرایی می شود

صادق پور همچنین ادامه داد: در اواخر مهرماه و اوایل آبانماه امسال اعلام شد که به علت کاهش بارندگی‌ها و مشکلات ناشی از خشکسالی، چند تا منابع آب سطحی ما از بین رفته‌اند که چشمه ساسان در کازرون و سد رودبال از جمله آنها بود که یک تهدید جدی و نگرانی شدیدی ایجاد کرد.

او اضافه کرد: خوشبختانه با حمایت وزیر نیرو، استاندار و نمایندگان مردم فارس در مجلس کمتر از دو ماه، تامین مالی مناسبی انجام شد و کمتر از دو ماه دیگر پروژه ٥ شهر اجرایی و با تامین منابع باقی مانده به بهره برداری می‌رسند.

مدیرعامل شرکت آبفای فارس با تصریح بر اینکه هم کشور ما و هم استان ما خشک است و با استفاده بی رویه از منابع، خیلی خوشبین نیستم که بتوانیم این خدمات را تدوام دهیم، عنوان کرد: در یکی از شهرستان‌های استان چاهی در عمق ٥٨٠ متری حفر کرده ایم‌که شاید عمیق ترین چاه آب شرب در روستاهای کشور باشد که این یک خطر جدی است و نباید افتخار کنیم که تعداد زیادی چاه حفر کردیم بلکه با کاهش و اصلاح الگوی مصرف و استفاده از دانش نوین و پساب باید از منابع موجود حداکثری بهره برداری را داشته باشیم.

صادق پور خاطرنشان کرد: امسال نسبت به سال گذشته بارندگی کمتری داشته‌ایم اما مصرف افزایش یافته و انتظاز ما از اصحاب رسانه این است که ارزش این ماده حیاتی و ماده ملی را تبیین کنند تا قدر این نعمت بیش از گذشته دانسته شود.

او همچنین گفت: تعدادی از شهرهای شمال غربی و غرب استان از سال گذشته وضعیت بارش بهتری داشته‌اند اما مابقی شهرها از جمله مرکزی، شرقی و جنوبی از نرمال ٣٠ ساله و سال گذشته هم کمتر بارش کمتری داشته‌اند.

مصرف بیش از ١٥٠ لیتر در هر شبانه روز

مدیرعامل شرکت آبفای فارس با بیان اینکه هر فرد در شبانه روز با ١٠٠ تا نهایت١١٠ لیتر می‌تواند زندگی مناسبی داشته باشد، گفت: متاسفانه الگوی مصرف ما بیش از ١٥٠ لیتر در هر شبانه روز برای هر فرد است و در برخی نقاط به ٢٠٠ لیتر میرسد که بالاتر از انتظار است و ضرورت دارد که سرانه مصرف کاهش یابد.

صادق پور با بیان اینکه بیش از ٩٠ درصد منابع آب ما صرف صنعت می‌شود، عنوان کرد: هزینه تمام شده آب شرب از آب کشاورزی و صنعت بالاتر است.

او خاطرنشان کرد:٢٠ شهر در سطح استان دچار تنش آبی هستند که اقدامات متناسب با شرایط آنها در حال انجام است اما چند شهر از جمله کازرون، فیروراباد، حاجی آباد و داراب ویژه تر هستند و اعتباری ویژه به آنها تخصیص داده شده و در حال جبران کسری آب آنها هستیم.

مدیرعامل شرکت آبفای فارس به بدهی‌های این شرکت هم اشاره و عنوان کرد: سال گذشته عمده منابع مالی تخصیص یافته به تسویه بدهی‌ها اختصاص داده شد.

صادق پور عنون کرد: اما در بحث بدهی‌ها و هزینه‌های جاری مشکلات ما بهتر نشده که بدتر هم شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha