۰«جعفر کاویانیدلشاد» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: تاکنون از اعتبارات استانی حدود ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه سال گذشته مبلغی از محل اعتبارات ملی برای این شهرستان مصوب و تخصیص نداشتیم، افزود: اعتبارات سال گذشته عشایر ملایر در مجموع ۷۶ میلیون تومان بود که امسال به بیش از چهار میلیارد تومان از محل استانی و ملی افزایش یافته که امیدواریم میزان تخصیص نیز به همین اندازه رشد یابد.
مدیر امور عشایر استان همدان ادامه داد: از چهار میلیارد تومان اعتبارات ملی، سه میلیارد تومان از محل سفر رییس جمهور برای ترمیم و نگهداری دسترسی راههای عشایری و یک میلیارد تومان برای بهسازی چشمه و اجرای خط انتقال امور عشایر شهرستان ملایر اختصاص یافت.
کاویانیدلشاد گفت: امسال برای ترمیم و نگهداری راه عشایر شهرستان ملایر ۳۴ میلیون تومان و برای آبرسانی سیار ۴۷ میلیون تومان و در مجموع ۸۱ میلیون تومان اعتبار از محل اعتبارات استانی برای عشایر شهرستان ملایر اختصاص یافت.
وی ترمیم و نگهداری ایلراههای عشایری، تامین ۲ هزار و ۲۵۰ مترمکعب آب شرب و دام عشایر، تهیه و توزیع ۱۶ دستگاه پنل خورشیدی، برگزاری ۱۳۰ نفر ساعت دورههای آموزشی و ترویجی، خرید تضمینی دام به مقدار ۲۰ تُن و اعطای ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی کمبهره را از جمله اقدامات ارایه شده به عشایر این شهرستان برشمرد.
مدیر امور عشایر استان همدان بیان کرد: توزیع چهار هزار و ۵۰۰ تُن نهادههای دامی، واکسیناسیون دورهای دام، ویزیت رایگان پزشکی و خدمات بهداشتی، آموزش ۶۰ نفر ساعت فرزندان عشایر در مقطع ابتدایی و امدادرسانی به عشایر گرفتار در برف در روستای اردکلو را از دیگر اقدامات عنوان کرد.
کاویانیدلشاد کاهش مشکلات عشایر را از مهمترین اهداف برشمرد و تاکید کرد: با توجه به اینکه عشایر هر سال در مناطقی همچون سد کلان ملایر که مجاز نیست، چادر میزنند و مشکلات حاشیهای ایجاد میشود، در صدد احداث کانون اسکان عشایر شهرستان در قلعه آقابیگ هستیم.
احداث کانون اسکان عشایر شهرستان ملایر
وی درباره مشخصات کانون اسکان قلعه آقابیگ نیز اظهار داشت: کل مساحت مرتع این کانون ۵۷۳ هکتار است که از این میزان ۲۰۹ هکتار آن در اختیار شرکت تعاونی ایثارگران غرب و ۵۰ هکتار در اختیار انبار نفت قرار گرفته و تنها ۳۱۴ هکتار از این کانون باقی مانده است.
مدیر امور عشایر استان همدان ادامه داد: منابع تامین آب این کانون چهار حلقه چاه است که یک حلقه آن توسط شرکت تعاونی ایثارگران غرب در حال بهرهبرداری است.
کاویانیدلشاد افزود: مطالعات اسکان عشایر قلعه آقابیگ سال ۱۳۷۷ و مطالعات طراحی سایت سال ۱۳۹۲ انجام شده است.
وی اسکان عشایر سامانه عرفی قلعه آقابیگ، اسکان عشایر بدون مرتع، ترویج دامداری صنعتی و نیمه صنعتی با نرخ بازده بالاتر، جلوگیری از مراجعه عشایر به بخش زند، توسعه صنعت گردشگری، اصلاح نژاد دام مولد عشایر، ایجاد بنگاه اقتصادی و بازار لبنیات و گوشت قرمز، تشویق عشایر به تاسیس شرکت تعاونی و حذف واسطه از بازار را از جمله اهداف احداث کانون اسکان عشایر برشمرد.
مدیر امور عشایر استان همدان خواستار همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط در این زمینه شد و احداث مجتمع دامپروری در قلعه آقابیگ را راهکار رفع مشکلات در حوزه امور عشایری شهرستان ملایر عنوان کرد.
کاویانیدلشاد در ادامه به برخی مشکلات عشایر شهرستان ملایر از جمله تعیین حدود مراتع عشایر منطقه علیآباد دمق و نجفآباد، مجوز بهسازی چشمه و اجرای خط انتقال آب شرب عشایر منطقه علیآباد دمق و تعیین حقابه و کمبود میزان آرد توزیعی اشاره کرد.
به گفته وی، طبق قانون سرانه هر نفر عشایر ماهانه ۱۲ کیلوگرم آرد است که در حال حاضر ماهانه پنج کیلوگرم آرد به هر نفر عشایر توزیع میشود.
مدیر امور عشایر استان همدان همچنین خواستار همکاری شرکت توزیع نفت برای تامین نفت سفید ۱۱۰ خانوار عشایر این شهرستان به ازای هر خانوار ماهانه ۲۰۰ لیتر، همکاری منابع طبیعی و نیروی انتظامی هنگام ورود عشایر به شهرستان ملایر و همکاری تمامی ادارات در خدمترسانی به جامعه عشایر شد.
به گزارش ایرنا؛ در استان همدان چهار ایل و ۲۴ طایفه با ۷۲ سامانه در ۱۲ کانون اسکان عشایر فعالیت دارند و شهرستان ملایر دارای چهار طایفه یارامطاقلو، ترکاشوند، شاهسوند و نیازی است.
نظر شما